loggy_ 20.03.03, 10:02 A jednak wojna... Czy popieracie Amerykanow,Brytyjczykow i Australijczykow czy moze Francuzow,Niemcow,Rosjan i Chinczykow? L. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jerry Re: Wojna IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 11:25 Tych drugich czyli państwa, które są przeciw wojnie w Iraku. Amerykanie, którzy przez jednych są uważani za jedynego gwaranta pokoju na świecie,są również często inicjatorem wielu konfliktów zbrojnych. Przemysł zbrojeniowy to bardzo ważna gałąż gospodarki USA, dająca pracę wielu ludziom,kasa z produkcji broni jest tak niewobrażalnie wysoka,że wystarcza na baaaaardzo duże łapówki dla senatorów,którzy głosują w ważnych dla USA sprawach itd.itd.itd. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Wojna IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 13:10 www1.gazeta.pl/swiat/1,43665,1380179.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Wojna IP: proxy 20.03.03, 14:23 Lepiej żeby jej nie było ! ! Polska nie wiem po co tak stanowczo opowiedziała się za !Posyłając tam jeszcze żołnierzy.Co do po której jestem stronie to mówiąc szczerze sam nie wiem ? Saddam to niezłe ziółko, z jego zbrodni wspomnę tylko Kurdów.Co do broni masowego rażenia to być może ona w Iraku jest ukryta.Jeżeli tak jest to wątpię żeby ONZ tę sprawę pozytywnie załatwiła.USA z kolei nie powinno być strażnikiem świata.Ale gdyby Irak posiadał w/wym broń powiększając jej zasoby to los świata byłby zagrożony przez jednego dyktatora.I historia mogłaby nie przebaczyc że dopuszczono do jej użycia.Także jestem w rozterce,chciałbym żeby obydwie strony doszły do ugody przy stole rokowań.Będąc Saddamem zrezygnowałbym ze stanowiska dla dobra kraju.Ale to Arab i wiadomo było przed upływem ultimatum że tego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: Wojna 21.03.03, 07:57 No tak, ale najwieksi krzykacze tez maja swoje za kolnierzem: Chiny od lat eksterminuja Tybet, Rosja Czeczenie. Francja sama nie respektuje prawa miedzynarodowego ktore sama stanowi - atol Mururoa i proby nuklearne. Ponadto Niemcy i Francja probuja za wszelka cene udowodnic ze sa mocarstwami i licza sie w polityce miedzynarodowej. Oczywiscie widac jakie to jest zalosne i nieprawdziwe. Aha, francuzi np. budowali w Iraku elektorwnie atomowa MIMO embarga!!! Cale szczescie zydki ja w pore zbombardowaly. Reasumujac: USA w tej wojnie na pewno zalatwi wlasne korzysci. Ale zalatwi je niejako przy okazji rozwalenia dyktatora. Saddam spieprzyl sprawe, bo mogl spokojnie zyc i rzadzic w Irak, ale za bardzo podskakiwal i DAL PRETEKST do ataku. Nie badzmy naiwni. USA bylyby glupie gdyby nie dbaly o swoje interesy, ale tez nie robilyby tego w sposob jawnie bandycki i bezprawny! Saddam dal im mocne podstawy do ataku. A wojna musi sie zwrocic. I jeszcze jedna sprawa: w chwili obecnej tylko Stany Zjednoczone sa mocarstwem na tym swiecie. Mocna pozycje ma tez Wielka Brytania. I natrualnym jest ze te wlasnie panstwa sa w stanie decydowac o losach i bezpieczenstwie swiatowym. Reszta dawnych mocarstw albo pograza sie w socjalizmie/komunizmie, albo wychodzi z kryzysu po takim ustroju. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Wojna IP: 195.117.201.* 21.03.03, 13:21 loggy_ napisał: > A jednak wojna... > Czy popieracie Amerykanow,Brytyjczykow i Australijczykow czy moze > Francuzow,Niemcow,Rosjan i Chinczykow? > L. Yo! arabów trzeba tępić!! a juz w szczegolnosci takich jak husajn. na prawde nie rozumie ludzi ktorzy protestuja przeciwko tej wojnie!! przeciez nie ma innego wyjscia. i nie istotne czy amerykanom chodzi o rope czy nie. pomyslcie tylko jakto wy byscie musieli zyc w iraq i rzadzilby wami dyktator tai jak husajn. nie do przyjecia! a wszystkim ktorzy organizuja jakies marsze i hepeningi przeciwko wojnie proponuje wyjechac do iraq i tam zamieszkac. byc poddanymi saddama, oddawac wlasne zony synom saddama do zgwalcenia itp. i wszystko w swietle "prawa". przeciez to jest chore! z tym trzeba raz na zawsze skonczyc!! ALIANCI TAK! WOJNA TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Wojna IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.03, 14:34 Gość portalu: dr scott napisał(a): > loggy_ napisał: > > > A jednak wojna... > > Czy popieracie Amerykanow,Brytyjczykow i Australijczykow czy moze > > Francuzow,Niemcow,Rosjan i Chinczykow? > > L. > > Yo! > > arabów trzeba tępić!! a juz w szczegolnosci takich jak husajn. > na prawde nie rozumie ludzi ktorzy protestuja przeciwko tej wojnie!! przeciez > nie ma innego wyjscia. i nie istotne czy amerykanom chodzi o rope czy nie. > pomyslcie tylko jakto wy byscie musieli zyc w iraq i rzadzilby wami dyktator > tai jak husajn. nie do przyjecia! > a wszystkim ktorzy organizuja jakies marsze i hepeningi przeciwko wojnie > proponuje wyjechac do iraq i tam zamieszkac. byc poddanymi saddama, oddawac > wlasne zony synom saddama do zgwalcenia itp. i wszystko w swietle "prawa". > przeciez to jest chore! z tym trzeba raz na zawsze skonczyc!! > > ALIANCI TAK! WOJNA TAK! Dawno nie odzywałeś się na forum,a tu nagle... Jeśli jesteś tak bardzo za wojna, może trzeba się było zaciągnąć?? Wtedy to ty zabijałbyś i gwałciłbyś i pewnie to byłoby OK. Bo nie wierzysz chyba w to,że jedynymi zabitymi w tej wojnie będą żołnierze? J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Wojna IP: *.tg.akk.net.pl 22.03.03, 09:55 Gość portalu: Jerry napisał(a): > Dawno nie odzywałeś się na forum,a tu nagle... > Jeśli jesteś tak bardzo za wojna, może trzeba się było zaciągnąć?? Wtedy to ty > zabijałbyś i gwałciłbyś i pewnie to byłoby OK. > Bo nie wierzysz chyba w to,że jedynymi zabitymi w tej wojnie będą żołnierze? > J. Nie wiem po co mam sie zaciagac do armii, skoro mamy narzedzia takie jak Amerykanów i Brytyjczyków. Oni (szczegolnie Amerykanie) aż palą się do wojny, wystarczy im tylko nie przeszkadzac. I nie sądze, aby wojsko krajów cywilizowanych zabijało cywilów dokonywało gwałtów etc.... to domena armii radzieckiej, serbskiej, irackiej itp hord bandytów. i to wlasnie ich trzeba zlikwidowac. Nie przeszkadzajmy Aliantom dzialaniami takimi jak protesty itp. A juz zupelnym debiliznem sa tzw "zywe tarcze" - ludzie ktorzy jada do Iraq (podobno tam są) bronic obiektow irackich wlasnym cialem. no totalny bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Wojna IP: proxy 22.03.03, 17:26 Co do żywych tarcz to się zgadzam w całej rozciągłości tak jak do ruchów pacyfistów,szczególnie w Polsce. Wracając do niektórych pretekstów tej wojny, to wykluczam że USA zależy wyłącznie na ropie. A że Arabów trzeba tępić to sądzę że wszyscy ludzie mają prawo do życia w swoim kraju.11 wrzesień to nic innego jak zemsta arabów za proizraelską politykę USA.Większość kluczowych postaci życia politycznego USA to lobby żydowskie.A ono jest tak mocne że polityka USA jest mu praktycznie podporządkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: Wojna 22.03.03, 18:10 Gość portalu: Forman napisał(a): > A że Arabów trzeba tępić to sądzę że wszyscy ludzie mają prawo do życia w > swoim kraju. Oczywiscie chodzi mi o tych ktorzy propaguja cos takiego jak świeta wojna itp... czyli ludzi ktorzy nie moga przystosowac sie do zycis w cywilizowanym demokratycznym swiecie. A juz najbardzie tepic nalezy ludzi ktorzy potrafia religie wykorzystac jako narzedzie terroryzmu, a takim czlowiekiem jest np saddam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Wojna IP: proxy 22.03.03, 17:37 Jak wam się wydaje czy Polska jest w stanie wojny z Irakiem? Wg mnie jest,ale przecież nie jestem prawnikiem i mogę sie mylić ! Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: Wojna 22.03.03, 17:47 Gość portalu: Forman napisał(a): > Jak wam się wydaje czy Polska jest w stanie wojny z Irakiem? Wg mnie jest,ale > przecież nie jestem prawnikiem i mogę sie mylić ! Formalnie nazywa sie to Wojna o Irak a wlasciwie to nie wojna tylko akcja wojskowa majaca na celu oswobodzenia ucisnionego narodu irackiego i pomoc w zrzuceniu jazma tyrani. L. Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: Wojna 02.04.03, 08:21 Troche sie przedluza ta wojna. Ale jak twierdza - wszystko jest zgodnie z planem. W kazdym razie licze ze to sie szybko skonczy. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Wojna IP: proxy 02.04.03, 10:19 Coś mi się obiło o uszy ,że USA za udział w wojnie Polaków ma nam część długów umorzyć ? ?Może ktoś wiecej o tym wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: Wojna 02.04.03, 10:44 Tak. 2 ml dolcow maja nam darowac - tych co mielim zaplacic za samoloty. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Wojna IP: proxy / 192.168.3.* 08.05.03, 10:02 Sam już nie wiem, czy Polska dobrze zrobiła że znalazła się w Iraku.Ale stało się! !Zastanawia mnie reakcja 4 państw członków NATO,chcących tworzyć europejski system obronny, małe NATO wewnątrz "Amerykańskiego" NATO.Mam na myśli plan Niemiec,Francji,Belgii i Luksemburga.Skąd ta niechęć tych państw do USA ? Teraz Unia nas straszy że decycja o wysłaniu polskich skromnych wojsk do Iraku i ewent.zarządzanie części Iraku, może niekorzystnie wpłynąć na korzystanie z funduszy Unii w Polsce ? Czy ktoś ma opinię na ten temat,chętnie przeczytam. Nawiasem mówiąc Unia pomału przypomina mi RWPG z dyktatem ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: Wojna 08.05.03, 10:17 Unia nie przypomina RWPG. To jest RWPG!!! To po pierwsze. Po drugie: biedni irakijczycy z polskiej strefy okupayjnej... reformy ma u nich wprowadzac ten co wydzwignol polska gospodarke - min.Belka - biedni irakijczycy!!! ;))))) Chcialbym wyslac tam jeszcze Millera i Kolodke. L. Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: Wojna 08.05.03, 10:21 Reakcjs Franci i Niemiec byla alergiczna na poczatku. Te kraje aspirowaly do mocarstw swiatowych i chcialy pokazac USA ze nalezy sie z nimi liczyc. USA ich olaly - slusznie. Teraz gdy wojna sie skonczyla Niemcy, Francja i Belgia musza byc konsekwentne zeby sie nie zblaznic. Skoro w NATO rzadzi USA to stworza se swoje NATO w ktorym beda mogli rzadzic. A ze Polska poszla z USA to i Francja i Niemcy musza sie rzucac. Tym bardziej ze juz dawno mysleli ze kim jak kim, ale taka nedzna Polska juz rzadza!!! A tu sie okazalo ze jednak nie do konca. Wiec teraz strasza, groza, odtracaja nasze propozycje (zbyt dumni sa by je przyjac) np. wspolpraca w zarzadzaniu Irakiem. Ich strata!!! L. Odpowiedz Link Zgłoś
yasny Re: Wojna 08.05.03, 10:32 niemcy predzej sami zaatakowaliby chiny i krld naraz, niz pzystali na taki uklad z polska, to bylaby dla nich wielka skaza na honorze ... ale jakos wcale mnie to nie martwi Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Niemcy, Francja i ROsja 17.05.03, 21:11 Wiecie co... podoba mi sie jak niemcom gule wylaza na sama mysl, ze Polska bedzie okupowac Irak ;) A jeszcze Powell ich teraz niezle gnoji wychwalajac Polske w Niemczech za udzial w wojnie. Szkoda ze nie mamy odpowiedzialnych i madrych politykow, bo byliby wykorzystali te szanse naprawde dobrych stosunkow Polsko-Amerykanskich!!! L. Odpowiedz Link Zgłoś