Dodaj do ulubionych

W 2014 nowe przepisy!!!

16.05.13, 20:30
Bezrobotny nie będzie miał prawa odmowy oferty pracy !!
Oto efekty!!!:
www.rmf24.pl/fakty/polska/news-urzad-wyslal-bezrobotne-do-pracy-w-nocnym-klubie,nId,969773
Obserwuj wątek
    • robingut Re: W 2014 nowe przepisy!!! 16.05.13, 21:14
      Kolego, nie wiem o co Ci chodzi, przecież to tylko staż. Potańczą na rurze i moga zostac hydraulikami:) Pamietasz polskiego hydraulika we Francji?
      O projekcie tej ustawy czytałem tydzień temu i nie wierzę by nad takim g... mógł pracować rząd, przyjąć jako ustawę parlament. Po prosu uważam to za "kaczkę dziennikarską", humbug.
      • strefas Re: W 2014 nowe przepisy!!! 16.05.13, 21:23
        Robinie to jak najbardziej serio,spytaj Buły oni już dostali rozporządzenia w MOPSsie,
        praca.wp.pl/title,Zmiany-w-urzedach-pracy,wid,15544685,wiadomosc.html?ticaid=110995
        • wdch_po Re: W 2014 nowe przepisy!!! 17.05.13, 23:38
          oczy się wszystkim otwierają....
          ale już po ptokach jest
          PO straciła parę bardzo ważnych lat
          głupie społeczeństwo obudzi się z ręką w nocniku (a w nim kupa)
          ps
          a słyszałeś ze ten Iwiński z SLD miał jakieś ale do uchwały na temat Przemyka
          zamordowanego przez ludzi komuszego ustroju którego bezpośrednimi zastępcą jest SLD?
          • robingut Re: W 2014 nowe przepisy!!! 19.05.13, 10:42
            Grzegorz Przemyk został zatrzymany przez milicję 12 maja 1983, na Placu Zamkowym w Warszawie, kiedy wraz z kolegami świętował maturę. Wraz z nim zatrzymano kolegę Cezarego Filozofa. Żaden z nich nie miał przy sobie dokumentów.
            Sąd, który w piątym procesie w 2008 roku, skazał Ireneusza Kościuka za pobicie Grzegorza Przemyka na cztery lata, uznał iż oskarżony nie wiedział, kim jest Grzegorz Przemyk. Jego zatrzymanie było przypadkowe i wiązało się z tym, że nie miał on przy sobie dowodu osobistego. Zdaniem sądu, zatrzymując Grzegorza Przemyka, Kościuk nie mógł wiedzieć, że jest on synem Barbary Sadowskiej.
            3 maja 2008 został przez prezydenta RP, Lecha Kaczyńskiego, pośmiertnie odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski
            16 maja 2013 Senat Rzeczypospolitej Polskiej jednogłośnie przyjął uchwałę, w której oddał hołd Grzegorzowi Przemykowi w 30. rocznicę jego śmierci. Senatorowie potępili w niej "sprawców oraz inicjatorów tego politycznego mordu" i zaapelowali o ponowienie próby osądzenia winnych.
            ........................................................................................................................
            Konstytucja wyraźnie dzieli władzę na : ustawodawczą – Sejm, Senat, wykonawczą – prezydent, rząd oraz sądowniczą. Nie znał Konstytucji jej straznik prezydent, słynny prawnik - Lech Kaczyński, który odznaczył wysokim odznaczeniem państwowym kogoś, kto świętował maturę ( rozrabiał po pijaku jak to bywało i bywa do dziś), nie miał przy sobie dokumentów ( choc ich posiadanie przy sobie jest wymagane przez prawo) i został pobity ze skutkiem śmiertelnym. Strażnik Konstytucji zakwestionował tym samym postanowienia innej konstytucyjnej władzy – wyrok sądu, co dyskwalifikuje go jako prawnika.
            Obecni senatorowie tez chyba nie znają Konstytucji, a sądżąc po tej uchwale to na pewno, więc czekam teraz na uchwałę potępiającą w sprawie Bolesława Smiałego, Jakuba de Molay, Joanny d”Arc, Jana Husa oraz Sawonaroli.
            Apel o ponowienie prób osądzenia winnych też oznacza kwestionowanie dwóch orzeczeń konstytucyjnej władzy, jest zwykłą anarchią i odwracaniem uwagi od dobrze opłacanej niemocy tego organu.
            Ta uchwała nie ma żadnego innego celu, jak mieszanie w kotle, w którym bulgoce – jak wiadomo - powszechny dobrobyt. Nie może zwrócić chłopakowi życia, ale jest parawanem dla tych, którzy całkiem nieźle żyli w tej „komunie”, zdobywali dyplomy i naukowe stopnie. Na KULu też.
            Konsekwencje jej będą takie, że żaden mądry policjant nie rzuci nikogo na glebę, nim nie sprawdzi czy awanturnik lub mafiozo nie jest przypadkiem synem poetki, siostrzeńcem biskupa, kuzynem jednego z trzech niedobitych pod Smoleńskiem.
            Nie miał takiego szczęścia Narutowicz, 600 zabitych w stanie majowym i Blida.

• strefas Re: W 2014 nowe przepisy!!! 19.05.13, 12:29
              Szukanie męczenników,gra na litość,szukanie możliwości aby tylko wzbudzić panikę,histerię ,to cały imag PiSu.
              • strefas Re: W 2014 nowe przepisy!!! 19.05.13, 12:38
                Pamiętacie kiedyś aferę "praca za seks" -to wszystko wskazuje na to ,że te czasy powrócą.
                • wdch_po Re: W 2014 nowe przepisy!!! 20.05.13, 21:35
                  odezwali się obrońcy ubeków
                  przeciwko zakatowanemu chłopakowi
                  ciole jesteście
                  • robingut Re: W 2014 nowe przepisy!!! 20.05.13, 23:16
                    Argumenty masz jakieś, czy dalej jedziesz na helu? Przecież nic przeciwko temu chłopakowi nie pisaliśmy tylko przeciw tym PISdupkom, co ciągle z komuną walczą, a jeden drugiemu agentem przykłada. Ubeków poszukaj w rodzinie.
                    • wdch_po Re: W 2014 nowe przepisy!!! 21.05.13, 06:48
                      Masz skleroze? Nie wiesz co wypisujesz obronco ubekow?
                      Dlaczego nie popierasz lustracji?
                      Powiedz gllosno popieram lustracje i deubekizacje
                      Nie sugeruj ze całkiem przypadkiem zakatowali chlopaka
                      MOze dodasz za kiszczakiem ze byl zulem i narkomanem?
                    • wdch_po Re: W 2014 nowe przepisy!!! 21.05.13, 07:00
                      Autor: robingut 19.05.13, 10:42
                      " Jego zatrzymanie było przypadkowe i wiązało się z tym, że nie miał on przy sobie dowodu osobistego. Zdaniem sądu, zatrzymując Grzegorza Przemyka, Kościuk nie mógł wiedzieć, że jest on synem Barbary Sadowskiej. "

Robisz durni z ludzi? Myślisz że zakatowali chłopaka na śmierć bo nie miał dowodu? A nie dlatego że była działaczką opzycyjną
                      Dureń z ciebie, naiwniak i ignorant
                      a ten sąd gdyby był zlustrowany, czyli wypieprzyli by z niego wszystkich którzy współpracowali z komuszym ustrojem, nie wydawałby uzasadnień dla durni.
                      • robingut Re: W 2014 nowe przepisy!!! 21.05.13, 15:42
                        Było wesoło, chłopaki popili, pały sprawdzały ich dokumenty, chłopak się stawiał, gliniarze mu przyłożyli i mieli pecha, bo wujek kardynał. Cuda sobie pisiurki opowiadacie o możliwościach tych esbeków, a tu taka wtopa. Chcieli się zemścić lub zastraszyć opozycjonistkę?
                        No po prostu brak profesjonalizmu. Mogli przez jakiegoś agenta profesora uwalić go na egzaminie razem z Wildszteinem. Nie dać lub zabrać paszport, Wildstainowi też. Dać wilczy bilet do roboty i skończyłby jako kleryk albo braciszek.. A taki np. Radzio, choć opozycjinista gimnazjalny paszport dostał, a przecież przedpoborowy był. Itd., itp.
                        Wydech, ja tu widzę coraz więcej tych opozycjonistów, niebawem będzie ich miliony. Wielu dzieci już urosły, zmężniały i od tej wolności za granicę wyjechały.

Co do lustracji to już ci kiedyś Misiu o małym rozumku (ale z wielką sklerozą) tłumaczyłem jak pastuch krowie na rowie, że
                        od czasu gdy się dowiedziałem, że Adaś z Kozłowskim buszowali po archiwum,
                        Wałęsie przyniósł w zębach teczke jego minister i nie policzył przy zwrocie wszystkich kartek,
                        gdy w ustawie lustracyjnej zamknięto niby 5% w zbiorze specjalnym, do którego nawet sąd lustracyjny z Nizieńskim nie miał wglądu, a czy nie było to 15% - NIE WIE NIKT.
                        gdy biskupom dano teczki by się sami mogli zlustrować wedle uznania Ducha Świętego
                        gdy usłyszałem o jedynej teczce sfałszowanej
                        to zacząłem być przeciwnikiem lustracji w wersji – atrapa w pisiurków łapach.

Nie wiem czemu tak jest, ale wszystko co ta polska „prawica” nie zrobi to tak, jakby ostatni lewus to robił.

Nie bez powodu powstało też to:

Walenda: Stopczyk, co wy tam palicie?
                        Stopczyk: Ja? Radomskie... ale jak pan major woli, to Franz ma Camele.
                        Walenda: Co ty p...sz za uszami Stopczyk... na wysypisku, co palicie po nocach?
                        Stopczyk: A... takie tam szpargały... budynek idzie do Służby Zdrowia, nie, no to się pali takie faktury za odzież, za środki czystości, za materiały ubiurowe. Ja wiem, że to powinno iść na makulaturę, ale kto to teraz skupuje, nie?... ja panu powiem panie majorze, to była tajemnica...
                        Walenda: Stopczyk, wy wyżej wała nie podskoczycie, to nie róbcie sobie jaj. Panowie mówią, że akta palicie...

Akta niszczyli ci wstrętni esbecy. Ale film dobry i scenariusz wykorzystano w praktyce

07.11.2007
                        Dzisiejsza prasa donosi o sensacyjnym rozporządzeniu o niszczeniu dokumentów ABW. 21 października 2007 odbywają się wybory. Dwa dni później, 23 października 2007 wchodzi w życie rozporządzenie umożliwiające zacieranie śladów instytucji, która powszechnie jest uznawana za zaangażowaną w kampanię wyborczą.
                        Teraz pytanie do ciebie -Misiu o małym rozumku:

Jaki „esbecki kiszczak” to zarządził, czyli kto był wtedy ministrem a kto koordynatorem służb specjalnych?

Masz do wyboru: Stopczyk, Franz, Kamiński, Wasserman?

Odpowiedź prawidłowa! Brawo!

Misiu głupi i młody,
                        Zmieniają sie ludzie, ale nie metody.

• wdch_po Re: W 2014 nowe przepisy!!! 21.05.13, 17:36
                          świetnie już wiemy kom jesteś!
                          A co powiesz na temat ks Popiełuszki?
                          też popił był do tego narkomanem i popełnił samobójstwo?
                          Jesteś cudakiem myślisz że ktoś uwierzy w takie brednie?
                          Jesteś prawdziwym obrońcą komuchów ubeków i innych funkcjonariuszy
                          niszczących życie ludzi.

Prawdopodobnie masz dużo takich w rodzinie i wyprali ci mózg
                          a może sam jesteś jakimś starym ormowcem
                          inaczej tego nie sposób wytłumaczyć
                          • wdch_po Re: W 2014 nowe przepisy!!! 21.05.13, 18:02
                            tak to twoja ostatnia misja
                            misja "starego ormowca"
                            siedzieć przed komputerem
                            wypaczać prawdę
                            i pluć na ludzi z zasadami
                            tylko na tyle stać byłego żałosnego
                            funkcjonariusza aparatu lejącego obywateli pałami
                            • strefas Re: W 2014 nowe przepisy!!! 21.05.13, 20:37
                              Mając do wyboru,starego komunistę który potrafi myśleć samodzielnie a "prawicowca" który potrzebuje przewodnika aby iść do sklepu ,ewentualnie tłumacza który tłumaczy z Polskiego na Polski -"kom" -wybrałbym tego pierwszego . Dla mnie większą obrazą było by nazwanie kogoś "dzieckiem Maryi" niż starym ormowcem ,ale czego tu wymagać od wydecha? stary niereformowalny idiota.Współczuje Twojej babie wydech,dla ciebie życie jest czarno-białe,zero kolorów (uroków)----Treserzy o psach które mają podobne charaktery mówią "dobrze ułożone",tylko brakuje im własnej inicjatywy,nie potrafią wydedukować właściwej reakcji do sytuacji.
                              • robingut Re: W 2014 nowe przepisy!!! 21.05.13, 23:17
                                A wiesz, że dzięki naszemu złotoustemu sklerotykowi wpadłem dziś na pewien pomysł odnośnie przetrząsania archiwów przez Adasia i Kozłowskiego?. Kopalnia kasy, pojawiła mi sie przed oczami, ale raz że ja się nie bardzo nadaję na literata, dwa - przydałby się jakiś gmyzopodobny, bo to bombowy temat, a on spec od trotylu, trzy - niestety - nikt by nie dał potem imprimatur.
                                No sam pomyśl, czego oni tam tak pilnie mogli szukać? Swoich akt - Adaś na pewno nie, bo miał papierki z wyrokami. Teczki Wałęsy, z której on sam kartki jakieś dużo później ponoć zachachmęcił? Nie, bo oni by je zutylizowali. Teczki Yara - tam nie było co wyrywać, to był wtedy nikt i o nim wszystko wiedzieli, bo to był chłopak z "wyższej półki". Na Antonia - jego akt szukali by gdzie indziej. Na Kwacha, Olina, Millera - to by mógł wymyślić tylko Wydech. No co, świta Ci już, kto był wtedy najważniejszy pośród ważnych ? Bingo! Ale niech Cię nie kusi kariera Dana Browna, bo Cię los Bolesława Śmiałego może spotkać. Albo lepiej już zapomnij, bo jak PIS wygra i Policję Myśli wprowadzi, to daremne być po Straz Pożarną dzwonił, gdy się będziesz grzał na stosiku.
                                • wdch_po Re: W 2014 nowe przepisy!!! 23.05.13, 19:06
                                  Podsumowując jestescie obroncami ubekow i innych gadzin komuszego ustroju ktorego kontynuacja jest Sld. ludźmi bez zasad stajacymi do dzis po stronie oprawcow a nie poszkodowanych. A sld tonjak widać partia dla gejów lesbijek bylych ubekow ormowcow i innej gadziny
                                  • strefas Re: W 2014 nowe przepisy!!! 23.05.13, 21:15
                                    Po geju to przynajmniej wiadomo czego się spodziewać,ale po księdzu ????:))"tonjak" widać ci zdeklarowani święci są najgorsi :)
                                  • robingut Re: W 2014 nowe przepisy!!! 25.05.13, 06:05
                                    Udusi cię Wydech kiedyś ta bezsilna i ślepa na wszystko złość. Nic poza tym w tobie nie ma. Nawet cienia myśli konstruktywnej. Ale w PISie trudno taką odnaleźć, bo na samej górze sama szumowina pływa i męty. Tym najlepiej ukryć to, co płynie pod spodem.
                                    • strefas Re: W 2014 nowe przepisy!!! 25.05.13, 20:36
                                      To bardziej frustracja.
                          • robingut Re: W 2014 nowe przepisy!!! 21.05.13, 22:20
                            O Popiełuszce też już pisałem. Powtórzę, Pewien znany biskup powiedział kiedyś oficjalnie i publicznie - "Gdyby Popiełuszko podlegał mojej władzy biskupiej, nigdy by do tego nie doszło".
                            Myślisz, że on był obrońca komuchów? Błąd - to był arcybiskup. Czy taki może być cudak to już musisz ty rozstrzygnąć.
                            Niektórych komuchów bronię - na przykład tego co miał tylko jedną suknię i nie miał domu, a o kasę nie dbał, bo miał swojego finansministra - Judasza. Wiesz o kogo chodzi? Więc jego bronię. Inny zaś, gdy miał grzywnę śmieszną zapłacić powiedział - Nie mam z czego, wszystko jest wspólne, nawet ta furka którą jeżdżę, bo przecież nie będę na krowie. Wszystko wspólne - znaczy komuch, a jeszcze babę na traktor, czyli na ławę oskarżonych wsadził, by za niego orała.. Wiesz o kogo chodzi? Tego komucha nie bronię, choc tej baby też nie lubię, ale teraz może zmądrzeje.
                            Niektórych funkcjonariuszy bronię, a niektórych nie będę. Jeśli więc działasz w ramach prawa, nic się nie bój, bo zawsze jakiegoś adwokata znajdziesz. Pana funkcjonariusza Zero-Zero wybronić się chyba nie da za akcję Blida. Nikt tez nie jest w stanie wybronić niejakiego sierżanta Karosa. Mówi ci to coś? Tylko nie myl z Karolem W. bo sytuacja nieco inna. Tego sierżancinę zastrzelili ministranci, a żeby było głupiej z broni, którą mu wcześniej ukradli i to po trzeźwemu.. Ale ruszyło ich sumienie i zanieśli ją na przechowanie do swojego znajomego księdza, który ich patriotyzmu uczył, ale o 5 przykazaniu chyba nie za bardzo. Potem zamiast jak uczciwy obywatel zgubę oddać, po prostu ja przytulił. Nie wiem czy sam chciał jakiegoś starszego sierżanta kula poświęcona nawracać, ale skończyło się źle, bo ją u niego znaleźli.Sierżant poszedł do piachu, a 2 młodych głupich chłopaków do ancla. Ksiądz też. No, w każdym zawodzie głupcy się znajdą. Nawet wśród zawodowych polityków. Najwięcej takich jest w PIS, ale tam prezes mądrzejszym wychylić się nie da.
                            W mojej rodzinie sami chrześcijanie i w dodatku katolicy, choć nie piorą w święconej wodzie.
                            O twojej wypowiadał się nie będę, ale nie wiem czy ty im przysparzasz powodu do dumy.
                            Nie pomyślałeś Misiu o małym rozumku o tym, że ja mogę mieć wszystkie świadectwa , a nie tylko chrztu? Bo przecież każdy ma obrzydzenie do ustawy podatkowej, nikt podatków nie chce płacić, ale czasem musi. Takie jest prawo.Najdurniejsze to to wydalone przez "prawdziwych, genetycznych". Dlatego nawet prymas może mieć w nosie oświadczenia lustracyjne, a organista czasem musi, grać jak mu każą.
                            Pozdrów sędziego z układu co Rywina skazał. Prokuratora Wassermana też z układu, możesz sobie darować.

• strefas Re: W 2014 nowe przepisy!!! 26.05.13, 12:33
                              Robinie jak tu wymagać jakiejś logiki od społeczeństwa jak mamy wśród nas tak pojebanych ludzi jak wydech?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka