Dodaj do ulubionych

Pomnik Kazimierza Deyny

23.02.11, 12:34
Witam,
wiem, że temat nie dotyczy tylko Bielan, ale jako ich mieszkaniec, a jednocześnie kibic Legii i fan (niestety tylko telewizyjny) Kazika Deyny pozwalam sobie tutaj założyć wątek dotyczący inicjatywy kibicowskiej związanej z budową pomnika tego legendarnego piłkarza. Szczegóły można znaleźć na stronie www.pomnikdeyny.pl

PS. wiem, że Kazik był osobą kontrowersyjną, ale proszę o odnoszenie się w tym wątku tylko do sprawy postawienia pomnika, bez dyskutowania na temat jego sposobu życia czy niewyjaśnionych przyczyn śmierci. Od tego są inne fora.
Obserwuj wątek
    • lukasz.1978 Re: Pomnik Kazimierza Deyny 23.02.11, 12:51
      Inicjatywe jak najbardziej popieram, ale mam pytanie - czy już są prowadzone rozmowy z miastem w sprawie zgody na postawienie pomnika Deyny koło naszego stadionu (teren miejski jakby nie było) czy dopiero mają być?
      • lato1916 Re: Pomnik Kazimierza Deyny 23.02.11, 13:07
        Miejsce mamy zaklepane od 2009 r. (pomnikdeyny.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=2), mam nadzieję, że władze miasta się wycofają. Zresztą przedstawiciele władz miasta (m.in. Zastępca Prezydenta Jacek Wojciechowicz) zasiadają w Komitecie budowy pomnika, współpraca z miastem układa się w tym temacie całkiem dobrze, więc powinno obyć się bez niespodzianek.
        • lato1916 Re: Pomnik Kazimierza Deyny 23.02.11, 13:07
          lato1916 napisał:

> Miejsce mamy zaklepane od 2009 r. (pomnikdeyny.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=2), mam nadzieję, że władze miasta się wycofają. Zresztą przedstawiciele władz miasta (m.in. Zastępca Prezydenta Jacek Wojciechowicz) zasiadają w Komitecie budowy pomnika, współpraca z miastem układa się w tym temacie całkiem dobrze, więc powinno obyć się bez niespodzianek.

Gafę strzeliłem... mam nadzieję, że władze miasta się NIE wycofają :)
          • sibeliuss Re: Pomnik Kazimierza Deyny 23.02.11, 13:31
            Jestem rozczarowany lokalizacją.
            Bielany też mają stadion i przed nim powinien stać pomnik.
            • lato1916 Re: Pomnik Kazimierza Deyny 23.02.11, 13:35
              ech... żeby tak Hutniczek wrócił do czasów świetności :)
              • lukasz.1978 A wracając do meritum... 23.02.11, 13:37
                A wracając do meritum, to jedynym problemem są pieniądze czy coś jeszcze? Dużo jeszcze brakuje pieniędzy?
                • lato1916 Re: A wracając do meritum... 23.02.11, 13:44
                  Wygląda na to, że w tej chwili jedynym problemem są pieniądze, ale tak naprawde dopiero przy okazji rundy wiosennej temat powinien się bardziej rozkręcić, póki co zrobiliśmy jedną zbiórkę jesienią na meczu z Lechem, teraz pewnie zrobimy ze 2-3 razy, zobaczymy jakie będą efekty. Są nawet różne firmy zainteresowane, ale chcemy aby to był pomnik dla kibiców od kibiców, żeby potem sobie nikt nie przypisywał zasług :)
                  • lukasz.1978 Re: A wracając do meritum... 23.02.11, 14:30
                    OK, rozumiem. Konto tez widziałem, więc postaram się wspomóc.
            • lukasz.1978 Re: Pomnik Kazimierza Deyny 23.02.11, 13:35
              Deyna grał w Legii a nie w Hutniczku.
              • sibeliuss Re: Pomnik Kazimierza Deyny 23.02.11, 13:54
                Czyli nie ma nic wspólnego z Bielanami. Niestety.
                • lukasz.1978 Re: Pomnik Kazimierza Deyny 23.02.11, 14:29
                  > Czyli nie ma nic wspólnego z Bielanami. Niestety.

Nikt nie jest idealny :)
                  • sibeliuss Re: Pomnik Kazimierza Deyny 23.02.11, 15:07
                    Może chociaż na ksiuty przyjeżdżał?
    • ambasador-bielan proponuję powrót do idei Alei Sportu 26.04.11, 00:31
      Jakby zabrakło miejsca to proponuję powrót do idei Alei Sportu od Urzędu Dzielnicy do AWF
      • lukasz.1978 Aleja Sportu 26.04.11, 08:52
        > Jakby zabrakło miejsca to proponuję powrót do idei Alei Sportu od Urzędu Dzieln
        > icy do AWF

A na czym polega ta idea? Bo nigdy uczciwie mówiąc o niej nie slyszałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka