Tak sobie ciągle rozmyślam o tym dymie, który się ostatnio rozpętał wokół rzekomo nierzetelnej sprzedaży wózka na Forum.
Pisanie negatywnych komentarzy raczej budzi opór większości z nas, zwłaszcza, ze rozumienie stanu wózka i jego defektów często bywa bardzo względne i zalezy też od punktu odniesienia (np. osoba posiadajaca nowy wózek kupuje od kogoś używany 2 lata i dla niej pojęcie stanu idealnego może być zupełnie niżosoby zmieniajacej wózek kilkuletni na dwuletni). Poza tym zawsze dochodzi ryzyko jakiś złośliwości, chęci zrobienia komuś pod górę - takzwany czynnik ludzki

I tak sobie wymyśliłam, ze może byśmy pisały - jeśli po udanej transakcji ktoś ma ochotę oczywiscie - z interesów wózkowych z którą Forumką jesteśmy zadowolone, od której kupno wózka mozemy polecić w ciemno. To się częściwo dzieje, bo przecież we wpisy wplatamy często podziękowanai dla osób, od których wózek przybył czy zachywty nad jego stanem, ale w takim osobnym wątku mogłyby być takie transkakcje i osoby wyróżnione. Oczywiście, istnieje ryzyko, ze wtedy transakcje pominięte milczeniem mogłyby budzić podejrzenie, ze coś było nie tak, ale zakładamy, ze nie każda siedzi na Forum codziennie, nie każda też regularnie dokonuje wpisów i jeśli nie napisze to nie znaczy że jest niezadowolona.
Ja mogę zacząć, ale poczekam najpierw na odzew i ewentualną akceptację, bo może mój pomysł jest zupełnie od czapy