Dodaj do ulubionych

Wózek JEDO FYN MEMO 2013 - WASZE OPINIE

14.10.13, 11:18
Witam,
Chciałabym znać opinie osób, które posiadają wózek Jedo Fyn Memo 3w1-czy jesteście zadowoleni z tego wózka, czy polecacie go i jakie są wady/zalety tego pojazdu smile
Link:
www.dudekdladzieci.pl/pl/p/3w1-JEDO-FYN-MEMO/332
Z góry dziękuję za odpowiedź smile
Obserwuj wątek
    • kina82 Re: Wózek JEDO FYN MEMO 2013 - WASZE OPINIE 14.10.13, 14:34
      ja nie posiadam wprawdzie Memo ale mocno go rozważałam jakbym kupowała nowy , kupiłam w końcu Fyn classic bo trafiłam fajną używkę ale porównywałam go z Memo - wg mnie w Memo na plus buda w spacerówce - jest wyższa niż w Classic i Freeline, no i oddzielna od gondoli (w classic i freeline jest jedna do gondoli i spacerówki), dodatkowo tył budki (ten materiał z tyłu) jest cieńszy niż w innych wersjach więc łatwiej "manewrować budą" jak się rozkłada oparcie spacerówki, nie wiem czy to jest zrozumiałe, ale w classic i freeline jak buda jest naciągnięta i rozkłada się oparcie spacerówki to się ono niejako klinuje i trzeba naciągnąć budę do przodu, a że buda jest dość gruba to trzeba w to włożyć lekko więcej siły niż w Memo, gdzie ten tylni materiał to taka szmatka - i to na plus dla tej budy, jednak cienkość tego materiału w Memo daje wrażenie, że w zimę będzie mniej chronił przed wiatrem niż buda w innych wersjach (ale nie testowałam tego jeszcze). To takie porównanie wg mnie z innymi wersjami.

Co do samego wózka Fyn - to mój jeszcze czeka na pasażera, ale kupiłam go dla drugiego dziecka na początek przynajmniej po przetestowaniu wielu innych z pierwszym dzieckiem głównie dlatego, że:
      -ma fajną amortyzację (żaden z moich poprzednich nie miał takiej)
      -ma dużą gondolę (choć akurat nie potrzebuję dużej ale to jest też na plus na tego wózka)
      -oparcie od spacerówki dobrze i prosto się rozkłada jedną ręką (po wielu łamaczach paznokci oraz siedziskach na paskach łatwe rozkładanie było dla mnie ważne)
      - buda spacerówki naciągana do pałąka i dobre zabudowanie spacerówki (przynajmniej tak mi się wydaje bo pasażera jeszcze nie ma)
      - skrętne koła - poprzednio skrętne koła z przodu nabyłam dopiero przesiadając się do lżejszej spacerówki, wózek głęboki i spacerówki pompowane miałam bez skrętności, ewentualnie tylna oś w Mutsy - tu (w Fynie) zupełnie inny komfort jazdy - choć początkowo rozważałam też Bartatinę (marzył mi się bujany wózek)
    • spirit1982 Re: Wózek JEDO FYN MEMO 2013 - WASZE OPINIE 14.10.13, 15:05
      Dla pierwszego dziecka miałam Fyn 4 DS. Gondola super, spacerówka - wiadomo... pojeździłam tydzień i przy pierwszej okazji sprzedałam.
      Teraz czekam na drugiego synka i też się nad tym wózkiem zastanawiałam. Niby ta spacerówka poprawiona, ale dalej jakoś mi się nie widzi.... z tyłu ten wiszący materiał, te rury widoczne po bokach i ten plastikowy podnóżek ...no nie wiem, jakoś nie bardzo mi wizualnie pasuje.
      Nie wiem jak się sprawdza praktycznie. Ja nie zdecydowałam się, bo bałabym się, że po okresie gondolowym (poprzednio aż 10 mies i dalej się mieścił) znowu będę się na tę spacerówkę wkurzałatongue_out
      • reni1986 Re: Wózek JEDO FYN MEMO 2013 - WASZE OPINIE 19.10.13, 11:31
        Dzięki dziewczyny za opinie smile
        • agrafa83 Re: Wózek JEDO FYN MEMO 2013 - WASZE OPINIE 19.10.13, 13:16
          my też mam y fyna 4 ds i druga córka w nim teraz jeżdzi i znów kupiłabym ten sam model smile.

Duuuuża gondola super, amortyzacja też, a co do spacerówki, to ja sobie chwalę, dziecko super w niej spało nawet jak miała już ponad 2 lata to było wygodnie, a w parasolce się budziła, to telepało i nie ma tyle miejsca. No i ten plastik pod nogi mi pasuje- przetrę i czysto, nie trzeba co chwilę prać (w naszej spacerówce jest z materiału i jest wiecznie brudny...) .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka