IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:22
Prawdopodobnie w okolicy T.G. mają powstać nowe drogi.
Czy ktoś wie więcej na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cygan Re: S-11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:58
      Tak może będą :-P
      Droga z Poznania - docelowo 4 pasmowa - jest propozycja by przechodziła przez
      łaki w połowie pomiędzy Pniowcem i Strzybnicą, potem "w lesie jakieś 200 m" od
      Grzybowej, w rejonie Czarnej Huty przez tory i dalej do węzła autostrady w
      Pyrzwicach, omijając Chechło. Po drodze połączenie z obwodnicą
      Może będzie bo wczoraj w Strzybnicy było zebranie, byłem widziałem i słyszałem,
      nie wiem jak się skończyło, bo wyszedłem jak okazało się, że lepiej będzie jakby
      droga wogóle ominęła TG. Po co nam to. Niech tiry dalej walą Zagórską, a te co
      do Czarnej Huty mają Kościelną i Grzybową. Po jaką cholerę nam nowe drogi,
      przecież są!
      • Gość: milk57 Re: S-11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:25
        A co ze starą drogą na Poznań 11, przecież to jest jedyne połączenie K-
        ce,Chorzów, Bytom, T-G - Poznań tak ma zostać w tym stanie.
        • Gość: cygan Re: S-11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:00
          S11 to właśnie nowa-satara 11
          Nie Kołobrzeg Bytom, a na razie Kołobrzeg? Poznań Pyrzowice.
          Stara 11 bedzie drogą do ruchu lokalnego
          • Gość: milk57 Re: S-11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:24
            Dzięki za informacje dobrze co nieco wiedzieć co się dzieje wokół nas.
          • helenaaa Re: S-11 08.02.07, 22:20
            Tiaaa jasne. Mamy super ful wypasione drogi... szerokie jak autostrady w Stanach
            Zjednoczonych i płaskie jak stolnica mojej babci.
            Nie wiem gdzie mieszkasz ale chyba raczej nie na Zagórskiej. Ja mieszkam przy
            tej własnie drodze. Latem nie da sie okna otworzyć a dzieci strach wypuścić na
            podwórko.
            Jeszcze się tylko dziwie że żadnego Tira w sypialni nie miałam.
            No ale po co budowac drogi przecież zdaniem niektórych juz je mamy.

• Gość: Piotr Re: S-11 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.07, 22:53
              dro S-11 jest potrzebna dla T.Gór i okolicy.Jednak proponowany przez starostwo
              projekt przebiegu tej DODATKOWEJ drogi jest zły.Porażająco ZŁY.
              Na spotkaniu w Strzybnicy starosta motywował przebieg dodatkowej drogi
              aktywizacją strefy CZArnej Huty celem stworzenia nowych miejsc pracy oraz
              lepszego skomunikowania miasta z Katowicami.Ta argumentacja jest populistyczna
              i pozbawiona zdrowego rozsądku.Starosta oraz przedstwiciel Zarządu dróg w
              swojej argumentacji w czasie spotkania w Strzybnicy chwilowo wywołali
              wrażenie ,że po wybudowaniu nowej drogi ,dotychczasowa droga ,czyli ZAGÓRSKA
              będzie wyłączona z ruchu -zamknięta dla Tirów.Nic takiego nie nastapi ...-
              Zagórska jest częścią drogi krajowej oraz obwodnicy miasta i nie ma możlwiosci
              wyłączenia tranzytu Tirów oraz samochodów osobowych i dotawczych.Owszem ruch
              zmaleje o 10 -góra 20 % ,ale nie więcej.Nie można zamknąć Zagórskiej dla
              Tirów ,samochodów dostawczych i osobowych .Przecież oznacza to likwidację
              miejsc pracy i paraliz gospodarczy.Wszystkie firmy położone od Brynka do
              centrum T.Gór na Zagórskiej musiałby dostarczac zaopotrzenie balonami :
              ZAMET,GEKOKART,Inpol,Bazaltex,szereg firm na Batalionów Chłopskich oraz
              kilkadziesiąt położonych w centrum magazynowym połozonym na tenie byłych
              zakładów mięsnych oraz w pobliżu.Chyba ,że starostwu chodzi o powstanie nowych
              miejsc pracy przez likwidację innych.Cały tranzyt od strony Lublińca w
              stronęTesco i JYSKA samochodów osobowych oraz Tirów w strone T.Gór i Gliwic-
              Zabrza POZOSTANIE.Odpadnie jedynie tranzyt na Bytom-Katowice -Kraków-Siewierz.
              Proszę zwrócić uwagę,że ruch samochodów powinien zmaleć po wydbudowaniu
              autostrady A-1 Gdansk-Łodź-Czestochowa-Przyrzowice-Chalupki.Proponowany przez
              starostwo przebieg drogi jest porażajaco zły dla Strzybnicy,Pniowca,Puferek i
              półncnej części T.Gór.Ten przebieg oznacza po prostu wprowadzenie TRZECIEJ
              równoleglej drogi do tych miejscowosci w odległości co 400 m od siebie :
              Zagórska-Kościelna (Grzybowa)-droga S-11.Trzecia droga oznacza potrójne
              kleszcze- imadło drogowe dla wszystkich mieszkańców,terenów
              rekreacynych,działek budowlanych,osiedla,parceli,firm tam dzialających.Oznacza
              zamknięcie szansy rozwoju budownictwa jednorodzinnego -o wielorodzinnym nie
              wspomnę,bo starostwo czy miasto nie ma takich celów.Zupełnie bez sensu jest
              wpuszczanie tą lokalizacją :będzie drożej,bo przebieg jest
              wydłuzony ,trudniejszy teren : ujęcia wodne,drogi,mostki,i szereg spraw sądowych
              z właścicielami działek.Chyba ,nie tędy droga do nowej drogi...
              Droga jest potrzebna i nikt jej nie neguje ,ale w proponowanej lokalizacji.
              Nie ma żadnej gwarancji,że jacykolwiek inwestorzy pojawią się na terenach po
              Czarnej Hucie-a dla mnie ,nie wiem dlaczego dla starostwa nie,jakakolwiek
              inwestycja poza trawą i dzrewami nie powinna tam mieć miejsca.Żadne naruszenie
              warstwy ziemi przez nowe budowane inwestycje nie moze miec miejsca ,ze względu
              na możliwiość naruszenia bomby ekologicznej ,która tam tyka.
              Mam nadziję ,że tym razem Polak nie będzie głupi po szkodzie.Włodarze miasta
              chcą po wielu latach za pieniądze uniii wprowadzić drogę do miasta i chwała im
              za to-ale nie tędy ta droga !ga
              • Gość: okolice TG Re: S-11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:02
                To moze jakies inne propozycje skoro sie tyle rozpisałes? Moim zdaniem powinni
                jak najszybciej zacząc a jeszcze szybciej skonczyc budowe nowej drogi S1
                • Gość: martino Re: S-11 IP: 89.107.158.* 21.02.07, 09:13
                  a tak to ma wyglądać:
                  www.powiat.tarnogorski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=617&Itemid=36
                  • Gość: Jardo Re: S-11 IP: *.psary.eu 11.03.07, 10:08
                    Jest gdzies w necie dokładniejsza wersja tej mapki (większa rozdzielczość) ?
                    www.powiat.tarnogorski.pl/images/stories/Aktualnosci/2007/mapa/a1s11w911_new_1.jpg
                    • milk57 Re: S-11 15.03.07, 20:13
                      Dzisiaj znowu odbyła się debata nad now a drogą S-11, Czy może ktoś wie o co
                      chodzi.
                      • kkate1 Re: S-11 15.03.07, 22:23
                        wiecie jakie sa trzy rzeczy na swiecie, ktore najbardziej dzwigaja adrenaline
                        - angielska flegma
                        - rosyjska ruletka
                        - polskie drogi
                    • Gość: Jardo Re: S-11 IP: *.psary.net.pl 17.03.07, 20:52
                      sam sobie odpowiem:
                      www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ca6f753c511439e7
    • Gość: Jardo Re: S-11 - warianty przebiegu IP: *.tpnet.pl 25.04.07, 16:46
      www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=12830737&postcount=86
    • Gość: adi Re: S-11 - ustalono przebieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 00:33
      www.tg.net.pl/forrum/s_11.jpg
      • Gość: Leszek Re: S-11 - ustalono przebieg IP: *.stk.vectranet.pl 09.05.07, 19:00
        Juz widze protesty mieszkańców Lasowic - droga miała przechodzic w odległości
        kilkudziesięciu metrów od kilku domków na pniowcu, a teraz ma przechodzić w
        odległości kilku metrów od blokowiska w Lasowicach - nie wiem kto to wymyślił
        • marcks Re: S-11 - ustalono przebieg 10.05.07, 10:25
          no wymyslili jak diabli, ten wariant jest calkiem nierealny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka