Dodaj do ulubionych

gdzie na weekend?

IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 13:37
Powolutku robi się cieplo.Gdzie proponujecie spędzic weekend? Znacie może
jakies fajne lub ciekawe miejsca? Czekam na Wasze sugestie i propozycje.
Obserwuj wątek
    • emarx Re: gdzie na weekend? 26.04.05, 12:13
      Polecam Rudy Raciborskie i okolice. Zwłaszcza dla miłośników rowerów ale nie
      tylko.
      Pzdr,
      Marek
    • evek Re: gdzie na weekend? 27.04.05, 00:27
      Chicago ;O)
      pozdrawiam!
      • forman5 Re: gdzie na weekend? 04.05.05, 09:00
        evek napisała:

> Chicago ;O)
        > pozdrawiam!

Troszkę za daleko ze Śląska !
    • dr_scott Re: gdzie na weekend? 27.04.05, 11:17
      może Slovakia??
      • Gość: Paolo Re: gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 18:15
        a konktetnie którą stronę owej Słowacji lub też co.
    • forman5 Re: gdzie na weekend? 04.05.05, 09:06
      W sobotę i poniedziałek pracowałem choć miałem zaproszenie pod Giewont.
      Powrót Zakopianką zniechęcił mnie !
    • iwusia2 Re: gdzie na weekend? 04.05.05, 16:20
      a mnie troszke plany weekendowe się pogmatwały ale i tak miło spędziłam wolny
      czas :) oczywiście na rowerku przemierzałam niestrudzenie moje okolice :)

• Gość: Inkwizytor Re: gdzie na weekend? IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:12
        Jesli mowa o rowerku to poleciłbym Pławnowice - do obejrzenia jezioro, piękny
        pałac, oraz nieco dalej muzeum - obóz jeńców wojennych Sławęcice. Jeśli jeszcze
        masz siły to zachacz o Ujazd - ruiny pałacu, lub Toszek - dosyć fajny zamek oraz
        dobra pizza na rynku ;)
        Idąc w drógą stronę od TG - wpierw Świerklaniec i kawka w Domku kawalera, potem
        w Dobieszowicach obejrzyj sobie odnowiony przez towatzystwo "Pro Fortalicium"
        bunkier obronny z lat przedwojennych i udaj się rowerkiem w stronę Przeczyc -
        troszkę trudniejsza trasa zważywszy na górki, ale za to ciekawa okolica i piękne
        widoki.
        Trzecia proponowana trasa to Kalety - od TG niemal cały czas przez lasy. Z Kalet
        udaj się na Brusiek i polecam tam krótką przerwę w sklepiku "U Rafała" można
        wypić kawkę, zjeść itp - niedrogo. Następnie tą samą drogą wjezdżasz w las, po
        minięciu domków skręcasz w prawo i trzymiąc się szlaku turystycznego dojedziesz
        do pięknie położonego domku myśliwskiego z tysiącosiemsetktóregoś tam roku :) A
        to wszystko nad fajnym jeziorem w otoczeniu lasów :)
        Polecam gorąco. Podajcie swoje trasy, jesli takowe posiadacie, lub po prostu
        ciekawe i warte zwiedzenia obiekty.
        • Gość: drcarlos A ja se pjerdollna jabcoka pod mostym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:13
          i bydzie git:-)
    • tamag Re: gdzie na weekend? 31.05.05, 23:58
      Zapraszam na weekend do Zielonej (dzielnica Kalet). Tam
      mozna załozyć bazę wypadową w gospodarstwie agroturystycznym "Stodoła u Heli".
      Na stronce zabrze.net.pl/franciszkanska/tamag/ znajdziesz szczegóły i opisy
      kilku krótszych i dłuższych tras po okolicy. Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka