Gość: dr scott IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 12:44 tylko i wylacznie z papierami. Skoda Rapid - czyli sportowa wersja 105 (coupe) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jerry Re: kupię Skodę Rapid IP: *.karo.punkt.pl / *.gazeta.pl 02.08.03, 13:08 Czyżby Fiat 125P już nie wystarczał? A może rdza zjadła Twojego rumaka?:-) Pozdrawiam J. P.S. Niestety nie mam pojęcia kto miałby takie cacko na zbyciu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: kupię Skodę Rapid IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 15:05 Gość portalu: Jerry napisał(a): > Czyżby Fiat 125P już nie wystarczał? A może rdza zjadła Twojego rumaka?:-) > > Pozdrawiam > J. > > P.S. Niestety nie mam pojęcia kto miałby takie cacko na zbyciu;-) o NIE!! tego nie powiedzialem ze nie wystarcza.... ;D (szczegolnie teraz) ale wiesz.... mam zylke kolekcjonera :DDD a rapidy sa boskie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: kupię Skodę Rapid IP: *.karo.punkt.pl / *.gazeta.pl 02.08.03, 13:18 Nie jestem specem Skody ale Rapid był robiony chyba na bazie 120-tki a nie 105-ki? J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: kupię Skodę Rapid IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 15:09 Gość portalu: Jerry napisał(a): > Nie jestem specem Skody ale Rapid był robiony chyba na bazie 120-tki > a nie 105-ki? > > J. no ja tez specem w dziedzinie skody nie jestem, ale rapidy byly juz od starej skody robione. od tej co byla przed 105. a 120 tez oczywiscie byla w wersji rapid, jest to skoda rapid 136 ;D malo tego jest w polsce. a jak sa to albo jak kazda stara skoda (prawie wraki) albo dobrze utrzymane i odpicowane. ja bym wllasnie chcial sobie taka skodiczke odpicowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: kupię Skodę Rapid IP: proxy / 192.168.3.* 02.08.03, 13:41 Ja jeżdze i robie Skody.A więc 130tka ma silnik 1289 ccm,a więc jest to 130tka ! Moc jest taka sama jak Favoritka 135. Trudno znależc nie zgnity egzemplarz. Co do Rapidki to ma 5 tkę skrzynię,napęd tylny--z przegubami nie jak 105,czy 120 sztywną półoś. W tej chwili robię remont silnika skody 130 analogiczny jak w Rapid.Silnik 130 różni się trochę od Favoritki m.in głowicą. Pod koniec produkcji 120,130tki Czesi wpakowali do nich silniki z Favoritki.Modele te miały oznaczenie 135,136 były produkowane na eksport do Chin.Śladowe ilości tych wesji można spotkać na Słowacji i w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: kupię Skodę Rapid IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 15:13 Gość portalu: Forman napisał(a): > Ja jeżdze i robie Skody.A więc 130tka ma silnik 1289 ccm,a więc jest to > 130tka ! > Moc jest taka sama jak Favoritka 135. > Trudno znależc nie zgnity egzemplarz. > Co do Rapidki to ma 5 tkę skrzynię,napęd tylny--z przegubami nie jak 105,czy > 120 sztywną półoś. > W tej chwili robię remont silnika skody 130 analogiczny jak w Rapid.Silnik 130 > różni się trochę od Favoritki m.in głowicą. > Pod koniec produkcji 120,130tki Czesi wpakowali do nich silniki z > Favoritki.Modele te miały oznaczenie 135,136 były produkowane na eksport do > Chin.Śladowe ilości tych wesji można spotkać na Słowacji i w Czechach. o prosze.... Forman rozwial wszelkie watpliwosci. nawet nie wiedzialem o takich powiazaniach chabety z favorita.... myslalem ze favorita ma jakis konstrukcyjnie nowy silnik, a tu widze ze bazuje na tym z chabet. no nie mniej jednak nadal szukam rapidki :) ps. Forman remontujesz silniki?? Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: kupię Skodę Rapid 02.08.03, 20:43 Gość portalu: Forman napisał(a): > Ja jeżdze i robie Skody.A więc 130tka ma silnik 1289 ccm,a więc jest to > 130tka ! > Moc jest taka sama jak Favoritka 135. > Trudno znależc nie zgnity egzemplarz. > Co do Rapidki to ma 5 tkę skrzynię,napęd tylny--z przegubami nie jak 105,czy > 120 sztywną półoś. > W tej chwili robię remont silnika skody 130 analogiczny jak w Rapid.Silnik 130 > różni się trochę od Favoritki m.in głowicą. > Pod koniec produkcji 120,130tki Czesi wpakowali do nich silniki z > Favoritki.Modele te miały oznaczenie 135,136 były produkowane na eksport do > Chin.Śladowe ilości tych wesji można spotkać na Słowacji i w Czechach. Forman, a mosz moze czesci z tych 130?? np skrzynie 5, zawieszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: kupię Skodę Rapid 02.08.03, 20:56 napisz jak masz czesci do skody bo jestem zainteresowany... np tez obrotomierz by sie przydal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: kupię Skodę Rapid IP: proxy / 192.168.3.* 02.08.03, 20:59 Sprawa wygląda tak ! Zawieszenie czyli belka przednia jest w zasięgu ręki !Oczywiście z układem kierowniczym na listwę ! Skrzynię 5 tkę mam ze 120 tki,żeby ją wsadzić do 130tki trzeba mieć starą skrzynię z tej 130tki no i półosie. Zapomniałem dodać dr,scottowi że zacisk hamulcowy w 130tce ma 4 (cztery !) tłoczki na 1 kole.Przy sprawnym układzie to hamulce są rewelacyjne jak na tak stare konstrukcyjnie auto ! Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: kupię Skodę Rapid 02.08.03, 22:51 Gość portalu: Forman napisał(a): > Sprawa wygląda tak ! > > Zawieszenie czyli belka przednia jest w zasięgu ręki !Oczywiście z układem > kierowniczym na listwę ! > Skrzynię 5 tkę mam ze 120 tki,żeby ją wsadzić do 130tki trzeba mieć starą > skrzynię z tej 130tki no i półosie. > > Zapomniałem dodać dr,scottowi że zacisk hamulcowy w 130tce ma 4 (cztery !) > tłoczki na 1 kole.Przy sprawnym układzie to hamulce są rewelacyjne jak na tak > stare konstrukcyjnie auto ! WYSMIENICIE!! to kiedy mozemy sie spodkac?? i gdzie?? skrzynka sie przyda polosie mozna kupic nowe i silnik z jakiejs fawority 136 na benzyne 98oktanowa i bedzie smigac jak rakieta! ...znaczy sie jak chabeta :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: kupię Skodę Rapid IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 20:56 kiedys na ohoi byl gosciu co mial takie dwie stare chabety. to byl jakis pasjonat. ale to byly zwykle chabety. chociaz moze tam miald pod maska cos inkszego???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: kupię Skodę Rapid IP: proxy / 192.168.3.* 02.08.03, 22:46 Niby skoda to stare rozwiązanie,ale proszę pokazać auto o 2 wahaczach z przodu a między nimi spręzyna ?(Autka wyczynowe tak mają).Gdyby jeszcze ten przód w skodzie był bardziej dociążony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: kupię Skodę Rapid IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 23:08 Gość portalu: Forman napisał(a): > Niby skoda to stare rozwiązanie,ale proszę pokazać auto o 2 wahaczach z przodu > a między nimi spręzyna ?(Autka wyczynowe tak mają).Gdyby jeszcze ten przód w > skodzie był bardziej dociążony. no fakt. niektore stare rozwiazanie stosowane sa po dzis dzien w ulepszonych wersjach. jesli cos jest dobre i proste to znajdzie zastosowanie wszedzie. a koszt dwuch wahaczy i sprezyny jest taki sam jak koszt innych dwuch wahaczy i sprezyny, wiec dlaczego by ich nie skonfigurowac w taki a nie inny sposob. podobnie z tym panhardem. naprawde przydalby sie w 125p i polonezach. mi most uciekł jakis centymetr w prawo i tak juz zostal. efekt jest taki ze tuleje z nowych drazkow nie wytrzymuja nawet 5000 km. Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: kupię Skodę Rapid 04.08.03, 15:19 Dlatego kazdy wyrafinowany Skodziarz wozil w bagazniku z przodu worek cementu labo inne obciazenie. L. PS. jak juz odpicujecie jakas Skode to z niecierpliwoscia czekam az wezmiecie sie za Wolge ;-) Taki design: czarna wolga (szyby tez), srebrne chromowane wstawki (listwy, otoczki reflektorow, klamki, itp.) a z przodu na masce wielka czerwona gwiazda. W srodku czarna skora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: kupię Skodę Rapid IP: proxy / 192.168.3.* 03.08.03, 10:24 Parę uwag innych użytkowników Ripidki.Zostawiłem tam parę uwag pod modelem Forman,105,120 i chyba Favorit(nie pamiętam). ocenauto.onet.pl/25,28,1190,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: kupię Skodę Rapid IP: proxy / 192.168.3.* 04.08.03, 07:24 Warto obejrzeć ! www.msstudio.com.pl/~mirek/ Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: kupię Skodę Rapid 04.08.03, 15:34 Gość portalu: Forman napisał(a): > > Warto obejrzeć ! > > > > www.msstudio.com.pl/~mirek/ czytalem to juz chyba z dziesiec razy... stronka uaktualniona ostatnio chyba z 3 lata temu... chialem sie cos dowiedziec to nikt nie odpowiada.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olej Re: kupię Skodę Rapid IP: PROXY:* / *.gazeta.pl 04.08.03, 10:38 Zobacz tutaj www.felicia.autokacik.pl na forum jakieś dwa dni temu ktoś chciał sprzedać Rapida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poprawka Re: kupię Skodę Rapid IP: PROXY:* / *.gazeta.pl 04.08.03, 10:41 Poprawny adres felicia.autokacik.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: kupię Skodę Rapid IP: *.tg.akk.net.pl 04.08.03, 11:04 Gość portalu: Poprawka napisał(a): > Poprawny adres felicia.autokacik.pl dzieki. zaraz to obadam Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: kupię Skodę Rapid 04.08.03, 23:52 Gość portalu: dr scott napisał(a): > Gość portalu: Poprawka napisał(a): > > > Poprawny adres felicia.autokacik.pl > > dzieki. zaraz to obadam i jak z ta rapidka?? po ile stoi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: kupię Skodę Rapid IP: *.tg.akk.net.pl 05.08.03, 09:47 drcarlos napisał: > Gość portalu: dr scott napisał(a): > > > Gość portalu: Poprawka napisał(a): > > > > > Poprawny adres felicia.autokacik.pl > > > > dzieki. zaraz to obadam > > i jak z ta rapidka?? po ile stoi?? gosciu chce za nia 2700 PLN do negocjacji. qrcze troche duzo, ale z drugiej strony furka jest zadbana, LPG, aulmy, no i rarytas jakby na to nie patrzec.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: kupię Skodę Rapid IP: proxy / 192.168.3.* 05.08.03, 11:19 Lekka przesada z tą ceną.To już nie czasy,że Skody były w cenie !Musi się zmieścić w górnym pułapie cen giełdowych!! Jak już to trzeba by ją oszacować wizualnie,bo może naprawdę tam kupę szmalu gość wsadził ? A i spojrzeć trzeba za tę cenę na podłogę szczególnie przy nogach kierowcy i pasażera z przodu.Na tylne mocowanie wahaczy,zwrócić uwagę na grubość szpachli pod lakierem itd. Póki co to jeszcze nie zabytek czy legenda jak garbus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: kupię Skodę Rapid IP: *.tg.akk.net.pl 05.08.03, 12:05 Gość portalu: Forman napisał(a): > Lekka przesada z tą ceną.To już nie czasy,że Skody były w cenie !Musi się > zmieścić w górnym pułapie cen giełdowych!! > Jak już to trzeba by ją oszacować wizualnie,bo może naprawdę tam kupę szmalu > gość wsadził ? A i spojrzeć trzeba za tę cenę na podłogę szczególnie przy > nogach kierowcy i pasażera z przodu.Na tylne mocowanie wahaczy,zwrócić uwagę > na grubość szpachli pod lakierem itd. > Póki co to jeszcze nie zabytek czy legenda jak garbus. zabytek na pewno to nie jest bo to jedna z nowszysch Rapidek. 88 chyba. szkoda ze tak malo ich jest w Polsce - stad sie biora takie kosmiczne ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: kupię Skodę Rapid 06.08.03, 22:26 Gość portalu: dr scott napisał(a): > Gość portalu: Forman napisał(a): > > > Lekka przesada z tą ceną.To już nie czasy,że Skody były w cenie !Musi się > > zmieścić w górnym pułapie cen giełdowych!! > > Jak już to trzeba by ją oszacować wizualnie,bo może naprawdę tam kupę szma > lu > > gość wsadził ? A i spojrzeć trzeba za tę cenę na podłogę szczególnie przy > > nogach kierowcy i pasażera z przodu.Na tylne mocowanie wahaczy,zwrócić uwa > gę > > na grubość szpachli pod lakierem itd. > > Póki co to jeszcze nie zabytek czy legenda jak garbus. > > zabytek na pewno to nie jest bo to jedna z nowszysch Rapidek. 88 chyba. szkoda > ze tak malo ich jest w Polsce - stad sie biora takie kosmiczne ceny... sam wlasciciel mowil ze nadaje sie juz do lekkich poprawek... ale te lekkie poprawki nie wykonasz nie malujac calego elementu... (cos o tym wiem) zdjac, oskubac, zaszpachlowac (ew. przyspawac zastepczy pas blachy) wygladzic, natrysnac szpachle wykonczeniowa i kontrast, matowanie ostateczne i malowanie ostateczne (oczywiscie za kazdym razem trzeba powierzchnie oczyscic) slowem duzo roboty i kasy idzie na te "lekkie poprawki".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: A może VW-k 70. IP: proxy / 192.168.3.* 08.08.03, 18:40 Widziałem ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: A może VW-k 70. 08.08.03, 21:55 Gość portalu: Forman napisał(a): > Widziałem ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: A może VW-k 70. IP: proxy / 192.168.3.* 08.08.03, 22:25 drcarlos napisał: > Gość portalu: Forman napisał(a): > > > > a co?? masz go u siebie?? No nie ,stoi na złomie w Bytomiu kręci sie wokół niego już młody hobbysta i chyba go łyknie. Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: A może VW-k 70. 08.08.03, 22:27 Gość portalu: Forman napisał(a): > drcarlos napisał: > > > Gość portalu: Forman napisał(a): > > > > > > > > a co?? masz go u siebie?? > > > No nie ,stoi na złomie w Bytomiu kręci sie wokół niego już młody hobbysta i > chyba go łyknie. hehe.... a niech go bierze... a wiesz moze za ile?? to jest taki limited edition to bedzie za 30 lat moze duzo warty??.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: kupię Skodę Rapid IP: proxy / 192.168.3.* 28.08.03, 07:58 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=7654189 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re:Pomnik Skody. IP: proxy / 192.168.3.* 28.08.03, 17:40 motoryzacja.interia.pl/news?inf=421285 Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re:Pomnik Skody. 28.08.03, 18:47 hehehe. fajnie :) tylko sie Forman nie przeprowadzaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: kupię Skodę Rapid 26.09.03, 11:48 Stoi u mnie ale 120 tka do sprzedania --ale nadwozie klasyczne.Hamulce jej robiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: kupię Skodę Rapid 26.09.03, 12:17 klasyczne nadwozie jest malo oryginalne.... ot zwykła habeta :/ rapid to jest klasa :) fajnie ze pamietasz, tx Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: kupię Skodę Rapid 02.10.03, 12:50 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=20&w=7994047&a=7994047&v=2&strona=0 Skodillack--auto kultowe ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: kupię Skodę Rapid 02.12.03, 09:23 macieq.instantlogic.com/itemBrowse.ilx?idContainer={973EEA75-D2E3-48FA-B42B-60873CD76645} Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Czeskie Porsche - Skoda Rapid 130 28.03.04, 17:08 www.autocentrum.pl/?FF=169&id=307909479 Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Czeskie Porsche - Skoda Rapid 130 28.03.04, 20:38 fajnie ją gostek opisał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec... Kupię Skodę Rapid... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 21:22 A starsza S110R nie ładniejsza? pages.zoom.co.uk/rmad/Skoda-RAR.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec... Kupię Skodę Rapid... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 21:29 Gość portalu: bywalec... napisał(a): > A starsza S110R nie ładniejsza? > pages.zoom.co.uk/rmad/Skoda-RAR.html a miało być: pages.zoom.co.uk/rmad/Skoda-RAR.htm Odpowiedz Link Zgłoś