IP: *.pub.pl 21.09.01, 11:50
Jak wiadomo w TG można napić się dobrego piwa. Ot chociażby Pilsnera w nowo
otwartej knajpie przy Legionów 37. 0,5 za 4 PLN. Piszcie o knajpach,
żulowniach, gdzie co leją i za ile. Pozdrowienia od Dr Scotta.
Obserwuj wątek
    • Gość: jolek Re: Piwo w TG IP: *.unregistered.formus.pl 21.09.01, 14:47
      hm...do niedawna mozna sie bylo napic piwa w DOKTORZE PIWO.
      niewazne jakie-kazde tam dobrze smakowalo przy kominku....
      ale doktorka zamkneli.....hm........ a szkoda!

a ostatnio pilam piwko w POD-NAD! i bylo calkiem dobre! nie mowiac o tym, ze
      samo miejsce jest bardzo fajne!

q:o)
      • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.01, 10:48
        Gość portalu: jolek napisał(a):

> hm...do niedawna mozna sie bylo napic piwa w DOKTORZE PIWO.
        > niewazne jakie-kazde tam dobrze smakowalo przy kominku....
        > ale doktorka zamkneli.....hm........ a szkoda!
        >
        dr piwo to cianiutka knajpa - prawie żulownia
    • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.01, 10:50
      Jest fajny PUB KURSK. od Rynku tym przesmykiem gdzie kiedys byl sklep Pod
      Nazwą. Ciekawa nazwa no nie? Jak powstanie knajpa WTC to dam znać... ;]
      Spoko jest Rafineria na Piastowskiej.
      • Gość: adaś Re: Piwo w TG IP: 195.136.60.* 24.09.01, 09:33
        a co myślicie o Jedynce? Piwko też smaczne ale w weekend sporo ludzi i siekiera
        nieprawdopodobna. Kuba fajnie gra.
        • Gość: loggy Re: Piwo w TG IP: *.wbp.zabrze.pl 24.09.01, 14:03
          A moze Leśniczowka?
          Co prawda na zadupiach i nie jest juz tak fajnie jak
          na poczatku, ale...
          • Gość: jolek Re: Piwo w TG IP: *.unregistered.formus.pl 24.09.01, 17:08
            lesniczowka moze byc....choc dawno tam nie bylam.....

ale najbardziej lubie POD-NAD!
          • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.pub.pl 27.09.01, 13:32
            loggy? ten loggy? Stary może się trafimy w Leśnej? A tak na marginesie - Leśna
            fajna knajpa. Można się tam nawet wybrać z żonką na piwko i jakieś dobre
            swojskie jadło. Dla tych co nie wiedzą - Leśniczówka jest w Starych Tarnowicach
            na przeciwko szpitala nr 3 (jakby jechać do GCRu). O ile pamiętam leją Żywca!
            4,50. Jednym słowem PIWO.
            • Gość: loggy Re: Piwo w TG IP: *.wbp.zabrze.pl 27.09.01, 15:26
              > loggy? ten loggy? Stary może się trafimy w Leśnej?

Nie wiem czy ten.. moze tamten :-)
              No wiesz.. do Lesniej kupa luda chodzi! Ja tam bywam,
              ale nieczesto i zwykle w weekendy. Zreszta ostatnio tam
              bylem na poczatku wakacji.

> O ile pamiętam leją Żywca!
              > 4,50. Jednym słowem PIWO.

taaa...
              - 2 Zywce!
              - WHAT?
              :-)

L.
              • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 10:47
                Gość portalu: loggy napisał(a):

> > loggy? ten loggy? Stary może się trafimy w Leśnej?
                >
                > Nie wiem czy ten.. moze tamten :-)
                > No wiesz.. do Lesniej kupa luda chodzi! Ja tam bywam,
                > ale nieczesto i zwykle w weekendy. Zreszta ostatnio tam
                > bylem na poczatku wakacji.

;))))))

> > O ile pamiętam leją Żywca!
                > > 4,50. Jednym słowem PIWO.
                >
                > taaa...
                > - 2 Zywce!
                > - WHAT?
                > :-)
                >
                > L.

no, mysle, ze na dwoch Zywczykach sie nie skonczy...
                pozdrav!
        • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.pub.pl 27.09.01, 13:26
          Yo! A gdzie ta cala Jedynka sie znajduje? Ja nie wiem, a z checia bym sie
          wybral.
          • Gość: adaś Re: Piwo w TG IP: 195.136.60.* 28.09.01, 10:40
            Gość portalu: dr scott napisał(a):

> Yo! A gdzie ta cala Jedynka sie znajduje? Ja nie wiem, a z checia bym sie
            > wybral.

Doktorku, Jedynka to ex Zamkowa na przeciw marketu Kan-Jan
            • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 10:45
              No faktycznie, bylem tam ostatnio na kawalerskim... ;))))) spoko knajpka.
      • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 21:02

> Jest fajny PUB KURSK. od Rynku tym przesmykiem gdzie kiedys byl sklep Pod
        > Nazwą. Ciekawa nazwa no nie? Jak powstanie knajpa WTC to dam znać... ;]
        > Spoko jest Rafineria na Piastowskiej.

Sprawdzilem dokladnie Kursk jest do dupy! Ciasna klitka i na dodatek fioletowa!
        feeeee. Przeciez Kursk byl o wiele wiekszy... ;)))))))))0
    • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.pub.pl 27.09.01, 13:28
      Piotruś na Ohio! Jest otwarty całą noc i to mi się podoba. Atmosferka średnio
      na jeża, przyłazi tam sporo ludzi by po pracy napić się piwka z kolegami. Jest
      cool.
      • Gość: boguś Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 13:18

> Piotruś na Ohio! Jest otwarty całą noc i to mi się podoba. Atmosferka średnio
        > na jeża, przyłazi tam sporo ludzi by po pracy napić się piwka z kolegami. Jest
        > cool.

Piotrus to speluna! Siedza tam sami faceci.
        • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.ia.polsl.gliwice.pl 01.10.01, 10:06
          Gość portalu: boguś napisał(a):

> Gość portalu: dr scott napisał(a):
          >
          > > Piotruś na Ohio! Jest otwarty całą noc i to mi się
          podoba. Atmosferka śred
          > nio
          > > na jeża, przyłazi tam sporo ludzi by po pracy napić
          się piwka z kolegami.
          > Jest
          > > cool.
          >
          > Piotrus to speluna! Siedza tam sami faceci.

pierdoly opowiadzasz! laski tez tam chodza na piwko. jest
          cool. sam tam wiele razy z laska bywalem i jakos nigdy mi
          nie powiedziala, ze knajpa jej nie pasi. jest git.
    • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.pub.pl 27.09.01, 13:35
      A o Małpim Gaju Wam pisałem? To przy Sienkiewicza prawie na przeciwko
      Mechanika. Tam to sie zawsze chodzilo po budzie na piwko. Jest cool, ale laskom
      nie polecam.
      • Gość: loggy Re: Piwo w TG IP: *.wbp.zabrze.pl 27.09.01, 15:31
        Doktor! Ty to chyba znasz wszystkie zulownie w TG..
        L.
        • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 11:08
          wszystkie to moze nie, ale bywalo sie tu i tam...
    • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.pub.pl 27.09.01, 14:06
      Czy ktos wie gdzie mozna dostac Budweisera w puszce??? Narazie dorwalem
      butelkowanego w Minimalu. WAZZZUUUUUUP!!!???
    • Gość: michas Re: Piwo w TG IP: 9.67.96.* 04.10.01, 08:32
      najlepsze knajpy to raffineria i galeria. chodze tam z dziewczyna prawie od 2
      lat i jeszcze mi sie nie nudza. coprawda w raffinerii leja za 4,5 ale jak
      narazie mnie na to stac....
      • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 21:12
        Gość portalu: michas napisał(a):

> najlepsze knajpy to raffineria i galeria. chodze tam z dziewczyna prawie od 2
        > lat i jeszcze mi sie nie nudza. coprawda w raffinerii leja za 4,5 ale jak
        > narazie mnie na to stac....

do galerii jakosik nie mialem okazji zajsc, choc wybieram sie tam od jakiegos
        czasu.
        w rafinerii natomiast leja o ile dobrze pamietam lecha i dlatego tam nie bywam.
        ale knajpka jest cool. z laska wyskoczyc w sam raz.
        • Gość: tasior Re: Piwo w TG IP: 9.67.96.* 22.02.02, 11:02
          Aja chodze do galeri fajny klimat nie nudzi sie jak siedzisz z dziewczyną lub
          kumplami ale samemu to mozna dostac choroby sierocej .....
          pivko po 4zł a nowościa jest zywiec porter zmieszany ze zwykłym polecam!!!
          Galeria to knajpa mojej młodości !hihihi
    • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 21:16
      Czy ktos wie gdzie na Gorach mozna kupic FULL MOCNE? (KIEPER FULL JEST COOL).
      Wiem, ze na Tylnej jest w sklepie, ale na Tylna zapipcac mi sie nie chce.
    • Gość: adaś Re: Piwo w TG - Zbrosławice IP: 195.136.60.* 05.10.01, 13:13
      A był ktoś z was w Stodole (nie tej na stadninie tylko nieco dalej)? Baardzo
      miło, grzane winko, kominek, w tygodniu jak nie ma tłoku jest bardzo miło
      • Gość: dr scott Re: Piwo w TG - Zbrosławice IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 10:14
        Gość portalu: adaś napisał(a):

> A był ktoś z was w Stodole (nie tej na stadninie tylko nieco dalej)? Baardzo
        > miło, grzane winko, kominek, w tygodniu jak nie ma tłoku jest bardzo miło

przejezdzam tam prawie codziennie, ale nigdy nie mialem okazji tam zajrzec. z
        zewnatrz wyglada fajowo. chyba sie w koncu tam wybiore.
    • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 10:12
      Piwka mozna sie napic takze w Restauracji Marco Polo (w domu kultury Kolejarz).
      Calkiem spokojowa nowa restauracja!
    • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 16:32
      W Starych Tarnowicach piwa mozna sie napic takze w knajpie bodaj Danusia czy
      jakos tak przy ul Niedzialkowskiego, w Adze przy Skrzypczyka (prawie
      restauracja) i w knajpie przy ul Pyskowickiej??? chyba - knajpa mloda z
      bilardem niedaleko kosciola Sw Marcina, kolo sklepu miesnego - typowo
      mlodziezowa.
    • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 22:46
      Aha, przy dworcu jest tak knajpa czy restauracja Hrabina Wronska czy jakos tak,
      byl tam ktos moze???
      • Gość: MikoS Re: Piwo w TG IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 12:31

> Aha, przy dworcu jest tak knajpa czy restauracja Hrabina Wronska czy jakos tak,
        >
        > byl tam ktos moze???

Ja bylem. Urzeduja tam fajne barmanki:) Leja raczej lecha...

Bardziej polecam Galerie! Leja tam Zywca zarowno zwyklego jak i Portera. Zwykly
        po 4zl a Porter 5zl. Ostatnia bardzo dla mnie mila rzecza w tej "knajpie" bylo
        zachowanie sie barmana (taki starszy w okularkach) do pifka podal czipsy i
        powiedzial "To do piwka panowie"! Pierwszy raz sie z taka kulturka spotkalem i od
        3 tygodni tam uczeszczam. Bywaja tam rowniez fajne laseczki z jakiejs tam szkolki
        wyzszej w Reptach Sl. Naprawde polecam tam sie napic zimnego, ciemnego Porterka :)
      • Gość: cobra4 Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 21:29
        co do Hrabiny to zdecydowanym plusem jest barmanka i szafa grajaca - chyba ze
        dorwia sie doniej (do szafy) jakies wiesniaki, ktorych niestety jest tam
        duzo - to sa wlasnie minusy tego miejsca...
      • Gość: cobra4 Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 21:35
        Ja rowniez polecal bym galerie ze wzgledu na jedyny w swoim rodzaju klimat jaki
        tam panuje - jest to zasluga wlasciciela - pana MAzika ktory tworzy cala ta
        atmosfere. JEdna z ciekawostek jest to ze obrazy ktore sie tam znajduja sa co
        tydzien wymieniane na inne...oczywiscie jak juz szanowny kolega Mikos wspomnial
        mozna tam liczyc na poczestunek w postaci chpsow lub orzeszkow... oczywiscie na
        koszt firmy... Jezeli szukasz fajnego miejscia zeby napic sie porzadnego piva
        (czytaj portera) i pogadac z kuplami to proponuje wlasnie Galerie.
      • Gość: ziuta Re: Piwo w TG IP: *.pik-net.pl 15.02.02, 12:40
        niestety nigdy u "Hrabiego..." nie byłam, ale za każdym razem jak stoję na
        przystanku to tak mi się marzy tam iść. Nieststy nie mam tak z kim iść, samej
        mi tak głupio.
        • Gość: dr scott Re: Piwo w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 22:59
          Gość portalu: ziuta napisał(a):

> niestety nigdy u "Hrabiego..." nie byłam, ale za każdym razem jak stoję na
          > przystanku to tak mi się marzy tam iść. Nieststy nie mam tak z kim iść, samej
          > mi tak głupio.

to moze razem sie wybierzemy na pivko?
    • Gość: dr scott Browary tarnogórskie IP: *.SILWEB.PL 03.11.01, 21:37
      Czy ktoś z Was wie, że w TG dawno dawno temu istniał browar?
      Tak było! Możecie sobie o tym poczytać na mojej stronce www.scottie.w.pl
      Ciekawe jak smakowało nasze piwo? Lepiej niż Żywiec? Niemożliwe!
      • Gość: loggy Re: Browary tarnogórskie IP: *.wbp.zabrze.pl 05.11.01, 09:48
        Nie wiem co w tym niezwyklego... dawniej co wieksze
        miasto dostawalo od lokalnego ksiecia czy innego
        wladcy przywilej wazenie piwska. A ze dawno temu
        Tarnowitz byly waznym osrodkiem wydobywczym wiec
        trudno zeby nie mieli swojego browca.
        Podobne przywileje dotyczyly targow, wazenia soli i
        innych takich rzeczy.
        Jak smakowalo piwko? Pewnie gorzej niz teraz bo nie
        mialo bombelkow... a moze wlasnie lepiej? hmmm....
        L.
        • Gość: prias Re: Browary tarnogórskie IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 12:54
          moze i by bylo lepsze... nie wiadomo... to byly tradycje przekazywane z
          pokolenia na pokolenie... nasi pradzidkowie(o ile mieszkali w TG) to powinni
          cos o tym wiedziec!
      • Gość: adaś Re: Browary tarnogórskie IP: 195.136.60.* 31.12.01, 12:19

> Czy ktoś z Was wie, że w TG dawno dawno temu istniał browar?
        > Tak było! Możecie sobie o tym poczytać na mojej stronce www.scottie.w.pl
        > Ciekawe jak smakowało nasze piwo? Lepiej niż Żywiec? Niemożliwe!

sam pamiętam kiedy miałem ok 17-18 lat spotkać można było jeszcze w sklepie na
        Krakowskiej (delikatesy "po schodkach", prawa strona idąc od rynku, teraz
        telewizyjny) świerzo rozlanego do małych butelek tzw granaty browarka! kolejka
        waliła za nim że hej! mało kto wtedy na oczy żywca oglądał i cieszył się czym
        można było. dodam tylko że było to górnośląskie niepasteryzowane, które jak było
        prosto z browaru, nie miało sobie równych. sam piłem (już wtedy???? :)
        • Gość: tom1 Re: Browary tarnogórskie IP: 9.67.96.* 31.12.01, 14:30
          To fakt piwko było przednie , pod warunkiem że było świeże ,chociaż strzelanie
          kapslem też było niezłą frajdą tylko że dość kosztowną.
          A 17-18 lat to akuratny wiek do rozpoczęcia edukacji piwnej.
          • Gość: jagna Re: Browary tarnogórskie IP: *.dialup.medianet.pl 30.01.02, 12:08
            Jeżeli można się wtrącic do tej piwkowej wymiany zdań .... to najlepsze piwo
            jakie kiedykowliek piłam w Tarnowskich Górach serwowali w niejakim Rubensie. Ta
            knajpa już nie istnieje. A propos - pamięta ktos koncert na placu za Rubensem???
            • Gość: dr scott Re: Browary tarnogórskie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 18:34
              Gość portalu: jagna napisał(a):

> Jeżeli można się wtrącic do tej piwkowej wymiany zdań .... to najlepsze piwo
              > jakie kiedykowliek piłam w Tarnowskich Górach serwowali w niejakim Rubensie. Ta
              >
              > knajpa już nie istnieje. A propos - pamięta ktos koncert na placu za Rubensem??
              > ?

aaaa co to bylo za piwo???
            • Gość: adaś Re: Browary tarnogórskie IP: 195.136.60.* 18.02.02, 09:49
              Gość portalu: jagna napisał(a):

> Jeżeli można się wtrącic do tej piwkowej wymiany zdań .... to najlepsze piwo
              > jakie kiedykowliek piłam w Tarnowskich Górach serwowali w niejakim Rubensie. Ta
              >
              > knajpa już nie istnieje. A propos - pamięta ktos koncert na placu za Rubensem??
              > ?

tak, Rubens to też fajny kawałek historii tarnogórskiego życia towarzyskiego.
              Serwowano tam polskie i zagraniczne pivka, po raz pierwszy piłem tam Guinnesa i
              inne ciemne. A co do koncertu..... było kilka. Osobiście pamiętam Gang Olsena,
              chłopaki wystąpili w jak zwykle czarnych garniturach, z gustownie rozprutymi
              szwami na plecach. Fajny image, nie ma co! PS Grał też chyba Korek?
            • Gość: tasior Re: Browary tarnogórskie IP: 9.67.96.* 22.02.02, 11:08
              A Co powiecie o Wiśniowym sadzie ???
              • Gość: Forman Re: Browar zabrzański IP: proxy 15.01.03, 21:48

www1.gazeta.pl/katowice/1,35019,1271538.html

Żal serce ściska,Zabrze nie tak dawno robiło dobre piwo.Może ktoś znał
                smak"Górnośląskie"go w małych 0,33l butelkach?Albo "Zabrze-Beer czy"Zabrze
                Full".
                Częstowałem tym piwem wielu ludzi z innych regionów kraju, NIKT nie
                kwestionował dobrego smaku tego piwa.Jadąc na wakacje zabierałem parę flaszek
                np.nad morze---tam kiedyś piwo to była ohyda.Póżniej w wolnej Polsce jakość
                piwa spadła--ale widocznie niedawno wróciła do dawnego,niepowtarzalnego smaku.
                Czy ktoś z was pamięta te piwo,którego raczej nie będzie--A SZKODA.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka