Dodaj do ulubionych

Britax US i Kanada

31.01.14, 16:51
www.cpsc.gov/en/Recalls/2014/Strollers-Recalled-by-Britax/

kolejna marka po Maclaren bardzo wyrozumiala na glupote uzytkownikow .....
Obserwuj wątek
    • moonshana Re: Britax US i Kanada 31.01.14, 18:12
      mam britaxa ( na szczęście nie łapie się w tych zakresach) oraz maclarena xt. szczerze mówiąc, nie rozumiem J A K dochodzi do amputacji palca??? dziecko samo składa wózek? pomaga? dla mnie to kosmos.
      • martuska1982 Re: Britax US i Kanada 31.01.14, 18:34
        Ja się tak ostatnio maclarenom z tym starszym plasticzkiem z boku stelaża przyglądałam i wykombinowałam, że chyba dzieciaki musiały tam pod ten plastik przy rozłożonym wózku paluchy pchać, co przy podbijaniu wózka pod krawężnik mogło powodować dociśnięcie plastiku i ucięcie ciekawskiego palucha.
        Inaczej tego nie widzę, a i tak nie mam pewności czy małe ciekawskie łebki nie wymyśliły czegoś z gruntu bardziej skomplikowanego. wink
        • minininja Re: Britax US i Kanada 01.02.14, 09:56
          A czy to przypadkiem nie chodzi o uszkodzenie palców osób składających wózek, a nie dzieci?
          • martuska1982 Re: Britax US i Kanada 01.02.14, 10:05
            w britaxach tak, ale ja odpisałam odnośnie wspomnienia o maclarenie xt, w maclarenach chodziło o obcinanie palców dzieci na tych pklasticzkach z boku ztelaża, dlatego wtedy dawali ludziom osłonki, a kolejne modele miały już w tym miejscu kółka.
            • martuska1982 Re: Britax US i Kanada 01.02.14, 10:06
              martuska1982 napisała:

> w britaxach tak, ale ja odpisałam odnośnie wspomnienia o maclarenie xt, w macla
              > renach chodziło o obcinanie palców dzieci na tych pklasticzkach z boku ztelaża,
              > dlatego wtedy dawali ludziom osłonki, a kolejne modele miały już w tym miejscu
              > kółka.
              stelaża wink
    • jasiek4 Re: Britax US i Kanada 31.01.14, 20:32
      Na stronie polskiego dystrybutora też jest info ale każą inaczej sprawdzać numery te podane w linku wyżej dotyczą US i Kanady a europejskie są tu:
      www.quality-initiative.eu/
      Mój B-motion się łapie - wprawdzie nie wiem co bym musiała robić aby uszkodzić palce ale zabezpieczenie zamówiłam wink
      • the_isabelle Re: Britax US i Kanada 01.02.14, 10:43
        Mój motion też się kwalifikuje i też już zamówiłam. Teraz może i nie jest potrzebna nam ta modyfikacja bo Maluch za mały aby pchać tam rączki, ale jak stanie na własnych nogach i zacznie mieć możliwość przeszkadzać w składaniu - wolę mieć takie zabezpieczenie.

• moonshana Re: Britax US i Kanada 01.02.14, 12:14
          okazało się, że jednak mój też się łapie. zabezpieczenia zamówiłam dla świętego spokoju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka