Dodaj do ulubionych

Peg perego si denim czy quest denim?

22.01.13, 23:38
Ktora z tych parasolek bardziej polecacie i dlaczego?
Obserwuj wątek
    • jotka_k Re: Peg perego si denim czy quest denim? 23.01.13, 09:37
      ja rzecz jasna Peg Perego wink a dlaczego to pisałam TU

mój Denim przyjedzie dziś koło 11 do mnie big_grin
      • pomilak1 Re: Peg perego si denim czy quest denim? 23.01.13, 17:50
        Miałam questa i byłam zadowolona smile Kolekcja denim dla mnie śliczna!Młoda w nim wyglądała cudnie tongue_outtongue_outtongue_out
        Co do samego questa - wkurzała mnie regulacja oparcia i regulacja podnóżka, buda średnia, za to podbijanie fajne, siedzisko dość obszerne, leciutki.
        • pomilak1 Re: Peg perego si denim czy quest denim? 23.01.13, 17:53
          aha co do SI kilkakrotnie podchodziłam do tego wózka, no ale nie umiem się przekonać, żeby go kupić uncertain Już w sklepie to rozklekotanie mnie wkurzało, do tego podbijanie i prowadzenie dla mnie dobre (wcale nie jakieś genialnie) tylko przy ułożeniu rączek maks wysoko. Siedzisko obszerne, ale dla mnie wózek musi mieć "to coś" żeby mnie zauroczyć a Si tego absolutnie nie ma sad
          • jotka_k Re: Peg perego si denim czy quest denim? 23.01.13, 18:35
            wszystko od gustu zależy wink
            dla mnie Quest, Maci, Inglesiny wyglądają bardzo podobnie, jak każda nawet nie amrkowa parasolka
            SI jest inny tongue_out
            • pomilak1 Re: Peg perego si denim czy quest denim? 23.01.13, 18:54
              No właśnie wink Wszystko zależy od gustu i wymagańsmile
              Może i z"zewnątrz" wygląda jak niemarkowa parasolka, ale materiał już na pewno się różni i jest markowy tongue_out big_grinbig_grinbig_grin
              • darusia2012 Re: Peg perego si denim czy quest denim? 23.01.13, 20:47
                Zastanawia mnie jaki w użytkowaniu jest denim. Czy buda nie przemaka przy najmniejszym deszczu? Jestem świeżą posiadaczką dżinsowego wózka i zastanawia mnie to bardzo. Poza tym w peg perego dżins na siedzisku kulkuje się, mnie to nie przeszkadza, bo sobie usunę golarką, ale dla niektórych może być to problem.
                A poza tym denim jest świetny. Nawet mój mąż jak zobaczył kolejny wózek to zamiast marudzić zachwycał się dżinsową kieszenią w pegu wink
                • jotka_k Re: Peg perego si denim czy quest denim? 23.01.13, 20:52
                  ha, nie wiem jaki jest w użytkowaniu bo dopiero dziś przyjechał ale "normalny" Peg Perego był świetnie impregnowany, woda po nim spływała, mam nadzieję że Denim jest taki sam
                  darusia2012 napisała:

> Zastanawia mnie jaki w użytkowaniu jest denim. Czy buda nie przemaka przy najmn
                  > iejszym deszczu? Jestem świeżą posiadaczką dżinsowego wózka i zastanawia mnie t
                  > o bardzo. Poza tym w peg perego dżins na siedzisku kulkuje się, mnie to nie prz
                  > eszkadza, bo sobie usunę golarką, ale dla niektórych może być to problem.
                  > A poza tym denim jest świetny. Nawet mój mąż jak zobaczył kolejny wózek to zami
                  > ast marudzić zachwycał się dżinsową kieszenią w pegu wink
                  • darusia2012 Re: Peg perego si denim czy quest denim? 23.01.13, 21:09
                    Mój przyjechał w poniedziałek i dzisiaj go odesłałam do reklamacji. Oryginalna folia przeciwdeszczowa w pegu nie przykrywa budy i myślę, żeby dokupić jakąś uniwersalną na cały wózek.
                    A masz denim czy denim black? Nie orientuję się w kolorystyce pp si.
                    • jotka_k Re: Peg perego si denim czy quest denim? 23.01.13, 22:58
                      mam Denim

darusia2012 napisała:

> Mój przyjechał w poniedziałek i dzisiaj go odesłałam do reklamacji. Oryginalna
                      > folia przeciwdeszczowa w pegu nie przykrywa budy i myślę, żeby dokupić jakąś un
                      > iwersalną na cały wózek.
                      > A masz denim czy denim black? Nie orientuję się w kolorystyce pp si.
    • pinik Re: Peg perego si denim czy quest denim? 23.01.13, 21:47
      Pomilak, ale ty mialas starszego questa denim, prawda? Bo te najnowsze maja poszerzana budke jak XT i wentylacje po bokach w tym rozszerzeniu. Siedzonko rozklada sie jak w pegach jednym przyciskiem. Uwazam, ze quest sie bardzo poprawil. Ja mialam duzo starszego questa i mial dla mnie duzo plusow (malutki, zgrabny po zlozeniu i jezdzil lepiej niz techno xt moim zdaniem - mimo braku amortyzacji).

A Si mi sie wlasnie w sklepie nie spodobal. Jakis taki "rozjechany" mi sie wydal. Ale ma tyle dobrych opinii, ze korci..
      • gaga-sie Re: Peg perego si denim czy quest denim? 23.01.13, 21:53
        Questa miałam, starszego. Lubiłam go, a kolor denim był najfajniejszy ( moim zdaniem). Jeśli go jeszcze ulepszyli ( kwestia budy) to super. Chociaż miałam małą wątpliwość, co do funkcjonowania serwisu (z opinii innych osób) bo sama nie miałam styczności.
        Zastanawiałam się nad zakupem pliko mini denim, ale zobaczyłam w sklepie któryś model PP w tej wersji i zrezygnowałam. Cienki jeans, kolor szaro-bury, a na dodatek sprzedawca ( duży sklep) powiedział,że mieli na ten materiał reklamacje, ponieważ się szybko kulkuje.
      • gaga-sie Re: Peg perego si denim czy quest denim? 23.01.13, 23:20
        www.youtube.com/watch?v=R0z633sDvJI
        Aż sama nabrałam ochotę...
        • pinik Re: Peg perego si denim czy quest denim? 24.01.13, 00:33
          Super jest ta nowa wersja questa (przy czym to chyba tylko denim ma te nowe bajery, choc pewna nie jestem). Wiecie moze?
          • pinik Re: Peg perego si denim czy quest denim? 24.01.13, 00:33
            P.S. widzialam ta wersje na zywo i zapalalam znow checia do questa smile Wiecie jaka ma dlugosc po zlozeniu dokladnie?
            • darusia2012 Re: Peg perego si denim czy quest denim? 24.01.13, 07:53
              Pp kulkuje się - fakt, ale wg mnie odcień denimu jest ładny. Widać rzecz gustu wink
              • car.in Re: Peg perego si denim czy quest denim? 24.01.13, 10:06
                Ja mierzyłam długość oparcia w qeście denim i wyszło prawie 50 cm. Co dziwne w techno było krótsze. Też go zamierzam nabyć. Si prawie- właśnie sprzedałam ale Java. Mnie się lepiej podbija ze starszakiem quest(miałam go przy córce)
          • sztucznamrowka Re: Peg perego si denim czy quest denim? 24.01.13, 17:01
            do pinik : a gdzie można dostać tego nowego Questa Denim? Ja go widziałam w Tosi.pl ale nie wiem czy starsza czy nowsza wersja.
            Ostatnio oglądałam dokładnie Maclareny i Questa i XT. W sklepie mieli Questa w wersji starszej i tej 2012. W tej starszej rozkładanie oparcia i podnóżka beznadziejne (jak za te pieniądze) a w wersji nowszej jest OK.
            Jakby był Quest DENIM w nowszej wersji to jestem bardzo zainteresowana posiadaniem go big_grin
            • pinik Re: Peg perego si denim czy quest denim? 24.01.13, 17:16
              No ja go widzialam...w Pradze.... smile
              • car.in Re: Peg perego si denim czy quest denim? 24.01.13, 19:21
                A ja go oglądałam w łódzkim Mamo to ja
      • pomilak1 Re: Peg perego si denim czy quest denim? 24.01.13, 20:07
        Tak miałam starszego questa (od Gagi wink ) patrząc na filmik ten nowy ma o niebo lepsze rozkładanie oparcia tongue_out
        co do SI tak jak pisałam, kilkakrotnie do niego podchodziłam z zamiarem zakupu i mimo wychwalania go na forum się nie zdecyduję tongue_out Już wiem że będzie mnie irytować to rozchwianie i podbijanie tongue_out
    • pinik Re: Peg perego si denim czy quest denim? 27.01.13, 21:27
      Ma ktos moze fotke zlozenego si i questa obok siebie, albo widzial gdzies w necie???
    • pinik Re: Peg perego si denim czy quest denim? 27.01.13, 21:48
      Mozliwe, ze quest zlozony ma 109 cm, a Si tylko 100? Taka roznica w dlugosci? Moze faktycznie przez ten teleskopowo skladany stelaz w si. MOzecie mi zmierzyc, czy to prawda, jesli macie ktorys z tych modeli?

Mysle, ze quest jest za to troche "cienszym" pakunkiem po zlozeniu.
    • pinik Re: Peg perego si denim czy quest denim? 27.01.13, 21:55
      No i bardzo czekam na fotki si denim (ktoras z was ostatnio kupowala).

wink
      • jotka_k Re: Peg perego si denim czy quest denim? 27.01.13, 21:59
        złożony SI ma ok 100 cm
        ja mam Denima smile wywlokę go jutro z szafy i obfocę smile
        • pinik Re: Peg perego si denim czy quest denim? 27.01.13, 22:03
          Ooo! No to szybciutko go wywlekaj! Czyli chyba naprawde bedzie krotszy niz quest i to wlasnie o te kilka cm, na ktorych mi zalezy. Tylko jaki on "gruby" po zlozeniu?
          • jotka_k Re: Peg perego si denim czy quest denim? 28.01.13, 08:30
            odprowadzę starszą do p-la, załatwię dentystę i Ci zmierzę wink
            • jotka_k Re: Peg perego si denim czy quest denim? 28.01.13, 11:54
              wymiary złożonego SI
              100x33x33
              zdjęcia wstawię jak młodego położę wink
              • pinik Re: Peg perego si denim czy quest denim? 28.01.13, 13:42
                No i jak? Spi maly??? smile))))

Wymiary wygladaja dobrze (dzieki!!!).
                • jotka_k Re: fotki SI 28.01.13, 13:55
                  śpi wink
                  https://i92.photobucket.com/albums/l18/jotka23/DSC05433.jpg?t=1359377430

https://i92.photobucket.com/albums/l18/jotka23/DSC05434.jpg?t=1359377493

https://i92.photobucket.com/albums/l18/jotka23/DSC05435.jpg?t=1359377525

https://i92.photobucket.com/albums/l18/jotka23/DSC05437.jpg?t=1359377557

https://i92.photobucket.com/albums/l18/jotka23/DSC05438.jpg?t=1359377585

https://i92.photobucket.com/albums/l18/jotka23/DSC05439.jpg?t=1359377614

https://i92.photobucket.com/albums/l18/jotka23/DSC05440.jpg?t=1359377638

https://i92.photobucket.com/albums/l18/jotka23/DSC05445.jpg?t=1359377661

https://i92.photobucket.com/albums/l18/jotka23/DSC05446.jpg?t=1359377686

starczy ? wink
                  • pinik Re: fotki SI 28.01.13, 14:11
                    Dzieki! Wielkie dzieki!!! Starczy smile

Sliczny jest! Ten denim mi sie baaaaardzo podoba!

No i czuje, ze MUSZE go miec smile

Oj, niedobrze... Dopiero co micre i swifta przeciez zakupilam (a w miedzyczasie sie jeszcze emma i cosmo nawinely smile

Ale twoj jeszcze nowka chyba. Nie jezdzilas? Ja mysle, ze on na nasz terazniejszy snieg to marnie. A masz moze porownanie z bee? Czy te kolka podobnie jada?
                    • jotka_k Re: fotki SI 28.01.13, 14:17
                      nówka z przyczepioną metką jeszcze wink ale ogólnie SI jeździłam dwa lata z córką
                      na śnieg go na razie nie biorę, z moim młodym (8kg) to byłby za lekki na obecne warunki wink
                      niestety z Bee porównania nie mam
    • pinik Obejrzalam dzis Si :-) 29.01.13, 16:55
      Zachecona przez forum pojechalam dzis "pomacac" PP Si w kolorze Denim.

Fajny wozek! Wcale mi sie juz taki rozklekotany nie wydawal. Albo kwestia tego, czym sie przedtem jezdzilo, albo cos zmienili smile

Spodobal mi sie. Dla roczniaka wygodny wozek. Moja mala pokochala palak (do tej pory w zadnym wozku jej nie przyczepialam, bo mnie denerwuje przy wsadzaniu dziecka, jak teraz zima ze spiworkami jezdzimy.

Jedno co mi sie nie podobalo, to to okienko w budce (nic przez nie nie widac uwazam) i wentylacji tam chyba tez nie ma (nie sprawdzalam, ale nie rzucilo mi sie w oczy, zeby tam byl zamek i cos sie odpinalo). Aaa! I jeszcze jeden duuuzy minus: mechanizm rozkladania oparcia! Potrzeba dwoch rak! Podobnie jak kiedys w maclarenach bylo. Szkoda, ze nie wzieli patentu z P3. Tu nowy quest wygrywa. Za to kolka wieksze niz quest, na lozyskach (podobno) i kazde resorowane. POdoba mi sie, ze przednie na przeszkodzie sie uginaja jak w bugaboo frog/cameleon.

Kolor i material mi sie podbobaly. Wozek latwo sie sklada, sam stoi i jest krotki po zlozeniu. A na tym mi aktualnie zalezy.

Czy ma ktos porownanie w jezdzie Si i bugaboo bee? Wydaje mi sie, ze one maja w miare podobne kolka. Jako wozek "na szybko" do auta to on mi sie prawie idealny wydaje.

Budka gleboka.

RAczki sie troche wydluzaja, co ulatwia podbijanie (nie mialam problemu z moja mala).

Fajnie tez, ze ma przy raczkach haczyki do wieszania toreb (nie znosze, jak torby po raczkach zjezdzaja).
    • pinik Re: Peg perego si denim czy quest denim? 29.01.13, 16:58
      I jeszcze obleczenie palaka mi sie nie podobalo. Jakby za luzne (widac to tez na zdjeciach jotki). NIeladnie sie uklada.

Za to koszyk o wiele lepiej dostepny od tego w quescie (szczegolnie jak dziecko spi).

Mysle, ze najpierw pojezdzimy si, a pozniej zakupimy questa. W tej kolejnosci smile
      • jotka_k Re: Peg perego si denim czy quest denim? 29.01.13, 19:11
        a widzisz wink
    • sztucznamrowka Re: Peg perego si denim czy quest denim? 30.01.13, 13:30
      Proszę doradźcie Dziewczyny bo mam mętlik w głowie sad sad
      Którego wybrać - Si czy Questa????
      Wózek ma być dla synka, który skończył właśnie 2 latka smile
      W Quest podoba mi się opuszczanie oparcia jedną ręką, tapicerka Denim no i cena (760zł),
      Si ma pałąk i fajniejszą budę i lepiej się składa ale oparcie ciężko się opuszcza i jest bardziej w pozycji "półleżącej" niż "leżącej" moim zdaniem no i cena z wysyłką to 956zł.
      Do budki Questa mam daszek Teutonii jakby co tongue_out
      Co byście wybrały....
      • pinik Re: Peg perego si denim czy quest denim? 30.01.13, 14:19
        Dla dwulatka to juz bym raczej qusta wziela (mniejszy i lzejszy przynajmniej mi sie wydaje po zlozeniu, choc ciutke dluzszy). Resorow juz nie potrzebujesz, a maclaren wydaje mi sie byc mocniejszym wozkiem od si.

Tylko dziwi mnie, co piszesz o cenie. A jestes pewna, ze ten maclaren to najnowszy quest w tej cenie? Bo byly tez starsze, ale one nie maja rozszerzanej budki, ani pozycji plaskiej do spania (choc ta stara pozycja dla dwulatka absolutnie wystarcza, tak samo w si) i z taka regulacja oparcia, jak w si.
        • sztucznamrowka Re: Peg perego si denim czy quest denim? 30.01.13, 19:10
          Pytałam kilka razy w sklepie czy to ten z kolekcji 2012 i czy ma wszystkie takie same funkcje.
          Pisali, że tak smile
          • sztucznamrowka Re: Peg perego si denim czy quest denim? 31.01.13, 13:24
            do jotka_k - masz duże doświadczenie z PP Si - czy ma on Twoim zdaniem lepszą amortyzację od Urbo, który testowałaś? Lepiej się go prowadzi? Kosz nie wadzi o ziemię przy obciążeniu? Jaka jest długość całkowita siedziska (do spania)? A rączki - są plastikowe - czy nie obcierają rąk? Dzięki za info smile
            • jotka_k Re: Peg perego si denim czy quest denim? 31.01.13, 15:18
              SI jest 10 razy lepszy w prowadzeniu niż Urbo
              ma inaczej, lepiej odczuwalną amortyzację, wynika to chyba z budowy stelaża
              Urbo był mało stabilny, SI jest mega stabilny
              kosz jak jest mooocno obciążony to zahacza o krawężnik przy wjeżdżaniu ale nie zdarzyło mi się aby zahaczał o ziemię a zakupy wsadzałam duże do niego
              długość siedziska z rozłożonym podnózkiem to mniej więcej 90 cm
    • mannerly czym sie rożni.. 04.03.13, 10:51
      PP SI 2013 od tego z 2012?? wiecie moze czy sa jakies zmiany?
      • sztucznamrowka Re: czym sie rożni.. 06.03.13, 11:44
        Był niedawno taki mój wątek "do jotka_k - pytania o PP Si" tam jedna z Forumek pisała o różnicach.
    • eszulczewska Do jotka - pytanie o kulkowanie :) 04.07.13, 21:26
      Mam pytanko - po polrocznym uzywaniu denima SI - jak wyglada tapicerka? Kulkuje sie bardzo?
      Jak reaguje na wilgoc - czy szybko moknie?
      • gleana Re: Do jotka - pytanie o kulkowanie :) 30.12.13, 15:50
        Podbijam. Jak się sprawuje materiał w PP? Bardzo się mechaci? Nie farbuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka