Rodzę pod koniec sierpnia. I nadszedł czas, żeby zakupić wózek. Doświadczenia nie mam żadnego, chyba nawet nie w życiu nie zdarzyło mi się prowadzić wózka, choćby przez pięć minut. Dlatego proszę Was o pomoc i poradę. Po długich przeszukiwaniach internetowych wytypowałam dwóch faworytów: joolz day2 i cybex priam. Mieszkam w mieście, w dzielnicy domków jednorodzinnych, głównie będę spacerowała po mieście, po ścieżce rowerowej - oczywiście pieszej części

Do tej pory sporo podróżowaliśmy - zarówno autem, jak i samolotem. W różne rejony świata, ale nie do hoteli z all inn. W tym roku wakacji już nie planuję, ale po urodzeniu dziecka i ogarnięciu nowej sytuacji, chciałabym gdzieś wyjeżdżać, żeby zażyć relaksu i wypoczynku - i wtedy myślę, że będziemy brali opcje hotelowe pod uwagę. Bagażnik w aucie mam chyba spory - 710l, muszę jeszcze sprawdzić jego wymiary, bo to dopiero co zakupione auto, ale pewnie nie będzie problemów z zapakowaniem wózka. Jeszcze nie wiem, gdzie będę trzymała wózek - mam garaż, do którego można łatwo wjechać, albo w domu - tutaj trzeba będzie wnieść wózek po schodach (tak mniej więcej na wysokość pierwszego pietra), i pewnie będę korzystała z wózka w domu - wystawiała w nim dziecko na taras. Oglądałam obydwa wózki w sklepie, joolz chyba bardziej przemawia do mnie wizualnie, ale cybex zachwycił mnie łatwością składania i wagą (fakt, że widziałam wersje light z lekkimi kołami). Co byście wybrały na moim miejscu? Jak z serwisem, gwarancją w tych firmach? Może użytkujecie te wózki - jak wrażenia? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi i porady.