Dodaj do ulubionych

Nie kochamy GT :(

02.04.14, 21:56
To znaczy ja, moja córka i mój mąż. Opiekunka chyba też nie, bo widzę, że tylko patrzy, jakby tu zabrać na spacer XT.
Młoda wkurza się, szarpie, skacze po tym wózku, bo siedzisko duże, a ona nie (13,5 miesiaca, 10 kg wagi, około 76-77 cm długosci).
GT ma oczywiście jakieś plusy: jest piękny - czerwony (crimson grey) z przepięknym śpiworkiem Buggy Snuggle (dzięki, Pomilak smile). Ma fajną budę, ale okazuje się, ze wcale nie jest nam potrzebna, bo mała owszem, krzywi się i odwraca, gdy słońce jej świeci w oczy, ale dosłownie szału dostaje, gdy naciągnę jej budę i leży pod pałąkiem, bo tylko tam coś widać. Ma super rączkę, którą można sobie ustawić wysoko jak się lubi (mam 175 cm), ale okazuje się, że i tak muszę ją mieć równolegle do ziemi (czyli na wysokości około 100 cm), bo inaczej nie da się wózka podbić (bo młodzież wisi na pałąku).
Ale jest sztywny i denerwuje mnie to okropnie. Głęboki, co wydawało mi się walorem - dziecko fajnie skryte. Tak, ale nie mój patrzałek, dla którego teraz chyba nawet 20stopniowy mróz nie byłby przeszkodą, zeby się zwieszać z wózka i patrzeć.

Tak więc koniecznie muszę kupić coś innego. Myślę, szukam, analizuję no i okazuje się, że Bumbleride to był nasz ideał. No ale teraz pewnie używkę będzie mi trudno kupić, bo dziewczyny, które kupowały w podobnym czasie, jak ja, to też się pozbyły. Buuu....

Myślę jeszcze o Gessleinie, ale takim, jak ma Pinik - z tą poszerzoną budką oraz Brio Go, ale to poza zasięgiem cenowym (nówka), a używek brak. Co jeszcze mi doradzicie?
Moje WARUNKI KONIECZNE:
- amortyzacja! Koniecznie i bezwzględnie, żadna tam wyczuwalna, umowna - ma być wyraźna i na tylne koła;
- podnózek regulowany - w GT ratujemy się Magdowym, ale wolałabym coś na stałe
- składanie do nie za dużych rozmiarów po zdjęciu kół, z kołami może sobie być średni, dlatego fajnie, gdyby wszystkie koła dawało się szybciutko zdjać (tak jak w BJ)
- prowadzenie i podbijanie lekkie - GT jest dla mnie niepodbijalnym wózkiem;
- nie za głębokie siedzisko - tzn nie chodzi mi o pupę, tylko o relację plecy-pałąk. W BI nie było głeboko, mała mogła się spokojnie oprzeć i wszystko widziała mimo opuszczonej budki, w GT jak się oprze, to już nic nie widzi, więc wystaje;
- oparcie rozkadane do minimum 150 stopni.

Warunki dodatkowe, ale niekonieczne:
- budka mogłaby być spora, ale nie upieram się. Ważne, zeby była większa niż umowny daszek w starym Quinny Buzz smile
- kosz - wiadomo - większy z fajnym dostępem jest ok, ale dla mnie nie jest niezbędny, zakupy robię samochodem po pracy;

Myślałam o Nipperze, ale nie do przełknięcia design, rozmyślam o powrocie do jakiejś Emmy (może Scooter S jak ktoś mi kiedyś radził?), nie wiem, czy Easywalker Quatro ma regulowany podnózek?

Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 22:05
      skoro Twoja córka lubi wszystko widzieć to może spróbuj w sklepie Britaxa Affinity.
      • kar-ula Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 22:15
        Trochę obawiam się, jak by się czuła teraz w kubełku. Mieliśmy Buzza jak miała 3-6 miesięcy i super się sprawdził, ale potem już się trochę ciskała w nim, kubełek jednak wymusza pozycję. za dużo miejsca niedobrze, za mało niedobrze.
        Druga sprawa, ze u nas nie istnieje coś takiego jak "wypróbować w sklepie Britaxa". Do trójmiasta mam koło 120 km i tam moze takie wózki mają. U nas tylko Coneco i 4baby.
        • car.in Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 22:26
          Ja na ten wiek polecam Ci szczerze Hartana Vip. Nie wiem czemu na forum tak mało popularne. To jest genialny wózeczek, wysokiej jakości. Rączka teleskopowa , wysuwana. Jestem podobnego wzrostu i uwielbiałam go.
          • flower_v Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 22:36
            MBUJ
            • kar-ula Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 22:41
              MBUJ nie, za duży po złożeniu.
              Nipper byłby ok, ale brzydki i budka za mała.

A moze Micralite Toro albo Fastfold? Albo jakiś Jane? Na Jane się nie znam, ale może coś jest fajnego? Tylko ze Jane mają małe budki.
              • darusia2012 Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 22:47
                hartany podbijają się rewelacyjnie i mają super amortyzację
          • kar-ula Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 22:37
            Myślałam o hartanie. A jak on się podbija? Z jakim wózkiem masz porównanie?
            • aszyk71 Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 22:46
              My też nie kochamy GT. Szkoda, że nippera odrzuciłaś definitywnie. Ja ostatni z nim się przeprosiłam wink, naprawdę dobrze się nim jeździ, wózek płynie, dobrze się podbija i ma oparcie w pionie co dla mojego krzykacza jest bardzo ważne. Design zszedł na drugi planwink. Miałaś taki dobry wózek i go sprzedałaś sad. Moje marzenie, którego już chyba niestety nie spełnię. Ale jakbyś była w G-sku to zapraszam do testowania nippera smile.
              • kar-ula Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 22:53
                Dzięki Aszyk, będę w Gdańsku w sobotę smile Ale mąż na hasło "wózek" dostaje dreszczy, choć "miałaś taki dobry wózek i go sprzedałaś" to dokładnie jego słowa.
                No chyba, ze "przypadkiem" będziesz Nipperem w sobotę w Bobowózkach na łostowickeij albo w IKei big_grinbig_grin W sumie nawet nie chodzi o design, skoro już myślę o Micralite (szczyt brzydoty dla mnie smile), ale bardziej ten mini daszek. Ale moze, może smile
                • martuska1982 Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 22:55
                  A ja własnie niedawno sobie myślałam, czy teraz po MBUJ byłabym w stanie lubić GT i doszłam do wniosku, że może jako od czasu do czasu dla wyglądu, ale już chyba nie prełknęłabym tego podbijania. PS. Wczoraj w smyku z sentymenty wymacałam sobie maca xt i też jakis taki wielgachny mi się wydał. Jednak te mikro wózki zostawiają slad w psychice. wink
                • aszyk71 Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 22:57
                  Kar-ula no to teraz mnie zastrzeliłaś, gdzie na łostowickiej są bobowózki? Mieszkam niedaleko i nic o tym nie wiem!!!???? sad
                  • jasiek4 Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 23:34
                    o tu jest
                    www.bobowozki.com.pl/kontakt.php
                    • aszyk71 Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 23:46
                      No to pięknie, mieszkam w pobliżu i nie wiem o tym sad, bardzo dziękuję, że mnie uświadomiłyście smile. Siedzę w domu z dzieckiem i nigdzie nie bywam i stąd nie wiem co się koło mnie otwiera. Ale to chyba od niedawna. Kar-ula to rzut beretem ode mnie smile. Tym bardziej zapraszam smile.
    • pinik Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 23:32
      Brio Go jest super!

A moze Emma Scooter 3S? Ma maciagana budke (S nie)?

A nipper ma wcale nie mala budke. Ona dobrze chroni. Z daszkiem teutonia jest super na lato. Tez mi sie kiedys srednio podobal. W miedzyczasie z boku z rozlozona buda bardzo mi pasuje. Jest taki niski, szeroki, ma wielkie, grube kola - sportowy wyglad. Jedzie bosko. Znacznie lepiej niz BI. Ja rozpaczam po sprzedazyi wczoraj nowego zamowilam, zeby sie z zalu wyleczyc smile

A o Joolzu nie myslalas? On sie super podbija, ma fajna amortyzacje, teleskopowa raczke itd.
      • groniek1977 a gdzie zobaczę emmę scooter 3S ??? 13.04.14, 07:58
        Od jakiegoś czasu myślę własnie o czymś pomiędzy scooterem i GT. Gdzie ten nowy scooter?
    • pinik Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 23:46
      P.S. Przyjrzyj sie kolom nippera. One sa super! Maja bardzo oryginalne, fajne felgi i takie masywne opony smile Moze od tej strony go pokochasz? smile
      • aszyk71 Re: Nie kochamy GT :( 02.04.14, 23:48
        Budka w nipperze wcale nie jest mała. A jak dziecko nie lubi budki naciągniętej to i tak nie ma znaczenia. Moja córcia budy w GT nie trawi a w nipperze przez to, że ma inny kształt toleruje.
        • magda79pn Re: Nie kochamy GT :( 03.04.14, 07:42
          bo nipper ma coś w rodzaju daszku, i naciągniety nie zasłania widoku smile

ja nippera kochałam, szkoda że mój mały miałby w nim ciasno sad
          tylko nie lubiłam go składać, duży był po złożeniu i składanie skomplikowane z tym drutem z boku itp
          • rzodkiewka7 Re: Nie kochamy GT :( 03.04.14, 13:04
            Noipper V3 nie ma już tego druta z boku zastąpiła go samo zaskakująca blokada, zostały te dwa plastiki które trzeba zacisnąć na ramie. Po złożeniu zgadzam się jest spory no i to raczej wózek max dla takich średnio zbudowanych dwulatków. Ja mam chudzielca, więc mam nadzieję że jeszcze trochę nim pojeżdżę. big_grin
            • pinik Re: Nie kochamy GT :( 03.04.14, 13:07
              A ja tych drutow nigdy nie przekladalam. Dla mnie to byla taka dodatkowa blokada, ale nigdy mi sie te plastikowe zatrzaski nie odpiely (nawet przy zjezdzaniu 2 x po 17 stopni do metra). Wy to za kazdym razem zapinacie???
    • maja1406 gt na nippera 03.04.14, 09:16
      ja właśnie jakiś czas temu wymieniłam gt na nippera i uważam, że dla drobnego dziecka nipper jest super. Ma lepiej wyprofilowane siedzisko, lepiej się podbija i nawet jak załaduję do kosza ciężkie zakupy to nadal jedzie leciuteńko.
      • kar-ula Re: gt na nippera 04.04.14, 22:46
        Po intensywnym przeglądzie jakoś najbardziej zamarzyła mi się znów Emma - jednak ona najmilsza sercu. Niestety, Scooter nie rozkłada się zupełnie na płasko sad
        BI, Nipper, Easywalker Quatro, Hartan, patrzyłam też na Bob Revolution. Gesslein musiałby być tylko na czarnym stelażu, bo te na srebrnym wyglądają jak częstochowskie chromy sad
        Nosi mnie, zeby coś kupić...
        • anmaszy Re: gt na nippera 07.04.14, 12:09
          Kar-ula jest jeden BI na sprzedaż aktualnie chyba że chcesz coś innego wypróbować wink
    • kar-ula Re: Nie kochamy GT :( 12.04.14, 23:31
      No nie kochamy sad
      Dziś byliśmy na starym mieście - na bruku prowadzi sie go masakrycznie. BI po kocich łbach naprawdę ładnie jechał. Umęczyliśmy się noszeniem wózka i dziecka. Mąż robi wyrzuty, ze pozbyłam się "porządnego wózka" (czyt. BI).
      sad
      • flower_v Re: Nie kochamy GT :( 13.04.14, 17:24
        to kup następny BI wink
      • ciupaczzka Re: Nie kochamy GT :( 23.04.14, 00:37
        Nie przesadzaj, ze musieliscie nosic gt bo nie dalo sie go pchac po bruku... nie wiem co za gt ja mam (a moze bruk inny...) ale pcham go normalnie z 13kg dzieckiem. Pusty po bruku to ja prowadze jedna reka.
    • koala0405 Re: Nie kochamy GT :( 20.04.14, 22:09
      no i chyba też nie pokochamy BJCM GT...
      kolejna nieudana próba
      Mój młody chyba za mały do tego wózka i albo schowam wózek na pół roku do szafy albo jednak go sprzedam. Kurcze..a tyle w niego zainwestowałam , oryginalna folia, pałąk, tacka, podnóżek, wkładka, osłonka na pałąk i kocyk.
      Młody dziwnie w tym wózku siedzi, przechyla się na boki, próbuje dosięgnąć pałąka ale jest za daleko, nic nie widzi bo siedzisko za głęboko osadzone.
      Przed chwilą zasnął w MB Mini. Fajnie w nim siedzi i te okienka siateczkowe na upały super. Lekki wózeczek, bardzo dobrze się nim manewruje i rączka dla mnie na idealnej wysokości i młody zachwycony bo wszystko widzi, pasy nie spadają z ramion.
      Przewaga Mini nad GT jest taka że po złożeniu koła nie brudzą tapicerki i sam stoi po złożeniu. Gt za cholerę nie umiem wsadzić do auta i jeszcze ta wkładka grrr.
      I co tu zrobić?
    • ewajk1 Re: Nie kochamy GT :( 21.04.14, 10:24
      Mój 2 latek (skończył w lutym) też nie lubi gt, choć nie jestem pewna czy to nie jest niechęć do wszystkich wózków, bo on tylko chce na nóżkach i trzymam wózek tylko dla tego że na letnich wyjazdach może jeszcze zdecyduje się skorzystać. Natomiast jeśli chodzi o tą niechęć, to nawet jak w domu stoi gt, to on ze schowka wyciąga starego, nie używanego w ogóle chicco enjoy po starszym bracie i tym każe się wozić po domu. No szok.
      • kedro-dasos Re: Nie kochamy GT :( 21.04.14, 11:59
        Ja miałam podobnie z moja córką , zawsze była niewózkowa, ale Gt wybitnie nie lubiła. Około 2 roku wszystko jej w nim przeszkadzałao- zwisająca buda, zasłonieta buda, brak podnózka itp...Nagle gdzieś tak od stycznia zażyczyła sobie spacery ,, tylko do ciarnego"" i teraz ja mam problem , bo kiedy córce podpasował to ja się męczę- cieżko mi go pchać i podbijać. Dodam jeszcze,że córka siedzi bardzo wygodnie, nie zsuwa sie , nózki świetnie się opierają- ma 2, 6 i 14,5 kg- mnie się wydaje ,że to jest wózek dla starszych dzieci.
        • ciupaczzka Re: Nie kochamy GT :( 23.04.14, 00:34
          Moja 15 miesiecy i strasznie lubi gt, moj maz tez bardzo lubi, tak bardzo, ze nie zgadza sie na zakup (na razie) innego wozka, niedawno sprzedalam 2 wozki i maz zadowolony - w tym Urbana, ktory byl super ale srednio go widzialam na wyjazdach za to w teren byl super (na wakacjach w Grecjii Gt sie super sprawdzil, na dluzszych spacerach chodnikowych jak i off roadach, nie mialam problemu z pchaniem po kostce brukowej, chociaz dziecko wazy sporo bo 13kg).
          Mi sie dziecie nie slizga na tapicerce bo mam wkladke,podbijanie nie jest super ale nie jest zle, jedzie calkiem ok, Urban jest lepszy tak samo jak BI ale to sa inne wozki, BI ma wieksza rame i wiekszy po zlozeniu, udzwig ma mniejszy jak gt ale za to super amortyzacje - wiec zalezy czego kto szuka - nie ma idealu.

Do samochodu nie mam problemu go zaladowac, podnosze przednie kolo i wjezdzam wozkiem do auta (mamy combi) i w bagazniku pociagam raczke i zlozony. Do auta tesciow (nie combi z niewielkim bagaznikiem) nie mam problemu go zaladowac, skladam i wrzucam, wazy mniej niz moje dziecko, nigdy mi sie jeszcze tapicerka nie pobrudzila.
          aaa moja mala nie lubi naciagnietej budy na max ale pewnie dlatego, ze nic nie widzi.
          Pozdnozek kupilam z easywalkera (ten co Pinik polecala) i jet super.

Jezeli ktos ma miec jeden wozek uniwersalny to gt jest super wyborem, jezeli moze miec wiecej to juz inna historia, chociaz i tak wtedy brakowaloby mi wozka uniwersalnego, ktory poradzi sobie calkiem dobrze w kazdym terenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka