martuska1982 08.03.16, 16:26 Tym razem na testy dostalismy od 4kids urbo2 Pierwsze wrazenia pozytywne, choc podbijanie kiepskie. Za to uroda...! Pierwsza klasa. Piekny wozek, dopracowany w kazdym detalu! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martuska1982 Re: Znow testujemy - urbo2 09.03.16, 19:31 Super jest ten woz. Ciut mu do bee brakuje jednak, ale pod niektorymi wzgledami jest od bee fajniejszy. Ehh... szkoda, ze nie moge miec ich obu. Odpowiedz Link
flower_v Re: Znow testujemy - urbo2 10.03.16, 06:46 Marta od jakiego wieku być poleciła ten wózek? Od ilu miesięcy? Ty wozisz teraz prawie roczna Krolewne i już się kiepsko podbija? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Znow testujemy - urbo2 11.03.16, 01:05 Taka konstrukcja. Na pusto niewiele lepiej sie podbija. Dziecko przodem do swiata tez roznicy w podbijaniu nie robi. Siedzisko jest fajne, dla mnie fajniejsze niz w bee. Po gondoli berbec mialby tu wygodnie, ale nie z ta sztywnoscia wozka. Odpowiedz Link
uszatekk Re: Znow testujemy - urbo2 11.03.16, 08:20 zgrabnie wygląda, ale ta rama wygląda tak " chirurgicznie " . Pewnie z "twardością" podobnie jak w armadillo ? I jak wagowo ? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Znow testujemy - urbo2 11.03.16, 09:08 Mnie sie jego dziwaczny wyglad podoba. Wagowo przecietnie, jest ciezszy od bee, ale wniesienie na czwarte pietro w ukladzie w jednym reku stelaz w drugim siedzisko to zaden klopot. Poreczny dosc jest, rozlozonego w ten sam sposob bee mniej wygodnie mi sie wnosilo. Urbo jest taki zwarty, sztywny, nie taki rozhustany jak bee. Armadillo jest sztywny,urbo w sumie tez, ale jednak amortyzacje ma i na nierownosciach ona troche pracuje. W armadillo (mialam city) tylko plastiki w stelazu mi troche pracowaly na dziurach. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Znow testujemy - urbo2 11.03.16, 09:22 Wczoraj testowalysmy ustawienie przodem do swiata. W takim ustawieniu wozek wyglada jeszcze zgrabniej. A w ogole urbo wyjatkowo zaintetesowal mojego szwagra. 😛 wyraznie mu sie podobal. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Znow testujemy - urbo2 13.03.16, 08:39 Oj warty A smutna emotka, bo nie moge sobie na niego pozwolic. Musialabym bee3 sprzedac, a nie chce. Ogolnie cale siedzisko, material, wykonczenia jest lepsze niz w bee. Bee ma lepszy kosz na zakupy, kola z wytrzymalszego materialu i lepsze podbijanie. No i bee jest lzejszy wyraznie. Chcialabym miec oba. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Znow testujemy - urbo2 13.03.16, 08:49 Dodam, ze duuuuuuza ale to naprawde duza przewaga urbo jest wpinanie, wypinanie, przekladanie siedziska. Na spacerze w kilha sekund mozna zrobic to z dzueckiem w srodku. Ogromnie mi sie to przydaje. W bee to chyba najwieksza upierdliwosc. Takie detale jak folia przeciwdeszczowa - genialna - tez na plus dla urbo. W zasadzie to chyba tylko dla podbijania zostawiam bee. Chociaz zauwazylam, ze podbija mi sie coraz lepiej, albo przywyklam albo sie nauczylam i odruchowo wkladam odpowiednia sile nie zauwazajac. Odpowiedz Link
rokaj1015 Re: Znow testujemy - urbo2 12.03.16, 22:54 Rzeczywiście wygląda chirurgicznie! To świetne porównanie. Lubie taki design. Tapicerka bardzo ładna. Nacieszyć oko nim można! P.s. fajnie pokombinowalas z dodatkami! Odpowiedz Link
emkarc Re: Znow testujemy - urbo2 14.03.16, 21:49 śpiworek i nakładki ode mnie niech się sprawują... Odpowiedz Link
agaciha Re: Znow testujemy - urbo2 15.03.16, 07:47 Akurat jest w promocji: www.mamasandpapas.com/product-urbo-pushchair-carrycot-original-navy/5428b8000/type-i/?source=aw&awc=6526_1458024249_2809bc28b5bf4d6850c29a70b33572ae&utm_source=AWin&utm_medium=Affiliate&utm_campaign=AffiliateWin Rzeczywiscie ladny. Odpowiedz Link
martuska1982 Koniec testow, czas na opinię 18.03.16, 18:27 Urbo pojechal dalej, a ja moge wreszcie do kupy zebrac moje wrazenia na temat tego wozka. Ogolnie? Jest swietny. Pierwszy spacer po przesiadce z bee3 rozczarowal mnie, ale kazdy kolejny pozwalal odkryc szereg zalet tego wozka. Jego najwiekszym atutem jest siedzisko. Jest genialne. Pomijam fajny materiał i przesliczny kolor, ktory do mnie trafil. Wyprofilowanie siedziska jest fajne, jest ono miekkie, przyjemne, budka bardzo duza, nawet z siedzonkiem w pozycji leżącej jest ok. Regulacja fajna, jedna reka sie da. A teraz najlepsze... zmiana kierunku ustawienia siedziska. Mizna to zrobic na spacerze z dzieckiem w wozku! Dla mnie rewelacja! Tym urbo bije bee (ktore kocham, a porownuje z nim bo to podobne gabarytowo wozki) na glowe. Siedzisko ma podnozek regulowany góra dół, co tez odroznia ten wozek od bee. W podnozku ukryta jest moskitiera co juz jest dla siedziska jak wisienka na pysznym torcie. Duzym plusem sa tez wykonczenia. Detale dopracowano w urbo z podziwu godna starannoscią. Skorzana naszywka z logo na budce, skorą wykończona raczka i pałąk. Minusy takie duże widze dwa. Podbijanie. Najwieksza bolączka. Podbija sie ciężko, aczkolwiek po 1,5 tygodniu codziennych spacerów moge powiedzieć, ze nauczylam sie odruchowo odmierzac sile potrzebna do podbicia urbo i przestalam na to podbijanie jako na trudnosc zwracac uwage. Z cala stanowczoscią moze powiedziec, ze nie jest to wózek nie pidbijalny, jak o nim czytalam. Drugi minus to pianka na kolach. Jest cienka i miekka. Do szalu doprowadzaly mnie wbijajace sie kamyczki. Amortyzacja? Legendy czytałam o sztywnosci urbo, a on amortyzacje ma i to odczuwalną. Moja corka Karolina "97.centyl 10kilo" T. na tyle obciążała wózek, że amortyzacja nam ladnie pracowała, dało sie nawet troche gora-dół wozek pobujac. Wagowo wypada gorzej niz bee, ale do wnoszenia jest poreczniejszy. Wnosilam na czwarte pietro u rodzicow bee, wnosilam urbo i zdecydowanie wole wnosic urbo. A teraz mała uwaga od mojego 5letniego syna - urbo ma fajną rączkę, bo on łapiąc z boku nie musi trzymac zimnej rurki, tylko ma ciepłą mięciutką skórkę. W brio czy bee gdy zapomnimy "trzeciej reki" zakladam mu na zimną rurkę oslonkę citu grips, tu nie musialam. Koszyk na zakupy przecietnej wielkosci, ale naprawdę pojemny. Urbo jako wozek miejski, zakupowy, chodnikowo-galeriowy jest swietny. Do tego do czego zostal stworzony nadaje sie idealnie. Podsumowując, jesli ktos szuka zgrabnego wózka miejskiego, zalezy mu na jakosci i sprytnych rozwiazaniach, łaskawym okiem patrzy na nietypowy dizajn i chce cos innego niz oklepana parasolka to szczerze polecam urbo. Dziękuję 4kids za ten wozek na testy, inaczej bym pewnie nigdy bym nie przekonala sie, ze to fajna bryka. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Koniec testow, czas na opinię 18.03.16, 18:32 Mam tez duzo zdjec samego urbo oraz porownawczych z bee3 ale notebook nie wiem czemu nie chce mi odczytac ich z karty. Jak tylko uda sie je jakos wrzucic do sieci to oczywiscie dodam. Odpowiedz Link