Dodaj do ulubionych

Don Macior w opałach!!!

06.05.13, 21:36
Zamachu nie było, tak orzekł naczelny mecenas "jego niskości ".Każdy który twierdzi inaczej jest pod wpływem Antoniego M. Tworki!!! :) W przypadku wydecha Toszek ,albo Lubliniec :)
Obserwuj wątek
    • robingut Re: Don Macior w opałach!!! 07.05.13, 00:27
      Antonio ma swoje zasługi, ale nie wolno zapominać o zasługach Gazety Polskiej, Naszego Dziennika, Radyja. Na nich się wypasał zrobiony w trąbę "Lud smoleński" w kraju i za granicą. Nie zapominaj też o pasterzach, którzy tę chorobę wsparli kryptami katedry i Świątyni Opatrzności, choć ta Opatrzność wołała przecież - Mgła jest! Nie ma warunków do lądowania! Pull up! W trzech językach do nich przemawiała, a oni nic! Wygląda na to, że pasterze tez mają w nosie tą Opatrzność. Na ich miejscu nie lekceważył bym jej wyroków.
    • wdch_po Re: Don Macior w opałach!!! 07.05.13, 23:36
      Znowu bredzisz
      Wykaż że kiedykolwiek mówiłem o przyczynie katastrofy jako zamachu
      Nie dasz rady jak zwykle.... pleciesz jak mocher na targu
      i tu punkt dla mnie kłamczuszku
      i drugi za to zdanie:
      Każdy kto twierdzi że byli komuniści mogą dobrze rządzić krajem jest pod wpływem
      Leszka M. Tworki albo jest nawalony jak Kwachu
      • robingut Re: Don Macior w opałach!!! 08.05.13, 21:58
        Wydech, kiedy ty wreszcie zrozumiesz, że w PRLu komunistów było na lekarstwo.Chłopi mieli swoje gospodarstwa, księża plebanie, biskupi pałace, niektórzy sekretarze wille. Nawet wielu zwyklaków miało własne, wybudowane w PRLu domki. Niektórzy, choć sekretarzami nie byli, też mieli wille np. po Lisie-Kuli.
        Lekko licząc 80 % ludzi tęskni dziś za "komunistami" z którymi jest pewna praca, w miarę pewne jutro a łapówa to paczka kawy, flaszka czystej w porywach - koniak. Ludzie tęsknią za "komunistami", bo było przynajmniej na kogo narzekać, a teraz na kogo? Na siebie? Przedtem liczyli, że "komuniści" jednak coś zmienią na lepsze, a teraz mogą liczyć tylko kolejne służby specjalne, radary i że jakoś przeżyją do zasiłku, renty i innych dóbr.
        Nie wiem czy jacyś "komuniści" potrafią rządzić, ale nie widzę różnicy między Pęczakiem i Nowakiem - obydwaj jechali na pożyczkach, Lipińskim i Sawicką, bo oboje są przykładami korupcji. Niektórzy mówią dziś po cichu, że nawet tow. Wiesław był prawdziwym elegantem w doborze słów, w porównaniu z czolówką prawicowych chamów.
        Osobiście najchętniej widziałbym w sejmie wybrany w demokratycznych wyborach cały episkopat. Dodał bym im drogiego Leszka, kosztownego Krzysia, Ojca Rektora i Nadredaktora. Co się maja tylko czepiać u klamki budżetu, niech tworzą nowe dzieła. Ja jestem za, bo mam paszport, na wypadek gdyby marszałkiem został hodowca danieli co za kołnierz sutanny z lampasami nie wylewa.Głódź czy też głód dobrego rządzenia jest w Polsce wielki. RPP może mieć na czele dwie zamiast jednego Belki.
        • strefas Re: Don Macior w opałach!!! 08.05.13, 22:26
          Belki bym się nie czepiał,to jedyna dobra decyzja w rządzie PO,że powołał M.Belkię na prezesa NBP,dzięki niemu ten złoty jako tako funkcjonuje.Poza tym,byle robol mógł sobie w komunie postawić chałupę,dostać działkę (nie "anfy") ,dziś robol może o tym pomarzyć (chyba ,że jego rodzice nakradli za komuny) .Dziś system ma prosty przekaz -pracuj ,albo giń,zdobywaj znajomości ,albo brnij w trzeciorzędnych posadach,zapomnij o motywacji bo nią jest chęć przeżycia i nic ponadto.Tylko bat i od czasu do czasu odpoczynek,a mogło by być "kij i marchewka"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka