Dodaj do ulubionych

Pozew od Gwarka - PILNE!!!

09.06.15, 23:14
Witam,
jakiś czas temu na forum dyskutowano nt. żądań SM Gwarek kierowanych do mieszkańców.
Parę dni temu otrzymałem nakaz zapłaty w postępowaniu nakazowym.
Przygotowuję sprzeciw - termin upływa mi w dniu 15.06.2015r.
W nakazie Gwarek żąda zapłaty niezapłaconej dotychczas i rozłożonej na raty części wkładu + 600zł zastępstwa procesowego oraz 47zł kosztów sądowych.

I teraz pytanie? Czy już ktoś dostał podobny dokument? Mój nakaz wydany jest z datą marcową a dopiero teraz został doręczony.
Czy korzystaliście z usług jakiejś kancelarii prawnej ? Czy sami idziecie do sądu czy płacicie?

Moja linia obrony to zarzut przedawnienia. Jest jeszcze parę dni to liczę na pomoc i rzeczową dyskusję.

Obserwuj wątek
    • tgman Re: Pozew od Gwarka - PILNE!!! 10.06.15, 08:32
      Dostałeś zawiadomienie z sądu o postępowaniu nakazowym?
      Obojętnie co się dzieje musisz być poinformowany o terminie rozprawy ,jeśli nie zostałeś o tym fakcie powiadomiony ,to istotne niedopatrzenie powoda,tym samym nie mogłeś np. występować z pismem do sądu o wydanie uzasadnienia wyroku, na podstawie którego chcesz wnieść odwołanie.
      Proponuję iść do jakiegoś adwokata,w przypadku wygranej sprawy tak jak Gwarek,masz zwrot za koszty zastępstwa.
      • mieszkaniec_gwarka Re: Pozew od Gwarka - PILNE!!! 10.06.15, 14:34
        Dzięki za odpowiedź i reakcję. W postępowaniu nakazowym nie przeprowadza się rozprawy - stanie się to dopiero jak złożę sprzeciw.
        Jakieś namiary na adwokata?
        Może ktoś otrzymał już nakaz i adwokat wziąłby sprawy "hurtowo" za niższą ceną?

Ludzie odezwijcie się bo tak pojedynczo to spółdzielnia nas zniszczy i to za nasze własne pieniądze wpłacane na czynsz i opłaty.
    • der-chef Re: Pozew od Gwarka - PILNE!!! 10.06.15, 16:34
      Piszesz " niezapłaconej dotychczas i rozłożonej na raty części wkładu + 600zł zastępstwa procesowego oraz 47zł kosztów sądowych. ". Pytanie, dlaczego nie zapłaconej? Nie płacisz to masz komornika i tyle.
    • mieszkaniec_gwarka Re: Pozew od Gwarka - PILNE!!! 10.06.15, 18:49
      Osobom spoza tematu dziękuję za aktywność.
      Sprawa była już na forum jak ktoś ma ochotę się zagłębić.

forum.gazeta.pl/forum/w,102,155803447,155803447,Niesluszne_wezwanie_SM_Gwarek_Wazna_informacja_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka