Dodaj do ulubionych

Nowy hipermarket

IP: *.zab.zigzag.pl 29.05.06, 13:06
Przy ulicy kościuszki budowany jest nowy market. A mnie dziwi dlaczego stowarzyszenie kupców tarnogórksich siedzi cichutko- jak pamiętam w czasie gdy budowano hale targowa to właśnie z ich incjatywy garstka sprzedawców ze starego targu poszła "protestować" pod ratusz. Oczywiście jedynie słuszny organ prasowy gwarek skwapliwie o tym informował. Dziś cisza.. żadnej uszczypliwości, coś nie tak? A może chodzi o to że wszyscy ci kórzy dali się sterować w końcu poszli po rozum do głowy i sami teraz handlują na hali. Pamiętam jeszcze jak pan Arkadiusz Czech organizował w szkole spotkania, na których młodzież Staszica miała rozmawiać z władzą o szkodliwości sąsiedztwa hali targowej (mówiono nawet o narkotykach sic!!!). A dziś... pan A.Czech siedzi cichutko jak tu pod nosem francuzi robią konkurencję naszm sklepom. Aha i jeszcze niech ktoś wreszcie odsoni kulisy tego kto najbardziej skorzytsa na budowie noewgo marketu..
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Nowy hipermarket IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:25
      Gość portalu: Ciekawy napisał
      > o kto najbardziej skorzytsa na budowie noewgo marketu..

ja.
      • Gość: klient Re: Nowy hipermarket IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:00
        Tych sklepów wcale u nas nie ma tak dużo , w takim samym miescie na Zachodzie
        Europy jest ich dużo więcej i nikt nie marudzi.W czasach komunizmu były
        delikatesy i mnóstwo sklepów z pustymi półkami i też się to nie podobało ,
        teraz są sklepy pełne towarów i też niektorzy narzekają i tylko powstaje
        pytanie - jeżeli przeszkadzają te duże sklepy to dlaczego jest tam tyle ludzi??
    • Gość: czarna mamba Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:40
      Jestem niezwykle zadowolona, że będzie jeszcze jeden suprermarket. Kocham Tesco
      a w sklepach w mieście nic nie ma ciekawego, tylko ceny wyższe. Nie mogę
      słuchać tego jojczenia o biednych kupcach. Jak sklepy rzekomo plajtują to niech
      się przebranżowią na knajpy, bo tych jest w TG na lekarstwo. W czwartek np. o
      godzinie 22.30 chciałam coś fajnego zjeść i w centrum nie było żadnego takiego
      miejsca , tylko Mc Donalds.Jest więc nisza na rynku. Cała ta twoja wypowiedź
      Ciekawski to kompletna żenada i typowo polskie szukanie dziury w całym.
      • Gość: klient Re: Nowy hipermarket IP: *.login.com.pl 30.05.06, 08:50
        Zgadzam się. Po za tym "kupcy" tarnogórscy nie robią nic, co by mogło przyciągnąć ludzi na zakupy do miasta. Nie będę np. zwalniał się z pracy, żeby zrobić zakupy przed 17-tą (!) w sklepach, gdzie sprzedawca robi mi łaskę, że jeszcze może mi coś sprzedać. A i ścisłe centrum miasta to kulinarna pustynia.
        • Gość: TG Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 06:25
          >A i ścisłe centrum miasta to kulinarna pustynia.
          Tej opini nie rozumie, jak na male miasteczko wybor jest niesamowity: Wisniowy
          Sad, Meksykanska, Wietnamska, U Wrony, Sedlaczek, Kopacki. Wymienilem tylko te
          ktore mi Ad-hoc przyszly do glowy i tylko te ktore sa w scislym centrum.

Ty chyba porownujesz z manhattanem.
          • Gość: czarna mamba Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:12
            Spróbuj coś zjeść w wymienionych przez siebie miejscach o godz 22
          • Gość: czarna mamba Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:19
            Z Wiśniowego Sadu pewnej niedawnej soboty niemal wyrzuciła mnie kelnerka z
            powodu braku miejsc, bo zasiadłam wraz z przyjacielem przy stoliku dla
            personelu, bo jedyny był wolny. Czuliśmy się jak w "Misiu" Barei - tylko
            brakowało hasła , że startują konkursie o "Srebrną Patelnię".Ale ambicje
            artystyczne to miejsce ma, ze HOOOOOOOO HOOOOOOO. Ale persolnel do bani - ani
            profesjonalizmu, ani kultury osobistej!
      • Gość: gjon Re: Nowy hipermarket IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:21
        czarna mamba napisała:
        > Cała ta twoja wypowiedź
        > Ciekawski to kompletna żenada i typowo polskie szukanie dziury w całym.

raczej Twoje gadanie należy zaliczyć do żałosnych ustyskiwań zapatrzonego tylko
        w siebie tzw. Klienta_Naszego_Pana. postaw siebie po drugiej strony, a może coś
        trafi do Twojej łepetyny. skoro znasz pomysł na wielki biznes, to polecam go
        wykorzystać, a gdy dostaniesz po miesiącu po plerach od ekonomii tego
        przedsięwzięcia, to może schłodzisz swoje dziecinne wypowiedzi odrobiną
        racjonalności.
        Twoej peany na temat asortymentu Tesco to totalne zaślepienie - ich siłą jest
        tylko fakt, że wszystko jest na miejscu i pod ręką. to bardzo duży argument, ale
        też - wbrew pozorom - każą sobie za niego słono płacić (jeśli tego nie
        dostrzegasz, to kolejne brawo dla twórców takich molochów - doskonale prowadzą
        Cie za rączke po wtyczonych przez siebie ścieżkach).
        • Gość: frito Re: Nowy hipermarket IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:54
          " ..doskonale prowadzą
          > Cie za rączke po wtyczonych przez siebie ścieżkach)... "
          ale coś za coś - jesli ktoś pracuje i nie ma czasu latać po kilku sklepach szukając gdzie jest taniszy produkt czy w Tesco czy w Lidl, a zakupy robi po godz. 21,00 szej to raczej nie ma znaczenia dla kogoś takiego czy dane produkt jest 0,50 gr tanszy czy droższy.
          A Tesco - w przeciwieństwie chyba do innych Tarnogórskich marketów - ma bardzo szeroką gamę produktów.
          I to jest plus.
    • Gość: Mika Re: Nowy hipermarket IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 30.05.06, 16:53
      ja tez sie ciesze z tego hipermarketu. naprawde w tej okolicy nie bylo
      wiekszego sklepu.same sklepiki i ceny tak wysokie , ze strach bylo tam
      wejsc.jestem zdania jak komus sie nie podoba to niech tam nie chodzi. w koncu
      jest wolny rynek. a tak swoja droga sprobujcie cos kupic na hali po 17.00- na
      dzwiach pisze jak byk ze czynna do 18.00, a o 17..00 juz dostaniecie scierka po
      lapach i przytrzasna wam nos drzwiami.. hi hi...pozdroofki.
      • Gość: heban Re: Nowy hipermarket IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:05
        Całkowita racja dla moich poprzedników! Jestem zaaaa, tzw: kupcy tarnogórscy
        mają klientów w d... Godzine przed zamknięciem sklepu odbywa sie spektakularne
        sprzątanie i prędzej mozna zarobić ścierką niz coś kupić (vide sklep miesny
        Rysia Wojtachy na Rynku). "Hala Targowa" - zupełny dramat - po co w ogóle piszą
        godziny działalnosci skoro i tak nikt ich nie respektuje. Sobota po 13-tej
        Krakowska prawie zamiera. Jacy "kupcy"? Codziennie pracuję do18-tej, ale
        zarobiona kasę moge wydawać tylko w supermarketach, bo naszym kupcom na niej
        nie zależy. Więc niech zyją nowe centra handlowe, a "kupcy" nie maja prawa
        protestować, gdyż nie zasługują na taka nazwę , co najwyżej na "geszefciarze".
    • Gość: klient Re: Nowy hipermarket-galeria zdjęć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:49
      www.tg.net.pl/foto/reportaz.htm
      • Gość: martino Re: Nowy hipermarket-galeria zdjęć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:47
        Mnie najbardziej denerwuje taki fakt, że jeśli chodzi o postawienie superz czy
        hiper marketu no problem, pan Brzytwa sprzedaje ziemie którą zakupił od wojska
        polskiego i buduje carfur czy hampiona, a jeśli chodzi o budowe hali sportowej
        nie ma nikogo, dlaczego bo to jest nieopłacalne ;/. Najblizsza hala sportowa z
        prawdziwego zdarzenia jest w Ożarowicach wybudowana za pieniądze unijne, śmiech
        na sali, a w Tarnowskich Górach gdzie?. Doszły mnie słuchy że pan Wilk chce coś
        zacząć budować koło gimnazjum sportowego, ale tam nie ma miejsca. Wywód taki że
        tarnogórska rodzina zamiast iść sobie na spacer, lub uprawiać sport to pójdzie
        do hipermarketu :/
        • Gość: Erewhon Re: Nowy hipermarket-galeria zdjęć IP: 213.186.95.* 19.06.06, 14:58
          A i tu jesteś w błędzie, bo w tarnowskich górach został właśnie zatwierdzony
          plan budowy dużej hali sportowej, będzie ona budowana za szkołą sportową nr 2.
          Zreszta więcej informacji dotyczących budowy hali będzie można przeczytać na
          stronce mojego klubu, który podlega pod szkołe sportową

www.judo.tgory.pl
    • Gość: pułk Miodowicz Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 13:29
      konkurencja i wolny rynek przedewszystkim
      jak się tarnogórski kupiec nie potrafi dostosowac to dostosuje sie hipermarket
      bardzo dobrze ze będzie2 hipermarket moze w Tesco spuszczą z tonu bo niektóre
      towarysa droższe jak na hali z 30% narzuta cenową
      • Gość: Ania Re: Nowy hipermarket IP: *.sanetja.pl 25.06.06, 14:23
        albo TESCO zostanie zamknięte. w takim małym miasteczku jak TG nie powinno być
        tyle marketów.
        • Gość: tarnogórska mama Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 17:31
          Ja się cieszę może będzie jakiś normalny sklep z ciuchami,
          H&M RESERVED 5-10-15 itp.
          Na hali mozna paść trupem od smrodu jaki tam się znajduje,ceny ciuchów to
          poprostu kosmos orginalne w promocjach mozna kupić za smieszne pieniadze.
          A co do ilości marketow to dla nas klientów to chyba najlepsze rozwiązanie ;)
          • Gość: Ania Re: Nowy hipermarket IP: *.sanetja.pl 26.06.06, 07:32
            w TG nie będzie H&M, skąd ci to do głowy przyszło.
            • Gość: czarna mamba Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:13
              A dlaczego Tobie przyszło do głowy, że w T.G nie może być dwóch hipermarketów?
              • Gość: TG Re: Nowy hipermarket IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.06.06, 20:30
                Markety dwa mogą spokojnie egzystować,dla Tarnogórzan to bardzo dobrze,jest
                konkurencja dla Tesco. Sklepu typu H&M na pewno NIE BĘDZIE,to nie jest sklep
                który lokuje się w małych miasteczkach jakim są TG.
                • Gość: tarnogórska mama Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:01
                  A ja myślałam ze bedzie szkoda :(
                  Pozostaje mi allegro
                  • Gość: Mika H&M IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 28.06.06, 19:12
                    jest w >plejadzie< to przeciez tak blisko
    • Gość: dev Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:45
      jak już wspominacie o Championie, to może wiecie coś o Okay! ??? na obwodnicy
      są już znaki z dojazdem, ale tylko w okolicy Lidl'a - od strony osady - i
      pokazują że trzeba skręcić w prawo w Gliwicką (do centrum) - czyżby Okay! był w
      Championie?

Tak samo co w końcu z Komfortem, będzie w ex-miniMalu? Jak na razie, to firma
      wyburza ściany pod okna ;)
      • Gość: pułk Miodowicz Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:17
        to to cos na Kościuszki to Champion czy Carffour bedzie??
        • Gość: martinezz Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 00:38
          A wie ktoś może co będzie zamiast mjinimala, niektórzy mówią że komfort a inni
          że media markt
          • Gość: dev Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 10:32
            no właśnie jeszcze nie doszedłem do tego ;) w sumie pasuje Okay! (mylony z
            media markt'em, bo to też sklep z agd/rtv www.okaypolska.pl), ale jakby się
            bliżej przyjrzeć znakom drogowym wzdłuż obwodnicy, to wg. nich na skrzyżowaniu
            obwodnicy z gliwicką (koło Lidl'a) trzeba skręcić do centrum, więc Okay'a w
            miniMalu to dyskwalifikuje, więc pozostaje Komfort.
        • Gość: TG Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:41
          To będzie Carrefour a nie Champion. Otwarcie wkrótce:)
          • Gość: dev Re: Nowy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 16:13
            otwarcie 12 lipca ;)
          • Gość: ktosiek Re: Nowy hipermarket IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 08.07.06, 11:46
            koło lidla bedzie okey otwarcie 18 lipca sklep jest bardzo duzy inne avansy i
            mixy wysiadaja sprzetu multum i najtansze ceny na rynku podobno ja juz szykuje
            kase bo ma byc podobno wypas . przejezdzalem wczoraj kolo tego i chyba z 20
            osob wywalalo sprzet z auta wiec powinien byc wypas sklep
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka