zete 04.09.11, 18:01 Zaprzyjaźnieni sąsiedzi zaprosili mnie do kościoła na chrzest dziecka. Jak sądzicie, czy idąc tam, powinnam coś zanieść. Co? I komu? Dziecku? Rodzicom? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanna26 Re: chrzest 05.09.11, 23:20 A moim zdaniem wypada dać jakiś drobiazg dla dziecka. Nic wielkiego, może to być niewielka książeczka dziecięca z kiosku parafialnego. Odpowiedz Link
aqua48 Re: chrzest 06.09.11, 08:49 Moim zdaniem możesz podarować jakiś mały prezencik dziecku - różaniec, ewentualnie pamiątkową karteczkę z życzeniami, taką do kupienia w sklepie lub stoisku z dewocjonaliami. Albo w ramach intencji dla dziecka iść do spowiedzi i komunii. Odpowiedz Link
nchyb Re: chrzest 06.09.11, 09:36 musieć - nie musisz nic, ale ja też jestem z tych, które uważają, ze ładniej będzie przyjść z jakimś drobiazgiem dla chrzconego. Jeżeli to maleństwo, to jakaś drobna zabawka, ciuszek, a nawet karteczka pamiątkowa z okazji chcin. Przy starszym dziecku - drobiazg zabawkowy, który dziecko ucieszy. Nie musisz, ale mozesz... Odpowiedz Link