Dodaj do ulubionych

Sieć internetowa - jaką polecacie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 16:43
Witam,
zrezygnowałem wczoraj z neostrady. Szukam innego, solidnego dostawcy.
Tepsa była solidna ale zbyt droga. Proszę o opinie korzystających- z kim
warto podpisać umowę?
Myślę o ŚTK,pakiet TV+tel.+int. za 99 zł
www.stk.com.pl/index.php?a=uslugi&b=pakiety&c=oferta
ale jeszcze nie zdecydowałem.
Mieszkam na Przyjaźni.
Dzieki za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • kubik_pl Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? 13.02.07, 17:02
      Netia/Multimo via BSA
      • Gość: TG Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 17:41
        Dzięki, właśnie patrzę na tą ofertę multimo. A telefon gdzie polecacie?
        • kubik_pl Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? 13.02.07, 18:14
          telefon to może Dialog by WLR, poczytaj na telepolis.pl - wczoraj był news ntt.
          • Gość: TG Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 18:43
            Sprawdziłem tą ofertę,dzięki:)
            Jednak wybiore chyba ofertę ŚTK, jest najkorzystniejsza.
            • Gość: dadus27 Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.07, 18:58
              Poczytaj na forum ŚTK jak ludziska narzekaja na internet. Ja proponuję netie. Sam mam i jestem zadowolony.
        • Gość: Erewhon Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: 89.107.158.* 14.02.07, 07:45
          A telefon w Erze, sam zastanawiam się nad ich ofertą telefonu stacjonarnego.
          Niski abonament i zachowanie numeru.
          • Gość: TG Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 22:19
            Żeby mieć telefon domowy w erze trzeba wykupić też abonament na komórkę w erze
            oczywiście.
            A ja mam gdzieś taką sprzedaż wiązaną:]
            • kubik_pl Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? 14.02.07, 23:01
              nie jestem zwolennikiem tej sieci, ale tu niestety się z Tobą niezgadzam. można
              kupić samą erę domową, ale abonament jest wtedy droższy o 5 zł.
            • Gość: lili Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 18:38
              Maniera Serwis Wieszowa
    • Gość: magnez Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:40
      Na przyjaźni mamy TICOM.Polecam. Polecam www.ticom.pl Mają siedzibę na
      ul.Morcinka.
      • Gość: TG Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:04
        Ticom? Za 45 zł m-cznie? Niech spadają:)
        • Gość: TG Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.stk.vectranet.pl 24.02.07, 20:53
          Zdecydowałem się na ŚTK, od wczoraj już wszystko działa. Szybkośc nie jest zbyt
          wysoka, ale jesli nie ściągam za wiele z sieci - wystarczy. No i za 19,90 nie
          można spodziewać się nie wiadomo czego;)

Tepsa niech spada, telefon też już mam z dużo niższym abonamentem.
          • Gość: ja Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 22:30
            nie rozsmieszaj,śtk ,nedza i tyle.
            • Gość: TG Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.stk.vectranet.pl 25.02.07, 09:21
              Nędza? Przed chwila sprawdzałem prędkość, wyszło dokładnie 949,94 kbit/s.
              Za 19,90 zł miesięcznie.
              Podaj mi namiary na lepszą ofertę, skorzystam:)
              • Gość: Jaro... Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 11:26
                > Za 19,90 zł miesięcznie.

Tylko przez jaki czas będziesz tyle płcił.A jaka jest cena po skończeniu tej
                promocji.
                • Gość: TG Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.stk.vectranet.pl 25.02.07, 11:41
                  39,90 po roku czyli średnia przez 2 lata to 30 zł
                  • Gość: Jaro... Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 19:12
                    > 39,90 po roku czyli średnia przez 2 lata to 30 zł

No to chopie lejesz woda. Za jaką szybkośc bo napewno nie za 512 czy 1 megowe.

Akurat w piątek się pytałem bo chcę sie od tepsy oderwać na dobre ale warunki
                    jakie mi przedstawiono były nie do przyjecia.
                    Netia, bije wszystkich na łeb i na szyję.
              • Gość: TG Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.stk.vectranet.pl 25.02.07, 12:12
                Transfer nie zawsze jest tak szybki, teraz np. idzie wolno. Żeby nie było, że
                tak pięknie za tak małą kasę:)
                Ale jeśli ktoś nie ściąga wiele z sieci, wystarczy.
                • Gość: gregor Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:38
                  Polecam Ticom, maja teraz super ofertę za 20 zł,miałem wcześniej neostrade
                  masakra. Ticom chodzi bez żadnego problemu.
                  • Gość: zbychu Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 09:41
                    Tak zgadzam sie, tez jestem w sieci Ticom. Działa bez zadnego problemu.Jedyna
                    firma w której dbaja o stałych klientów, jak są obnizki jakieś promocje zawsze
                    mozna skozystac i oczywiscie, jakosc usługi cały czas bardzo dobra :-) Widac
                    mozna !!!!
                    • Gość: rulezdc Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:27
                      tez zastanawiałem się, od jakiego IPS wziąść dostęp do netu
                      po kalkulacji padlo na STK
                      promocja 256/128 kbit za 19,90 w pierwszym roku 512/256 kbit za 49,90 w drugim roku
                      mam ja juz 4 dzien i jak narazie nie bylo problemow, mam transfer taki za ktory zaplacilem i nie narzekam (nic wiecej mi nie jest potrzebne)

co do Ticom-u rowniez sie zastanawialem (mialem o nich pochlebne informacje od znajomych, ktorzy maja net-a od nich), ale jedno mnei zniechecilo:
                      zakladali sasiadowi neta, i ciagneli kable i jak widze jak te kable sa pociagniete, to naprawde mnie ciarki wziely
                      to sie ma nijak do zalecen, prawa budowlanego i reszty przepisow
                      poprostu masakra
                      • Gość: TG Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.03.07, 15:56
                        W drugim roku jest 39,90 a nie 49,90. Mam umowę z nim więc wiem.
                        • Gość: TG Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.03.07, 15:59
                          Z nimi tj. ŚTK oczywiście:)
                        • Gość: rulezdc Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.stk.vectranet.pl 02.03.07, 20:47
                          no niestety warunki sie zmienily,a kiedy zamawiales usluge
                          bo ja 22 lutego i juz babka mi podala takie ceny jak ci napisalem
                          moze cos kurcze w kulki sobie leca to zaraz im to zwroce, do 10 dni mozna
                          • Gość: TG Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.zaodrze.punkt.pl 02.03.07, 23:12
                            Zamówienie złożyłem chyba 18-go lutego,więc jeszcze wg. starych zasad. Później
                            mogło być juz drożej.
                          • Gość: gabi Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:28
                            Ja polecam Ticom, sprawdzona firma, w każdej sprawie z komputerem, netem udzielają
                            fachowej informacji można na nich liczyć. Maja sprawny serwis w razie
                            jakiejkolwiek awarii komputera od razu działają wystarczy tylko zadzwonić.
    • Gość: angol Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 15:44
      Zdecydowanie polecam NEOSTRATĘ - TELEKOMBINACJA S.A. wyp....oli was wszystkich
      bez mydła! - nawet nie będziecie wiedzieć kiedy!
      Tak, że jeszcze raz polecam - omijajcie tą powszechnie znaną firmę SZEROKIM
      łukiem!!!
      Od niedawna mam dojście do internetu - tak zwaną - drogą radiową.
      Działa wręcz genialnie! - jest o WIELE szybsze od najtańszej neostrady, no i
      zdecydowanie tańsze.
      • Gość: Allo Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.strong-pc.com 07.04.07, 23:23
        A jaką sieć polecacie w okolicy ul.Klonowej (Stadion Gwarek)? Tam chyba nie ma
        zbyt dużego wyboru :/
    • Gość: mieszkaniec TG Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 11:15
      pozdro dla kolesia co palił dokumenty z protonetu za garażami na ohio ;)
      wesołych świąt! ;P
      • Gość: Pytajnik Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.strong-pc.com 08.04.07, 15:40
        Czy sieć TiCom ma zasięg radiowy z Fazosu w okolicę ulicy Klonowej (st.Gwarek) -
        to niby tylko 2 km?
        • Gość: Pytajnik Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.strong-pc.com 10.04.07, 12:02
          Nikt nie ma w tamtej okolicy internetu ;)?
    • Gość: Alr A protonetu nikt nie poleca :) ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:35
      Witam, z ciekawością przeczytałem Wasze opinie, bo od maja rezygnuję z protonetu
      i szukam czegoś w zamian. Obiecywali szybkie łącza a tymczasem upload jest
      taki,że wysłanie maila z załącznikiem graniczy z cudem. Do tego fatalna pomoc,
      zbywająca dzwoniących, na reklamacje pisemne nie odpowiadają, jednym słowem
      totalne olewanie klientów. Gdyby ktoś rozważał wybór tego dostawcy- szczerze
      odradzam.

Pozdrawiam
      Alr
      • Gość: dżej-dżej obiecanki protonetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:22
        Gość portalu: Alr napisał(a):

> Witam, z ciekawością przeczytałem Wasze opinie, bo od maja rezygnuję z
        protonet
        > u
        > i szukam czegoś w zamian. Obiecywali szybkie łącza a tymczasem upload jest
        > taki,że wysłanie maila z załącznikiem graniczy z cudem. Do tego fatalna pomoc,
        > zbywająca dzwoniących, na reklamacje pisemne nie odpowiadają, jednym słowem
        > totalne olewanie klientów. Gdyby ktoś rozważał wybór tego dostawcy- szczerze
        > odradzam.
        >
        > Pozdrawiam
        > Alr

Dalej obiecują, tylko pod inną nazwą ( Futuronet) miesiac darmowego neta.
        • Gość: Arbiii Re: obiecanki protonetu IP: *.strong-pc.com 27.04.07, 16:31
          Naprawdę nikt nie poleca jakiegoś internetu w TG (ale nie tego z wielkich
          osiedli: Fazos, Osada, Przyjaźń, Strzybnica, itp)
    • Gość: mieszkaniec Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:36
      Mieszkam w Miasteczku jak tu są mozliwosci podłaczenia sieci internetowej
      (kablówka odpada, brak) może ktoś mi pomoże
    • Gość: necik Re: Sieć internetowa - jaką polecacie? IP: 83.1.74.* 23.04.08, 14:24
      co w końcu wybrałeś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka