messalina_only 20.11.10, 11:17 wiadomosci.onet.pl/raporty/pogoda-w-polsce/od-wtorku-zmiana-pogody-spadnie-snieg,1,3791188,wiadomosc.html Niestety ciepła już koniec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oryginal23 Re: Idzie zima 24.11.10, 15:49 Zapewne "akcja zima" już jak zwykle silna, zwarta i gotowa. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
messalina_only Re: Idzie zima 27.11.10, 15:48 Niesamowite! widzialam piaskarkę, dozorca jednak jest nieobecny, nie odśnieża nikt chodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
pink_alois Re: Idzie zima 27.11.10, 15:52 Warto wiedzieć kto jest odpowiedzialny za odśnieżanie miasta, jaki ma rejon i ile sprzętu Odpowiedz Link Zgłoś
messalina_only Re: Idzie zima 27.11.10, 15:54 Za chodnik przy moim bloku odpowiada Gwarek i nie interesuje mnie jaki mają dozorcy sprzęt, płacę czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś
pink_alois Re: Idzie zima 29.11.10, 21:08 Z chodników zrzucają na ulicę z ulicy spychają na chodziki, właściciele posesji zdecydowanie przegrywają tą walkę. Na ironie zakrawa fakt, że spychają im za ich pieniądze, cale szczęście że coś niemrawo . Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Idzie zima 29.11.10, 21:20 Uważam, że chodniki i jezdnie nie powinny być odśnieżane, szkoda czasu, pieniędzy i zdrowia. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
pink_alois Re: Idzie zima 29.11.10, 21:26 Może masz racje, po co markować robotę, najlepiej przelać tylko pieniądze na konto firmy i dać im spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Idzie zima 29.11.10, 21:35 Nie. Nikomu nie placić, nie zawierać umów na odśnieżanie miejskich ulic i mieszkańców zwolnić z obowiązku odśnieżania chodnika przed własnym domem. Ja sam zwolniłem się z tego przykrego obowiązku. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: Idzie zima 29.11.10, 21:40 Alojz i Oryginal, bardzo Was prosze, nie rozwadniajcie tematu. Nikt tego dotychczas nie rozwiazał, więc może teraz pretendenci cos spróbują.Wyciągacie na góre goowniany temat.Sorry Oryginal, zima zawsze bedzie , chodzi o to by była nieco lezejsza. Ja sie chetnie poslizgam na lodowisku Czecha, ale nie chce jeżdzic z babka do Piekar na urazówkę, bo piepszneła na lodzie na Ratuszowej. Ona musiała potem z gipsem do roboty chodzić, a Czechu sie chwalił jakie to piękne lodowisko zrobił. jestem za, ale niech k...myśli. Babka zapłaciła podatek, złamała gnat,, zeby nie starcic kasy do roboty chodzil, a wtedy nici z odszkodowania, a on sobie drugie będzie budował, Niech k...zacznie myśleć , bo od tego jest. I co by nikt nie myślał, że ja mu przeciw to pisze połowę z tego co niby zarobił 136 tys. to musi oddać tak jak Wy, na ZUSt , podatki i platfusy.Za reszte to ja bym go zastąpiś nie chciał. Nie jestem taki głupi tylko uczciwy:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pink_alois Re: Idzie zima 29.11.10, 22:05 Robinie, w oczekiwaniu na TG polityków trzeba by nic nie pisać aby temat nie spadł a oni i tak się nie pojawią bo wiedzą, że masz rację i nie chcą robić za chłopców do bicia. Zresztą pisałem tylko w tematach o zimie, nic nie stoi na przeszkodzie aby trzy tematy wisiały jako pierwsze. Wracając z pracy mokry obiecałem sobie że po powrocie do domu zapytam kto kasuje pieniądze za to pseudo odświeżanie. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Idzie zima 29.11.10, 22:15 Chyba Remondis kasuje. Widziałem dzisiaj jak w ładnych(nowych)kurteczkach kilka pań wysiadło z samochodu tej firmy i machało szuflami na przejściu dla pieszych. 23. Odpowiedz Link Zgłoś