kulomiot123 22.08.09, 20:55 Podobno w Inkubatorze Przedsiębiorczości można za darmo nauczyć się niemieckiego i angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bulczanka Re: Jezyk obcy 22.08.09, 21:10 Język obcy nam nie obcy:P Też tak słyszałem. A co, chcesz skorzystać czy tylko reklamujesz? inkubator.tarnogorski.pl/jonn/ www.inkubator.tarnogorski.pl/projekty-unijne.html#65 Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Jezyk obcy 22.08.09, 21:23 Jeszcze jedno - to jest dla osób po 45 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
kulomiot123 Re: Jezyk obcy 23.08.09, 20:10 Oj bulczanka, przeczytałem dokładnie( dzięki za link) " osoby spełniające co najmniej jeden z poniższych kryteriów: - wiek powyżej 45 lat, - wykształcenie co najwyżej średnie, - obszar zamieszkania na terenie wiejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
dlm-2 Re: Jezyk obcy 24.08.09, 06:45 Nie rozumiem Twojego podkreślenia tych kryteriów.Przecież na to prawie każdy może się załapać.Jedynym problemem może być dla kogoś wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
hawana83 Re: Jezyk obcy 24.08.09, 10:57 wziąć udział w kursie może każdy pracujący mieszkaniec powiatu tarnogórskiego, warunki o których mowa są preferowane, ale nie trzeba ich spełniać. po prostu osoby, które zgłaszają swój udział, a które spełniają co najmniej jeden z tych trzech warunków (tj. - powyżej 45 r.ż, miejsce zamieszkania teren wiejski, wykształcenie co najwyżej średnie) mają większe szanse udziału niż te które nie spełniają żadnego. mimo wszystko warto spróbować i złożyć formularz zgłoszeniowy, bo może takich osób, które spełniają te kryteria będzie mało i wtedy szanse mają pozostali, którzy nie spełniają żadnego z tych trzech warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Jezyk obcy 24.08.09, 14:38 Racja - formularz zawsze można wysłać. Jakieś wolne miejscówki na pewno będą mieli wolne, wszak im człowiek starszy tym jego motywacja do nauki mniejsza:P Tylko co to za przyjemność uczyć się z dziadami:P Składaj, składaj. Pokaż im że młodzi to potęga (do kopania węgla:DDD). Odpowiedz Link Zgłoś
wel-ona Re: Jezyk obcy 24.08.09, 21:43 hmmm czyli wg Ciebie 45-latkowie to dziady? Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Jezyk obcy 25.08.09, 10:00 Po flaszce można się dogadać z każdym. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Wybacz zymlocce,sama jest dziadowa, 25.08.09, 17:04 kazdy sadzi po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kulomiot123 Re: Jezyk obcy 26.08.09, 12:04 Niektórzy na tym forum mają problem ze zrozumieniem czytanego tekstu. Przeczytałem dokładnie podane mi linki i kryteria są następujące: 1. trzeba być mieszkańcem powiatu tarnogórskiego, 2. być osoba pracującą. Następnie pierwszeństwo ( preferowane)są osoby spełniające jeden z 3 warunków: 1. mieszkaniec terenów wiejskich, 2. wykształcenie co najmniej średnie, 3. wiek powyżej 45 lat, Np. może to być mieszkaniec Tworoga, pracujący w wieku 18 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_30 Re: Jezyk obcy 26.08.09, 12:14 Oj, od razu problem. Za moich czasów :-)))) nie było na maturze egzaminu z czytania ze zrozumieniem. Bądźmy bardziej wyrozumiali ;-) A nie zawsze słowo pisane oddaje to co "autor ma na myśli". Słyszałam, że fundacja domena rozwoju proponuje jakieś pakiety szkoleń w ramach funduszy unijnych, nie bardzo się tym interesowałam, więc nie wiem dla kogo są przeznaczone, ale może Wy coś znajdziecie: www.domenarozwoju.pl Odpowiedz Link Zgłoś