Dodaj do ulubionych

myjnie samochodowe

20.05.06, 09:52
w TG jest masa myjni samochodowych - wiekszosc recznych :).
Ale są one albo źle wyposażone i długo trwa usługa albo ktos ma sprzet ale
sie nie zna na rzeczy (np na chemii dla auta).
Nie znam zadnej myjni do ktorej oddałbym bez strachu o lakier bryki.
A wy znacie?
I czy jest w okolicy jakaś myjnia gdzie wrzuca się tylko kase i leci woda pod
ciśnieniem - czyli tak zwana myjnia reczna automatyczna?
Obserwuj wątek
    • pointowski Re: myjnie samochodowe 20.05.06, 16:42
      taka myjnia jest chyba na BP kolo McDonald's za automatyczna myjnia. No i kolo
      MInimala buduja cos takiego chyba
      • Gość: In Re: myjnie samochodowe IP: *.wi / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 20:03
        Ile wziąłeś za reklamowanie tej myjni ?
        • zach1 Re: myjnie samochodowe 22.05.06, 14:54
          Bede musiał sprawdzic.
          Odpowiadasz na :
          Gość portalu: In napisał(a):

> Ile wziąłeś za reklamowanie tej myjni ?

A cio znasz jeszcze jakąś ze masz pretensje do rekalmy?

Ja byłem na paru reecznych i z zadnej nie jestem zadowolony - automatyczna nie
          nadaje sie do powazniejszych zabrudzen np po zimie albo jak wysypie kwiatkami z
          drzew - pozostaje wec reczne szorowanie.
          • ardavena Re: myjnie samochodowe 30.05.06, 09:22
            ja myję mojego szrota na BP koło os. Jana, bo mam najbliżej i "po drodze".
            Wiem, że myjnia automatyczna nie myje zbyt dokładnie, ale przed wjazdem
            spryskam wodą albo płynem do szyb gówna i inne takie, z grubsza ścieram
            papierowym ręcznikiem i w zasadzie nic nie zostaje po umyciu.
            A ręcznie to mi się nie chce myć.
            Czasem korzystam z odkurzacza na stacji
    • Gość: Mika Re: myjnie samochodowe IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 26.05.06, 20:09
      ja tam auta nie myje.myje sie samo.przeciez czesto pada deszcz.mycie auta to
      daremna sprawa.
      • Gość: dbx Re: myjnie samochodowe IP: *.strong / *.strong-pc.com 28.05.06, 14:36
        jasne - najlepiej poczekać na kwaśny deszcz a potem stanonć pod jakims drzewem
        to samo sie od razu zakonserwuje - ale chyba korozja sie zakonserwuje hehe
        Jedyny problem w tym ze z wiaderkiem i gabką auta sie tak szybko i dobrze nie
        umyje jak na myjni tak zwanej bezdotykowej.
        • Gość: Mika Re: myjnie samochodowe IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 28.05.06, 23:50
          hi hi, nie wiesz ze: czeste mycie skraca zycie?
    • Gość: Krychu Re: myjnie samochodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:14
      Dawno nie korzystałem z myjni samochodowej i chciałbym się dowiedzieć ile teraz
      kosztuje myjnia ręczna a ile automatyczna?
      • Gość: JasiuK Re: myjnie samochodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:45
        Najdokładniejsza myjnia ręczna w Tarnowskich Górach jest przy klubie Matrix
        nazywa się ACC. Jestem zadowolony z efektów (na innej myjni w T.G. i okolicy
        tak mi autka nie dopieścili), mają profesjonalną chemię i masę innych
        dodtatkowych usług jak pranie tapicerki, regenerację i polerke lakieru itp.
        Koszt 30 zł za umycie autka i wyszorowanie wnętrza i szybek. Cena byc może
        wysoka ale efekt również.
        Niech ktoś powie że to reklama - gość sam chciał sie dowiedzieć.
        • zach1 nigdy więcej!!! 19.08.06, 03:12
          Zostawiłem autko w myjni ręcznej (bo taniej i pomyslalem że dokładniej będzie)
          na ulicy Króliczej blisko zabytkowej dzwonnicy i... kolęs co to się chwalił że
          ma karchera i super szybko i dokładnie myje ... porysował mi lakier!!
          Najgorsze jest to ze zauważyłem to dopiero w domu bo u niego światło niezbyt
          dobre (pewno sam nie zauważył) ale coś mi przebąkiwał o woskowaniu więc może się
          skapnął co narobił a ja nie zajarzyłem :(((.
          Ludzie jak wam zależy na lakierze nie ryzykujcie. On chyba szczotki do butów
          urzywa ale plastikowej. Teraz będę musiał dokładnie rozsmarować pastę
          lakierniczą i powoskować nadwozie. Ech..
          • Gość: zahaim Re: nigdy więcej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 19:48
            ja najczesciej zagladam na myjnie na rownoleglej, przy stacji petrochemii. w
            sumie to troche zadupie ale chlopaki sie przykladaja no i jest spoko barek:)
            szkoda tylko ze nigdy sie nie moge napic piwa...
            • Gość: umyty Re: nigdy więcej!!! IP: 213.186.95.* 25.09.06, 12:00
              ja proponuje ul Tylna - fachowa obsluga i mozna po miescie sie pobujac w czasie
              mycia... mnie to pasi bo zadko city-center odwiedzam
              na Rownoleglej tez bylo poprawnie - bylo bo ostatnio korzystalem tam z 6 m-cy
              wstecz
    • Gość: Maxwel Re: myjnie samochodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 11:57
      A ja proponuje myjnie u Drabka na Obwodnicy, kolo Lidla. Ja osobiscie biore
      opcje "bezdotyk" + srodek auta w sumie za 35 zl. Nie ma opcji zeby zarysowac
      auto. Najpierw auto jest umyte przemyslowym Kercherem pozniej nadladana jest
      piana na cale auto (jakis specjalny pianizol ktory rozpuszcza wszystkie syfy)
      nastepnie dokladnie piana jest splukana znowu Katcherem. Auto pozniej jedzie na
      automat gdzie nakladany jest goracy wosk a nastepnie suszarki koncza auto.
      Jedziesz do sasiedniego garazu a tak mile Panie czyszcza srodek, szyby, dywaniki
      i masz auto jak nowe. Jedyne co troszke wpienia to czas no ale trudno zeby mialo
      to trwac 5 minut.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka