linkap_wawa 10.12.13, 11:10 jak sie sprawuje? dalej jestes z niego zadowolona? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda79pn Re: magda - jak tam twoj ruby? 10.12.13, 11:34 tak jestem, jest mega fajny dużo lepszy od volo Pinik już też ma i też zadowolona Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: magda - jak tam twoj ruby? 10.12.13, 12:05 Qurcze, ja też wczoraj w nocy "kliknęłam" zakup - kolor brązowy, niby pisało, że dostępny....ale nie wiem w końcu czy będzie, szukają po sklepach.... Jakby co jest jeden na all w podobnej cenie (niebieski) ale sprzedający nie odbiera telefonów, nie odpowiada na maile, nie lubię takiego zachowania i nie wiem czy wózek jest na gwarancji??? Może poczekać do przyszłego roku z tym zakupem podwieźdupki??? I tak na razie nie jest mi tak bardzo potrzebna.... W ogóle to uważam, że z dostępnością Cybexów w PL jest słabiutko....ponoć zrezygnowali z dystrybutora i nie wiem czy to im na dobre wyszło.... Odpowiedz Link
eve_81 Re: magda - jak tam twoj ruby? 10.12.13, 22:06 sztucznamrowka - doszły moje wiadoości do Cię?? Odpowiedz Link
pinik Re: magda - jak tam twoj ruby? 10.12.13, 22:53 Po tym jak Magda chwalila Ruby, zajrzalam tak z ciekawosci, ile one kosztuja i zobaczylam fajna okazje. Zakupilam Rozowy Dosc cukierkowy. Przyszedl do rodzicow i tam zostal. Nawet gapa jednej fotki dla siebie nie zrobilam. Nie bylam nim na zewnatrz. Wrazenia "z domu". Dla mnie fajniejszy wozek niz volo (bo w tych kategoriach nalezaloby go porownywac, a moze nawet bardziej z globetrotterem, bo ten to takie volo z odchylanym, za to bardzo krotkim siedzonkiem). Oparcie naprawde wysoko, raczki chyba wyzej niz w volo (mam 165 cm i dla mnie wygodne). Zdziwilo mnie, ze raczki sie samemu wklada w te rurki (w paczce jest naprawde malutki, ale nie ma zamontowanych kol no i wlasnie raczek). Budka superowa! Naprawde solidnie sie naciaga. Troche czuc z tylu resory (da sie bujac troche na boki wozkiem). Wozek moze byc obciazony 22,5 kg zdajsie. I wlasnie to obciazenie, to wysokie oparcie i nie do konca prawdziwa pozycja do spania czynia go idealna podwiezdupka dla starszych juz troche dzieci (tak od 1,5 roku/2 lat). Lekki. Nie ma paska do przenoszenia (co ma volo). Albo go nie znalazlam Wozek bardziej na lato niz na zime, bo boki oparcia i budka maja kawalki z siatki. Szkoda, ze w komplecie folii na deszcz nie ma. Przestawianie pozycji oparcia mocno upierdliwe i dosc trudne. Ale wlasnie starsze dzieci juz tak czesto nie spia moze. A jednak zawsze ta mozliwosc opuszczenia choc troche oparcia, zeby glowka nie leciala do przodu, jest. Wg. mnie udany maly wozeczek. Odpowiedz Link
gaga-sie Re: magda - jak tam twoj ruby? 10.12.13, 23:14 Ale volo chyba lżejszy do przenoszenia. Odpowiedz Link
magda79pn Re: magda - jak tam twoj ruby? 10.12.13, 23:44 może troszkę lżejszy - coś za coś Odpowiedz Link
gaga-sie Re: magda - jak tam twoj ruby? 11.12.13, 00:31 No, wiadomo, ale dla mnie to akurat teraz ważne. Ciekawe, jak realnie z wagą, bo podają ok. 1 kg różnicy na korzyść volo. Poza tym ten Ruby naprawdę wart uwagi. Odpowiedz Link
magda79pn Re: magda - jak tam twoj ruby? 11.12.13, 00:39 ja ważyłam, to o ile dobrze pamiętam 5,6 albo 5,8kg dla mnie volo niestety za niskie, więc muszę przeboleć ten 1kg Odpowiedz Link
pinik Re: magda - jak tam twoj ruby? 11.12.13, 00:46 Ale czy wagi maclarena nie podaja zwykle bez budki i koszyka? Wg. mnie sa naprawde bardzo podobne. Odpowiedz Link
magda79pn Re: magda - jak tam twoj ruby? 11.12.13, 01:05 tak, maclaren tak podaje, w rzeczywistości XT waży około 7,5kg volo koło 5kg Odpowiedz Link
zona.102 Re: magda - jak tam twoj ruby? 11.12.13, 23:55 Na pewno Volo waży około 5kg bo dzisiaj wysyłałam i z opakowaniem wyszło 6kg z groszem a ile może ważyć trochę kartonu i folia, na pewno nie 2kg. Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: magda - jak tam twoj ruby? 12.12.13, 22:55 magda mam pytanie, bo z tego co pamietam jesteś wysoka- jak Ci się prowadzi ruby? Nie za nisko rączki? A podbijanie? lepsze niż w GT?( wiem, wiem,że to dwa różne wózki) Odpowiedz Link
magda79pn Re: magda - jak tam twoj ruby? 12.12.13, 23:30 mam około 175-7cm, bardzo dobrze mi się go podbija, on ma wyżej raczki niz quest i volo do gt nie umiem porównać z tego co pamiętam, to masz w domu toura, to ruby jest od toura wyższy, o jakieś 3cm jak będziesz chciała tanio kupić, to pisz do tego sklepu, co teraz na all ma cybexy w promocji, świat dziecka czy jakoś tak, oni mi poza all sprzedali za 419 z wysyłką pobraniową, ale mają tylko różowe i czerwone/wiśniowe Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: magda - jak tam twoj ruby? 12.12.13, 23:46 Dzieki za porównawcze fotki. Tura odsyłam do limango, ale mam mieszane uczucia, bo nie odpowiadają na moje pytania tylko ciągle piszą ten sam tekst , że przyjedzie kurier choć reklamacja nie przyjęta. A ja już rozglądam się za zamiennikiem, ale chciałabym by był szerszy i miał wyższe oparcie a ruby to ma. No i jak piszesz,że się dobrze podbija to Ci wierzę, bo doświadczenie to Ty masz. Kusi mnie ten różowy, na zdjęciach wygląda dość fajnie, czerwonego dla dziewczynki chyba nie chcę.na allegro jest za 415zł - z Wrocławia i w zakończonych po 465zł Świat Dziecka. Myślałam,że brałaś z Wrocławia i tam napisałam.Zobaczę co odpiszą. Odpowiedz Link
magda79pn Re: magda - jak tam twoj ruby? 12.12.13, 23:53 brałam za 465, ale poza all sprzedali mi za 419 siedzenie ma między rurkami 35cm, zmierz toura póki go masz, on ma chyba 33cm, oparcie ciężko zmierzyć, bo on ma między siedziskiem a oparciem takie szycie zrobione i gdyby ustalić że to szycie jest granicą to ma 22-23cm siedzisko i 54cm oparcie odchyla się minimalnie, ale mały spał i głowa mu do przodu nie leciała Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: magda - jak tam twoj ruby? 13.12.13, 00:17 Napiszę do nich jutro. Fajne wymiary ma ten ruby- pobija maclareny. A z odchylaniem nie ma problemu, moja odkąd przestała spać w gondoli chyba tylko ze 3 razy zasnęła w wózku i to mocno chora wtedy była. Takie dziecko- wszystko na opak. Odpowiedz Link
magda79pn Re: magda - jak tam twoj ruby? 13.12.13, 00:43 to mój z kolei śpi, ale tylko w parasolkach w GT to go mogę wozić cały dzień i nie zaśnie, a ledwo wyjadę parasolką, to już mu się oczka kleją przypomniało mi się jeszcze (żeby nie było ) że na początku kilka razy kopnęłam w plastik który jest między kołami (od składania wózka - zaznaczyłam na fotce) ale teraz już nie kopię - więc chyba trzeba się przyzwyczaić a ten filmik widziałaś? fajnie go tu pokazują www.youtube.com/watch?v=90WDEjKVzdg Odpowiedz Link