Gość: rem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 21:18 za odwolaniem p. CZecha dosc balaganu w tym miescie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jop Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 23:06 Ten bałagan to zasługa jaśnie wielmożnych radnych miejskich. Pamiętaj, że burmistrz jest organem wykonawczym i wykonuje uchwały rady miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blinda Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 14:38 Jesteś skarbnicą wiedzy prawa samorządowego.Ale czy ta wiedza dotarła już do Pana Burmistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 14:42 Taki podział na władzę uchwałodawczą i wykonawczą jest utopią w założeniach, ci reprezentanci musza mieć wole współpracy i współdziałania w innym przypadku jest to co jest szukanie haków wojna podjazdowa udowadnianie kto ważniejszy a miało być tak miło i przyjemnie większość samorządowa ma "swojego" burmistrza i coooooo zjadły ich wszystkich ambicje. W takim przypadku należy odwołać wszystkich !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.ticom.pl 16.07.08, 23:10 Pobożne życzenie czy naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~kargo Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 07:23 Wymień ten "bałagan" a nie pisz ogólnikowo. Populistyczne hasła już nie mają poklasku. A tak w rzeczywistości napisz kto cię do tego namówił albo jaką korzyść z tego będziesz miał. Dla mnie jesteś pajacem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlm Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 09:00 Nie rozumiem o jaki bałagan ci chodzi.Wg mnie właśnie w obecnym czasie coś się dobrego dzieje w tym mieście.Chyba nie pasuje Ci prywatnie z tym burmistrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.ticom.pl 17.07.08, 10:06 Czy mógłbyś wymienić co konkretnie dobrego właśnie teraz dzieje się w tym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 12:54 burmistrz znow zastawi cale miasto pod kredyt 56000000zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlm Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 13:56 A ty konkretnie powiedz co niedobrego dzieje się w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bon Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 14:05 wystarczy ze nie dzieje sie nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 14:32 Odwołany za NIC? Taka uchwała w radzie miasta nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wir podobnie w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 16:01 w Gliwicach tez zbieraja podpisy w sprawie referendu i nic z tego nie bedzie.Nie zdołaja zebrać odpowiedniej ilości osób.Sytuacja jest tu odwrotna-Prezydent chce budować DTS,hale widowiskowo sportową "Podium".Przeciwna grupa zielonych,ekologów i innych domaga sie odwołania Prezydenta.Nie wiem już czy lepiej jak w miescie planuje sie jakieś inwestycje,czy lepiej nic nie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 16:29 a nasz tyle obiecywał - i co zrobił acha "GWARKI" 5 razy drożej ale za to szedł w pochodzie a to kosztuje! szkoda że nie nieśli Gooooooo bo by było jeszcze drożej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Era Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 20:55 Ja będę miał pracę w Gwarki. skasuję 60000, zł. Ale bedzie porządek na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.stk.vectranet.pl 17.07.08, 23:26 Ludzie! O co chodzi? Czy ktoś z Was jeszcze, w naszych czasach wierzy w polityków?? Czy ktoś z Was wierzy,że oni mogą zmienić coś poza własnym stanem posiadania? "Nigdy i w nic nie uwierzę politykom..." (Dezerter) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poliszynel Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 11:24 za co tak dobrze płacą???? nawet w "GWARKI"????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.domainunused.net 18.07.08, 14:44 Ciekawa jestem ile trzeba zebrać podpisów by mogło odbyc się referendum? Ciekawi mnie też po co ktoś sieje ferment? Dla mnie perawie pewne jest, że nie uzyska się odpowiedniej liczy podpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wir Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.08, 17:37 z tego co czytałam to 10% uprawnionych do głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 18:38 czyli 4000 podpisow to jest do zrobienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 22:41 Ponad 20 wpisów i absolutnie żadnych konkretnych zarzutów przedstawionych burmistrzowi. Zamieszanie czyli ferment tworzy się w celu odwrócenia uwagi od poważnych przekrętów jakie na tym forum są przytaczane osobie sprawującej ważną funkcję a której wydaje się, że wszystko w tym mieście może i nie zna znaczenia słowa uczciwość oraz zasad obowiązujących w praworządnym społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlm Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 05:47 Seniorze,przecież ty też nic nowego nie wniosłes żadnych konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feliks Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.08, 11:28 Nareście coś sensownego, szansa na wyrażenie sie społeczeństwa w sprawie konfliktu Burmistrz - Reszta Świata, tylko dlaczego dopiero w listopadzie lepiej w czasie "GWARKÓW" !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 17:50 dobry pomysl frekwencja bedzie wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: śmieszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 07:51 oczywiscie, że przewodniczący Szczęsny powinien zostać odwołany. tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: śmieszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 19:58 Odwołany będzie Czech, a nie Szczęsny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: śmieszne IP: *.ticom.pl 21.07.08, 20:09 A kiedy? Jeszcze przed wyborami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: śmieszne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 20:42 ????? a dlaczego nie obydwaj!!!! grali razem to niech polegną razem, do tego obaj są z Bobrownik!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: śmieszne 24.07.08, 22:13 Zróbcie referendum i potem wybierzcie mnie.23 to dobry dzień,miesiąc nieistotny. Kto jest autorem tego pomysłu?(przeprowadzenia referendum) 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnowidz Re: śmieszne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 10:25 drugi "pepek" się znalazł ! (przepraszam p. Mrachacza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atom Re: ktos ma poczucie humoru... IP: 195.94.208.* 25.07.08, 11:37 kto mysli, ze referendum rozwiaze problemy miasta i uspokoi sytuacje w radzie miejskiej ten ma spory zapas fantazji. za chaos w trakcie obrad i podziały w radzie odpowiada grupka politykow na czele ktorych stoi sam przewodniczacy rady Szczesny. szkoda, ze ambicje jednego człowieka psuja dobry klimat do działania. ta ada mogłaby wiele zdziałac ale nei z takim przewodniczacym. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: ktos ma poczucie humoru... 25.07.08, 11:52 Nazywanie lokalnych kacyków politykami to duża przesada. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 18:02 Szczęsny co najwyżej powinien stać na czele Rady Parafialnej a nie Rady Miasta i nie on jeden jest odpowiedzialny i winien temu co sie dzieje w samorządzie, na równi z nim odpowiedzialność ponosi Burmistrz bo nie umie skupić samorządowców wokół problemów tylko stanowisk a im jest ciągle mało i mało !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~grand Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.08, 19:25 Problem w tym, że jednemu z radnych marzy się stanowisko burmistrza. Zapewne mottem tego pana na dzisiaj są słowa czym gorzej tym lepiej. Solidarność radnych z tym panem jest niezrozumiała i niestety ze szkodą dla mieszkańców. Objęcie za dwa lata przez tego radnego stanowiska burmistrza po tym "cyrku" moim zdaniem graniczy z cudem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 22:11 O kim mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 14:34 W tym gronie nie ma poważnego kandydata, którego mozna poważnie traktować chyba że PANI RADNA ale chyba jest bezradna. jedyna alternatywa to wypoczęty piękny Kaziu był już wszyscy wiedzą że nic mu nie można zarzucić a to co mu zarzucał Czech jast nieaktualne bo nie zostało przez niego naprawione , poprawione , udrożnione, a tylko zepsute jeszcze bardziej poza pochodem gwarkowskim którego prestiż podniesiono obecnością samego burmistrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Szczerbie juz dziekujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 16:31 Wynik wyborow to wystarczajaca ocena. A sladowe poparcie pokazuje miejsce w szeregu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Szczerbie juz dziekujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 18:01 Nawet SLD się wyparło "pięknego" Kazia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Szczerbie juz dziekujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 13:15 Nie wyparło sie tylko bez rozgłosu skreśliło z listy swoich członków za nieprzestrzeganie statutu, nie pomogło poparcie patrona z Katowic !!!! i koniec w tym temacie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 08:46 radna burmistrzem ? a to dobre, przecież ta kobieta potrafi tylko robić zdjęcia swoim aparacikiem i glosno czytac to co Jej podsuwaja na karteczkach radni Garus i Szczęsny i slini się do wszystkich facetów, szczególnie tych od których może coś zależeć w zalatwianiu Jej prywatnych spraw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 09:43 Moim zdaniem ta pani może jest ciekawą osobą,ale na stanowisko burmistrza się nie nadaje.Niech sobie jest Koszałkiem-Opałkiem naszego miasta i pisze swój blog ze zdjęciami.Zaglądam tam czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruczek Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 22:36 Radni Garus i Szczęsny podsunęli też karteczkę burmistrzowi, a ten na słynnych obradach przeczytał wraz z datami, ile udzielił odpowiedzi na zapytania radnej. Nie powiem ile, bo Ty – sądząc po tym co piszesz – i tak pewnie więcej jak do dziesięciu zliczyć nie potrafisz - ale troszkę ich było. Wątpię by odczytywał to publicznie, gdyby pytała go o własne, prywatne sprawy. Pytała go zapewne o Twoje zasmarkane interesy, bo to jest jej obowiązkiem. O dziwo; nie podał dat odpowiedzi udzielonych innym radnym, co oznaczać może oczywiście tylko to, że ma ich w głębokim poważaniu. Bo przecież radni powinni chodzić po mieście, rozmawiać z ludźmi i w razie czego skrobnąć coś do burgmistrza. Nie? Nie po to oni są? Wszystko się tytaj układa tak ładnie jak babcia do trumny? A że zdjęcia robi to, co? Znać, że kumata. Asfalt ma układać? Puszki po piwie zbierać na Krakowskiej? Bić burmistrza nie może, bo niby za co i kawał chłopa. Rysować pewnie nie potrafi, a i inni – nie staraj się – też zaczną pstrykać. Przed wyborami. Może i na blogach podzielą się z nami, swymi przemyśleniami lub impresjami z kadencji. Jak będzie zobaczymy, ale i tak będą tylko epigonami. Wiesz, co to Wacku - epigoni? Żebyś się niepotrzebnie nie ślinił, napiszę Ci - Naśladowcy. Bo przykłady są zaraźliwe. Ale z reklamą to u niej kulawo. Nie wie kobita, po której stronie aparatu stać. W kolejce do żłobka, trzeba stać od strony lampy błyskowej! Dlatego zgadzam się z Tobą i też jestem przeciwny, by baba rządziła miastem. To wyłącznie męska rzecz. Żadnej Cleo nie potrzebujemy. Walą tu niektórzy piramidalne głupoty, ale to nie Egipt. My chcemy albo Cezara, albo Antoniusza. Chłop potęgą jest i basta! Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: ktos ma poczucie humoru... 29.07.08, 23:21 A cóż to za erudyta i myśliciel nam się objawił? O Cezarze,Antoniuszu....... A może lepszy byłby Kommodus? 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruczek Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 00:46 Też miał marny koniec. Marcja mu było na imię. Cave! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 02:17 A o czym wy włąściwie rozmawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlm Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:16 Są to kolejni mądrale co anonimowo się wypowiadają na tym forum ,a nie potrafią zainteresowanym powiedzieć prosto w oczy. Z tych wypowiedzi wynika że są to współpracownicy burmistrza i radni miasta.Wymądrzajcie się jawnie na posiedzeniach w urzędzie, bo naprawdę szarym mieszkańcom nie wiadomo o co wam chodzi. Kończcie tą jałową dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:50 A mnie takie rozmowy się podobają,są ciekawsze od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruczek Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 17:55 Nie wiem kim jesteś Alicjo, ale uprzedzam: Z Krainy Czarów zstępujesz na ziemię ubitą czasem stopami rycerzy w przyłbicach nicków, a czasem tylko zakutych głów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruczek Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 17:44 A Twój nick Anonimie, to Twoje inicjały, czy od Dump Little Man? I dlaczego mamy kończyć dyskusję? Skręciła w niewłaściwym kierunku? Prosisz się sam, więc Ci napiszę prosto w oczy: Wielu szarych ludzi, kosztem wielu wyrzeczeń, posłało swe dzieci do szkoły, by znały więcej, niż 500 słów. Z tego część na " k." i "p." Chcieli, by one wiedziały, że Cezar to nie tylko pitbull sąsiada. Nie rób z nich głupców, bo oni wiedzą, że Brutus to nie tylko ratlerek hrabiego Ponimirskiego, który tego pitbula zagryzł. Bo nie zagryzł. Przyjmij do wiadomości,że nawet w radzie są tacy, co im się Antoniusz nie myli ze św. Antonim. Burmistrz też wie na pewno, kto to był Kommodus. Niech dojdzie do Ciebie, że nie wszyscy forumowicze to niedojdy. Inaczej mówiąc; nie wygłupiaj się i nie baw w demiurga. Bo na tym forum regulaminomo może rządzić Mod, a nie Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlm Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 05:53 Ale ja w dalszym ciągu nie wiem o co ci chodzi.Za to wiem ,że ty znasz Brutusa ,cezara i Antoniusza tylko co to ma wspólnego z tg?Jednak chyba wg twoich myśli uczyli mnie w szkole tylko te 500 słów.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruczek Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 09:29 Nie znam osobiście i ze zrozumiałych względów tych panów. Pewien związek z TG , a właściwie sytuacją w TG, z tym wątkiem i moją poprzednią wypowiedzią, mają. Spróbuj prześledzić ten i inne wątki, dowiedz się czegoś o Cleo, wpisz też imiona tamtych w Google, a na pewno zrozumiesz i Ty. Przyda się może kiedyś w życiu.Cofam te swoje DLM, bo chyba jednak nauczyli Cię więcej słów, a sam może nauczyłeś się i czegoś innego. Ja to w Twoim poście dostrzegłem. Pozdro dlm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlm Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 10:57 O dzięki za zrozumienie. Jeszcze raz pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: ktos ma poczucie humoru... 31.07.08, 11:05 Sympatyczne te historyczne dygresje,lecz jeżeli chodzi o komunikatywność tekstu raczej mogą przeszkadzać.Trzeba więc powiedzieć prosto:Nasze władze są do du... Ale czy to coś zmieni? 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~grand Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 11:56 Do du... pajacu to ty jesteś. Pisanie sloganów a nie konkretów to wszystko na co cię stać na tym forum. Nie od dzisiaj wkładasz kij w mrowisko ale są to przypadłości związane z brakiem własnego zdania oraz formułowania własnych przemyśleń. Stosowanie się do zasady "płyniemy" tylko ciebie ośmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atom Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:02 Czepiasz się 23,a jaki konkret ty podałeś na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~grand Re: ktos ma poczucie humoru... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:19 Są to poważne sprawy w których należy swoje zdanie poprzeć argumentami. Tworzenie bezpodstawne opinii, że jest źle jest niestety nadużyciem. Na tym forum niestety ponosi mnie tylko w momencie gdy po przeczytaniu jakiegoś tekstu stwierdzam, że przedstawiane nieuprawnione i niesprawiedliwe opinie sięgają zenitu. Ostro oceniam 23 ponieważ uważam, że tego pana stać na bardziej przemyślane wypowiedzi na tematy polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poliszynel Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:21 To w końcu z kogo mamy wybrać nowego burmistrza, niech ktoś poda poważne co najmniej 3 kandydatury żeby mieć czas się zastanowić zrobić wywiad środowiskowy byle to nie byli tacy biedacy jak obecni jeden ma -0- oszczędności a drugi "poważny ksiegozbiór" i pcha sie do władzy tylko po to żeby zrobić interes życia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrząbek Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:37 Podaję trzy kandydatury: Mruczek, atom, oryginal23. Uzasadnienie; Kandydatury tych panów gwarantują stabilność i dobrobyt mieszkańcom T.G. Dowód: odsyłam zainteresowanych internautów do poczytania g........ "tekstów" publikowanych przez te osoby. Wyciągnięcie odpowiednich wniosków pozostawiam każdemu osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: 23 listopad 2008 referendum 31.07.08, 22:43 Co też może oznaczać g...."tekstów"? Może głębokich?,może genialnych?,może gorących?,może grzecznych?, W każdym raze masz rację. Dziękuję za uznanie. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruczek Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:54 Informuję poważnych forumowiczów i wszystkich tarnogórzan, że jastrząbek wącha jakieś paskudztwo, bo nigdy nikomu nie obiecywałem stabilności i dobrobytu. Nigdy nie składam obietnic bez pokrycia. A ty - jastrząbek - odstaw to paskudztwo,albo zmień lekarza, bo ten Cię oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrząbek Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 11:33 Dlatego jesteś tylko Mruczkiem a nie np. Cezarem lub Markiem Antoniuszem. Strzel sobie jednego głębszego a ponownie zasilisz szeregi imperatorów i pamięć ci zapewne wróci. Gdyby to nie pomogło udaj się o poradę do niskich pawilonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruczek Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 12:08 To ty – jastrząbek, w triumwirat mnie wpychasz, sklerozę mi zarzucasz, a sam nic nie pamiętasz. Cezara zabił Brutus, a Antoniusz popełnił samobójstwo. Po co mi to? Pierwszym Imperatorem w pełnym znaczeniu był Imperator Caesar Divi filius Augustus. August – jastrząbek. Oktawian August. Dobry był. Tamci już przedtem nie żyli. Czyli tak jak pisałem; przestań wąchać, czy palić te zioła. Albo powiedz jakie, to spróbuję i może się wtedy z tobą dogadam. I pij po maluchu, bo w głębszym się z tą wiedzą utopisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrząbek Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 23:19 Mruczek! nie przepisuj tekstu z podręcznika historii ponieważ i tak ci nikt nie uwierzy, że masz podstawowe takie wiadomości. Po tym co piszesz i po tym co powtarzasz uwidacznia się niestety twój wątły zasób wiedzy. Prowadzenie dialogu na forum to nie jest twoja najsilniejsza strona więc przestań przepisywać biografie osób z podręczników. Nie mam zamiaru czytać twoich dalszych wypocin po to tylko byś się nie przepracował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruczek Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 02:15 Nie jestem ornitologiem, ale zaprawdę powiadam Ci: Jastrząbek! Jesteś Wielki! I kuty na cztery kopyta. Mógłbyś śmiało stanąć w senacie obok senatora Incitatusa. Nie mów, że bez sięgania do podręcznika historii, nie pamiętasz tego słynnego mówcy, bo koń by się uśmiał. Ale jeśli Ci historia kulawo idzie, to może coś z geografii? Napisz Jastrząbku: Na czym do Jerozolimy Chrystus wjechał? Śmiało. Ja poczytam. Wielki jesteś.Nie spocisz się chyba przy tym? Przecież wystarczy wpisać nick i jedno słowo. Do polskiego się przyłóż. Nawet belfer od WF-u Ci powie, że w pierwszym zdaniu błąd stylistyczny. Z logiką też marnie. Bo gdybym tak np. czyjąś biografię z Ewangelii przepisał, to napiszesz - wypociny? Oj, Jastrząbek! Zaczynasz niebezpiecznie nisko latać. W piekło wpadniesz, jak amen w pacierzu. A jakby to był Twój życiorys? Nie masz jeszcze? Obrysuj sobie ołówkiem na gazecie. O dialogu to w ratuszu kazanie zrób. Zacząłeś od " g..tekstów." , a teraz o rozmowie beczysz? Nie powiedzieli Ci, co to dialog? Wiesz co Ty jesteś? Baaaardzo duże jagniątko. Uwierz mi choć Ty. Albo większe. Chyba, że - kłaniam się z uszanowaniem - asinus ad lyram. Nie kumasz? Idź do apteki. Vale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilot Re: 23 listopad 2008 referendum IP: 195.94.208.* 01.08.08, 10:22 czy leci z nami pilot? bo tak niestety wyglada ta dyskusja, bez ładu i składu. dla zainteresowanych poezja i innymi abstrakcjami - polecam załozenie osobnego watku, np o nazwie HASIOK ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 10:39 Chcesz być jego moderatorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spitfire Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 13:26 Lotniku! A ta oto poezja też na HASIOK? Aniele Boży stróżu mój, Ty zawsze ze mną stój. Rano, wieczór, we dnie w nocy, Bądź mi zawsze do pomocy. Ty się Pilocie tego naucz. Nie najwyższego może to lotu poezja, ale Ty potrzebujesz jakiejś pomocy. Może nawet ratunku. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: 23 listopad 2008 referendum 02.08.08, 21:04 O jakie inne abstrakcje chodzi? 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 15:35 ostatnio widzialem naszgo bur. mysle ze referendum trzeba przyspieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atom Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 16:50 Źle wygląda,czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.08, 11:31 wygląda jak zawsze gorzej niż jego kierowca a ostatnio przebił go też portier!! Zresztą poziom estetyczny od początku żenujący !!! jego i całej reszty może poza p. Skarbnik ale to osoba obyta nie z jednej beczki wino piła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Re: 23 listopad 2008 referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 13:17 Na takie wyjazdy to stać właśnie burmistrzostwo. Rewolucyjne zmiany są konieczne! Odpowiedz Link Zgłoś