oryginal23 31.07.10, 12:09 Był kiedyś parkiem, teraz jest śmietnikiem, dlaczego? 23. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robingut Re: Park Redena 31.07.10, 20:06 Żarty się Ciebie trzymają. Myślisz ilu radnych wie, że taki park był i jest? Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Park Redena 31.07.10, 20:58 Niewielu, to prawda. Jeden jednak ma w pobliżu swoją(dobrze prosperującą)firmę, może on wie. Pani radna(miłośniczka wszelkich dziur w ziemi) też z pewnością zna to miejsce. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: Park Redena 31.07.10, 22:51 Pani Radna miłośniczka na pewno zna, ale to jest teren powiatowy, a ona miejska. Jak ktoś ma swoja firmę to nie myśli o parku Redena tylko o Parku Yellewstone. Ewentualnie o parku "maszynowym". Radny za 1000 zeta ma park sprzątać. Oryginale, Ty sobie kpisz z maluczkich. G... wiekszość z nich to obchodzi, choć załatwienie sprawy nie wymaga wielkich kosztów. Wystarczy troszkę pomyśleć.Czy ty wiesz jak to niektórych boli? Poza tym, po co? Będziesz myślał to dostaniesz kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Park Redena 31.07.10, 23:18 Tak sobie zapytałem, bez szczególnych emocji. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: Park Redena 31.07.10, 23:45 A kto tu mówi o emocjach. Ot, miejsce historyczne i już. Jedni zrobili park, a drudzy z niego śmietnisko. Można tam coś zrobić? Można, ale po co? Najlepiej nic nie robić, albo troszkę szumu.A na cmentarzyku starozakonnych byłeś. Tyż bydzie teraz nasze. Powiatowe.Teraz będą myśleć, co z tym zrobić. Tam teraz będzie tak trudno wyrwać chwasta jak z jakiej rady. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Park Redena 31.07.10, 23:54 Cmentarz starozakonnych jest uroczy własnie w takim stanie, w jakim jest i moim zdaniem wymaga jedynie okresowego wyniesienia kilku śmieci zostawionych przez odwiedzających to miejsce. Natomiast park Redena to zwykły śmietnik, o którym pamiętają jedynie okoliczni menele, miłośnicy chlania w plenerze. A onegdaj było to sympatyczne miejsce. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: Park Redena 01.08.10, 00:08 No troszkę na urokach się znam, ale myślałem o tym, że teraz to i cegła do naprawy płota może musi być koszerna. Tę szopę, sorry, dom przedpogrzebowy też trzeba jednak remontnąć. Wiesz ile to będzie zamieszania? Papierków, zebrań, przemówień. Już to widzę. A potem, co? Muzeum, zakluczą i po urokach? Kto tego będzie pilnował. No nie wiem. Jak jeszcze odwalą taki numer jak z tą synagogą na ścianie to...Jakieś dzieciaki to robiły? Nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Park Redena 01.08.10, 12:05 Mnie nie przeszkadzał obraz z rzutnika na tej ścianie, lubię wszelakie udziwnienia. Pomysłodawcy i realizatorów nie znam i nie znałem. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: Park Redena 01.08.10, 17:46 Mnie też nie przeszkadza, ale to było dobre po wojnie chyba. No niech będzie pare lat temu. Na początek, ale dziś to się laserem w kolorach na niebie pisze. Trochę to jak w wierszu "...żaby na aby, aby. A rak byle jak." Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Park Redena 01.08.10, 21:27 Nie byle jak, w granicach możliwości pieniężnych. Starozakonni tego nie finansowali, mają w nosie miejsce po synagodze. Tak sądzę, nie mam informacji, że jest(było) inaczej. 23. Odpowiedz Link Zgłoś