Dodaj do ulubionych

a co z rada powiatu ? kto starostą ??

IP: 213.186.95.* 20.11.06, 10:33
Niniejsze forum zostało opanowane przez burzliwe dyskusje na temat drugiej
tury wyborow na burmistrza miasta TG... A co z rada powiatu ? Czy juz wiadomo
jaka koalicja poprowadzi nasz Powiat przez najblizsze cztery lata ?? Kto
bedzie starosta? Moim zdaniem to rownie wazne dla nas... mieszkancow... Czy
zakonczylismy juz okres inwestowania w miasto dotychczasowego starosty i
wreszcie zabierzemy sie na szkoly i drogi w TG ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Martin Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.131.* 20.11.06, 11:00
      w tym biegu możemy wykluczyć obecnego starostę.
      Moimi kandydatami w tym biegu są:
      1. Maria Rogocz (obecny v-ce starosta)
      2. Gustaw Jochlik (były burmistrz Radzionkowa)
      Na pewno będzie to ktoś z koalicji PO-IO.
      • Gość: gość Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.229.* 20.11.06, 13:40
        źle kombinujesz to PEPEK dostał największą ilość głosów w wyborach
        • Gość: martin Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.131.* 20.11.06, 14:11
          No i co z tego?? Starostę wybiera większość z pośród radnych powiatu, a Pepek
          swoją większość może sobie wsadzić:) Chroń nas Panie Boże od takiego starosty,
          Pepek Starostą, Tarnowskie Góry miastem policyjnym i ogólna prohibicja. Po za
          tym Pepek ze swojej neo-SLDowskiej partyjki jest sam w powiecie, a koalicja
          PO-IO na pewno nie przygarnie go pod swoje skrzydła, chwalmy niebiosa :).
          Obstawiajcie dalej, kto zostanie starostą, zobaczymy kto miał rację :)
        • Gość: Adam Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.131.* 20.11.06, 14:14
          Pepek starostą, Kononowicz prezydentem :) to w Tym kraju mnie nie ma :)
      • Gość: Jaro.. A mnie sie obiło że Korpok..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 16:56
        A mnie sie obiło że starostą zostanie Korpok bo juz ma za sobą co najmniej 7
        osób które go popierają.

Na siłę szuka, większego poparcia. Jak coś innym obieca to i też dostanie to
        stanowisko.

A jak nie to bedzie RYŁ POD INNYMI RYWALAMI tak jak pod swoim poprzednikiem.
    • Gość: mieszkaniec Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.131.* 20.11.06, 14:17
      Obiło mi się o uszy że Starostą ma zostać niejaki Andrzej Fiała z PO, wiecie coś
      o nim??
      • Gość: cc Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:31
        fiala byl kiedys nauczycielem w mechaniku
        • Gość: Marta Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:01
          Słyszałam, że może zostać STAROSTA: pan Mrachacz, Fiała lub Wilk - bo są z
          Tarnowskich Gór. Czy jest to możliwe ?
          • Gość: głos Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:02
            ale jaja ...
            • Gość: Martin Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.131.* 20.11.06, 15:12
              Mrachacz (Pepek) nie zdobędzie poparcia, kto by głosował na człowieka który
              wypisywał mandaty pt: "za niemianie świateł" <lol> (kretynizm).
              Co do pana Wilka wątpię, nie dostanie się tego korytka, nie jest zbyt lubiany
              wśród radnych.
              Wszystko się rozegra wewnątrz koalicji PO-IO. Obecnego starostę możemy pożegnać.
              • Gość: Tarnogórzanka Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:41
                Ja też słyszałam, że nowym starostą ma zostać Pan Fiała, chociaż jest to kandytatura, z której samo PO nie jest do końca zadowolone, no cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, hahah :))))
                • Gość: Martino Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.131.* 20.11.06, 15:58
                  Dobrą osobą wg mnie z ramienia PO był by pan Gustaw Jochlik, ale z tego co on
                  mówi, jest już za stary:p i jak by chciał rządzić to by dalej piastował funkcje
                  Burmistrza Radzionkowa. Pożyjemy zobaczymy, tylko niech Bóg wysłucha nasze
                  prośby o to by starostą nie został nikt z trójcy Burdziak-Wilk-Mrachacz
                  • Gość: Marta Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 23:04
                    Burdziak - daj spokuj ! Kibicujmy Wilkowi - to niezła alternatywa do obecnej
                    rzeczywistości ! Wilk na starostę !
                    • Gość: epoka Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 23:07
                      co się dzieje z Ganszyńcem ? czy on jeszcze ... ?
                      • Gość: Marta Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 23:10
                        Wilk, Wilk, Wilk ... Ganszyniec NIE, NIE, NIE ...
                        • Gość: Marcin Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.131.* 21.11.06, 08:37
                          Marto wilk nie zostanie starostą, mogę się założyć:) nie ma porozumienia między
                          Przymierzem a koalicją PO-IO, Wilk odpada i dzięki Bogu, jego super plan
                          zbudowania hali sportowej w ogródku gimnazjum hehe niezły plan. Chce pozostawić
                          po sobie spuścizne w gimnazjum którym uczył. Chce żeby go wspominano jak
                          Babireckiego, raczej mu się to nie uda:)
                          • Gość: aniołek Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:30
                            Wilka wspominać jak Babireckiego? Tego nie przeżyję!!!!
                            • Gość: misiu Korpak będzie starostą IP: *.strong-pc.com 21.11.06, 10:29
                              starostą zostanie pan Korpak
                              • Gość: pajączek Re: Korpak będzie starostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:18
                                misiu - chyba kpisz ! Starostą musi zostać Wilk, bo wtedy nam zwierzątką będzie
                                żyło się lepiej, poza tym, co on teraz będzie robił na emeryturze ?
                                • Gość: zając Re: Korpak będzie starostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:21
                                  Boję się Wilka !!! Wam też dobrze życząc zwracam uwagę na to że Wilk to ...
                                  • Gość: ha Re: Korpak będzie starostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:28
                                    pożeracz babć i Czerwonych (!) Kapturków;)
                                  • Gość: ha Re: Korpak będzie starostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:28

pożeracz babć i czerwonych kapturków :)

• Gość: Wioletta Re: Korpak będzie starostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:37
                                      Co za insynuacje ? Nie jestem babcią a Wilk mi się bardzo podoba. Oddam na
                                      niego głos w drugiej turze wyborów. Was też zachęcam. On jest taki milutki. A
                                      do tego chce go skrzywdzić pan Szczerba pozbawiając pracy po wyborach. Ratujmy
                                      pana Wilka.
                                      • Gość: Funia Re: Korpak będzie starostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:49
                                        kochana Wiolu! Wilk nie bierze udzialu w drugiej turze wyborów. On juz swoje
                                        ugral.Nielojalnym pracownikom powinien Szczerba podziekować! Ja mu w tym pomoge.
                                        Wasza kochana Funia
                              • Gość: sen(zimowy) Re: Korpak będzie starostą IP: 213.186.95.* 21.11.06, 12:55
                                "misiu" lepiej abyś nie krakał i zapadł w zimowy sen...chyba ,że jesteś z
                                Rojcy.
                                • Gość: misiu Re: Korpak będzie starostą IP: *.strong-pc.com 21.11.06, 12:59
                                  takie są fakty.
                                  • Gość: kubuś Re: Korpak będzie starostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:13
                                    misiu - najlepiej to by było tak: Ganszyniec, Wilk i Burzka - na polityczną
                                    emeryturę ! raz na zawsze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Pis-ior Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 213.186.95.* 21.11.06, 12:50
      PO chociażby ze względów ambicjonalnych chyba nie chce dopuścić do wyboru
      Starosty z poza Platformy, nie mówiąc o tym, że też z poza TG. Tylko problem w
      tym ,że podobnie jak do miasta na Burmistrza, nie ma kandydata na to
      stanowisko.Co więcej, nawet nie ma kim obsadzić zarządu.Pozostaje stara gwardia
      czyli Korpak i niezatapialny Achim.
      I gdzie te kadry panie Głogowski ?
      • Gość: matek Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.131.* 21.11.06, 12:57
        Pisior bredzisz, PO ma odpowiednie osoby co do tego Fiała, Jochlik, Czapla
        wybieraj, a jakby było mało to przecież jest koalicja z inicjatywą obywatelską
        gdzie jest pani obecna v-ce starosta Maria Rogocz, sądzę że czasy p. Korpaka się
        zakończyły
        • Gość: małek-2 Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:09
          A może Starosta powinien zostać wybrany z poza RADY ?????????????????????????
          • Gość: Marcin Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.131.* 21.11.06, 13:11
            Taka możliwość jest, ale znając radnych do tego nie dojdzie :)
            • Gość: małek-2 Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:18
              Szkoda ! Myślę, że mam conajmniej dwie ciekawe kandydatury, np. Jan Ozga czy
              Krzysztof Łoziński. Myślę, że są i inni. Co ty na to ?
              • Gość: Martin Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.131.* 21.11.06, 13:21
                Łoziński musiał by się zrzec mandatu radnego miasta. Broń boże nie Ozga on niech
                lepiej pożary gasi :). Wg. mnie najlepszy samorządowiec i specjalista w tej
                dziedzinie w tg to Krzysztof Śmieja.
                • Gość: GOŚC Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.230.* 21.11.06, 14:08
                  PEPEK I TYLKO PEPEK - I BĘDZIE PORZĄDEK !!!
                • Gość: małek-2 Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:18
                  Zgadzam się z tabą, ale on nie chce iść do samorządu. Fajnie, że o nim
                  wspomniałeś ! Śmieja ma bardzo dobre zdanie o Łozińskim. Zresztą ja też. Coś w
                  tym musi być. O łozińskim ciepło wypowiada się również dotychczasowy Starosta i
                  jego V-ce - pani Rogocz. Wiesz - a chyba go i pan Pepek lubi.
                  • Gość: Martino Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: 83.238.131.* 21.11.06, 14:41
                    Łoziński może by był kompetentny na to stanowisko, nie znam go, ale z tego co
                    widzę nie ma charyzmy, jest za "miękki" zapewne był by kierowany przez p. Wilka,
                    już było wspomniane o tym w innym wątku. Pepek nie ma nic do gadania, nie ważne
                    czy kogoś lubi czy nie, nikogo to nie interesuje, po za tym jest on sam z
                    ramienia swojej partii w radzie powiatu i sądzę, że nikt nie będzie chciał się z
                    nim wiązać w koalicji. Mrachacz kompromitował i przerywał pracę radę powiatu
                    poprzedniej kadencji. Panu Pawełkowi podziękujemy, na emeryturę.

Zapraszam do brania udziału w sondzie

www.sonda.pl/sonda_strona.php3?id=438571&uid=330294
                    w temacie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=102&w=52590034
                  • Gość: feliks Re: a co z rada powiatu ? kto starostą ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 01:01
                    takie zdanie będą mieli tak długo jak długo on nie rozliczy delegacji do Nakła
                    Śl kilometrami do Nakła n/Notecia, ma w tym wprawę wieżcie mi jak się
                    zorietowali w ratuszu to dali mu propozycję nie do odrzucenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka