Dodaj do ulubionych

Komorowski i Kaczyński

22.03.11, 16:22
Prezydent Bronisław Komorowski utrzymał w marcu pozycję zdecydowanego lidera rankingu zaufania - ufa mu 69 proc. badanych. Drugie miejsce, z wynikiem 53 proc. ex aequo zajęli: lider SLD Grzegorz Napieralski i szef MSZ Radosław Sikorski - wynika z sondażu CBOS.

Liderem rankingu nieufności jest prezes PiS Jarosław Kaczyński - nie ufa mu 55 proc. badanych. Drugi w tym zestawieniu jest premier Tusk (brak zaufania do niego deklaruje 33 proc. respondentów), a trzecia minister zdrowia Ewie Kopacz (nie ufa jej 30 proc. pytanych).

CBOS przeprowadziło sondaż 3-9 marca tego roku na liczącej 950 osób reprezentatywnej, losowej próbie dorosłych mieszkańców Polski.
4c3.de/Ohw
shortn.me/iaUQ
Obserwuj wątek
    • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 22.03.11, 16:40
      Żadna nowość. Wynik znów się powtórzył. Dziwię się że nadal tylu ludzi ufa Kompromitowskiemu. Sondaż robili chyba na wschodzi gdzie bieda i gdzie ludziska telewizorów nie mają. Nie ufaj sondażom alois. Bardzo łatwo nimi manipulować. To jedna z najmniej rzetelnych i obiektywnych metod badawczych.
    • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 22.03.11, 16:45
      Niedawno zrobiono sondaż o sondażach. Ponad połowa polaków już nie zwraca uwagi na wysokości słupków/kawałki tortów. Podobnego zdania są politycy. I dobrze.
    • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 22.03.11, 16:48
      tvp.info/informacje/polska/panorama-polacy-nie-ufaja-sondazom/4132155
      • pink_alois Re: Komorowski i Kaczyński 22.03.11, 17:06
        brak zaufania do sondaży nie oznacza że sondaże kłamią, 6x mówiły że Kaczy przegra i przegrał.
        Sondaże wskazują trendy i kierunki przepływu elektoratu oraz uniemożliwiają reformy:D
        • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 22.03.11, 17:20
          Kierunki oraz trendy bardzo szybko i często się zmieniają. Czasem wystarczy drobna gafa któregoś z polityków by słupki obniżyły o kilka procent.
          Dobrze o tym wiesz. O ile wynik PO prawdopodobnie w październiku zostanie taki sam o tyle wynik PiSu będzie wtedy lepszy. Elektorat drobiu już nie raz pokazał że tuż przed metą wychodzi z ukrycia i się mobilizuje. Wynik PO już nie zależy od słabości opozycji. Coraz bardziej zależy od jej siły. Siła opozycji z kolei należy od słabości rządu. Tak to się u nas ładnie zmienia. Tosiek już nie powie że nie ma z kim przegrać. Olbrzym kuleje. Chrabąszcz wlazł w mrowisko.
          • pink_alois Re: Komorowski i Kaczyński 22.03.11, 23:23
            Nawet gdyby chciał przegrać to nie ma z kim i to jest nieszczęście naszego kraju, bo mimo, że nie jest politykiem najwyższych lotów to komu miał by oddać władze, Kaczyńskiemu? a może błaznowi ze Szczecina?
            • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 22.03.11, 23:26
              Mimo to może przegrać. Nie wiem kto zostanie w tym kraju po wyborach.
              • net.kielonek Re: Komorowski i Kaczyński 22.03.11, 23:33
                Ja zostanę.
                • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 22.03.11, 23:39
                  Why? Pić możesz wszędzie. A w takich Niemczech są lepsze świadczenia socjalne. Dostaniesz nawet mieszkanie. Chcesz całe życie w piwnicy gnić?
                  • pink_alois Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 02:14
                    Ja bym wolał Polskie piwnice od Niemieckich Wohnung
                    • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 13:23
                      Gdybym kiedyś mógł wybrać gdzie mam się urodzić to bez zastanowienia wybrałbym Niemcy. Mimo kryzysu stoją lepiej od nas. Ciągle się rozwijają. Polska nigdy im nie dorówna. Część mojej rodziny która wyjechała pod koniec lat 80-tych żyje jak pączki w maśle. Ostatnio gadałem z kuzynem który trafił do szpitala w Hamburgu (zapalenie płuc). Opowiadał mi o tamtejszych standardach i jakości opieki. Słuchajcie 2 światy! Dla przykładu powiem że KAŻDY pacjent ma do dyspozycji radio, telefon i tv. Płaci się tylko za to ostatnie. Poza tym KAŻDY pacjent otrzymuje menu z potrawami. Może sobie wybrać co chce. Jeżeli ktoś ma dietę to otrzymuje menu z daniami odpowiednimi dla niego ale też może sobie wybrać jedno spośród kilkunastu. Dodatkowo to co zamawiasz zostaje ci podane lepiej niż w nie jednej knajpie. Nie wspomnę już o czystości i wyposażeniu pomieszczeń. Mowa o szpitalu państwowym. Kto w polskim szpitalu bawi się w menu i dekorowanie potraw? U nas nie ma kasy nawet na wykwalifikowanych dietetyków.
                      Żyjemy naprawdę w dziadowskim państwie.
                      • wdch_po Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 13:31
                        bulczanka napisał:

> Żyjemy naprawdę w dziadowskim państwie.

I właśnie (cytatem z Brudzińskiego) przystąpileś do jasnej strony mocy
                        witam
                        • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 13:38
                          Brudziński był pod wpływem emocji ale jak widać jego słowa niedługo zaczną stanowić motto życiowe naszego społeczeństwa.
                          To nie przystąpienie do jakiejkolwiek strony tylko szczere wyrażenie bólu i niemocy. Które pokolenie wreszcie będzie mogło być dumne z Polski? Wiem że mówi się iż "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" ale przykład naszego najbliższego zachodniego sąsiada sprawia że człowieka aż krew zalewa. Jeszcze tym bardziej jak porównań dokonuje twoja rodzina tam mieszkająca. Nie chwalą się, nie panoszą. Po prostu szczerze mówią jak tam jest. Jesteśmy bardzo daleko za nimi. Pod każdym względem.
                          • pink_alois Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 20:04
                            Zachodni sąsiad skorzystał z planu Marshalla i nie był komunistyczny.
                            Ja jestem dumny z Polski chociaż wstydzę się za polityków, szczególnie jednej sekty, która kołysze łódką zwaną Polska i krzyczy "władza nam się należy"
                            • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 20:39
                              Komunizm trwał długo ale też dużo czasu minęło od jego obalenia. To obciach usprawiedliwiać obecny stan rzeczy komuną. Już nie dziś alois.
                            • net.kielonek Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 21:42
                              Całkowicie zgadzam się z opinią aloisa.
                              Zdrowie!
                      • robingut Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 20:39
                        Ja bym sobie wybrał Nową Zelandię, albo Australię. Lepsza pogoda niż w Niemczech. Szkoda tylko, że tak daleko do domu:)
                        Nie chcę leżeć w żadnym szpitalu, a co najwyżej w haremie. Ale to tylko marzenia, a tu widzę poważna dyskusja, więc już nie przeszkadzam i znikam.
                        • pink_alois Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 21:40
                          Jaka tam poważna dyskusja skoro bulczanka sugeruje że w ciągu 20 lat i bez planu Marshalla powinniśmy prześcignąć gospodarczo Niemcy
                          • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 21:44
                            Wiem że nigdy ich nie prześcigniemy. To jest najbardziej wku...ce. Świadomość że umrę w dziadowskim państwie woku którego wszystkie inne - nawet te znacznie mniejsze są lepiej rozwinięte. Zaraz opier...ę starego że nie zgodził się jechać z babcią (matką) do Niemiec w 1989r:P
                            • net.kielonek Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 21:48
                              To ty młodzik jesteś!
                              • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 21:51
                                I tak i nie. 26 latek. Kwiat wieku.
                            • pink_alois Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 22:04
                              Za te pare € więcej chciał byś być Niemcem i dźwigać z nimi brzemię historii?
                              • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 22:10
                                Chyba nie mówisz poważnie. Kto dziś przy zdrowych zmysłach ocenia ten piękny i rozwinięty kraj pod kątem tego co było kilkadziesiąt tam temu? Mówisz jak radykalni zwolennicy drobiu.
                                • pink_alois Re: Komorowski i Kaczyński 24.03.11, 20:35
                                  Jak to kto?
                                  Ludzie rozumni.
                                  Uważasz, że można cały świat uwikłać w konflikt, wymordować pół Europy, ograbić banki, wyciąć lasy, ludzi zaprząc do pracy aż popadają tysiącami, resztę przepuścić przez komin a potem powiedzieć, że nic się nie stało i zapomnę o tym chętnie bo będę miał pare € więcej?

Gdyby tak o Rosję chodziło to już byś nie pisał " kto by tam pamiętał Katyń"
                                  • bulczanka Re: Komorowski i Kaczyński 24.03.11, 20:42
                                    Wybaczyć ale nie zapomnieć. Proste.
                          • robingut Re: Komorowski i Kaczyński 23.03.11, 21:54
                            Marsz "Hala" to teraz śpiewa nasza radna koalicja. Bo hala to rozwój. Tą halą zawojujemy Niemcy, a potem alles der Welt:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka