Dodaj do ulubionych

Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 11:35
Zastanawiałem się gdzie w Tarnowskich Górach mogę zaprosić moją rodzinę na
późny obiad. Myślałem że nie będe miał z tym aż takiego problemu. Szukałem
czegoś z miłym klimatem, dobrym jedzeniem i oczywiście przystępnymi cenami.
W centrum w większości lokali nie ma kuchni, a jak jest menu jest raczej
ograniczone.
Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Erewhon Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: 213.186.95.* 04.08.06, 11:57
      I jeszcze gdyby to byl lokal dla nie palacych ... chetnie przesledze jakie
      propozycje na forum padna.
      • Gość: Gość Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 12:34
        Taco Mexicano,Kurna Chata
        • Gość: Erewhon Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: 213.186.95.* 04.08.06, 12:39
          ... no fajnie a gdzie sie NIE PALI ?
          • Gość: jest sala dla niepalących IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.06, 12:55
            w ani z zielonego wzgórza. ale drogo i wystrój kiczowaty
    • helenaaa Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną 04.08.06, 17:59
      Jak tanio i dużo jedzenia to polecam knajpkę obok byłego kina Europa.
      Jeżeli oczywiście odpowiada ci azjatycka kuchnia.
    • pointowski Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną 04.08.06, 20:27
      Taco - kurna chata (olbrzymie porcje a na zew sie nie pali :-p

dla zmotoryzowanych Stodola w zbroslawicach i tamtejsza grecka restauracja
      • Gość: isabell Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: *.oka.pl / 83.17.133.* 05.08.06, 09:40
        Polecam :) Wiśnoiowy Sad !!!
        Wszystko ok oprócz jednej nie!!!uśmiechnietej kelnerki ok!!!
    • Gość: ania Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 16:29
      Pizzeria na ul.Karola Miarki to jedyne miejsce na kolację z rodziną. Dla osób
      które nie przepadają za pizzą polecam zupkę cebulową z grzankami. Można tam
      zjeść także przepyszne sałatki a co ciekawe PIZZERIA "U WRONÓW"to jedyne
      miejsce w którym obierają pomidory ze skórki!!!! Dla mnie akurat to olbrzymi
      plus.
      • Gość: Mika Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 06.08.06, 00:06
        ojejku obierane pomidory co za swinstwo..i jeszcze bardzo niezdrowe
        • Gość: :-) do MIKI !!!! IP: *.centertel.pl 06.08.06, 12:29
          masz problem ze sobą to się nie wypowiadaj wogóle i wpieprzaj dalej brudne
          nieobrane i nieumyte pomidory
          • Gość: anulagadula Re: do MIKI !!!! IP: 57.66.197.* 07.08.06, 13:26
            Polecam Apollo w Zbroslwaicach...cudownie pyszne jedzenie, porcje jak dla
            slonia za 18-25 zl. Poprostu pychota :-) A w TG Taco Mexicano rowniez smacznie
            gotuje, do Wrochema nie chodz...strasznie drogo i porcje jak dla noworodka :-(
            • helenaaa Apollo 07.08.06, 15:57
              anulagadula co do Wrochema zgadzam się z tobą W 100%. Byłam kiedyś sprawdzic
              jakie jedzonko mają. Wydałam prawie 70 złotych na 2 osoby. a potem musiałam iść
              na pizze, bo te porcje podrażniły nie tylko mój portfel ale i żołądek.

A czy w Apollo maja dania wegetariańskie?
              • anulagadula Re: Apollo 08.08.06, 13:04
                Szczerze powiem ze nie zwrocilam uwagi na to czy rowniez wegetarianie moga w
                Apollo dobrze zjesc. Mam zamiar zaniedlugo zawitac tam znow ( przynajmniej raz w
                miesiacu jestem) wiec sprawdze to :-) No chyab ze juz jestes glodna i chcesz
                jechac..to musisz na chybil trafil bo reki sobie nie dam uciac :-)

• helenaaa Re: Apollo 08.08.06, 18:28
                  anulagadula
                  bardzo mi sie nie śpieszy więc jak będziesz to zajrzyj jakie dania
                  wegetariańskie maja no i ceny. :)
                  Jak znów nie bedzie mi sie chciało w którąś niedzielę gotować to sobie wpadnę.
                  Ps. a gdzie dokładnie znajduje sie na restauracja?
                  • anulagadula Re: Apollo 09.08.06, 13:56
                    Jak jedziesz od strony TG Apollo znajduje sie pare metrow za 2-gim przystankiem
                    od "centrum" ;) Zbroslawic po prawej stronie..na pewno trafisz...spytaj o droge
                    tam kazdy zna Apollo i nie tylko tam, z kim rozmawiam wypowiada sie w samych
                    suprlatywach :-) Smacznego i pozdrawiam
                  • Gość: anulagadula Re: Apollo IP: 57.66.197.* 16.08.06, 12:17
                    Helllo, w Apollo niesety nie ma typowych wegetarianskich dan, sa salatki i rybki
                    dla tych co mieska nie lubia:-)
              • Gość: heban Re: Apollo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 22:01
                Pozdrawiam mojego kumpla Erewhona! Koniec wakacji ...szkoda, dwa miesiące
                minęły zbyt szybko. Ale konkrety. W T-G jedzenie w knajpkach w sumie całkiem
                niezłe. Absolutnie zgadzam sie z poglądem, że w zakaz palenia papierosów w
                takich miejscach powinien być absolutny. Polecam kuchnię..ale podkreślam, że to
                moje osobiste zdanie, gdyż jak mawiali Rzymianie ..o gustach się nie
                dyskutuje...więc polecam kuchnię w "meksykańskiej", to co dostajesz na talerzu
                odpowiada menu, a jeżeli chcesz z rodzina dodatkowo spedzić miły dzień poza
                miastem to w Piasku jest Zamek (w kierunku na Lubliniec) gdzie doskonałe
                jedzenie (polecam poledwicę w borowikach) łączysz z wybiegiem dla dziecka
                (jezioro z rybami, palacyk, hustawki etc)
    • koriolan Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną 08.08.06, 17:03
      Apollo w Zbrosławicach, bardzo dobre jedzonko, ogromne porcje (ale są także
      małe dla dzieci!). Nakło Slaskie grecka knajpka, naprzeciwko pałacu (nie
      pamietam nazwy...) bardzo dobre, greckie, generalnie na bazie gyrosu. Pizza -
      tylko U Wrony na ul. Miarki, nie ma leprzej pizzy w okolicy. I jeszcze moje
      niedawne odkrycie - Restauracja Kropka - przy drodze na Bytom (bodajże
      Strzelców Bytomskich, w okolicach zjazdu na Radzionków) Naprawde swietne
      jedzonko, tradycyjne polskie, śląskie! Roladki, rózne miesa, kapitalna zupa
      cebulowa z grzankami.... Ceny nawet nie wygórowane, czesto daja gratisy np.
      lody....Polecam!
    • Gość: smakosz Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:07
      Wiekszosc nie ma kuchni??!! Cos Ci sie pomylilo.
      Moim zdaniem TG jak na swoja wielkosc ma OGROMNY wybor knajp gdzie mozna dobrze
      zjesc w sympatycznej atmosferze. Znajomi z duzych miast ktorzy mnie czasami
      odwiedzaja sa zdumieni.
      Mily klimat i niezle jedzenie jest w Wisniowym Sadzie, Taco, Pizzerii u Wrony,
      Wrochema, Lesniczowce.....
      Dla fanatykow antynikotynowych polecam Mc Donalds.

Natomiast restauracja "Grecka" w Zbroslawicach to dla mnie kicz. Fakt, ze mozna
      sie tam nazrec.
      • anulagadula Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną 09.08.06, 13:54
        Jesli uwazasz ze Apollo to kicz to wydaje mi sie ze jestes "dupna" Pania, dla
        ktorej Wrochem tylko odpowiada gdzie chodza sami "ą" i "ę". jak sie jest z fajna
        ekipa przyjaciol to wszedzie mozna sobie zrobic klimat, a poza tym do
        restauracji ( to nie pub) a zapytanie bylo gdzie mozna zjesc dobrze...wlasnie
        chodzi o to aby sie najesc..a to w Apollo jest gwarantowane.
        • anulagadula Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną 09.08.06, 13:57
          Ewentualnie smakoszu mozesz byc dupnym Panem :p
        • Gość: Smakosz Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 18:49
          >jak sie jest z fajna
          >ekipa przyjaciol to wszedzie mozna sobie zrobic klimat,

Masz racje, nawet w parku. Ale to nie znaczy, ze Apollo jest dobra restauracja.
          • Gość: heban Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 22:22
            Apollo to wiocha, jedzenie naprawdę dobre i dużo..oddaję to zgodnie z prawda,
            ale ta atmosfera i otoczenie..duzo do poprawienia. Ale faktycznie o Tarn-G.
            jest duzo fajnych miejsc z dobra kuchnią. Kto tego nie widzi tego zapraszm
            do ...Salonu Optycznego Bytom ul. webera. Taki trzymać. Tylko..kurde cięzko
            bedzie trzymać sportową sylwetkę.
      • Gość: smakosz 2:) Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 16.08.06, 13:17
        do smakosza, jesli jadasz na obiad chleb z tustym to lesniczówka jest ok ale
        wiekszosc ludzi jada na obiad cos innego, a tam nic takiego sie nie znajdzie
        chyba ze zyrek w chlebie lub kiełbasa na patyku i do tego piwko . tak wiec
        lesniczówki bym nie polecał a co do Apollo to jest ok:) pozdrawiam
        • Gość: smakosz Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:04
          Lesniczowke wymienilem ze wzgledu na atmosfere (szczegolnie latem). Jedzenie
          zeczywiscie nie jest wykwintne.
      • Gość: dr_X Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 23:05
        Gość portalu: smakosz napisał(a):
        > Moim zdaniem TG jak na swoja wielkosc ma OGROMNY wybor knajp

Szkoda że centrum Tg to kulinarna pustynia, zwłaszcza wieczorem.
    • Gość: aaa Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:18
      odpowiedź na post;
      • Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną - Gość: Darex 04.08.06, 11:35

Byłeś już gdzieś na obiedzie z rodziną czy dalej jesteście głodni ?
    • Gość: gosc Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:19
      Elgreco w Nakle. Polecam
      • Gość: Erewhon Re: Gdzie wybrać się na obiad, kolacje z rodziną IP: 213.186.95.* 21.08.06, 12:37
        Grecka w Nakle .. potwierdzam.
        Byłem tam ostatnio, dużo dobrego jedzenia.
        i co ważne, sala dla niepalących.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka