Dodaj do ulubionych

pomóżcie proszę. valco vs gt

02.06.16, 15:07
W styczniu tego roku zakupiłam gt, ale rozczarował mnie niemiłosiernie swoją wagą, bo muszę go wnosić na 2p. a na jesieni przeprowadzam się na 4p. bez windy. Maskra! Myślałam żeby kupić jakąś parasolkę, ale w sumie nie mogę na zimę zostać tylko z parasolką a nie ma opcji żebym taszczyła gt. No i tu pytanie jak w porównaniu do gt valco się prowadzi, podbija? Mi powiem ze z gt coraz ciężej a syn ma dopiero 11mcy. Czy ten valco bardzo mnie nie rozczaruje? Myślałam jeszcze o mac xt ale koła bardziej wszechstronne ma valco. Oszaleję chyba wink
Obserwuj wątek
    • flower_v Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 02.06.16, 16:11
      Ja zmieniłam z tego powodu GT na City Lite. Ale to już na końcówce wózkowania.
      Myślałam że Lite będzie ostatni...a kupiłam po nim jeszcze Thule wink Thule płynie wink
      W niedziele miałam okazję zobaczyć na żywo w sklepie 4 kołowy Valco...oczywiście wpakowałam do niego synka...i się rozczarowałam...podbijaniem. ale pisze o dziecku waga ok 14kg. 98cm.
      Pewnie to wózek tak do 18 miesięcy max.
      • uszatekk Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 18:17
        Do jakiego wieku woziłaś dziecko w thule ? Jak w zimie ze śpiworkiem ? dało radę ? Zamówiłam ale chyba odeślę.
    • martuska1982 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 02.06.16, 16:54
      Valco snap masz na mysli?
      Mnie sie prowadził bardzo lekko, podbijał znosnie, choć bez szału. Gt zresztą tez. Mam wrażenie, że podbijają się podobnie. Wagowo snap duuuuuużo lżejszy. Na czwarte pietro u rodziców bez problemu wnosiłam.
      • kejka85 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 02.06.16, 17:40
        Tak snapa. Muszę mieć coś lekkiego w prowadzeniu i przede wszystkim we wnoszeniu smile podbijanie w gt nie jest złe ale jak już nawale zakupów (a zdarza mi się) to kapota, nadgarstki pękają. A czy snapa gdzieś w warszawie ktoś widział stacjonarnie?
        • kin_ga83 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 02.06.16, 18:14
          Snap do wnoszenia jest bezkonkurencyjny. Ale mało zwrotny. Dla mnie dużo lepszy jest bj lite. I 2 kg lżejszy od GT.
          • kejka85 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 02.06.16, 18:53
            kin_ga83 napisała:

> Snap do wnoszenia jest bezkonkurencyjny. Ale mało zwrotny. Dla mnie dużo lepszy
            > jest bj lite. I 2 kg lżejszy od GT.
            Ależ jestem na siebie zła. Wahałam się między lite i gt i kupiłam gt bo to gt uncertain mimo że lite właśnie lżejszy jest. Ehh
            A ktoś zna realną wagę snapa i lite? Bo lite piszą ze 7.2 kg a snap 6.6 czy ktoś zważył je sobie? Jak realnie różnica wygląda ciekawe.
        • martuska1982 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 02.06.16, 19:03
          kejka85 napisał(a):

> Tak snapa. Muszę mieć coś lekkiego w prowadzeniu i przede wszystkim we wnoszeni
          > u smile podbijanie w gt nie jest złe ale jak już nawale zakupów (a zdarza mi się)
          > to kapota, nadgarstki pękają. A czy snapa gdzieś w warszawie ktoś widział stacj
          > onarnie?

Jedna z forumek Warszawianek swojego sprzedaje. Moze da ci oblukac?
    • uszatekk Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 02.06.16, 20:11
      Ja mam snapa 4. Co do wnoszenia bezkonkurencyjny faktycznie. Siedzisko super. Ale zwrotny to on nie jest . Cos za cos. Może wymienię na wersje sport. I jakbym kupowala drugi raz to właśnie sport lub Snap 3,
      • uszatekk Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 02.06.16, 20:12
        Z plusow jeszcze jest cichy i nic nie terkocze
      • kejka85 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 02.06.16, 21:32
        No tak, ale snap3 jal patrzę chyba nigdzie nie jest dostępny. Nastepna dostawa w lipcu sad
    • kejka85 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 07.06.16, 09:15
      Zamówilam snapa 4. Zobaczymy smile tylko na razie nie wypróbuje bo młody chory uncertain i tak jeszcze czaje sie na vue lite wink
      • jprzeczek Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 07.06.16, 23:40
        Moim zdaniem snap prowadzi się super. Pod górkę z 18kg załadunkiem nie mam problemu. Nie uważam też aby był to wózek dla małych dzieci. Wożę nim sporadycznie córkę 3,5 letnią, która jest duża jak na swój wiek. Przede wszystkim buda nie wisi jej nad głową jak w BJ. Fakt, że przy rozłożonym do snu oparciu głowa wypycha siateczkę, ale córce to nie przeszkadza. Wózek jest lekki do wnoszenia i pchania nawę z dużym i ciężkim dzieckiem.
        • martuska1982 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 09:44
          Zgadzam sie. Mój ponad 5-latek miescił się na siedzisku bez problemu, jedynie budkę odrobinę głową wypychał. No ale ponad 5latek!
          • jprzeczek Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 22:33
            Moja córka jest spora, głową budki jeszcze nie dotyka. Dziwiły mnie wypowiedzi niektórych na forum, że jest to wózek dla dzieci w wieku od 2-2,5. Budka w snapie złożona jest lepiej umiejscowiona od budki w BJCM czy britaxie b-agile. Wiem, bo córka w tych wózkach siedziała.
    • kejka85 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 10:38
      Jak jest z podnóżkiem? W których jest regulowany przyciskami a w których materiałem?
    • kejka85 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 12:51
      Już jest ?? pytałam o podnóżek bo w fedo nie wiedza co sprzedają. Mówili ze podnóżek na materiał i juz miałam nie odbierać przesyłki, ale mysle sprawdzę. No i podnóżek regulowany, czerwony dzyndzelek. Materiał troche gorszy niz w gt ale nie jakiś bardzo zly i siedzisko plytsze. Ale jestem zadowolona i przede wszystkim moge go podnieść wink
      • kejka85 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 14:13
        A no i rączka jak dla mnie mogłaby być trochę niżej ale ja mam 158cm wzrostu wink
        • nesty1 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 15:33
          A pasy masz rozdzielane?
          • kejka85 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 15:45
            Tak rozdzielane. Nie wiem gdzie szukac mam daty,produkcji bo mówili ze to 2015 i dlateg niby ten podnóżek miał byc,na materiał. Tak sie cieszę,ze nie jest smile
            • martuska1982 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 16:55
              w moim testowym snapie pamiętam ze data produkcji była na naklejce gdzies na stelażu od spodu
            • jprzeczek Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 22:28
              Ja na ramie snapa też nie zauważyłam daty, ale mam numery na pudle i myślę, że początek ma coś wspólnego z datą. Mam wózek zakupiony w grudniu 2015 i już miał regulowany podnóżek za pomocą bocznych przycisków. Teraz sprzedają nowsze modele, bo długo snapów na feedo nie było i myślę, że na pewno nie sprzedają starszych roczników, tylko te najnowsze.
    • uszatekk Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 18:13
      I za ile zamawiałaś tego snapa ? 889 ? te najtańsze to nowe wersje ??? chociaż u nich to loteria pewnie wink
      • kejka85 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 18:19
        ja zamówiłam niebiesko czarny za 949 i to nowy włąśnie, sugerowałam sie że w niektórych jest napisane regulowany a w innych pozycjonowany i założyłam sobie ze regulowany to ten na guziki wink
      • kejka85 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 08.06.16, 19:23
        Ale,oni nic nie wiedzą w tym,biurze obslugi. Siedziałam na czacie z babką i ona twierdziła ze,mają same z tym podnóżkiem na,materiał zaczepianym.
        • sztucznamrowka Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 09.06.16, 17:18
          Ja mam oba te wózki, GT na razie w kartonie, jeździłam nim z synkiem w wieku 2,5-3 lata i byłam bardzo zadowolona, Snapa kupiłam na dniach za 1099 na allegro bo były raty zero procent wink
          Snap 4 kolor beauty black, bardzo mi się podoba, lekki, zwrotny, oczywiście nie tak jak trójkolowiec i ma wąski rozstaw kół, co mi się bardzo podoba, podnóżek regulowany za pomocą przycisków.
          • kejka85 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 09.06.16, 17:29
            Ja jeszcze na dwór nie wyjechałam ale póki co jestem zadowolona zamiany smile
    • kejka85 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 10.06.16, 15:36
      Jednak snap ma swoje minusy. Rączka jest dziwna, za wysoko i chyba za wąsko i czuje takie napięcie w ramionach. Poza tym weszłam parę razy na koło i kopnęłam w hamulec. Ale coś co mnie zdruzgotało to idąc nagle wózek mi stanął dęba. Myślałam że koło odpadło a po chwili sie zorientowałam ze wcisnęłam hamulec,nie wiem, muszę nauczyć sie z nim chodzić. Z plusow oczywiście waga bo po prostu go wzięłam pod pachę i wnioslam i o to chodziło, choć te mankamenty trochę mnie rozczarowały. Ale to pierwszy spacer, musimy się lepiej poznać wink
      • martuska1982 Re: pomóżcie proszę. valco vs gt 10.06.16, 16:21
        ja tez kilka razy weszłam na stelaż. Kwestia nauczenia się jak chodzić. Zamaszyscie sie nie da.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka