Gość: Forman IP: 2.4.STABLE* 07.10.02, 22:48 Czy oprócz osiedli widzisz inne miejsca w mieście gdzie są potrzebne (oprócz dziur które te progi zastępują)np.obok przedszkola,szkoły?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: greg Re: Progi zwalniające. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 00:16 Odpowiadam : jestem rozsądnym , doświadczonym kierowcą - jeżdżę od 14-tu lat średnio 5000 km miesięcznie , uwielbiam szybką jazdę , nie miałem dotąd żadnej kolizji ani wypadku ; dodatkowo biorąc pod uwagę właśnie stan naszych dróg twierdzę , że progi zwalniające są potrzebne jak wrzody na dupie. Dla tych co nie jeżdżą szybko , tylko jak wariaci , są potrzebni skuteczni gliniarze i przepisy - żadne porąbane progi ich nie zatrzymią. greg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Progi zwalniające. IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 08.10.02, 09:07 To ja odpowiem tak: progi zwalniajace beda potrzebne przy zjezdzie z ul.Wyszynskiego na Alei Jana Pawla II przed nowym hipernowoczesnym rondem na OHIO. ;) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Progi zwalniające. IP: 2.4.STABLE* 08.10.02, 09:43 Szanuję twoją szybką i rozsądną jazdę ale nie wszyscy rozsądnie szybko jeżdzą.Obszar zabudowany nie służy do szybkich jazd(50w Niemczech).Policja co robi to każdy widzi .Wyobraż sobie że wychodząc z dzieckiem z przedszkola nie możesz spokojnie przejśc bo nierozsądni sypią w obydwie strony po 80tce.W jednym z przedszkoli maluch nie zauważony wyszedł sobie na miasto-powiesz co robili wychowawcy-dobrze że nic mu się nie stało.Wydaje mi się że właśnie w takich miejscach powinny być te progi.Wrzodem są kierowcy bez wyobrażni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Progi zwalniające. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 10:25 Chodzi mi o to , że głupek zaraz za progiem jedzie tak szybko jak przed nim. Także o to , że prędkość ma być dostosowana do warunków ; inaczej : jechać należy z taką prędkością , aby nikomu nie stała się krzywda. I chodzi mi także o to , że progi będą uzasadnione dopiero przy dobrej nawierzchni dróg (no przecież np. na Przyjaźni czy progi są czy ich nie ma - w chwili obecnej i tak nie można się rozpędzić). greg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RysiekD Re: Progi zwalniające. IP: *.lerid.com.pl 08.10.02, 22:12 Gość portalu: Forman napisał(a): > ... Obszar zabudowany nie służy do szybkich jazd(50w Niemczech)... Ale za to na autostradzie nie mają ograniczenia i mogą się wyszaleć do woli (ile fabryka dała), a u nas nie ma autostrad i trzeba to robić w mieście. > ... nie możesz spokojnie przejśc bo nierozsądni sypią w obydwie > strony po 80tce... Czemu każdy w 80tce jest nierozsądny, jakieś uprzedzenie do audi 80? > ...Wrzodem są kierowcy bez wyobrażni. Czemu mnie nazywasz "wrzodem"? P.S. Forman nie odpowiadaj na mojego posta, poprostu nie miałem co robić i ta wypowiedz jest napisana żeby licznik postów się zwiększał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Progi zwalniające. IP: proxy 09.10.02, 08:39 Szanuję każdą opinię--Audi 80 uważam za b.dobre auto dla mechaników i dla kierowców. Możemy co do progów mieć różne zdania,ale do nieodpowiedzialności niektórych kierowców się zgadzamy.Dużo jeżdzisz to widzisz co się dzieje--po to jest to forum żeby polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RysiekD Re: Progi zwalniające. IP: *.lerid.com.pl 09.10.02, 13:53 Tak przy okazji, Forman czy przypadkiem pracujesz może w jakimś warsztacie samochodowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RysiekD Re: Progi zwalniające. IP: *.lerid.com.pl 11.10.02, 13:10 Bo ja właśnie musze jechać tym "b.dobrym autem dla mechaników" (wyjaśnij co miałeś na myśli, ale jak myślę to znaczy że portfel właściciela nie za dobrze na tym wychodzi) musze jechać do mechanika, żeby naprawić czujnik ABS przy kole, ale jak ja mam oddać auto mechanikowi to tak jakby miałem iść do dentysty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Progi zwalniające. IP: *.akk.net.pl 13.10.02, 10:42 są potrzebne na ulicy Piastowskiej - wieczorami, kiedy ruch kołowy zamiera, są tacy którzy uwielbiają sprawdzić ile wyciągną od kina do skrzyżowania z Bytomską. A wtedy bracie, nie próbuj nawet przejść przez ulicę. Niestety, odnosi się to również do motocyklistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Progi zwalniające. IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 15.10.02, 08:13 Gość portalu: adaś napisał(a): > są potrzebne na ulicy Piastowskiej - wieczorami, kiedy ruch kołowy zamiera, są > tacy którzy uwielbiają sprawdzić ile wyciągną od kina do skrzyżowania z > Bytomską. A wtedy bracie, nie próbuj nawet przejść przez ulicę. Niestety, > odnosi się to również do motocyklistów. Czy to przypadkiem nie "elyta" sprzed sklepu monopolowego? No tak! Na tych nie poradzi nawet policja ktorej komenda jest przeciez nieopodal! L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Progi zwalniające. IP: 195.136.60.* 15.10.02, 14:18 Gość portalu: loggy napisał(a): > > Czy to przypadkiem nie "elyta" sprzed sklepu > monopolowego? > No tak! Na tych nie poradzi nawet policja ktorej komenda > jest przeciez nieopodal! > L. no i o to chodzi - jak se policja nie daje rady (albo nie chce) wyręczyć ich i położyć sierżanta. Będzie spokój. Elyta to czy nie, nie obchodzi mnie to. Mają jeździć wolniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Progi zwalniające. IP: proxy 13.10.02, 12:22 Auto dobre dla mechaników to dostęp do części zamiennych ich cena,łatwość demontażu i montażu wybranych elementów,zrobione z wyobrażnią o obsłudze,dobry materiał użyty do pracy podzespołów(śruby z podwozia są w większości odręcalne -w przypadku np.Fiata trzeba ciąć).Zobacz tylne zawieszenie francuza tam nie ma sprężyny jest belka skrętna i teleskop--spróbuj przeciążyć tył Francuza i wpadnij do dziury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Progi zwalniające. IP: proxy 26.12.02, 17:14 Przeglądając prasę znalazłem o wypadku w którym zginął mieszkaniec Tarnowskich Gór.Może ktoś go znał?? www1.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,1234834.html Odpowiedz Link Zgłoś