Dodaj do ulubionych

witam Śląsk:-)

IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 14:32
Pogoda nad morzem nie dopisała. Ceny są skandaliczne (gofry są np. po 7 zł, a
mały sprite 4,5 zł itp.absurdy cenowe:-)), a więc wróciłam biedniejsza, ale
za to grubsza, bledsza, ale za to wypoczęta:-)
Obserwuj wątek
    • dr_scott Re: witam Śląsk:-) 29.08.03, 16:41
      dzieńdoberek!!
    • Gość: Forman Re: witam Śląsk:-) IP: proxy / 192.168.3.* 29.08.03, 17:01
      Ja byłem znowu w Zakopanem i tam ceny są niższe niz nad morzem.Nie wiem gdzie
      byłaś nad morzem,ja byłem w tym roku na wyspie Wolin.Ceny w sklepach w
      Międzyzdrojach prócz pieczywa zdecydowanie wyższe niż u nas.
      • drcarlos Re: witam Śląsk:-) 29.08.03, 22:35
        Gość portalu: Forman napisał(a):

> Ja byłem znowu w Zakopanem i tam ceny są niższe niz nad morzem.Nie wiem gdzie
        > byłaś nad morzem,ja byłem w tym roku na wyspie Wolin.Ceny w sklepach w
        > Międzyzdrojach prócz pieczywa zdecydowanie wyższe niż u nas.

wiec; "wszedzie dobrze ale w doma najlepiej" :D
        • Gość: Magda Re: witam Śląsk:-) IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 07:33
          drcarlos napisał:

> wiec; "wszedzie dobrze ale w doma najlepiej" :D

Święte słowa Carlosie:-)
          • Gość: Zosia Re: witam Śląsk:-) IP: *.protonet.pl 01.09.03, 20:39
            Nie ma to,jak być na własnych śmieciach - chociaż przyznaję,że tym razem wcale
            nie chciało mi się wracać z Zakopca.Urok gór jest tak wspaniały,wręcz
            zniewalający,że człowiek mógły wędrować,dopóki nogi noszą.Co do cen - z tego
            względu,że musiałam się przezmieszczać dość często busami (notabene świetnie są
            zorganizowani w tego typu komunikacji)płaciłam jak za przysłowiowe zboże - kurs
            do Zakopca - 7km -kosztował 3zł,opłaty za wejście do dolin 4zł,herbata w
            szałasie na Strązyskiej 3zł - moznaby tak wymieniać - jednym słowem paskarskie
            ceny.
            • drcarlos Re: witam Śląsk:-) 01.09.03, 20:52
              Gość portalu: Zosia napisał(a):

> Nie ma to,jak być na własnych śmieciach - chociaż przyznaję,że tym razem
              wcale
              > nie chciało mi się wracać z Zakopca.Urok gór jest tak wspaniały,wręcz
              > zniewalający,że człowiek mógły wędrować,dopóki nogi noszą.Co do cen - z tego
              > względu,że musiałam się przezmieszczać dość często busami (notabene świetnie

>
              > zorganizowani w tego typu komunikacji)płaciłam jak za przysłowiowe zboże -
              kurs
              >
              > do Zakopca - 7km -kosztował 3zł,opłaty za wejście do dolin 4zł,herbata w
              > szałasie na Strązyskiej 3zł - moznaby tak wymieniać - jednym słowem
              paskarskie
              > ceny.

a ciupaske mocie?? ;)
              • Gość: Zosia Re: witam Śląsk:-) IP: *.protonet.pl 01.09.03, 22:29
                Ciupasków było od groma na handlu gorolskim,ale dutków mi brakło,bożech wydoła
                na roztomaite rozkose podniebienia - a to lody,a to piszingerek,golonecka tyz
                były smakowite,na wandrówecki po tych taternickich wierchach tyz trza było
                udować niemało fortunka - no i brakło - ale myślami byłach przy wos sianownych
                forumowicach.Przywiezłach tyz pozdrowienia dla wos od moij gaździny,gazdy i
                wszelakiego pich otomstwa spod Giewonta.
                pozdrowiowm
                • drcarlos Re: witam Śląsk:-) 01.09.03, 22:38

> Ciupasków było od groma na handlu gorolskim,ale dutków mi brakło,bożech
                  wydoła
                  > na roztomaite rozkose podniebienia - a to lody,a to piszingerek,golonecka tyz
                  > były smakowite,na wandrówecki po tych taternickich wierchach tyz trza było
                  > udować niemało fortunka - no i brakło - ale myślami byłach przy wos
                  sianownych
                  > forumowicach.Przywiezłach tyz pozdrowienia dla wos od moij gaździny,gazdy i
                  > wszelakiego pich otomstwa spod Giewonta.
                  > pozdrowiowm

serdecniutko dzienkujem :D
    • Gość: Magda Re: witam Śląsk:-) IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 07:49

[...] Co do cen - z tego względu,że musiałam się przezmieszczać dość często
      busami (notabene świetnie są zorganizowani w tego typu komunikacji)płaciłam jak
      za przysłowiowe zboże - kurs do Zakopca - 7km -kosztował 3zł [...]

Wierzę Ci Zosiu, że ceny były szokujące. A jeśli miałabyś ochotę przejechać
      niewielki odcinek drogi za 3,50 zł to polecam trasę z Przyjaźni (przystanek z
      dwupasmówki) pod szpital nr 3, czyli raptem 1 przystanek, bo na drugim już
      wysiadłam. Bilet zakupiałm u kierowcy w nieświadomości tego co robię i
      zapłaciłam jedyne 3,50 zł:-) A z uwagi na fakt, że ostatnio nie jeździałam
      autobusami w ogóle był to dla mnie naprawdę szok.
    • forman5 Re: witam Śląsk:-) 15.02.04, 23:02
      Też tak witałem mile gdy na stale mieszkałem w górach ! Brakowało mi nawet
      śmierdzącego powietrza z koksowni czy huty.(jak kiedyś dymiły)
      • jerry_72 Re: witam Śląsk:-) 16.02.04, 14:31
        Jak to czytam to tak sobie myślę...może razem wybierzemy się do lekarza?
        Wyjdzie taniej:-)
    • dr_scott Re: witam Śląsk:-) 16.02.04, 21:18
      witam :)
    • magda_tg Re: witam Śląsk:-) 17.02.04, 08:13
      i pomyśleć, że już niedługo kolejne wakacje. Ależ ten czas leci:-)
      • dr_scott Re: witam Śląsk:-) 17.02.04, 08:17
        magda_tg napisała:

> i pomyśleć, że już niedługo kolejne wakacje. Ależ ten czas leci:-)

ano... nie tak znowu niedlugo...
        • magda_tg Re: witam Śląsk:-) 17.02.04, 09:44
          dr_scott napisał:

> magda_tg napisała:
          >
          > > i pomyśleć, że już niedługo kolejne wakacje. Ależ ten czas leci:-)
          >
          > ano... nie tak znowu niedlugo...

Miną cztery m-ce i już będzie lipiec. Zobaczysz jak to szybko zleci:-)

• drcarlos Re: witam Śląsk:-) 17.02.04, 09:50
            magda_tg napisała:

> dr_scott napisał:
            >
            > > magda_tg napisała:
            > >
            > > > i pomyśleć, że już niedługo kolejne wakacje. Ależ ten czas leci:-)
            > >
            > > ano... nie tak znowu niedlugo...
            >
            > Miną cztery m-ce i już będzie lipiec. Zobaczysz jak to szybko zleci:-)

hmmmm.... mi one tak szybko nie zleca....
            • magda_tg Re: witam Śląsk:-) 17.02.04, 11:24
              drcarlos napisał:

> hmmmm.... mi one tak szybko nie zleca....

Bo jesteś jeszcze młodziutki to Tobie czas leci wolniej:-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka