Dodaj do ulubionych

Nagroda!!!

13.04.12, 09:53
Za pracę ponad siły ,za nieunormowany czas pracy (praca po 14-15 godzin dziennie ,brak urlopów po kilka lat) ,za upośledzona służbę zdrowia ,za wypracowany wzrost gospodarczy bo to my wszyscy którzy z dnia na dzień dążymy do poprawy własnego statutu materialnego pracujemy na tą zielona wyspę (nie dbając o własne wygody ,choroby,o nasze dzieci ) zadowalamy się myślą o przyszłości ,że na emeryturze wszystko nadgonimy ,a tu takie zdziwienie rząd chce nas pozbawić nawet przyjemności zabawy z wnukami każąc dłużej pracować .Hipokryzja tego rządu jest o tyle niepokojąca ,że mówi w prost ,ze to nie chodzi o tych którzy maja pójść już za 2-5 lat na emeryturę ,ale o tych którzy teraz maja po 30-40 lat czyli rocznik 1970 ma najbardziej poplątany życiorys ,najpierw komuna pozbawiła dzieciństwa a teraz "demokracja" odbiera przyszłość . Dwa lata to niby nie dużo ,ale statystycznie mężczyzna na emeryturze żyje jakieś 5 lat ,może o to chodzi rządowi żeby żył tylko 3 lata .
Obserwuj wątek
    • robingut Re: Nagroda!!! 13.04.12, 19:15
      Kolego "S" otrzyj łzy i zaciśnij pół.du.pki, bo nic się nie zmieni dopóty, dopóki trwał będzie Kabaret Smoleńskich Hien. On gwarantuje PO następna kadencję. Nikt normalny nie postawi przecież na tych co robią z siebie idiotów, by wszystko mogło trwać i trwać do smutnego końca.
      • staryztg Re: Nagroda!!! 13.04.12, 20:09
        Myślę ,że to już po mało się kończy ,tych ludzi niema aż tak dużo ,to zaledwie jakieś 10% całej populacji w RP ,niech te "święte ludzie" weżną sobie do serca ,że ważniejszym tematem jest dziś brak leków dla chorych na nowotwory ,dlaczego ich to nie przejmuje ?ratowanie ludzi a nie chwała już zmarłych.
        • strefas Re: Nagroda!!! 11.05.12, 20:47
          I stało się :(
          • staryztg Re: Nagroda!!! 11.05.12, 20:55
            Tylko na trzy lata.
            • demon-to-ja Re: Nagroda!!! 12.05.12, 18:45
              Niestety emerytura nie dla wszystkich ,robole "nie mogą żyć bez pracy" :(
              • robingut Re: Nagroda!!! 12.05.12, 19:18
                Panowie, jak znam życie, nie będzie 67. letniego snajpera, górnika na ścianie, a Wy też sobie chyba nie wyobrażacie sobie takiej leciwej primabaleriny w "Jeziorze Łabędzim"?
                No i YarosławPolskęZbaw zapowiedział, że "MY" wszystko zmienimy, gdy tylko dojdziemy do władzy. Jeśli on się nie zmieni, trzeba go będzie dla zmian zanieść w lektyce, ale szansa jest.
                Diabeł tkwi w szczegółach.
                • oryginal23 Re: Nagroda!!! 12.05.12, 20:57
                  Starycośtam i strefacośtam takie same błędy robią?
                  Strefus, ty masz rozdwojenie jaźni, sam z sobą gadasz biedny idioto porażony analfabetyzmem.
                  Klupnij sie w kalfas baranie!

23.
                  • staryztg Re: Nagroda!!! 12.05.12, 21:13
                    Największy błąd popełnili twoi rodzice ,ze się nie zabezpieczyli .
                    • oryginal23 Re: Nagroda!!! 12.05.12, 21:31
                      Sepleniący analfabeta.
                      Nie męcz się, nie mam ochoty już dzisiaj na czytanie twoich bełkotów.

23.
                  • robingut Re: Nagroda!!! 12.05.12, 22:00
                    Od wczoraj przymykam profilaktycznie jedno oko Oryginale, bo jeśli Yarosławpolskęzbaw nie wygra wyborów, to trzeba będzie tyrać po drogach do 67. urodzin. Ślepiec ma szansę na drodze jako żebrak, ale na wszelki wypadek powinien mieć sprawne jedno oko, by go miłosierdzie nie ominęło lub litość nie rozjechała walcem. Przezorny zawsze ubezpieczony i coś mi mówi, że Yaro zrobi wszystko żeby ich nie wygrać, do władzy nie dojść, a mimo to rządzić. To może być najnowsza odmiana scenariusza o dobrym i złym policjancie. Tyle, że w finale stary czy młody, będzie wybierał łagodniejszego zbója. Ciemny lud może kupić bilet na taki film.
                    • strefas Re: Nagroda!!! 12.05.12, 23:01
                      Myślę ,że sojusz PiS i SLD będzie ostatnim sojuszem ludzi skrajnie odmiennych poglądowo w imię walki z próbą ujarzmienia wolnych ludzi i pogrążenia ich w wiecznym chaosie
                      • robingut Re: Nagroda!!! 12.05.12, 23:29
                        PIS, Rydzyk i Episkopat plus Miller i SLD w sojuszu? Mogę to łyknąć, ale pozwól, że wpierw odkręcę flaszkę. Przy sobocie po robocie to nie grzech się napić:)
                        Jeszcze na trzeźwo powiem inaczej - PIS, PSL, Rydzyk, Episkopat i część SP na kolanach całująca rękę Yara. A potem...to samo co teraz i 3% z PITu za pokutę. Na popitkę geotermalna.
                        • strefas Re: Nagroda!!! 12.05.12, 23:59
                          robingut napisał:

> PIS, Rydzyk i Episkopat plus Miller i SLD w sojuszu? Mogę to łyknąć, ale pozwól
                          > , że wpierw odkręcę flaszkę. Przy sobocie po robocie to nie grzech się napić:)
                          > Jeszcze na trzeźwo powiem inaczej - PIS, PSL, Rydzyk, Episkopat i część SP na k
                          > olanach całująca rękę Yara. A potem...to samo co teraz i 3% z PITu za pokutę. N
                          > a popitkę geotermalna.
                          Spodziewałem się ostrzejszych słów :) .Teraz pomyślcie jeszcze 6 miesięcy temu byłbym tu zlinczowany:) moje serce i rozum są za oddzieleniem religii od polityki i uznania kapitału za pożywkę dla gospodarki ,a nie gospodarki owocującej w konta (nielicznych) ludzi
                          • robingut Re: Nagroda!!! 13.05.12, 01:58
                            Ostrzejszych słów to chyba nie po mnie. Ja jestem jako łagodny baranek na stole w szabat. A co do kapitału to w raju go nie było. Ba, Adama wywalono z niego bez centa przy duszy, karty bankomatowej, a nawet czeku. Ty se wyobrażasz? Chłop bez kasy, bez pleców, bez fury i roboty z kobitą w jednym ciuchu, i bez butów? Tragedia jak Marion nie ma pełnej szafy. I co?
                            Napiję się - Zdrówko! - i już piszę dalej: Dał se radę, choć bez szkoły z religią czy etyką. A tu niektórzy po KULu, seminariach, a bez kasy poradzić se nie mogą. Niektórzy.
                            A Chrystus o konto dbał? Nie. Dlatego Judasz go zdradził za 30 srebrników. Mało mu było chleba i ryb. Mówię Ci Stefas, że ten co tylko o kapitale i majątku w komisjach myśli, ten już Boga się wyparł, w struktury zła się wplatał i żadne PITofiary mu nie pomogą.
                            Ja to grzesznik jestem, ale taki, co zanurza się w Piśmie i naucza " Nie będziesz służył Bogu i mamonie" a potem mówi: Kościół się nie zgadza - ten już jest w piekle. "Pan dał, Pan wziął" - mówił Hiob okryty wrzodami. A tu tacy w obwieszeni bisiorem, krzyczą - Daj! Daj!
                            W interesie swoim, podszywając się pod Chrystusa i miliony, czyli Kościół. Chrystus i miliony.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka