Dodaj do ulubionych

Lawiny błotne

24.08.05, 07:46
Zapewne widzieliście ostatnio w mediach jak lawiny błotne wpłynęły na obraz
Bawarii czy Austrii. U nas też takie lawiny występują, tyle że na mniejszą skalę.
Oto bowiem zaobserwowałem dziś takie "wędrówki błota" w Zbrosławicach i
Kamieńcu! Tam, błotko z dróg wypłynęło na główną drogę przelotową. Gdyby się
dało to pewnie pojechało by dalej do Dramy, ale jak na razie zatrzymało się na
drodze.
Efekt przy 80km/h jest "mocny" ;)
L.
Obserwuj wątek
    • utopiec Re: Lawiny błotne 24.08.05, 16:22
      To cię mam! Jesteś jednym z tych, którzy piracą po Zbrosławicach. Już ja ci
      nogi z ...... powyrywam. Przeciez nie lawiny błotne, ale drogowi idioci są
      plagą tej miejscowości. Aleś mnie zbiesił! Jak Zbrosławice długie, a potem
      Kamienic obowiązuje 50 km/h, a od kamiliańskiego Caritasu do Ogrodowej 40km/h.
      Naucz sie najpierw jeździć, a potem opowiadaj o lawinach błotnych.
      No! ......trochę mi przeszło.
      • loggic Re: Lawiny błotne 24.08.05, 17:44
        Dobra - może trochę przesadziłem.
        Ale 60km/h to też mocne wrażenie ;)
        A więcej i tak się nie da jechać po tych dziurach.
        ;)
        L.
        • utopiec Re: Lawiny błotne 24.08.05, 18:33
          Już mi przeszło!!!! A poważnie - po Zbrosławicach nie można chodzić. Wszyscy
          piracą nie patrząc, że poboczmi chodzą dzieci, że jeździ masa rowerzystów. To
          są też ludzie, często bardziej człowieka przypominający niż pirat drogowy.
          • loggic Re: Lawiny błotne 24.08.05, 19:55
            Przecież w Zbrosławicach jest chodnik praktycznie na całej długości drogi
            przelotowej.
            A tam gdzie nie ma chodnika (od mostu aż na górkę) nie da się jechać szybko. Tam
            macie największe nierówności.
            Ale wracając do "lwin" to przyznasz, że nieładnie to wygląda i utrudnia jazdę?
            L.
            • utopiec Re: Lawiny błotne 25.08.05, 08:53
              Jesli twierdzisz, że sprawa chodnika w Zbrosławicach jest załatwiona, to
              przejdź sobie od początku tej miejscowości, ze strony TG. Gwarantuję, że
              zmienisz zdanie. Nie opowiadaj, że nie można jeździć tutaj szybko, bo nikt nie
              przestrzega nawet starych ograniczeń! Problem jest nawet z wyjechaniem z
              posesji. To nie jest mój pogląd, ale większości mieszkańców.
              • Gość: Mika Re: Lawiny błotne IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 25.08.05, 20:16
                zazdrosze błotka,przynajmniej pozatyka dziury w drodze .W TG sa same dziury
                moze to pomysl poutykac je błotem?
                • lena.a Re: Lawiny błotne 26.08.05, 17:32
                  a ja zazdroszczę mieszkania w Zbrosławicach, bardzo podoba mi się ta
                  miejscowość. Jakby górzysta i taka "zakręcona". A... dziury mamy wszędzie.
                  A propos dziur.
                  Wiecie jakie są trzy rzeczy na świecie, które burzą krew w żyłach?
                  - nowojorska giełda
                  - rosyjska ruletka
                  i... polskie drogi ;)
                  • loggic Re: Lawiny błotne 26.08.05, 19:47
                    Ptakowice lepsze ;)
                    L.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka