karolciaa23 07.11.08, 21:12 moja córka ma 18miesiecy i ma ciemiączko 0,5na0,5 czy to dobrze czy źle witaminę d3 jej podaje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel.zawitkowski Re: ciemiączko 11.11.08, 19:58 Szanowna mamo, Będę zobowiązany gdyby zechciała się Pani zwrócić z tym pytaniem do swojego pediatry :) Myślę, że to najlepsze rozwiązanie i najszybciej rozwieje Pani swoje wątpliwości. Pozdrawiam Paweł Z. Odpowiedz Link Zgłoś
20052006s ciemiączko zarośnięte 05.12.08, 22:56 To ja z drugiej strony zaczepię temat. Mój synek Maciek ma 7 miesięcy i od trzech miesięcy zarośnięte ciemiączko. Nigdy nie dostawał witaminy D3, sam tak szybko "kostniał". Pediatra prawie od początku zwracała uwagę, że to nie dobrze, bo będzie się mózg "ściskał". Ale co miałam zrobić? Z kolei inna pediatra powiedziała, że nie ma problemu, bo przecież wraz z mózgiem rośnie również czaszka maluszka. I ku tej wypowiedzi się skłaniam, choć niestety czasem dopadają mnie dziwne myśli, np. gdy Maciuś nadmiernie (moim zdaniem) koncentruje się na czymś, czyt. napina się i bardzo emocjonuje, zastanawiam się czy to nie jest to "ściskanie" :-( Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zawitkowski Re: ciemiączko zarośnięte 06.12.08, 00:35 Witam, polecam skontaktować ze sobą obu pediatrów (oboje), aby ustalili wspólne stanowisko, kóre nie zwlekając przekażą Państwu. Jeżeli bedą mieli Państwo z tym kłopoty polecam wizytę u trzeciego pediatry. Pozdrawiam Paweł Z. Odpowiedz Link Zgłoś