Dodaj do ulubionych

"planetarium" na rynku

07.10.05, 16:40
zastanawia mnie, co się dzieje na rynku - mam na myśli te kopuły piwno -
kawiarenkowe, które panowie zaczęli stawiać na grubo przed "gwarkami". o ile
się orientuję, to tego typu "budowle" stawia się w max tydzień. a tu
to "planetarium" się buduje i buduje jak u Barei normalnie. wygląda to b. źle
i szpeci rynek (nie wspominając o plakatach dra głogowskiego straszącego "za
kratkami") - ktoś coś wie? przecież zaraz zima idzie! no - może przesadziłam -
ale jesień to już wszak mamy
Obserwuj wątek
    • tarnogorzanin1 Re: "planetarium" na rynku 07.10.05, 18:16
      Mnie to też już denerwuje, bo faktycznie szpeci - zaczęli, rozwalili sie i
      poszli. Może inwestor utracił tzw. płynność finansową?? - ale to i tak nie jest
      wytłumaczenie dla urzędników miejskich; na taką opieszałą robotę na środku
      rynku powinni natychmiast reagować (termin wykonania powinien być umieszczony w
      umowie najmu terenu).
      A co do Posła Głogowskiego - już dwukrotnie przypominałem mu na tym forum aby
      po sobie posprzątał.
      Oczywiście zostało to bez reakcji z jego strony. No cóż - został już wybrany...

nara!
      • lena.a Re: "planetarium" na rynku 07.10.05, 18:54
        Takich inwestycji mamy tutaj w TG więcej i dopiero kiedy zostanie ukończona,
        ktoś się obudzi i zapyta - a kto na to pozwolił?
        Myślę, że dół tej "idealnie wkomponowanej" w nasz rynek oranżerii będzie również
        osłonięty takimi plastikowymi szybami i tym sposobem będzie czynna całą zimę.
        Jakaby nie była.
    • Gość: letnik Re: "planetarium" na rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 19:06
      przeciez jedne wybory były drugie będą ,inwestor pewnie czeka na zmiany
      personalne rządzących a nóż tego który wydał pozwolenie na tą dziwną budowlę
      zamienią kims innym a wtedy..........może być róznie a kasy szkoda .

• lena.a Re: "planetarium" na rynku 07.10.05, 19:13
        o ile mi wiadomo, nasz rynek jest wydzierżawiony (czy jakoś tak) na 10 lat.
        Gość, który odnowił rynek może tam robić co chce, więc robi.
        Chyba, że jestem w błędzie.
        • Gość: Zorientowany Re: "planetarium" na rynku IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 07.10.05, 19:27
          Niejaki Darek wraz ze wspólnikiem (Imbis) mają wszystkich w głębokim poważaniu.
          Wyłożyli trochę kasy na mizernej jakości kostkę(ta,która jest położona na
          Rynku,za darmo ją chyba dostali sądząc po jakości)i przez 10 lat maja
          wyłącznośc na ogródki na Rynku.
          Więc mogą sobie dziubac przy tej kopule do zimy.
          • Gość: letnik Re: "planetarium" na rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 19:49
            Ok , wydzierżawił - trudno,ale ktoś jakieś warunki postawił czy nie? Ja mogę
            zalepić 3 dziury w jezdni na terenie T-G a póżniej w tym miejscu zrobię szlaban
            i już będzie kasa ,kto inny wstawi szybę w witrynie mięsnego i co ,szynkę
            weżmie na święta ?Gdzie my żyjemy ? Niedługo będzie płatne wejście na rynek !
            • kasicaaa Re: "planetarium" na rynku 09.10.05, 10:45
              raz już było ;) pamiętacie te niesławne "gwarki"?
            • lena.a Re: "planetarium" na rynku 09.10.05, 18:15
              Letnik, nie rozumiem dlaczego tak strasznie Cię to dziwi?
              Od kilkunastu lat w naszym kraju, a więc i mieście dzieją się rzeczy wręcz
              NIEPOJĘTE. Nie twierdzę, że powinniśmy przechodzić obok nich nie reagując,
              absolutnie nie, ale chyba jesteśmy już przyzwyczajeni do paranoji.
              Ja chyba już tak mam, wkurzam się na MAXSA! Ale nie dziwię .
              Myślę, że gdybyś miał wielką ochotę, wystarczające fundusze i układy - mógłbyś
              mieć ten szlaban.
              • kasicaaa Re: "planetarium" na rynku 11.10.05, 14:34
                cóś tam jakby drgnęło...
                • lena.a Re: "planetarium" na rynku 18.10.05, 18:59
                  Jutro obejrzę (jak nie zapomnę).
                  • lena.a Re: "planetarium" na rynku 20.10.05, 19:20
                    Obejrzałam
                    Kryją dół tej budowli płytami, jedne są przejrzyste inne nie. Nie sądzę żeby
                    była to ozdoba naszego rynku.
                    Bedzie przypominała igloo !
                    • kasicaaa hi hi 25.10.05, 20:21
                      oststnio usłyszałam nowe określenie na tę "budowlę": zwłoki wieloryba :))))
                      • Gość: )*.*( Re: hi hi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 20:13
                        Baryka za to życie sobie zmarnował, a wy se robicie jaja ze szklanych domów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka