Dodaj do ulubionych

Peg Perego - Completo vs Sportivo

07.02.14, 11:59
Jakie są różnice w tapicerce między tymi liniami? Czy w Sportivo jest gorszy materiał?
Obserwuj wątek
    • magdinka32 Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 07.02.14, 15:34
      Tak, w sportivo jest taka jakby bardziej sztuczna, błyszcząca - completo jest przyjemniejsza w dotyku, matowa . Nad jakim modelem się zastanawiasz? Też jestem na etapie wybierania PP (zastanawiam się pomiędzy book plus a pop up'em).
      • gleana Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 07.02.14, 16:22
        Ja bym chciała kupić spacerówkę Switch Easy Drive, niestety w nowej kolekcji Completo są same ciemne kolory a w Spotrivo dość podoba mi się kolor Agata.
    • magdinka32 Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 07.02.14, 16:44
      Akurat ta spacerówka nie ma najlepszych opinii , nie wiem czy czytałaś np na banglii

www.bangla.pl/opinie/p16443/peg-perego-pliko-switch-easy-drive ale osobiście nie widziałam jej nawet w sklepie także nie mam swojego zdania.
      Oglądałam za to wózki na stelażu book plus- wydają się sensowne. My mamy PP Pliko Mini ale to jako parasolka bardziej- u nas się sprawdziła.

• gleana Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 07.02.14, 18:14
        Wiem że ma różne opinie bo już dawno przekopałam internet poszukując informacji o tym wózku. Ale jak dotąd to jedyny który spełnia moje wymagania czyli : składanie w parasolkę, pojedyncze koła, pełna rączka, obracane siedzisko i mała waga. Mama nadzieję że nie tak źle. Book podoba mi się bardzo ale niestety składa się w kostkę więc zajmuje dużo miejsca w bagażniku i jest cięższy a ja mieszkam na trzecim piętrze bez windy. Z innych wózków które wyszukałam każdy miał wadę dyskwalifikującą, i tak:
        - Cybex Callisto byłby niezły gdyby miał choć okienko w budce
        - Inglesina Avio - bardzo krótki podnóżek
        - Bebe Confort Steety - chyba brak regulowanego podnóżka.
        • magdinka32 Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 08.02.14, 13:25
          no niestety nie ma wózka idealnego sad ja też męczę się z wyborem głębokiego plus stelaż na fotelik, żeby przejechał nie tylko w markecie po równych kaflach, dało się wpiąć w niego fotelik a do tego żeby był w miarę łatwo składający i lekki smile

Co do spacerówki mam dla córki peg perego pliki mini- nie spełnia Twojego wymagania przekładanego siedziska ale ja ją polecam całym sercem. Jest mega leciutka bo waży 5,7kg, składa się do maleńkich rozmiarów, rozkłada się na płasko ...ale to wózek raczej dla starszego dzieciaczka tak pewnie rok i powyżej. Daj znać jaki wózek i w którym kolorze wybrałaś. Ja zdecyduję się chyba na booka chocolate.
    • justyna2262 Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 08.02.14, 12:58
      Completo jest z osłonką na nogi, a Sportivo bez. Jest o tym napisane:

www.sklep-tosia.pl/peg-perego-switch-easy-drive_p1755
      • gleana Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 08.02.14, 14:40
        Wiem że w sportivo nie ma okrycia na nóżki, ale mi chodzi o różnice w materiałach. Typowej parasolki nie potrzebuję bo mam mojego ukochanego questa. A będę potrzebować spacerówki jak dziecko wyrośnie z gondolki. Poprzednio przesadziłam synka jak skończył siedem miesięcy, teraz też tak myślę zrobić, czyli koło maja lub czerwca. Więc trochę czasu jeszcze mam, dlatego robię rozeznanie. W zeszłorocznej kolekcji w linii Completo był kolor beauty który bardzo mi się podobał a teraz w nowej kolekcji są jakieś takie ponure te wózki. Ewentualnie wchodziłby w grę kolor luna albo agata ze Sportivo. Tylko właśnie boję się że w Sportivo ten materiał jest taki śliski, niestety nie mam możliwości obejrzeć tych wszystkich modeli na żywo.
        • magdinka32 Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 08.02.14, 17:14
          gleana - znalazłam jeszcze taki link:
          davidkovamama.wordpress.com/2013/11/18/peg-perego-book-plus-sportivo/
          Mi bardzo podobają się brązy i te jasne kremy (chociaż pewnie niezbyt są praktyczne) ale wiadomo, kolor to kwestia gustu.
          Bierz taki jaki podoba Ci się najbardziej, nie sądzę żeby w PP jakość materiału była zła, jeśli w mega upały sportivo okazałby się "zbyt sztuczny" zawsze można zainwestować w jakąś fajną kolorową wkłądkę i wózek zyska nowe image smile
          • gleana Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 08.02.14, 18:18
            Beżowy też mi się podoba tylko że pewnie będzie się brudził więc nie chcę ryzykować. Ten Oceano też śliczny ale ja dla dziewczynki wymyśliłam sobie czerwony wózek a tu klops, zmienili kolorówke. Mam jeszcze trochę czasu na wybór koloru i albo wybiorę Lunę - bo wiadomo córeczka będzie miała różowe i jasne rzeczy więc wózek nie będzie taki ciemny i smętny, albo zdecyduję się na ten Agata.
            • darusia2012 Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 08.02.14, 20:45
              Od siebie dodam, że pełna rączka w switch jest fajnym rozwiązaniem, ale jak podczas jazdy ten plastik na rączce się rusza i przyszczypuje boleśnie dłonie to już nie jest tak miło. Jak już pojeździcie to będziecie wiedziały o co chodzi smile podbijanie też do przyjemności nie należy
              • gleana Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 08.02.14, 21:09
                Szczerze mówiąc to obawiałam się czy te plastiki przy rączkach się nie przesuwają sad. Co do podbijania to sprawdzałam w sklepie jak się prowadzi i podbija z trzylatkiem Pliko P3 i nie było za rewelacyjnie ale w Pliko przeszkadzały mi podwójne rączki. No nic, zobaczymy jak to będzie.
                • darusia2012 Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 08.02.14, 21:17
                  No niestety przesuwają się i troszkę unoszą jak do zlozenia, uszczypnięcie naprawdę boli.
                  • gleana Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 08.02.14, 21:54
                    No tak, to poważny mankament i kłopotliwy. Switch Four jest identyczny tylko że z podwójnymi rączkami ale mnie bardzo zależy na pełnej.
                    • maja1406 Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 08.02.14, 22:09
                      ja miałam okazję jakiś czas temu porównać w sklepie booka i sed. Book bez porównania porządniejszy się wydawał, taki bardziej stabilny, nierozklekotany. Siedziska oba mają identyczne, różnią się tylko stelażem.
                      • magdinka32 Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 09.02.14, 00:18
                        ale book plus completo ma trochę inną rączkę niż switch easy drive (jest jeden pełen plastik na środku a nie te dwa po bokach) , rozumiem, że te plastiki potrafią uszczypnąć w switchu ?
                        Macie jakiś inny pomysł na wózek głęboki, równie łatwo składający się i lekki co book plus completo? Ja jestem na niego raczej zdecydowana, jedyne czego się boję to troszkę małej gondoli (ale mam starą od PP i mam nadzieję, że w razie co będzie pasowała) oraz słabego podbijania booka plus w terenie (nie planuję rajdów przełajowych ale czasem jakaś leśna ścieżka, czy kocie łby pewnie się zdarzą)...
                        • gleana Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 09.02.14, 10:28
                          Oglądałam Booka w sklepie i on ma bardzo fajne rączki z pianką, dobrze się je trzymało. Niestety nie pojeździłam nim. Wydaje mi się że będzie lepiej się go podbijało niż SED lub Pliko P3 bo to inny stelaż. Siedzisko mają chyba takie samo, najważniejsze że rozkładają się całkiem na płasko.
                          • magdinka32 Re: Peg Perego - Completo vs Sportivo 09.02.14, 12:25
                            tak ja też na żywo oglądałam booka plus i wywarł na mnie super wrażenie, chociaż trochę się "cykam" czy sprawdzi się w codziennym użytkowaniu smile Niestety codziennie będę jeździć z maluchem do szkoły po córę, więc stelaż będę pakować do auta, pod domem mam uliczki z równej kostki ale pytanie czy przez polną drogą przejdzie (mam takie dojście nad jezioro gdzie czasem pewnie na spacer się wybierzemy)i jak ta amortyzacja w codziennym użytkowaniu oraz czy maluch nie wyrośnie po 3 mcach z gondoli....to 70cm to trochę pojechali smile Tak jak pisałam mam stareeeego pega z gondolą, wielki i ciężki - nie lubię go ale gondola w razie co powinna się wpiąć w stelaż booka- wydaje mi się że ten mechanizm taki sam...chyba, że coś minimalnie zmienione i nic z tego nie wyjdzie. No nie ma wózków idealnych ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka