Dodaj do ulubionych

joolz day2 vs. cybex priam

29.05.17, 12:33
Rodzę pod koniec sierpnia. I nadszedł czas, żeby zakupić wózek. Doświadczenia nie mam żadnego, chyba nawet nie w życiu nie zdarzyło mi się prowadzić wózka, choćby przez pięć minut. Dlatego proszę Was o pomoc i poradę. Po długich przeszukiwaniach internetowych wytypowałam dwóch faworytów: joolz day2 i cybex priam. Mieszkam w mieście, w dzielnicy domków jednorodzinnych, głównie będę spacerowała po mieście, po ścieżce rowerowej - oczywiście pieszej częścismile Do tej pory sporo podróżowaliśmy - zarówno autem, jak i samolotem. W różne rejony świata, ale nie do hoteli z all inn. W tym roku wakacji już nie planuję, ale po urodzeniu dziecka i ogarnięciu nowej sytuacji, chciałabym gdzieś wyjeżdżać, żeby zażyć relaksu i wypoczynku - i wtedy myślę, że będziemy brali opcje hotelowe pod uwagę. Bagażnik w aucie mam chyba spory - 710l, muszę jeszcze sprawdzić jego wymiary, bo to dopiero co zakupione auto, ale pewnie nie będzie problemów z zapakowaniem wózka. Jeszcze nie wiem, gdzie będę trzymała wózek - mam garaż, do którego można łatwo wjechać, albo w domu - tutaj trzeba będzie wnieść wózek po schodach (tak mniej więcej na wysokość pierwszego pietra), i pewnie będę korzystała z wózka w domu - wystawiała w nim dziecko na taras. Oglądałam obydwa wózki w sklepie, joolz chyba bardziej przemawia do mnie wizualnie, ale cybex zachwycił mnie łatwością składania i wagą (fakt, że widziałam wersje light z lekkimi kołami). Co byście wybrały na moim miejscu? Jak z serwisem, gwarancją w tych firmach? Może użytkujecie te wózki - jak wrażenia? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi i porady.
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: joolz day2 vs. cybex priam 29.05.17, 13:16
      Joolz to krowa, ale wnoszenie o jakim piszesz to pikus, co innego gdybys mieszkała w bloku i codziennie wnosiła wózek na 3-4 piętro. Priam nie ma amortyzacji, joolz ma bardzo fajną. Ja bym chyba joolz wolała jednak.
      • yotsukaido Re: joolz day2 vs. cybex priam 29.05.17, 22:16
        Ponoć priam z kolekcji 2017 ma poprawioną amortyzację
    • mcda86 Re: joolz day2 vs. cybex priam 31.05.17, 10:23
      Witam, też miałam taki dylemat wózkowy, z tymże ja mam dość solidne doświadczenie z wózkami (to moje trzecie dziecko). wink Syn urodzi się w pierwszej połowie lipca i my wybraliśmy Joolza. Po obejrzeniu w sklepie obu wózków nie miałam wątpliwości, bo podbijanie tych modeli to jak niebo i ziemia. Joolz co prawda jest spory, ale łatwo się składa, ma genialny kosz, no i zdecydowanie lepszą amortyzację. Przemawia do mnie też możliwość wentylacji gondoli, co nie jest takie popularne (nie chodzi o budkę). Mnie akurat urzekł model Quadro, w kolorze szarym, po prostu zakochałam się w tych pikowaniach! Ja mieszkam w bloku i nie mam wielkiego bagażnika, ale żaden inny wózek (którego jeszcze nie miałam) tak bardzo nie skradł mi serca. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka