Gość: malinka IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 13:37 Powolutku robi się cieplo.Gdzie proponujecie spędzic weekend? Znacie może jakies fajne lub ciekawe miejsca? Czekam na Wasze sugestie i propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emarx Re: gdzie na weekend? 26.04.05, 12:13 Polecam Rudy Raciborskie i okolice. Zwłaszcza dla miłośników rowerów ale nie tylko. Pzdr, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: gdzie na weekend? 04.05.05, 09:00 evek napisała: > Chicago ;O) > pozdrawiam! Troszkę za daleko ze Śląska ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 18:15 a konktetnie którą stronę owej Słowacji lub też co. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: gdzie na weekend? 04.05.05, 09:06 W sobotę i poniedziałek pracowałem choć miałem zaproszenie pod Giewont. Powrót Zakopianką zniechęcił mnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia2 Re: gdzie na weekend? 04.05.05, 16:20 a mnie troszke plany weekendowe się pogmatwały ale i tak miło spędziłam wolny czas :) oczywiście na rowerku przemierzałam niestrudzenie moje okolice :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkwizytor Re: gdzie na weekend? IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:12 Jesli mowa o rowerku to poleciłbym Pławnowice - do obejrzenia jezioro, piękny pałac, oraz nieco dalej muzeum - obóz jeńców wojennych Sławęcice. Jeśli jeszcze masz siły to zachacz o Ujazd - ruiny pałacu, lub Toszek - dosyć fajny zamek oraz dobra pizza na rynku ;) Idąc w drógą stronę od TG - wpierw Świerklaniec i kawka w Domku kawalera, potem w Dobieszowicach obejrzyj sobie odnowiony przez towatzystwo "Pro Fortalicium" bunkier obronny z lat przedwojennych i udaj się rowerkiem w stronę Przeczyc - troszkę trudniejsza trasa zważywszy na górki, ale za to ciekawa okolica i piękne widoki. Trzecia proponowana trasa to Kalety - od TG niemal cały czas przez lasy. Z Kalet udaj się na Brusiek i polecam tam krótką przerwę w sklepiku "U Rafała" można wypić kawkę, zjeść itp - niedrogo. Następnie tą samą drogą wjezdżasz w las, po minięciu domków skręcasz w prawo i trzymiąc się szlaku turystycznego dojedziesz do pięknie położonego domku myśliwskiego z tysiącosiemsetktóregoś tam roku :) A to wszystko nad fajnym jeziorem w otoczeniu lasów :) Polecam gorąco. Podajcie swoje trasy, jesli takowe posiadacie, lub po prostu ciekawe i warte zwiedzenia obiekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drcarlos A ja se pjerdollna jabcoka pod mostym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:13 i bydzie git:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tamag Re: gdzie na weekend? 31.05.05, 23:58 Zapraszam na weekend do Zielonej (dzielnica Kalet). Tam mozna załozyć bazę wypadową w gospodarstwie agroturystycznym "Stodoła u Heli". Na stronce zabrze.net.pl/franciszkanska/tamag/ znajdziesz szczegóły i opisy kilku krótszych i dłuższych tras po okolicy. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś