Dodaj do ulubionych

Micralite Superlite

10.02.15, 11:57
Czy możecie mi podesłać zdjęcie poglądowe jak wygląda rączka do tego wózka? Czy da się ja wyjąc bez problemu? Potrzebuję zdjęcia takiego dość szczegółowego jak wyglądają te pizdryki do montowania z tą śrubą. To jest na stałe do samej rączki montowane czy do ramy wózka?
Z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • wodadobra Ok. Nieaktualne 10.02.15, 18:09
      Już kupiłam.
      Wózek znaczy się.
      Nie wiem tylko czego się spodziewać. Ale przecież to nie pierwszy raz jak kupuję wózek, którego nie widziałam nigdy nawet na ulicy ;-D
      Ale jak to mi ostatnio napisała mrożonka82 - jest taki dziwaczny, że aż ładny. A ja mam słabość do cudaków.
      Do żłobka będzie jak znalazł, bo weranda dla wózków jest tak mikroskopijna, że jak wpakowałam tam ostatnio BI, a potem BOBa to się przejść nie dało, nie mówiąc o zostawieniu wózków przez innych rodziców.
      • betty1234 Re: Ok. Nieaktualne 10.02.15, 18:49
        O widzisz ja ostatnio też prawie kupiłam smile tylko mi Monika_kas pokazała, że on usterkę ma a babka twierdziła, że niby od początku części tej nie miała. Jak się później przyznała to niby jej mąż to uszkodził i ma go do sprzedaży wystawić jak koleżanka część jej przywiezie i wózek naprawią. ja jestem ciekawa czy ona przypadkiem komuś kto nie wiedział o tym nie sprzedała.

No ale ciekawa jestem Twojej opinii o tym modelu bo dziewczyny chwalą więc może kiedyś też się na jazdę nim załapiemy smile
        • monika_kas Re: Ok. Nieaktualne 10.02.15, 19:15
          No nam nadzieję że wodadobra nie kupiła tego uszkodzonego wózka... ehh Ci oszuści.
          • wodadobra Re: Ok. Nieaktualne 10.02.15, 19:19
            Ja kupiłam z UK. A ten uszkodzony to z PL (all. olx)?
          • niunia_5110 Re: Ok. Nieaktualne 15.02.15, 00:14
            betty123, monika_kas możecie mi powiedzieć jaka to była usterka?? bo ja ostatnio kupiłam micrę w bardzo okazyjnej cenie i to jeszcze ze śpiworkiem i jak teraz tak czytam to się boję że coś może być nie tak sad
            • martuska1982 Re: Ok. Nieaktualne 15.02.15, 00:33
              z tyłu jest taka wajcha do składania wózka i przy niej powinien być czerwony element. W wózku o którym dziewczyny pisza to czerwone było wyłamane.
              • niunia_5110 Re: Ok. Nieaktualne 15.02.15, 10:40
                Uff wink u mnie to jest z napisem lift to open. Dzięki bardzo za uspokojenie moich nerwów bo wózka się naszukałam wink
    • jelsaa Re: Micralite Superlite 10.02.15, 19:25
      Dla mnie Micra wcale taka mała nie była, ani lekka, kupe miejsca w bagazniku mi zabierała
      • gabilu Re: Micralite Superlite 10.02.15, 19:39
        Mi też trudno ją było upchnąć do bagażnika bo trochę długawa jestsmile ale wg mnie jest lekka
      • matyldamoja Re: Micralite Superlite 10.02.15, 19:42
        lekka jest smile ale miejsca zajmuje sporo jak parasolka, a jaki kolor kupiłaś ? ja micrę uwielbiam i młody też wink
      • wodadobra Re: Micralite Superlite 10.02.15, 19:49
        Nie, no weźcie, dziewczyny.
        Ja jestem podjarana nieziemsko. I mnie nie zniechęcicie wink
        A bardzo mi się podoba to, że stoi sama. Poza tym z BOBem nie ma co chyba porównywać?
        A w samochodzie mi się mieści bob rozłożony, więc no problem.
        • matyldamoja Re: Micralite Superlite 10.02.15, 19:57
          ja zachęcam smile uwielbiam , to jaki kolor, użytkowniczki a może jakieś gadżety do micralite, co macie?
          • wodadobra Re: Micralite Superlite 10.02.15, 20:27
            Aaa kolor. Czarny.
            • mrozonka82 Re: Micralite Superlite 10.02.15, 20:29
              Juz kupiłaś? wink Jeeeej, zazdroszczeeeee wink To czekamy na fotki, wrażenia i recenzje wink I jakbyś myślała o sprzedazy, to naprawde ja pierwsza "palec do budki". Zreszta juz Ci pisałam, to samo tyczy sie BOBa wink
      • monika_kas Re: Micralite Superlite 10.02.15, 21:20
        bo micra nie jest mała wink jest spora...

super lekka też nie jest, ale 7,3kg to niezły wynik zważywszy na to że przejadę nią wszędzie na tych tylnych wielkich kołach... po piachu na placu zabaw też. żadnym innym wózkiem w tej wadze nie pojadę w tak zróżnicowanym terenie... no ale każda z nas ma inne preferencje i potrzeby.

ja bym nawet mogła sprzedać micrę, ale nie mam jej na co zamienić. potrzebuję mieć jeden wózek do wszystkiego dla 2,5 latka i nie wiem jaki..... uncertain
        • kar-ula Re: Micralite Superlite 10.02.15, 21:42
          No mnie zdecydowanie nie podpasował ten wózek. Jeden spacer, kółka umyte i do kartonu, umęczyłąm się i nie miałam ochotę na więcej. Ale nie będę się rozpisywać, bo głupio mi tak wobec Moniki, która to była tak cudowna i zaproponowała mi krótką wymiankę. dzięki niej już nie mam wózkowych marzeń. Ani jednego.
        • martuska1982 Re: Micralite Superlite 10.02.15, 22:00
          Bo to zależy jak się patrzy. wink
          Jeśłi potraktować micrę jak podwieźdupkę i postawić obok parasolek to nie powala ani wielkością ani wagą, ale trzeba mieć na uwadze, ze to jednak wózek na pompowanych dużych kołach, stricte wielofunkcyjny (z gondolą może być), a w tej kategorii to już jednak leciuteńkie piórko.
          Wodadobra, ja micrę kochałam i na pewno do tego wózka wrócę, wiec też nie dołączę do grona zniechecających. smile
          • kar-ula Re: Micralite Superlite 10.02.15, 22:17
            Martuśka, może moja dezaprobata wynika z tego, ze mam na stanie 3 uzupełniajace się wozy: BOBa, Yoyo i PP Pliko Mini. Micra jakoś nie łączy ich wszystkich w jedno, ale zazębia się z poszczeólnymi, wiec ja nie znajduję dla niej zastosowania. Do tego jest kilka rzeczy, które mnie po prostu męczą: rączka - po spacerze bolały mnie ręce, zupełnie nie wiedziałamjak za nia chwycić, niby pojedyncza, ale jedną ręką bardzo ciezko było prowadzić; przednie koła szersze niż tylne - ciagle patrzyłam, zeby o coć nie zahaczyć, niby w Yoyo tez jest taka dysproporcja, ale tu zdecydowanie jest to bardziej męczące, do tego podwójne, piankowe przednie koła stawały mi dęba nawet na drobnych nieównosciach; siedzisko z kórego zjeżdża śpiworek - moje dziecko niestety wychodzi z wozka po kilku minut spaceru, potem czasem uda mi sie ja włożyć na parę chwil, śpiwór nam zjeżdżał (mimo ze profiloany "magdowy"), moczył się w śniegowej brei. No i jeszcze to, ze wózek w ogóle nie ma budki - u nas żadne dodatkowe daszki nie wchodza w grę, bo młoda robi z nich sieczkę.Dostęp do koszyka średni, składanie i rozkładanie niezbyt przyjemne dla mnie. Na plus podbijanie (choć czasem miałam wrażenie, ze wózek poleci mi do tyłu, a podczas prowadzenia "na pusto" niestety to robi - u nas prowadzenie "na pusto" zajmuje 90% spaceru). Siedzisko wygodne dla dziecka, hamaczkowate, nózki mojej córce wisiały, bo jeszcze nie dosięga do podnózka.
            Wygląd, hmmmmm. Najbrzydszy wózek , jaki u nas zagoscił smile Starsza córka i mąż jak go zobaczyli to niezależnie od siebie powiedzieli "ale brzydki". Emmaljunga, Nipper i BOB to przy Micrze pięknisie, ale oczywiście to moze byc i na plus. Fajnie sie idzie z kosmicznym wózkiem, kóry zwraca na siebie uwagę.
            • monika_kas Re: Micralite Superlite 10.02.15, 22:29
              No właśnie widziałam na zdjęciu że jakoś dziwnie te rączki miałaś... to napewno nie poprawiło prowadzenia 😉

Ale rozumiem w zupełności Twoje zdanie. W Twojej sytuacji zostawiłabym sobie pliko mini i ewentualnie yoyo do lansu i tyle. Z moim synem jest o tyle dobrze że jak już da się namówić żeby wsiadł do wózka to do końca w nim grzecznie siedzi.

Ja bym chciała wózel taki jak Pliko mini tyle że z pełną rączką... ale takiego nie ma. Wogóle stwierdzam, że dla mnie nie ma już wózków... w każdym mi coś przeszkadza. A ostatnio to wogóle wolę starszaka na nogach zabierać wszędzie bo brzuch mam gigantyczny i przeszkadza mi w prowadzeniu wózków... a tu jeszcze ponad 10 tyg do terminu....
              • jelsaa Re: Micralite Superlite 11.02.15, 07:30
                Monia być może jest taki wózek- myslę tu o Recaro Easylife, ma koła od pliko mini i pojedyńczą fajnie wyprofilowaną raczkę, niestety nie wyjechałam nim jeszcze na dluższe spacery więc nie wiem jaki będzie, ale na krótkich dystansach bardzo mi sie podoba.
                • monika_kas Re: Micralite Superlite 11.02.15, 08:39
                  Ale mój mały już za duży do recaro jest. Sadzałam go do tego wózka przeszło pół roku temu i wyglądał jak w wózku dla lalek...
            • wodadobra Re: Micralite Superlite 11.02.15, 08:42
              Rączek się boję. Co do budki to nie bardzo, bo to ma być wózek na krótkie dystanse. Dziecko w micrze wygląda dziwacznie. Ale wydaje się być takie siedzisko wygodne - dopasowujące się do ciałka. No i jest odpowiednio pochylone. Najbardziej nie cierpię wózków, w których siedzisko jest tak skonstruowane, że dziecko z niego się zsuwa. No cholery można dostać. Czy projektanci nie robią prób z żywym organizmem? Miałam kiedyś tak spacerówkę Bebe Confort. Tragedia. A tutaj hamaczek wchłania dziecko.
              A jeszcze zapytam - ten hamaczek ma jakąś regulację do drzemania?
              • monika_kas Re: Micralite Superlite 11.02.15, 10:42
                Tak można opuścić oparcie troszkę i jest to dla starszaka fajna pozycja do krótkiej drzemki. Mój syn tak ostatnio zasnął w domu...
                • martuska1982 Re: Micralite Superlite 11.02.15, 16:38
                  Adam tak potrafił po dwie godziny na spacerach sypiać, mimo ze juz miał 3 lata.
                  Wodadobra, wygooglaj micralite i tam są zdjecia z dziećmi śpiącymi.
            • hasturek Re: Micralite Superlite 11.02.15, 19:46
              Ja jeszcze chciałam dodać, że komfort prowadzenia bardzo poprawiają te dodatkowe rączki, które można dokupić smile Bo bez tych dodatkowych rogów to dla mnie była słaba strona Micry.
              Ale ja Micrę uwielbiam i minusy (wywrotność, kosz) jakie ma, jestem jej w stanie przebaczyć smile
              • wodadobra Re: Micralite Superlite 11.02.15, 19:58
                Jakoś zaczęły mnie nachodzić wątpliwości. Mam nadzieję, że sam wózek je rozwieje. Przejrzałam chyba cały internet i sama już nie wiem co myśleć. Ale chyba nie będzie źle?
                Najwyżej nie będzie tego porywu serca, który lubię.
                • monika_kas Re: Micralite Superlite 11.02.15, 20:42
                  nie będzie tak źle wink będzie dobrze zobaczysz
                • mizabela1 Re: Micralite Superlite 15.02.15, 06:57
                  I jak porywy serca? Micra dala rade? Zastanawiam się nad Bi Nipperem i Micra. Wozek ma być zwrotny i w miarę uniwersalny. W Nipperze odstrasza mnie motyw składania i pstrykanie przy składaniu budki. Sama budka w Mikrze tez nie powala ale jest kuszący...
                  • monika_kas Re: Micralite Superlite 15.02.15, 07:38
                    Micra daje radę, ale nijak nie można jej porównać do nippera czy bi...
                    • mizabela1 Re: Micralite Superlite 15.02.15, 07:57
                      No tak trochę inny kaliber. Ufff wybory. Jakby nie ta budka Nipper byłby ideałem. Jak sobie radzicie z ostrym słońcem bo jakoś parasolka nijak do nippera nie podchodzi wizualnie. No i to składanie. Na filmie cały proces ale może to kwestia wprawy? Pomozcie pomocy ...smile
                      • wodadobra Re: Micralite Superlite 15.02.15, 10:48
                        Micra będzie u mnie poniedziałek, wtorek, więc jeszcze nie mam wyrobionego zdania.
                        Co do Nippera to nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym składaniem? Składanie wózka cię przeraża? Tam nie ma nic trudnego. Jest po prostu zabezpieczenie na skobel. A budka może i nie za duża, ale łagodzi to dość głęboko osadzone siedzisko.
                        Nipper to superwózek.
                  • gabilu Re: Micralite Superlite 15.02.15, 20:20
                    W Nipperze nie " nie pstryka" budkasmile
                    Miałam Nippera i Micralite w tym samym czasie i gdyby nie to, że synkowi nie bardzo micra podpasowała to byłabym zadowolona z takiego duetu.
                    • mizabela1 Re: Micralite Superlite 15.02.15, 22:26
                      I wszystko jasne. Skoro przeszedł tyle testów to musi być dobry. Pozostaje tylko namierzyć obiekt i działaćsmile dzięki za wszystkie sprostowania.
              • martuska1982 Re: Micralite Superlite 11.02.15, 21:41
                A dla mnie akurat koszyk micry był jego dużym plusem. Cały swiat mi się udawało tam załadowac. tongue_out
                Genialny wózek na zakupy - lekki jak piórko, wygodnie sie prowadził i można było załadowac kosz, a nadal super sie podbijał.
                • kar-ula Re: Micralite Superlite 11.02.15, 21:47
                  Jak się okazało, moja wypowiedź na temat Micry jest niemiarodajna, bo...nie rozłożyłam jej do końca i poszłam na spacer z rączką niewyregulowaną tongue_out Rozłożyłam wózek i już nie kombinowałam przy rączce, bo bałam się uszkodzić (trochę mnie onieśmieliła ilość dźwigni, dźwigienek i wihajstrow w Micrze). Tak więc rączka była przy budzie a rogi płaskie i nie dąło się za nie w ogóle chwycić. Poza tym nawet nie zauważyłam, zę można odchylić oparcie. Wóz już w drodze powrotnej, więc nie sprawdzę, ale śmiech mnie bierze nad wlasną gułowatością smile
                  • martuska1982 Re: Micralite Superlite 11.02.15, 21:57
                    No własnie te rączki mnie zastanowiły, bo je bardzo fajnie można ustawić i dla mnie w prowadzeniu micra jest jednym z wygodniejszych wózków.
                  • monika_kas Re: Micralite Superlite 11.02.15, 22:04
                    zawsze mogę Ci go wysłać jeszcze raz wink tongue_out
                • hasturek Re: Micralite Superlite 12.02.15, 18:20
                  Mi z tym koszykiem chodziło, że jakoś dla mnie dostęp był niewygodny (po BJ CM), ale zgodzę się, że nawet obładowany nie zmieniał świetnego prowadzenia i podbijania smile
    • wodadobra Re: Micralite Superlite 18.02.15, 00:05
      Mam. Ale dziwadło wink
      Sama nie wiem co o tym wózku myśleć.
      Śmieszny, trochę straszny. Pojeździmy, zobaczymy.
      Na wózek żłobkowy się nadaje.
      I śmiać mi się chce jak na niego patrzę.
      Wbrew obawom rączka jest wygodna.
      Na razie tyle, bo padam na twarz, a to dopiero wtorek/środa sad
      A recenzji Boba nawet nie ma kiedy wysmażyć. A tu następny wóz w kolejkę się ustawia.
      • hasturek Re: Micralite Superlite 18.02.15, 13:02
        Bo jak to już często o nim pisano, on jej taki brzydki, że aż ładny. No a przynajmniej fascynujący 'urodą'. Mi on się bardzo podoba smile
        Także życzę, żeby Ci się dobrze prowadził smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka