Dodaj do ulubionych

Park Redena

31.07.10, 12:09
Był kiedyś parkiem, teraz jest śmietnikiem, dlaczego?
23.
Obserwuj wątek
    • robingut Re: Park Redena 31.07.10, 20:06
      Żarty się Ciebie trzymają. Myślisz ilu radnych wie, że taki park był i jest?
      • oryginal23 Re: Park Redena 31.07.10, 20:58
        Niewielu, to prawda.
        Jeden jednak ma w pobliżu swoją(dobrze prosperującą)firmę, może on
        wie. Pani radna(miłośniczka wszelkich dziur w ziemi) też z pewnością
        zna to miejsce.
        23.
        • robingut Re: Park Redena 31.07.10, 22:51
          Pani Radna miłośniczka na pewno zna, ale to jest teren powiatowy, a ona miejska.
          Jak ktoś ma swoja firmę to nie myśli o parku Redena tylko o Parku Yellewstone.
          Ewentualnie o parku "maszynowym". Radny za 1000 zeta ma park sprzątać.
          Oryginale, Ty sobie kpisz z maluczkich.
          G... wiekszość z nich to obchodzi, choć załatwienie sprawy nie wymaga wielkich
          kosztów. Wystarczy troszkę pomyśleć.Czy ty wiesz jak to niektórych boli? Poza
          tym, po co? Będziesz myślał to dostaniesz kopa.
          • oryginal23 Re: Park Redena 31.07.10, 23:18
            Tak sobie zapytałem, bez szczególnych emocji.
            23.
            • robingut Re: Park Redena 31.07.10, 23:45
              A kto tu mówi o emocjach. Ot, miejsce historyczne i już. Jedni zrobili park, a
              drudzy z niego śmietnisko. Można tam coś zrobić? Można, ale po co? Najlepiej nic
              nie robić, albo troszkę szumu.A na cmentarzyku starozakonnych byłeś. Tyż bydzie
              teraz nasze. Powiatowe.Teraz będą myśleć, co z tym zrobić. Tam teraz będzie tak
              trudno wyrwać chwasta jak z jakiej rady.
              • oryginal23 Re: Park Redena 31.07.10, 23:54
                Cmentarz starozakonnych jest uroczy własnie w takim stanie, w jakim
                jest i moim zdaniem wymaga jedynie okresowego wyniesienia kilku
                śmieci zostawionych przez odwiedzających to miejsce.
                Natomiast park Redena to zwykły śmietnik, o którym pamiętają jedynie
                okoliczni menele, miłośnicy chlania w plenerze.
                A onegdaj było to sympatyczne miejsce.
                23.
                • robingut Re: Park Redena 01.08.10, 00:08
                  No troszkę na urokach się znam, ale myślałem o tym, że teraz to i cegła do
                  naprawy płota może musi być koszerna. Tę szopę, sorry, dom przedpogrzebowy też
                  trzeba jednak remontnąć. Wiesz ile to będzie zamieszania? Papierków, zebrań,
                  przemówień. Już to widzę. A potem, co? Muzeum, zakluczą i po urokach? Kto tego
                  będzie pilnował. No nie wiem. Jak jeszcze odwalą taki numer jak z tą synagogą na
                  ścianie to...Jakieś dzieciaki to robiły? Nie wiesz?
                  • oryginal23 Re: Park Redena 01.08.10, 12:05
                    Mnie nie przeszkadzał obraz z rzutnika na tej ścianie, lubię
                    wszelakie udziwnienia.
                    Pomysłodawcy i realizatorów nie znam i nie znałem.
                    23.
                    • robingut Re: Park Redena 01.08.10, 17:46
                      Mnie też nie przeszkadza, ale to było dobre po wojnie chyba. No niech będzie
                      pare lat temu. Na początek, ale dziś to się laserem w kolorach na niebie
                      pisze. Trochę to jak w wierszu "...żaby na aby, aby. A rak byle jak."
                      • oryginal23 Re: Park Redena 01.08.10, 21:27
                        Nie byle jak, w granicach możliwości pieniężnych.
                        Starozakonni tego nie finansowali, mają w nosie miejsce po synagodze.
                        Tak sądzę, nie mam informacji, że jest(było) inaczej.
                        23.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka