gazeta_katowice 22.01.02, 18:55 Które drogi w TG są najbardziej dziurawe? W redakcji przygotowujemy ranking takich miejsc. Grab Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dr scott Re: Dziurawe drogi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 19:33 gazeta_katowice napisał(a): > Które drogi w TG są najbardziej dziurawe? W redakcji przygotowujemy ranking > takich miejsc. > Grab Na miano najbardziej dziurawej drogi zasługuje kilka ulic w TG. Należą do ich przede wszystkim: ulica J. Styczyńskiego od dworca PKM i dalej ul. Powstańców Śląskich (jest tam ograniczenie prędkości do 30 km/h), ulica Wiejska w Opatowicach, na której ograniczono prędkość do 20 km/h oraz tzw. dwupasmówka na osiedlu Przyjaźń w kierunku centrum. Na ulicy bytomskiej przy przejździe kolejowym jest ogromna dziura, która powstała już dawno, ale nikt nie kwapi się aby ją załatać. Wiele prowizorycznie naprwionych poprzecznych wykopów jest na ul. Kardynała S. Wyszyńskiego w Starych Tarnowicach. Oprócz tego wiele dróg osiedlowych jest w opłakanym stanie i zbyteczne jest montowanie tzw. śpiących sierżantów. Na naszym forum istnieje już wątek pt. "dziury w drogach czy drogi w dziurach" albo jakoś tak, który porusza ten problem. Jest tam zawartych więcej newralgicznych punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Dziurawe drogi IP: *.wbp.zabrze.pl 23.01.02, 08:38 Patrz watek: Dziury w drogach czy drogi w dziurach L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Dziurawe drogi IP: 195.136.60.* 23.01.02, 11:25 rozszerzę to na powiat tarnogórski i dodam ulicę Nałkowskiej - Radzionków Rojca na odcinku do początku obwodnicy bytomskiej, wzdłuż nowego terminala paliwowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Dziurawe drogi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:15 Gość portalu: adaś napisał(a): > rozszerzę to na powiat tarnogórski i dodam ulicę Nałkowskiej - Radzionków Rojca > > na odcinku do początku obwodnicy bytomskiej, wzdłuż nowego terminala > paliwowego. swieta prawda, pozostaje mi tylko to potwierdzic. droga jest fatalna. dodam jeszcze droge z TG na Cidry za Bobrownikami (wsrod sadów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobra4 Re: Dziurawe drogi IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 15:43 ja mysle ze pytanie powinno brzmiec : "ktore drogi sa najmniej dzioorawe?" Odpowiedz Link Zgłoś
bombadil Re: Dziurawe drogi 25.01.02, 08:50 Zapraszam wszystkich na naszą obwodnicę, w szczególności od skrętu z Gliwic na Poznań. Makabra. Zresztą całe nasze miasto powinno zmienić swoją nazwę na Tarnowskie Dziury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Dziurawe drogi IP: 9.67.96.* 25.01.02, 18:40 bombadil napisał(a): > Zapraszam wszystkich na naszą obwodnicę, w szczególności od skrętu z Gliwic na > Poznań. Makabra. Zresztą całe nasze miasto powinno zmienić swoją nazwę na > Tarnowskie Dziury. Dzis na Zagórskiej widziałem ekipy łatajace najwieksze dziury - a jeszcze wczoraj przed stacja Arti wpadlem w jedną z takich i o mały włos nie rozwaliłem felgi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Dziurawe drogi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 19:37 Gość portalu: Jarek napisał(a): > bombadil napisał(a): > > > Zapraszam wszystkich na naszą obwodnicę, w szczególności od skrętu z Gliwi > c na > > Poznań. Makabra. Zresztą całe nasze miasto powinno zmienić swoją nazwę na > > Tarnowskie Dziury. > > Dzis na Zagórskiej widziałem ekipy łatajace najwieksze dziury - a jeszcze wczor > aj > przed stacja Arti wpadlem w jedną z takich i o mały włos nie rozwaliłem felgi.. > . a jak tam przejazd kolejowy na Strzybnicy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Dziurawe drogi IP: 9.67.96.* 30.01.02, 22:26 Gość portalu: dr scott napisał(a): > a jak tam przejazd kolejowy na Strzybnicy??? Niestety bez zmian:( Odpowiedz Link Zgłoś
bombadil Re: Dziurawe drogi - a może gdzie w TG są dobre dr 28.01.02, 08:35 Ja myślę, że tematem interesującym by były gdzie są dobre drogi w TG. Znam jedną ul. Wiśniowa. Może są inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Dziurawe drogi - a może gdzie w TG są dobre dr IP: *.wbp.zabrze.pl 28.01.02, 09:57 al. Jana Pawla II (ale tylko strona w dol) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Dziurawe drogi IP: *.wbp.zabrze.pl 15.03.02, 09:13 Dziurawa ale tak fest jest droga na skraju Tarnowskich Gor kolo szpitala nr.3. Jadac z Tarnowic do Laryszowa zaraz za tabliczka Tarnowskie Gory "przekreslone" sie zaczyna Camel Trophy. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Re: Dziurawe drogi IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 12:11 ul.Pomorska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania br Re: Dziurawe drogi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 12:57 i ulice Nowa, Ludowa i Szarych Szeregów, gdzie do dzisiaj nie zrobiono asfaltu ani nawet utwardzenia. zapraszam! nie polecam wysiadac na tych ulicach z auta - kola zanuzone do polowy w kaluzach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marc Re: Dziurawe drogi IP: *.tarnowskie-gory-naklo.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 20:16 całe miasto jest podziurawione jak żadne inne; moim zdaniem nr 1 to ulica Styczyńskiego, krótka ulica, ale ho ho; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Dziurawe drogi IP: *.wbp.zabrze.pl 29.03.02, 08:34 Gość portalu: Marc napisał(a): > całe miasto jest podziurawione jak żadne inne; moim zdaniem nr 1 to ulica > Styczyńskiego, krótka ulica, ale ho ho; Co???? To ta ulica jest dopuszczona do ruchu? A ja myslalem ze to eksperymentalna droga do testowania zawieszenia! No to pozdrawiam wszystkich kierowcow ktorzy tamtedy jezdza. Poszukuje wspolnika do zalozenia warsztatu samochodowego przy tej ulicy. Klientow nie zabraknie - to pewne. :) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marc Re: Dziurawe drogi IP: *.tarnowskie-gory-naklo.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 00:38 dopuszczona... a jak blisko Urzędu Miejskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Wyszynskiego - remont. IP: *.wbp.zabrze.pl 05.04.02, 09:31 Drogowcy wzieli sie za remont nawierzchni na ul. Wyszynskiego w Tarnowicach. Od "Wylegarni" az do kosciola. Polozyli asfalt na calej szerokosci. No no no.... Z drugiej strony nawierzchnie nie byla tam az tak tragiczna ;) No ale nie narzekam bo tam jezdze :) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Wyszynskiego - remont. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 18:59 Gość portalu: loggy napisał(a): > Drogowcy wzieli sie za remont nawierzchni na ul. > Wyszynskiego w Tarnowicach. Od "Wylegarni" az do > kosciola. Polozyli asfalt na calej szerokosci. > No no no.... > Z drugiej strony nawierzchnie nie byla tam az tak > tragiczna ;) > No ale nie narzekam bo tam jezdze :) > > L. no i chwala Najwyzszemu ze sie wzieli za remont. na drugi ogien idzie autostrada na ohio drugi pas!! yeaaah! jazda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Wyszynskiego wyremontowana IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 22:55 Cool, że cool, bo COOL! teraz calkiem inna jazda na ulicy Wyszynskiego. nie mowie bynajmniej o odcinku przy parku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott przyszła pora na autostrade IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 22:54 no wreszcie wzięli sie za robienie naszej autobahny na ohio! asfaltuja drugi pas! cool, ze cool, bo cool! bedzie mozna sie scigac tam i nazot... yeeeeeeeeeeah! RAMP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Laryszow-Tarnowskie IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 20.05.02, 14:49 Na tej drodze mozna sobie polamac zawieszenie. Dziury takie ze oko wykol (???czy jakos tak). Ale podobno starosta powiatowy przy wspolpracy samorzadu gminy Zbroslawice biora sie za remont. W Starych Tarnowicach juz klada asfalt. Widac ze wybory coraz blizej ;))))))))))))) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Dziurawe drogi IP: *.hcm.com.pl / 9.67.96.* 22.05.02, 15:06 Obwodowa -skrzyzowanie na Swierklaniec w strone CPN pozdrowiam ul Styczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Dziurawe drogi-Obwodnica IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 25.06.02, 09:10 Obwodnica okolice skrzyzowania na os.Jana. 15 cm koleiny !!!! Makabra! :( L. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1 Re: Dziurawe drogi-Obwodnica 15.07.02, 23:59 a nastepny remont za okolo 5 lat ... ale beda jaja do tego czasu " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrianer Re: Dziurawe drogi IP: *.protonet.pl 04.07.02, 23:40 Wczoraj stwierdziłem, że w Polsce mogą nawet być porządne drogi. Jechałem na rowerze od strony Katowic. Wyjechałem z lasu w miejscowości Kostuchna. I myślałem, że mnie gdzieś przeniosło: drogi i chodniki w CAŁEJ miejscowości w perfekt stanie. To samo jak zajechałem do Podlesia - najmniejszej dziurki ani nierówności nieznalazłem. Ci ludzie tam nie mogą nawet niemieckim drogrom zazdrościć - bo mają takie same jeżeli nie lepsze! Pozdrawiam, Adrianer P.S. Tak podejrzewam, że te moiejscowości to dzielnice Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Dziurawe drogi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 22:37 Janasa!!! przy wloskiej 15..21 i przy autostradzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Wiejska IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 31.07.02, 09:57 Wiejska w Opatowicach Naprawde niezla droga ;> to wszystko przez autobusy. Podobnie jak Janasa... L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domel Re: Opatowicka IP: *.protonet.pl 02.08.02, 00:29 Gość portalu: loggy napisał(a): jestem zaskoczony tym że po 25 latach apeli i petycji do władz naszego miasta zaczęto kończyć asfaltowanie ulicy Opatowickiej za Obwodnicą i to całą aż do Kościoła:):):) To muszą być chyba jakieś siły wyższe,albo przesłanie z kosmosu do władz w ratuszu:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Opatowicka IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 02.08.02, 09:44 Gość portalu: Domel napisał(a): > jestem zaskoczony tym że po 25 latach apeli i petycji do władz naszego miasta > zaczęto kończyć asfaltowanie ulicy Opatowickiej za Obwodnicą i to całą aż do > Kościoła:):):) > > To muszą być chyba jakieś siły wyższe,albo przesłanie z kosmosu do władz w > ratuszu:):):) Nie. Po prostu w tym roku sa wybory samorzadowe i wujasy przekretasy probuja sie przypodobac ludowi... L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Opatowicka IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 09.09.02, 10:31 No i mamy juz gotową ulice uOpatowicka! Czesc wozkow z OHIO jezdzi tamtedy do miasta, albo do Mini Mala. Teraz czekamy na kolejne swiatla. Tym razem na skrzyzowaniu Obwodnicy z uOpatowicka ;))) L. Odpowiedz Link Zgłoś
yasny REMONT WIEJSKIEJ 26.10.02, 23:54 a ja naiwny myslalem ze na wiejskiej asfalt nowy poloza ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: REMONT WIEJSKIEJ IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 28.10.02, 09:34 No to dales sie nabrac! Ale za to fajne plakaty powiesili wzdloz drogi. Powinno Ci wystarczyc ;))) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy + gliwicka obwodnica IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 23.08.02, 11:29 Poszerzaja obwodnice przy tym skrzyzowaniu. Bo faktycznie problem skrecajacych na Gliwice byl dosyc znaczny i korki nieliche. A tak jest szansa ze bedzie lepiej. L. PS. a moze wybory co 2 lata? bysmy mieli drogi wysmigane na maxa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yasny Re: Dziurawe drogi 15.05.03, 22:28 trwa obecnie remont nawierzchni ul. sobieskiego, nastepny w rozkladzie jest remont "tragicznego" skrzyzowania i przejazdu kolejowego na ul. bytomskiej, wg planow powstanie tam rondo, zlikwidowany bedzie szeroki tor, a waski nieco przesuniety (takie info uzyskalem od znajomego) Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: Dziurawe drogi 16.05.03, 07:55 To ja tylko dorzuce tu do listy fatalna nawierzchnie na ul. Repeckiej w okolicach parku!!! Ale tu slowo FATALNA jest uzasadnione! L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Dziurawe drogi IP: 195.136.60.* 16.05.03, 14:03 Z dumą oddano do użytku ul.Wyszyńskiego po długim i wyczerpującym remoncie. Zabrakło jednak pienążków na wymalowanie linii, pasów na przejściu dla pieszych, a co śmieszniejsze pojawiły się już pierwsze dziury :)) To chyba działanie celowe - przeciez i tak po zimie konieczny będzie remont to po co marnować farbę i czas. Jakie to wszystko przemyślane! Co do Sobieskiego, to piękna kostka się znajduje pod warstwą asfaltu. Może by tak ją pozostawić, na pewno przetrzyma dłużej niż nowa nawierznia kładziona obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yasny Re: Dziurawe drogi 16.05.03, 15:43 jak widzialem jaka technika jest remontowana ul wyszynskiego mialem sluszne jak sie okazuje obawy, ze nie wytrzyma kilku miesiecy, no a za pol roku o teraz liczac - nie bedzie juz chyba zewnetrznej warstwy w ogole ... mam nadzieje, ze sobieskiego bedzie zrobiona "normalnie" Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: Dziurawe drogi 17.05.03, 20:44 A co powiecie o stanie samorzadowych przedwyborczych drog powiatowych" czyli o stanie wyremontowanych drog przed wyborami? Jak one wygladaja po pol roku? L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Dziurawe drogi IP: proxy / 192.168.3.* 20.05.03, 11:16 Podobno ma powstać rondo ul.Bytomska i Legionów ? ? Już kiedyś o tym pisałem ile trzeba czekać wykonując lewoskręt z ul.Legionów na ul.Bytomską. Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: Dziurawe drogi 20.05.03, 11:50 To ja w temacie rond!!! Otoz bowiem po powstalo juz jakis czas temu rondo na Przyjazni. Funkcjonuje w miare dobrze, zmusza kierowcow jadacych od miasta do znacznej redukcji predkosci, ale... srodek ronda (wysepka) nie jest w ogole uporzadkowany. Nawet trawa tam nie rosnie nie mowiac juz o drzewkach czy kwiatkach. A fajnie by bylo... L. Odpowiedz Link Zgłoś
yasny Re: Dziurawe drogi 20.05.03, 20:49 pisalem o tym kilka postow wyzej, podobno remont tego miejsca jest w kolejce zaraz po ul. sobieskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALPEK Re: Dziurawe drogi IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 07:03 gazeta_katowice napisał(a): > Które drogi w TG są najbardziej dziurawe? W redakcji przygotowujemy ranking > takich miejsc. > Grab WSZYSTKIE BEZ WYJĄTKU !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś