Dodaj do ulubionych

Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :)

01.05.13, 11:08
Widze te wozki bardzo czesto, czytalam dobre opinie i polecali mi go w sklepie. Wyglada tak sobie, ale musi byc praktyczny i dobrej jakosci jak na spacerowke/joggera!
Jaki model polecacie?
Mi sie podoba MINI ale szkoda ze nie ma podnoszonego podnozka...
Jakis kolor polecacie? Tu jasne beze wygladaja bardzo fajnie.
Obserwuj wątek
    • anna_ls Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 11:23
      a w jakim wieku masz dziecko że potrzebujesz podnóżek? bo mój młody w ogóle nie korzysta z podnóżków i je olewa
      • love-mind Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 11:24
        10 mcy
        • love-mind Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 11:25
          a jaki masz model?
    • anna_ls Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 11:41
      city mini, ale młody olewa podnóżki w każdym wózku, niezależnie czy regulowany, czy wypychany, czy taki "na sztywno"
      • love-mind Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 11:49
        i jestes z niego zadowolona na codzien?
        • anna_ls Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 11:53
          ogólnie tak, ma b.duże siedzisko, kosz też jest pojemny, ale przy moich 160cm sie źle podbija
    • wrzesniowa_panna Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 11:59
      citi mini GT jest najbardziej uniwersalny smile
      Mam jestem zadowolona, Młody teżsmile
    • sztucznamrowka Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 15:45
      A skąd jesteś, że widujesz te wózki często? Ja kupiłam GT głównie dzięki temu Forum i jestem mega zadowolona ale tu gdzie mieszkam (Trójmiasto) widziałam tylko jedno Citi Mini 4 i GT notabene jednej z Forumek wink a tak przeważają inne marki (Emmaljunga, Mutsy, X-lander, Quinny).
      Też bałam się tego nie regulowanego podnóżka ale są na to sposoby o których sporo było na Forum.
      • love-mind Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 16:11
        W Zurichu. Szwajcaria. Pól miasta ma Bugaboo. Ja tez, ale zachwycona nie jestem. Potem są Maclareny i BabyJogger. A pózniej wszystko. Naprawdę wszystko. W sklepach mogę oglądać wszysciutenkie modele na żywo. Z Maclarena jestem mega zadowolona a teraz szukam czegoś na jogging.
        • wrzesniowa_panna Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 16:22
          BJ Summit XC
        • azymut17 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 16:24
          love-mind napisał(a):
          > Z Maclarena jestem mega zadow
          > olona a teraz szukam czegoś na jogging.

Zatem i Mini i inne zwykłe BJ odpadają, bo one są do normalnego spacerowania, biegać z nimi producent zabrania. Zostaje Ci (wg katalogu) Summit X3 i F.I.T, jest jeszcze przyczepka POD z która można biegać.
      • aga_1980_31 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 18:32
        sztucznamrowka napisała:

> A skąd jesteś, że widujesz te wózki często? Ja kupiłam GT głównie dzięki temu F
        > orum i jestem mega zadowolona ale tu gdzie mieszkam (Trójmiasto) widziałam tylk
        > o jedno Citi Mini 4 i GT notabene jednej z Forumek wink a tak przeważają inne mar
        > ki (Emmaljunga, Mutsy, X-lander, Quinny).

Ja widuję sporo BJ dziś widziałam trzy smile
        • gniesia007 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 20:38
          Aga_1980_31 i sztucznamrówka jak jesteście z trojmiasta to może zorganizujemy jakieś forumowe spotkanie baby joggerówsmile
          • aga_1980_31 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 21:16
            gniesia007 napisała:

> Aga_1980_31 i sztucznamrówka jak jesteście z trojmiasta to może zorganizujemy j
            > akieś forumowe spotkanie baby joggerówsmile

Jestem jak najbardziej za ale póki co jeszcze żadnego baby joggera nie posiadam wink
          • martuska1982 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 21:22
            gniesia007 napisała:

> Aga_1980_31 i sztucznamrówka jak jesteście z trojmiasta to może zorganizujemy j
            > akieś forumowe spotkanie baby joggerówsmile

jeśłi tak zrobicie to koniecznie poprosimy o zdjecia. smile
            to byłoby coś zobaczyć tyle bj koło siebie. smile

Ja u siebie widziałam jednego bugaboo poza moim, a z joggerów jednego cm3 kiedys w galerii, kilka dni temu innego cm3 no i mój gt. Żadnego innego nie widziałam. uncertain
            Niestety u mnie ciągle królują te częstochowskie alufelgi, teraz jak słońce świeci to aż po oczach daje. uncertain
            • gniesia007 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 21:30
              Jutro bede w zoo w oliwie a nóż jakąś forumkę wypatrzesmile
              Ja w sumie widziałam jednego CM i jednego CM 4 na brzeźnie ale tutaj sporo ludzi przyjeżdża, a w sumie w mojej dzielnicy chyba tylko ja mam taki kosmiczny wózek, z tego co słyszałamsmile
              • aga_1980_31 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 21:49
                gniesia a skąd jesteś jaka dzielnica?
                • gniesia007 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 22:03
                  Brzeźnosmile
                  • aga_1980_31 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 22:12
                    O nawet byłam dziś na budach wink Często bywam w Brzeźnie smile No i latem moja ulubiona plaża smile
                    • gniesia007 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 22:27
                      Ja akurat dzisiaj oblegałam park oliwski, na codzień spaceruję po wiosce i czasem musze gdzieś ruszyć w miasto. Ale córy mamy prawie w tym samym wieku, tylko te młodsze. A czym na codzień jeździsz? To może się kiedyś spotkamy na alejkach.
                      • aga_1980_31 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 22:29
                        U mnie charakterystyczny Stokke w kolorze różowym wink Za niedługo również nie banalny MB Terrain wink Chętnie się spotkam smile
                        • aga_1980_31 Przepraszam za off topic ;) 01.05.13, 22:31
                          W sprawie spotkania dziewczyny z Trójmiasta piszcie na priv smile Dziewczyny nas zaraz pogonią wink
                        • sztucznamrowka Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 03.05.13, 13:48
                          Aga - ja Cie chyba w zeszłym roku z tym Stokke różowym widziałam - nie spacerowałaś może koło Jelitkowskiego Dworu?
                          • aga_1980_31 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 03.05.13, 20:38
                            Bardzo, bardzo możliwe smile Często tam bywam smile
            • monika_kas Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 22:03
              nie wiem gdzie mieszkasz ale jakbyś opisała moje miasto.. z tym, że zamiast bbo widziałam raz stokke, a pozatym to raz maclarena, raz jakiegoś starego pp, nune pepp (śliczny różowy kolor), kilka x-landerów i.... chyba tyle.. pozatym SAME CZOŁGI! tragedia... a te chromowane "alu fele" tak dają w słońcu po oczach, że szok... powinni zabronić produkować takie coś... przecież to może oślepić przejeżdżającego kierowcę w samochodzie i wypadek gotowy... tongue_out

martuska1982 napisała:

> jeśłi tak zrobicie to koniecznie poprosimy o zdjecia. smile
              > to byłoby coś zobaczyć tyle bj koło siebie. smile
              >
              > Ja u siebie widziałam jednego bugaboo poza moim, a z joggerów jednego cm3 kiedy
              > s w galerii, kilka dni temu innego cm3 no i mój gt. Żadnego innego nie widziała
              > m. uncertain
              > Niestety u mnie ciągle królują te częstochowskie alufelgi, teraz jak słońce świ
              > eci to aż po oczach daje. uncertain
              • martuska1982 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 22:32
                no ja też widziałam stokke, ponad rok temu identyko jak ma Pomilak. smile w biedronce - slepie dla ubogich. tongue_out
                (oczywisćie mówię to z ironią, uwielbiam biedronkę, po prostu wyśmiewam trochę słowa Kaczyńskiego).
                Teutonię jedna widziałam. Xlandery to w całej Polsce plagą się kładą i w sumie trudno się dziwić, bo ładne, cenowo nie straszą. smile
                Ostatnio też sporo buzzów widuję, a niedługo po premierze mooda widziałam tego różowego na białej ramie - zjawiskowy. smile
    • ironia-losu11 Re: Ktory model z BabyJogger jest "najlepszy"? :) 01.05.13, 19:50
      Dla mnie najfajniejszy jest BJ City Elite, super się sprawdza zimą, i w każdym terenie
    • love-mind Juz wybralam! :) 03.05.13, 13:26
      (sorry, powtarzam watek dla innych)
      Wybralam: BABY JOGGER F.I.T
      Lekki, stabilny, kolo sie nie skreca, gleboka budka, lekko sie podbija, synek ma super wygodnie, dosc maly po zlozeniu, superlatwe zkladanie, wielkie kola swietne rowniez do lasu, na plaze lub w terenie.
      Minusy: raczka sie nie reguluje i raczej male okienko w budce.

Dla porownania ogladalam TFK, ale ten wozek jest ciezki jak traktor!
      Wszystkie inne do niczego, bo wozek do joggingu naprawde nie ma prawa miec skretnego kola. Nawet po blokadzie "lata", co nie jest dobrym rozwiazaniem.
      • ewelajnawrocek a propos miast 03.05.13, 19:48
        ja we Wrocławiu nie widzialam zadnego BJ jeszcze, sama mam Elite. Za to ogrom Xlanderów, okropnie nie trawie tych wózków, i jeszcze Mutsy..bleee (wybaczcie jesli jestescie fanami owych)
        • martuska1982 Re: a propos miast 03.05.13, 20:19
          ja uwielbiam xlandera xa, z sentymentu, ale nie dotyka mnie jak ktoś je krytykuje, bo prawdą jest, ze jest ich wysyp.Rozumiem też ich popularnośc, bo po pierwsze dośc przystępne cenowo przy tej jakości, po drugie jakość własnie nie najgorsza, po trzecie popularne, co pozwala odsprzedać je z małą stratą. W naszym biednym kraju i o tym trzeba myśleć.
          Dla drugiego dziecka też na chwilę może na xa się skuszę, ale teraz już wiem, że są setki lepszych wózków, na rynku wtórnym dostępnych dla mnie finansowo, więc przy xa już nie bedę się upierała, jak prawie 3 lata temu. wink

No ale wtedy zachorowałam, bo ładny i super sie prowadzi.
        • jsg2 Re: a propos miast 04.05.13, 22:31
          We Wrocławiu to Baby Jogerr-ow już trochę jeździ. widziałam już kilkanaście .
          Ostatnio widziałam GT na wysokości 2600 m.n.p.m na lodowcu smile
          • martuska1982 Re: a propos miast 04.05.13, 22:35
            zeszłe wakacje moja znajoma spędziła we włoskich Dolomitach i powiedziała, ze tam w miasteczku widziała dużo baby joggerów, oczywiście sami turysci. wink
            nawet citi mini ludzie w góry brali (nie gt).
            • kropkowo_11 Re: a propos miast 04.05.13, 23:41
              A ja we Wrocławiu widuje mnóstwo różnych
              fajnych wózków różne Bugaboo, Teutonie, Stokke,
              BJ mini, GT, Elite, Britaxy, Quinny, i masę Maców
              i ostatnio widziałam Nune Peep - jaka ona mała!
              • wrzesniowa_panna Re: a propos miast 05.05.13, 09:35
                na moim osiedlu we Wro pojawiły się dwa stokke i dwa BJCM GT smile do tego nuna i cameleony smile
                Ja mam GT i nune smile
                A w dolomitach na ponad 2000 widziałam GT i bee smile
              • anna_ls Re: a propos miast 05.05.13, 09:39
                u mnie dramat - królują tako i wszystkie kunerto-podobne... a z parasolek takie najtansze na cieniutkich rurkach.. (ale mieszkam na zadupiu, więc prawie każdy mój wózek to jedyny z tej marki wink )
                • martulka_s Re: a propos miast 05.05.13, 09:54
                  annals, to jak i u mnie. Xlander to szczyt lansu ; ) A moja dziura nie taka mała bo prawie 100 000 mieszkańców. A najśmieszniejsze to, że rodzice często z nowiutkiego samochodu wysiadają, ubrani nietanio, a wózek z najniższej półki ; ) Jeździ, budę ma, "fotelik" w komplecie, kolory ładne, bierzemy. Widziałam kiedyś CM fioletowe z okna autobusu na moim osiedlu ale na pewno przyjezdni, bo na spacerach nie spotykam a to małe osiedle jest.
                  • anna_ls Re: a propos miast 05.05.13, 10:18
                    martulka
                    nie ma sie co dziwić tym markom, mama opowiadał kiedyś, że nawet w "na wspólnej" para adwokatów dla dziecka miała właśnie pod-częstochowski czołg wink

(moje miasteczko 10tys tylko wink )
                    • martuska1982 Re: a propos miast 05.05.13, 11:59
                      no TVN to akurat wózkowo miernie wypada, już telewizja publicznia potrafi w ciut lepsze zainwestować (ale tylko ciut). W TVNie w każdym serialu każda mama pcha czołga, tudzież klasyka starej daty na krzyzakowym stelażu. Co więcej nie wiem czy zauważyłyście, ale w Na Wspólnej córka Igora wożona była w gondoli długo ponad rok. wink
                      • martuska1982 Re: a propos miast 05.05.13, 11:59
                        Nawet blisko dwa, bo pamiętam, ze urodziła się jak ja w ciązy chodziłam, a wozili ją jeszcze w gondoli jak ja już zaczęłam wózki zmieniac, a zaczęłam jak syn miał rok. tongue_out
                    • ewelajnawrocek Re: a propos na wspolnej 05.05.13, 11:59
                      oni to mają z akwizytornismile
                      poza tym w tym serialu jak sie przyjrzec to w jednym wozku jezdzi kilkoro dzieci na przestrzeni kilku latsmile
                      a co Wy widzicie ładnego w tych stokke i bugaboo? Dla mnie stokke okropny, niepraktyczny, malutkie siedzisko, ale chyba chodzi o szpan, hę? bo nie kumam o co, skoro nie wierze ze to jest wygodne dla dwulatka. A bugaboo zakupila ksiezna katesmile
                      • martuska1982 Re: a propos na wspolnej 05.05.13, 12:01
                        nie oceniaj wózka po zdjęciach.Powiedz, ze niewygodny jak choćby w sklepie dziecko przymierzysz.
                        • ewelajnawrocek Re: a propos na wspolnej 05.05.13, 12:08
                          No wlasnie raz przymierzyłam w 3kiwi jak mlody mial 6 mcy i sie mu głowa nie zmiesciła pod budka, fakt, jest gruby, ale nie jakos wysoki, wiec sie zdziwilam, a wczoraj na placu zabaw mama z ok 2 latka w stokke, dziecku sie ewidentnie glowa nie miescila wiec ja tak wychylało do przodu;/ proszę sie nie oburzac, kazdy ma swoj gust, ja tylko pisze ze nie rozumiem tego fenomenu..inna sprawa, ze nie stac mnie na taki wozek, wiec moze stąd tosmilesmile
                          • anna_ls Re: a propos na wspolnej 05.05.13, 12:28
                            no na tvn to tylko kilka wózków i we wszystkich serialach grają hihi

mi sie nie podoba gondola bb - wygląda jak trumienka, szczególnie czarna;

spacerówka juz lepiej (ale dopiero polubiłam po przetestowaniu) ; stokke tez akurat spoko, ale nie wiem jak tu z gondolą wink

akurat co do rozmiaru to mnie dziwi mutsy dla dziecka >2lat [mój poszedł w odstawkę własnie ok tego wieku, bo młody się nie mieścił w budce - na wys, a nie jest jakiś mega wysoki; no chyba, ze dziecko wożone bez budki lub z sun canopy]
                            • gosia_mrufka Re: a propos na wspolnej 05.05.13, 14:51
                              Nie wiem czy dobrze ostatnio widziałam w Prawie Agaty był Orbit? Tak samo w Na dobre i na złe.
                              Za to wózki w NA wspólnej to tragedia, najpierw gondola a potem spacerówka, którymi wożone były wszystkie serialowe dzieci. Czasami nawet tym samym wózkiem różne dzieci w jednym odcinku. smile
                              W moim mieście (trochę ponad 100 tys. mieszkańców) widziałam Stokke - kilka razy tego samego, raz Donkeya, widuję Modda - też tego samego. Nie widziałam ani jednego BJ ani Bee. Wczoraj syn wołał mnie jak zobaczył Maclarena. A i kiedyś widziałam Babyzen, ale to musieli być jacyś przyjezdni wink W sklepach bryndza, nic nie mogę obejrzeć, dotknąć czy porównać. BJ kupowałam w ciemno, Bee po testach 4kids. Jak prawie 7 lat temu kupiłam Buzza, to ludzie się na mieście oglądali.
                              • wrzesniowa_panna Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 11:13
                                w Prawie Agaty jest Orbit smile też na to zwróciłam uwagę smile
                          • aga_1980_31 Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 11:37
                            A to ciekawe co pisze bo moja prawie 2,5 latka jeździ w Stokke i akurat miejsca w okolicach głowy ma bardzo dużo. Prędzej powiedziałbym, że na szerokość będzie ciaśniejszy niż to że dosięgnie głową do budy, no ale tak już jest z obserwatorami cudzych wózków tym bardziej nastawionych anty tongue_out
                      • aga_1980_31 Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 11:46
                        I nie oceniaj ludzi jeśli ich nie znasz. Dla lansu ? Widocznie twierdzisz tak według swojej osoby. Dobry samochód tez kupuje się dla lansu? Nie rozumiem takiego rozumowania Stokke kupuje się dla lansu a już inny wózek z tej samej grupy cenowej już nie. Pomyśl o tym, że takimi słowami komuś możesz zrobić komuś przykrość, masz oczywiście prawo, że Ci się nie podoba ale nie dokładaj swoich ideologii o lansie bo to co najmniej zachowanie dość dziwne...
                      • sylki Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 18:51
                        stokke i malutkie siedzisko, no cóż twoja wiedza mnie poraża big_grin big_grin big_grin
                        • monika_kas Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 21:07
                          widziałam ostatnio pierwszy raz na żywo stokke z dzieckiem... oczywiście nie w mojej "dziurze wózkowej" (miasto niemałe 120 tys. mieszkańców, ale wózki.... szkoda gadać), ale w Gdańsku... dziecko bylo napewno duże w sensie że nie takie jak mój 8-miesięcy, tylko pewnie koło dwóch lat (to tak na oko, bo dokładnie to nie wiem)... i miało duuuużo miejsca to dziecko, szczególnie właśnie na długość... a ten stokke... jasny beż... mmmm... prawie zasłabłam tak wzdychałam do niego...

mój M jest w stanie dać wiele za wózek, ale cena stokke go na tyle powaliła, że jest niewzruszony na moje jęki i stęki.... niestety. no, ale może jeszcze kiedyś....
                          • love-mind Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 21:15
                            Wiesz, dla mie Stokke to jest jakis fenomen... Jak celebryci w Polsce. smile
                            Powiedz mi szczerze - co Ty w nim widziesz? Dlaczego to jest dobry wozek?
                            monika_kas napisała:

> widziałam ostatnio pierwszy raz na żywo stokke z dzieckiem... oczywiście nie w
                            > mojej "dziurze wózkowej" (miasto niemałe 120 tys. mieszkańców, ale wózki.... sz
                            > koda gadać), ale w Gdańsku... dziecko bylo napewno duże w sensie że nie takie j
                            > ak mój 8-miesięcy, tylko pewnie koło dwóch lat (to tak na oko, bo dokładnie to
                            > nie wiem)... i miało duuuużo miejsca to dziecko, szczególnie właśnie na długość
                            > ... a ten stokke... jasny beż... mmmm... prawie zasłabłam tak wzdychałam do nie
                            > go...
                            >
                            > mój M jest w stanie dać wiele za wózek, ale cena stokke go na tyle powaliła, że
                            > jest niewzruszony na moje jęki i stęki.... niestety. no, ale może jeszcze kied
                            > yś....
                            • monika_kas Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 21:35
                              zwyczajnie mi się on podoba... po prostu smile zgaduję, że parę rzeczy by mnie w nim mogło denerwować, ale to tylko moje przypuszczenia... nepewno jeśli w końcu zdecyduję się przymierzyć do kupna (jeśli M da mi kasę) to nie w ciemno... w takim sensie, że chciałabym spotkać jakąś wózkomaniaczkę która nacodzień używa stokke i zobaczyć jak on się prowadzi, pomacać, przyjrzeć się z bliska...

ale jego design mi jak najbardziej odpowiada smile

love-mind napisał(a):

> Wiesz, dla mie Stokke to jest jakis fenomen... Jak celebryci w Polsce. smile
                              > Powiedz mi szczerze - co Ty w nim widziesz? Dlaczego to jest dobry wozek?
                              • love-mind Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 21:46
                                OK, ja Ci powiem dlaczego on Ci sie podoba. Bo jest tak drogi i niedostepny dla Ciebie. Bo tak bys go chciala, ale nie mozesz.
                                Szczerze: mialam juz kilka wozkow i moge sobie powzolic na najnowesze modele jakiejkolwiek marki co kilka tygodni. Mialam Bugaboo, Joolza, Emmaljunge, Maclarena, BabyJogger. Ale Stokke za darmo bym nie wziela. Moim najbardziej ulubionym ze wszystkich jest Maclaren Techno XT i Quest Denim. A na 2 miejscu strasznie chwale BabyJogger. Model FIT do joggingu, ale tez i inne modele.
                                Uwierz mi, zebys miala Stokke, szybko by Ci zbrzydl.

monika_kas napisała:

> zwyczajnie mi się on podoba... po prostu smile zgaduję, że parę rzeczy by mnie w n
                                > im mogło denerwować, ale to tylko moje przypuszczenia... nepewno jeśli w końcu
                                > zdecyduję się przymierzyć do kupna (jeśli M da mi kasę) to nie w ciemno... w ta
                                > kim sensie, że chciałabym spotkać jakąś wózkomaniaczkę która nacodzień używa st
                                > okke i zobaczyć jak on się prowadzi, pomacać, przyjrzeć się z bliska...
                                >
                                > ale jego design mi jak najbardziej odpowiada smile
                                >
                                > love-mind napisał(a):
                                >
                                > > Wiesz, dla mie Stokke to jest jakis fenomen... Jak celebryci w Polsce. smile
                                > > Powiedz mi szczerze - co Ty w nim widziesz? Dlaczego to jest dobry wozek?
                                >
                                • sylki Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 21:49
                                  no gorszej durnoty dawno nie czytałam big_grin
                                  wpadłaś może na to, że każdy ma inny gust i każdemu co innego pasuje, dlatego też tobie on się nie podoba big_grin
                                  ale nieee, ty z góry zakładasz, że on jej się podoba, bo jest niedostępny big_grin

a stokke jakoś mega drogi nie jest, więc tym bardziej jakoś specjalnie niedostępny nie jest
                                  • gosia_mrufka Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:00
                                    To chyba nie kwestia pieniędzy, ale co się komu podoba i co komu pasuje. Ty uwielbiasz Techno XT, a ja się pozbyłam go po dwóch miesiącach, bo nie przypadł mi do gustu. Lubisz FIT'a a ja lubię Summita. Nie wzięłabyś Stokke a ja owszem chętnie bym go sprawdziła. Teraz go sobie nie kupię, ale nie dlatego, że mnie nie stać, ale akurat nie mam takiej potrzeby w tym momencie. Podoba mi się i pewnie obejrzałabym się za nim na ulicy, ale nie dlatego, że jest moim niespełnionym marzeniem.
                                    • sylki Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:04
                                      a widzisz i tu się mylisz, bo love mind ma szklaną kulę i ona wie lepiej big_grin
                                    • monika_kas Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:05
                                      każdy ma jakąś swoją wózkową miłość smile

ja macałam XT w sklepie i się nie pokochaliśmy... wogóle nie cierpię parasolek.

gosia_mrufka napisała:

> To chyba nie kwestia pieniędzy, ale co się komu podoba i co komu pasuje. Ty uwi
                                      > elbiasz Techno XT, a ja się pozbyłam go po dwóch miesiącach, bo nie przypadł mi
                                      > do gustu. Lubisz FIT'a a ja lubię Summita. Nie wzięłabyś Stokke a ja owszem ch
                                      > ętnie bym go sprawdziła. Teraz go sobie nie kupię, ale nie dlatego, że mnie nie
                                      > stać, ale akurat nie mam takiej potrzeby w tym momencie. Podoba mi się i pewni
                                      > e obejrzałabym się za nim na ulicy, ale nie dlatego, że jest moim niespełnionym
                                      > marzeniem.
                                  • monika_kas Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:03
                                    o gustach się nie dyskutuje... stokke podobał mi się jeszcze przed ciążą... zanim wogóle myślałam, że wózek będzie mi kiedyś potrzebny.. ale wtedy nie miałam o wózkach wogóle żadnego pojęcia i przeczytałam gdzieś na jakimś forum (ale chyba nie tutajk....), że stokke jest wywrotny... że niestabilny... no i się przestraszyłam. gdyby nie to to pewnie bym dopięła swego i bym go miała.

a jeśli chodzi o jego dostępność dla mnie czy nie to nie jest on aż na tyle drogi żebym nie mogła sobie na niego pozwolić... wózki powoli stają się moją pasją (no może nie powoli, mamy maj 2013 - od początku roku kupiłam 4 wózki), więc jeśli będę "gotowa" na stokke to będę go miała. a jeśli mi się wtedy znudzi to go sprzedam i wymienię na inny... ot cała filozofia.

sylki napisała:

> no gorszej durnoty dawno nie czytałam big_grin
                                    > wpadłaś może na to, że każdy ma inny gust i każdemu co innego pasuje, dlatego t
                                    > eż tobie on się nie podoba big_grin
                                    > ale nieee, ty z góry zakładasz, że on jej się podoba, bo jest niedostępny big_grin
                                    >
                                    > a stokke jakoś mega drogi nie jest, więc tym bardziej jakoś specjalnie niedostę
                                    > pny nie jest
                                    >
                                    >
                                    • love-mind Stokke... 06.05.13, 22:06
                                      Ok... tutaj lepiej nie dawac kontra Stokke, bo mnie zjedza. Nawet jezeli go BARRRDZO nie lubie, to niech inne mamy beda z nim szczesliwe. Oczywiscie - niech kazda z nas bedzie szczesliwa z wozkiem swoich marzen! smile Love&Freedom smile
                                      • sylki Re: Stokke... 06.05.13, 22:12
                                        najpierw trzeba wiedziec co się pisze by pisać w ogóle i a nie za przeproszenie pierdzielić 3 po 3
                                        i wróżyć ze szklanej kuli
                                        • love-mind Re: Stokke... 06.05.13, 22:14
                                          Nie kazdy zawsze wie co pisac najpierw. Dobranoc. Nigdy wiecej nie pisac tu o Stokke... Never ever.
                                          • sylki Re: Stokke... 06.05.13, 22:23
                                            masz rację durnot lepiej nie pisać,
                                            oraz nie wróżyć big_grin
                                            nie ważne o jakim wózku
                                            • martuska1982 Re: Stokke... 06.05.13, 22:29
                                              Love-mind, ale nie chodzi o to, ze nie mozna stokke skrytykować.Mnie na przytkład też on się nie podoba i nawet nie pociąga, bez względu na zasobnośc portfela.Nie stać mnie na przykład w chwili obecnej na joolza, ale jego bym przygarnęła chętnie.Stokke juz nie. tongue_out

Jednak ty napisałaś ogólnie, ze nie wiesz co się może podobać w stokke (twoja opinia i ok), ale dalej piszesz konkretnej osobie, ze podoba się jej, bo nie moze go mieć i to jest najgłupsza rzecz jaką ktokolwiek tu kiedykolwiek napisał.I nie ma tu do rzeczy nic marka wózka o jakim mowa, bo tak samo durne by to było gdybyś to napisiała o bugaboo czy tutku. tongue_out
                                              • aga_1980_31 Re: Stokke... 06.05.13, 22:32
                                                Skończyły sie już czasy kiedy to Stokke był nowością i można było kupić go tylko nowego w sklepie. Jest bardzo dużo używanych w przystępnej cenie można trafić i cena jest porównywalna choćby do X-landera więc z tą niedostępnością ja bym nie przesadzała już nie te czasy. Po za tym są droższe i bardziej niedostępne wózki smile
                                          • tereferefretka Re: Stokke... 06.05.13, 22:27
                                            a mi sie wydaje,że chciałaś zrobić burzę w szklance wody,tylko nie wiem po co-chciałaś sprawdzic czy dziewczyny na ciebie naskoczą? to juz wiesz,hehe big_grin

każda sroczka swój ogonek chwali,tyle razy o tym tu bylo...

Kasi sie podoba x-lander, Zosi Quinny a Marysia da sie pokroić za stokke, bo też jej sie podoba,i ma do tego prawo,a to czy kogoś stać,czy nie stać,wydaje mi się,że to kwestia drugorzędna,
                                            i nie przesądzałabym,że podoba się właśnie dlatego, że to taki 'króliczek', no fakt, ten wózek ma na pewno wady(jak każdy) ma też specyficzną cenę-nie miałam go niestety,więc nie wiem,czy słusznie,czy jest ona może wzięta z kosmosu i niewarto

niemniej jednak tu się dyskutuje,a jak się nie wie-to się pyta i tyle wink
                                            • love-mind Re: Stokke... 07.05.13, 09:02
                                              NIe chcialam. Ja naprawde uwazam ze to jest badziewisty wozek i ze wydawanie kasy na niego jest glupota. No ale to jest moje zdanie. Ok, przyznaje, nie powinnam sie z tym tak obnosic. Wystarczy jak to zachowam dla siebie.

tereferefretka napisała:

> a mi sie wydaje,że chciałaś zrobić burzę w szklance wody,tylko nie wiem po co-c
                                              > hciałaś sprawdzic czy dziewczyny na ciebie naskoczą? to juz wiesz,hehe big_grin
                                              >
                                              > każda sroczka swój ogonek chwali,tyle razy o tym tu bylo...
                                              >
                                              > Kasi sie podoba x-lander, Zosi Quinny a Marysia da sie pokroić za stokke, bo te
                                              > ż jej sie podoba,i ma do tego prawo,a to czy kogoś stać,czy nie stać,wydaje mi
                                              > się,że to kwestia drugorzędna,
                                              > i nie przesądzałabym,że podoba się właśnie dlatego, że to taki 'króliczek', no
                                              > fakt, ten wózek ma na pewno wady(jak każdy) ma też specyficzną cenę-nie miałam
                                              > go niestety,więc nie wiem,czy słusznie,czy jest ona może wzięta z kosmosu i nie
                                              > warto
                                              >
                                              > niemniej jednak tu się dyskutuje,a jak się nie wie-to się pyta i tyle wink
                                              • tereferefretka Re: Stokke... 07.05.13, 09:23
                                                hmm no może i jest plastikowy,ale tak jak mówię, to rzecz gustu, taki gadżet(cenę ma gadżeciarską mocno,więc wg mnie podpada pod te kategorie)
                                                a jak wiadomo,są ludzie, którzy za gadżety są w stanie słono płacić, ja sama za nimi moze nie przepadam,ale chciałam go potestować,chociażby po to,żeby stwierdzić,czy rzeczywiście warto czy nie warto.
                                                Podchodziłam do kupna kilka razy, interesowałam się różowym którego miała pomilak, potem niebieskim od mamydawidka, jakbym sprzedala wozki które wtedy miałam,to bym miała na niego kasę, ale mam świadomość tego, jak wygląda moje miasto, i jak jest przystosowane do matek z dziećmi, a raczej jak nie jest... dlatego mimo chęci odpuściłam sobie,bo kupować tylko w celu lansu w ch raz w tygodniu, no nie moja bajka, a niestety w mieście może w sumie 1000m chodnika po którym by pojechał bez zgrzytu, w parku alejki żwirowe,jak już się chodnik trafi to też nie za prosty......chyba było mi szkoda mojego dziecka wink

acz, nie powiem,widziałam jakieś 2tyg temu w niedzielę w zoo fioletową spacerówę z parasolką, fajny młody tata prowadził, mama oczywiście też niczego sobie wink

i myślę, że to właśnie wózek dla takich ludzi, mocno przywiązujących wagę do designu, lubiących się otaczać fajnymi rzeczami, a to czy tobie się podoba, to wiesz, pojęcie baaardzo względne smile
                                  • tereferefretka Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:09
                                    a ja wam powiem...ze u mnie,jakies 40tys mieszkancow,i tak...

3szt bugaboo widzialam(z czego 2 w jednej rodzinie)
                                    mury-same brązowe,jakby innych kolorów nie bylo
                                    dzis-bebecar i niestety,skrzypiący stelaż..
                                    emmaljunga,taka kremowo szara w krate..jakas wersja limit,ale czy ja wiem...taka sobie
                                    stokke ale v1 lub v2, mama szybko sie pozbyla-to nie na tutejsze chodniki o nieee..
                                    x-landery jasna sprawa..
                                    tako laret(sklep wozkowy jedyny w miescie mocno lobbinguje na rzecz marki..)
                                    czasem dojrzę ze dwa buzzy
                                    maców sporo,ostatnio najwiecej xt widuje(nawet sąsiadka ma,stoi powóz na klatce,jak ja mialam w 2008/09 to był jakiś bum na xlry)
                                    jeździ też volo ten tęczowy smile
                                    jedna nuna-chyba jakis ciemny kolor
                                    widzialam tez niedawno bebecara stylo class chyba -taki na bialych oponkach, mial brokatową czarną gondole,fajnie wyglądał,ale chyba bym go nie kupiła

ale co zauważyłam,u mnie chyba juz minał szał dziki na mutsy, coraz mniej ich widac

felgi w chromie, no to chyba jak u kazdej z waswinksporo tego jest.
                                    • monika_kas Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:16
                                      to i tak nieźle z markami wózków u Ciebie...

u mnie x-landery (ale najczęściej te starsze modele)
                                      raz widziałam starą emmę z gondolą
                                      jeździ jedna nuna peep różowa - śliczna (ale to zdaje się malutki wózek)
                                      raz widziałam tylko maca questa
                                      dzisiaj widziałam dwie kobietki z jakimiś trójkołówkami no name.. brr...
                                      raz z daleka widziałam stokke, ale to pewnie jakiś przyjezdny...

no i pełno alu felg spod częstochowy... a teraz jak się zrobiło tak ciepło... to one są wszędzie... po prostu wszędzie. (ludzie w zimie nie wychodzą z dziećmi na spacery wogóle czy co? w zimie widywałam może ze 2-3 wózki podczas spacxerów, a teraz dziesiątki....)
                                      • tereferefretka Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:23
                                        szczerze mówiąc-nie wiem czy wychodzą-bo sama wychodze rzadkowink

moje to zmarźluchy są,na dodatek starsza to okropna maruda "mama,mi wieje w buzie, mama platek sniegu mi spadł na twarz,mama daleko jeszcze,zimno mi w nos" itd itd.., o ile wózkowały się jeszcze,to tak,wtedy mialam mutsy,szedl po sniegu jak ratrak,ale ja bylam obsypana cala sniegiem spadajacym z tylnych kól...
                                        nie przepadam za zimą,a że u nas trwa w porywach do 6mcy... no cóż.delikatnie mówiąc nie nastraja mnie to pozytywnie do spacerówbig_grin
                                        • monika_kas Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:31
                                          w przypadku takich maruderów jestem w stanie zrozumieć, że wolisz siedzieć w domu smile mój dzieć ma narazie 8 miesięcy ale do tej pory spacery to jego ulubione zajęcie (zimą było to samo)... mam nadzieję, że nie wyrośnie z tego z wiekiem, bo jak z nim wychodzę to chociaż tyłek mi nie rośnie... (łudzę się, że może nawet trochę maleje... tongue_out )
                                          • tereferefretka Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:37
                                            u mnie byla różnica 1r.9m więc ze starszą jak miała ponad rok i była zima już musialam kiblować w domu i głównie polegiwać(problemy z ciążą) może stąd nie zaszczepiła bakcyla ani do sanek ani innych sportów zimowych wink)

w zime w zeszlym roku wzielismy je na taką górkę żeby zjechaly chociaz pare razy z tatą na sankach,mloda sie pospała w samochodzie więc z nią zostałam i mowie, 'no weź R,idź z nią,niech zjedzie chociaz ze dwa razy...
                                            -poszli,patrze z samochodu, potknęła się dwa razy w drodze pod górkę i widzę,że zawracają
                                            kiszę sie ze smiechu w samochodzie, wsiadają, Amelka mówi
                                            "wiesz,mamo, ślisko tam strasznie i zimno i ciężko tak iść pod górę,wracamy do domu?" ;D
                                            nic tylko czekać na to,że może samo jej sie odmieni wink

ale teraz robimy tak ok 3km dziennie spacerkiem,wiec jest fajniewinki tez 4litery mi troche maleją big_grin
                                      • tereferefretka Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:30
                                        oo a jeszcze,przypomnialo mi sie, dzisiaj u mnie na osiedlu widziałam x-a(z przesytu miałam taki moment że ich nie trawiłam;P) na stelażu z tymi szprychowymi kołami w takim świetnym różowym kolorze z czarnymi dodatkami(domyślam się,że to jakiś model sprzed kilku lat) ale jaki zadbany! rany,wyglądał jak nówka,kolorek mocny,nie wyblaknięty, naprawdę extra wink
                                        • monika_kas Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:33
                                          u mnie jeżdżą na osiedlu 3 takie x-a "szprychowe" i wszystkie wyglądają jak idź stąd i nie wracaj... tapicerki wyblakłe, brudne... uncertain

tereferefretka napisała:

> oo a jeszcze,przypomnialo mi sie, dzisiaj u mnie na osiedlu widziałam x-a(z prz
                                          > esytu miałam taki moment że ich nie trawiłam;P) na stelażu z tymi szprychowymi
                                          > kołami w takim świetnym różowym kolorze z czarnymi dodatkami(domyślam się,że to
                                          > jakiś model sprzed kilku lat) ale jaki zadbany! rany,wyglądał jak nówka,kolore
                                          > k mocny,nie wyblaknięty, naprawdę extra wink
                                          • aga_1980_31 Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:46
                                            U mnie ( Gdańsk ) jeździ wszystko chyba co możliwe, mało jest MB z tego co zauważyłam ale reszty do wyboru do koloru i ostatnio widzę wysyp Xlanderów Move wink
                                            • martuska1982 Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 22:50
                                              kurcze, jak ja bym chciała (z wielu względów, ale też i wózkowego) mieszkać w Gdańsku. smile

A xa na szprychach mnie się dużo bardziej podobają,zresztą te na szprychach są węższe. tongue_out Zawsze to jakiś plus. sprawdziłam, bo miałam i szprychowca i felgowca. A ten wspomniany różowy to rocznik 2009, z przedłuzaną już budką.
                                              • sylki Re: a propos na wspolnej 06.05.13, 23:25
                                                mi łatwiej jest napisać co u mnie nie jeździ, a nie jeździ orbit o origami :p
                                                nawet mima juz się kręci big_grin
    • sztucznamrowka Wózki na moim osiedlu :) 07.05.13, 10:57
      Na moim osiedlu jeździ 1 szt. Bugaboo Donkey, 1 szt. Easy Walker Duo, Emmaljunga Nitro City 2-3szt.. Emmaljunga Scooter 2.0 - 2szt.. kilka Mutsy Urban Rider, 4 Rider, Quinny Speedi, Quinny Buzz, Casualplay S4, Maclareny Techno Xt i Quest oraz Silver Cross Dazzle.
      Prawdziwym hitem była Inglesina CLASSICA - BALESTRINO smile
      No i oczywiście bardzo dużo X-landerów, Tutek Grander, Tako, BabyActive i najgorsze, że teraz na wiosnę obrodziło w "czołgi" z super alufelgami.
      Trochę inaczej jest na deptaku czy na Starówce wink

• sztucznamrowka Re: Wózki na moim osiedlu :) 07.05.13, 11:01
        Aha i zapomniałam napisać, że jest też jeden Baby Jogger Citi Mini4 - black - co za przeoczenie tongue_out wink
        • sztucznamrowka Re: Wózki na moim osiedlu :) 07.05.13, 11:33
          Przypomniałam sobie jeszcze o Navingtonie Corvet i Inglesinie Trip oraz Zippy smile
          Co do wózków na deptaku - to najczęściej widywałam Emmaljungi i X-Landery oraz z parasolek Maclareny. Jak byłam wczoraj to moją uwagę zwrócił Mountain Buggy UJ oraz Bugaboo Cameleon i Donkey(miał dwie różne budki beżową i różową), w ubiegłym roku widziałam także Bugaboo Frog.
          Stokke widziałam dwa razy - różowego i beżowego.
      • anna_ls Re: Wózki na moim osiedlu :) 07.05.13, 11:04
        ale u Was obrodziło. na moim zadupiu to szczytem lansu jest obecnie laret :o

z tego też względu większości wymienianych modeli nie widziałam na żywo uncertain

(a nawiązując do tych wypowiedzi negujących stokke, dla mnie maclareny sa paskudne, ale jakoś nikomu nie wyrzucam że nimi jeździ i że się lansuje zwykłą parasolką za tysiaka..)
      • tereferefretka Re: Wózki na moim osiedlu :) 07.05.13, 11:17
        a jeszcze kilka dni temu widziałam śliczną brązową teutonie BeYou na czarnym? albo jakimś takim ciemnym stelażu, ślicznaaa

no i jeden mistral jeździ(teraz juz chyba mama zmieniła na questa, żółto-granatowego...sredni wybor jak dla mnie,klekot chyba gorszy od zappa..)
        mistral S maja znajomi, z parasolek i tym podobnych jeszcze widuje sporo magiców, i graco mirage, te nawet fajne swego czasu byly, oglądałam, cene w tym naszym 'monopolowym' tez miał ok
        • martuska1982 Re: Wózki na moim osiedlu :) 07.05.13, 11:34
          Sztucznamrówko, u nas jakieś 3 lata temu jeździła dziewczyna inglessiną classicą.Aż skrętu szyi dostawałam. smile
          Ja wtedy w ciąży byłam i w gondolowych początkach jak ona tym pomykała. smile

Nie było wtedy osoby - bez względu na wiek i płeć - by się za tym wózkiem nie obejrzała. smile
          Ja sobie wymarzyłam taki na trochę przy drugim dziecku, ale mąż mówi, że wstydziłby się z tym pokazać wink
          • tereferefretka Re: Wózki na moim osiedlu :) 07.05.13, 11:41
            martuska1982 napisała:
            > Ja sobie wymarzyłam taki na trochę przy drugim dziecku, ale mąż mówi, że wstydz
            > iłby się z tym pokazać wink

jak twój mąż tak mówi, to radze zmien męża przed drugim dzieckiem ;Dbig_grinbig_grin

u mnie tez jeździla taka, sliczna byla, to bylo jakos jak moja mlodsza byla malutka, moze miala z pol roku, ale na jesieni ten wozek nie wyglądał pięknie, ubłocone oponki, ogólnie trochę się mama w chlapę męczyła...

ale piękny jest, nie ma co, i u mnie też wszyscy się za nim oglądali smile
            • magnolia.83 Re: Wózki na moim osiedlu :) 22.09.14, 11:25
              U mnie na mieście sporo x-landerow widziałam i BJCM. Królują również Maclareny - zarowno xt (starsze wersje) jak i xrl.
              Najwiekszym zaskoczeniem było dla mnie spotkanie mamy z identycznym wozkiem jak moj Mac techno xt crown blue. Myslalam ze na mojej wiosce nie spotkam mojego koloru a tu taka niespodzianka big_grin
    • thea19 a po ch*j tu zagladasz? 10.08.14, 18:50
      o czym jest twoje forum, ze to tak krytykujesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka