Dodaj do ulubionych

No i mam tą moją Inglesinę :D

27.05.13, 18:16
Dziś rano dotarłabig_grin
Kolor bardzo fajny, ale wiadomo co kto lubismileTo jest taka mocna,ciemna zieleńsmile

Tak na szybko, bo dopiero co wyjęłam z kartonusmile
Prowadzi i podbija się fajnie, ale tu rozpieszczona MB i Nipperem jestem względnie obiektywna big_grin
B. fajna buda z kieszonką na suwak z tyłu, siedzisko jak na parasolkę obszerne, pasy mocne i solidnie zapinane, za to pałąk to porażkabig_grin miękki i wywijać można w górę i w dół, myślę że jest to specjalnie zrobione, żeby można wózek złożyć razem z pałąkiemsmile
Amortyzacja wyczuwalna, dość spore koła (wcześniej miałam same parasolki z znacznie mniejszymi kołami wink )
Dość dziwna regulacja podnóżka, no i regulacja oparcia taka jak w starym queście, więc średnio to lubię wink
No i rączki dla mnie trochę za wysoko, ale muszę mieć jakieś minusy, żeby potem M powiedzieć dlaczego sprzedaję wózek tongue_out big_grin
Super, że w komplecie był uchwyt na kubek - bardzo z tego korzystam, folia p.deszczowa i osłona na nóżki smile
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: No i mam tą moją Inglesinę :D 27.05.13, 19:16
      A gdzie fotki? Jestem ciekawa jak wygląda
    • sztucznamrowka Re: No i mam tą moją Inglesinę :D 27.05.13, 19:17
      Mnie się ta zieleń bardzo podoba i brałam ją kiedyś pod uwagę smile - poproszę o fotki big_grin
      • pomilak1 Fotki :) 27.05.13, 19:47
        W mojej galerii smile
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3433486,2,1,Inglesina-Trip.html
        • sztucznamrowka Re: Fotki :) 29.05.13, 11:02
          Ja inną zieleń miałam na myśli - tą bardziej "żywą"

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/zf/ca/s7a9/wWyx2QeraGxhw0JaOB.jpg
          • sztucznamrowka Re: Fotki :) 29.05.13, 11:03
            A Ty masz tą:
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/sa/kg/ptqu/ZiUy5SigTcjp8JfotB.jpg
          • sztucznamrowka Re: Fotki :) 29.05.13, 11:03
            Ona jest z kolekcji 2013 smile
            • sztucznamrowka Re: Fotki :) 29.05.13, 11:04
              Ta jaśniejsza zieleń oczywiście wink
              • pomilak1 Re: Fotki :) 29.05.13, 12:59
                Wiem,że ta jaśniejsza to kolekcja 2013 ale mi się nie podoba ta jasna zieleń, więc w ogóle jej nie brałam pod uwagęsmile
    • pomilak1 Po spacerze:) 28.05.13, 16:27
      No więc prowadzi się b. fajnie i wcale mocno nie terkocze! na pewno o wieeeele mniej niż np quest i moje bee+ które mi dzwoniło okrutnie tongue_out
      Jestem zadowolonasmile
      Dziś musiałam użyć folii p.deszczowej i wg mnie jest troszkę za krótka - co prawda moja córka się pod nią mieściła, ale większe dziecko wg mnie będzie miało mokre nogi do połowy łydek tongue_out
      • maja1406 Re: Po spacerze:) 28.05.13, 18:29
        a miałaś może kiedyś maclarena?Chodzi mi o porównaniu xt i tripa w prowadzeniu
        • sole78 Re: Po spacerze:) 28.05.13, 18:49
          rok temu miałam identyczną smile i bardzo miło ją wspominam smile, chociaż po czasie trochę skrzypiała, a tak poza tym nie mogłam się doczepić do niczego w tym wózku. Też jestem ciekawa porównania do M XT, bo chodzi mi po głowie. Przy tej okazji chciałam zapytać jak wypada Nipper przy BJ gt i przy urbanie, bo z tego co pamiętam miałaś wszystkie wink, a ja tylko nippera i nadal jest moim ideałem, ale wiadomo... wózkomania kusi wink
          • pomilak1 Re: Po spacerze:) 28.05.13, 20:22
            Miałam Maca ale Questa, więc w sumie trudno porównaćsmile bo quest ma np inną budę niż XT smile Wg mnie są bardzo podobne - trip i XT smile (xt widziałam i prowadziłam w sklepie) wg mnie jedynie kółka inglesina ma takie jakby bardziej miękkie co powoduje, że jedzie ciszejsmile

a co do nippera, GT i UJ to oj długo by pisać big_grin
            nippera i GT porównywałam już gdzieś w wątkusmile
            na pewno na plus dla GT buda, składanie, możliwość zasłonięcia wentylacji z tyłu, wyższe oparcie, lepsze pasy, bardziej miękka tapicerka, regulowany pałąk (do kupienia osobno)
            Za to na + dla nippera prowadzenie i podbijanie, materiał na rączce, ten koszyk/siatka za oparciem, amortyzacja, waga.

Jakbym miała dołożyć jeszcze MB to na + prowadzenie i podbijanie, dla mnie wygodna rączka, pokonywanie różnorodnego terenu, superowy koszyk z kieszonkami, siedzisko dość obszerne i fajne tasiemki do regulacji oparcia - zdecydowanie taki system bardziej mi pasuje niż jeden paseksmile ale wkurza mnie: ten materiał zbierający się przy budzie no i pałąk, który dla mnie jest nieporozumieniemtongue_out no i jest największy po złożeniu, chyba najcięższy i system składania też jakiś dziwnytongue_out

Trzeba by było zrobić taką tabelę porównawczą big_grin
            • kkitka Re: Po spacerze:) 28.05.13, 21:11
              Też chyba się kiedyś skuszę na Inglesinę Trip, zawsze oglądam ją w sklepie i podoba mi się smile
            • sole78 Re: Po spacerze:) 29.05.13, 08:57
              dzięki, tak jak przypuszczałam, zawsze jest coś na plus i na minus, boję się trochę zmieniać nippera, bo mnie babki zlinczują, obie są szczerze w nim zakochane. Młody mi się w niego jeszcze spokojnie mieści,prowadzenie go to prawdziwa przyjemność, tylko ten hamulec mnie wnerwia. Z drugiej strony to ostatnia szansa na przetestowanie czegoś, bo dzieć już duży.
              • pomilak1 Re: Po spacerze:) 29.05.13, 13:07
                Powiem szczerze, że najlepszy hamulec miał GT tongue_out big_grin ten MB mnie też irytuje - owszem mocno trzyma i lekko go "spuścić" ale już odblokować nie tak łatwouncertain
                Jeżeli chodzi i prowadzenie to nipper wg mnie płynie tak samo jak MBsmile Mnie się strasznie design MB podobał i dlatego go też kupiłam - większość swoich wózków kupuję oczami tongue_out big_grin
    • sztucznamrowka Re: No i mam tą moją Inglesinę :D 29.05.13, 11:06
      Mnie się w Inglesinie Trip podoba buda, czarny stelaż i dość spore jak na parasolkę koła wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka