Dodaj do ulubionych

skandal!!!!! oke do refleksji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:07
jestem matką gimnazjalistki. uważam niezależnie od zdolności i możliwości
dziecka, że z tymi egzaminami matematyczo-... przesada! Jak można przekreślać
człowieka, który uczy się ba! nawet bierze korki itd. ale jest typowym
humanistą. Apeluję do członków szacownej OKE co roku tworzycie trudniejsze
testy! Sama mam kontakt z edukacja na codzień i myślę że doprowadzacie bardzo
duży % młodzieży do rezygnacji ze swoich planów i marzeń. Przyszły dziennikarz
czy artysta lub inny typowy humanista owszem potrzebna mu jest matma w jakimś
zakresie, ale wybaczcie, nawet ja po studiach wyższych, mam problemy z waszymi
genialnymi testami. Zróbcie coś na przyszłość, dajcie szanse wszystkim. A co
będzie z maturami to istny paradoks. Matematyka tak, ale do wyboru. Kto myśli
podobnie niech dołączy się do mojego głosu. Może ktoś z CKE przemyśli ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mitrandir Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:10
      SKANDALLL co ma powiedzieć typwy ścisłowiec. Po co mu polski i historia
      humanistyczny tak ale do wyboru
      • Gość: ppp Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:13
        Jezyk ojczysty powinien znać nawet ścisłowiec.
        Zresztą podstawy matmy powinien znać również każdy.

Wg mnie lepiej byłoby zdawać egzxaminy do liceów tak jak kiedyś, a nie jakieś
        idiotyczne testy, z których nawięcej punktów ma ten, kt umie wbić się w klucz
        odpowiedzi...
        • Gość: Mitrandir Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:31
          Popieram
      • Gość: ja Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:05
        popieram
      • Gość: lil devil Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:08
        zgadzam sie pisalam dzisaj testy i uwazam ze nie byly dostosowane do mozliwosci normalnego ucznia :/ co wiecej nie mam problemow z matematyka biologia czy chcemia nie jestem typowym humanista ale te dzisaijesze testy byly przesada:/
        testy rocznika 2 lata starszego pisalismy na probnychn wewnetrznych i co??? bez problemu a teraz?? tylko usiasc i plakac ze nie dostane sie so wymarzonej szkoly i nie bede mial szans na akademie medyczna :(:(:(:(:(
        blagam zrobcie cos!! :(
        • Gość: kj Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.pai.net.pl 27.04.06, 17:37
          no bo Wy byście chcięli, żeby każdy debil dostawał 80 pkt z egzaminu.
      • Gość: rYcHoO Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:35
        zdadza się. ja np. wole matme ale musze pisac jakies debilne rozprawki po co mi
        to?
    • Gość: Dido Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.chello.pl 27.04.06, 12:12
      w 100% popieram... ja będę musiała prawdopodobnie zrezygnować z bardzo dobrego,
      polonistycznego liceum, mimo, że z testu humanistycznego będę miała ok 48-49 pkt.

Wszystko przez matematykę... fizykę...
      • Gość: Dido Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.chello.pl 27.04.06, 12:14
        Ale po polsku muszą umieć wyrażać się wszyscy. Nawet jak będziesz fizykiem czy
        matematykiem to będziesz pisać podania o pracę, listy, czytać teksty prawda?

a jak zostanę psychologiem, polonistką itp to po co mi umiejętność obliczania
        objętości beczki itp?
        • Gość: Mitrandir Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:32
          A jak zostanę matematykiem to po ci mi wiedzieć co to jest epitet.
    • Gość: ola Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:18
      myslę że każdy w zależności od zainteresowań powinien mieć możliwość wyboru
      testu, ale łączenie wszystkich przedmiotów w dwa testy to też jest przesada,
      np. ktoś wybiera się na profil bio-chem, a test mat-przyr nie poszedł mu
      najlepiej z powodu matmy i fizy, ja właśnie jestem w takiej sytuacji dlatego
      częsciowo popieram panią, która zaczęla ten temat
      • Gość: >; Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.sdl.vectranet.pl / *.sdl.vectranet.pl 27.04.06, 12:22
        Tak egzamin matematyczny był za trudny.Zadania testowe mogły być ale otwarte to
        koszmar!!!
    • zbigniewmoczymorda Re: skandal!!!!! oke do refleksji 27.04.06, 12:28
      całkowicie się z pania zgadzam matematyka powinna być nie obowiąskowa na maturze
      • Gość: Issabele Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:38
        Calkowite poparcie !!!!! w tym roku przegieli na MAXA !!!! spe3cjalnie dali
        banaly na human i nie mozna bylo sie w ogole wykazac jakas wiedza a na mat-
        przyr takie cos to jest SKANDAL !!!!! i to prawda ze teraz gro osob rezygnuje z
        marzen bo ja chyba pozegnam sie z Wroclawiem bo majze zawalilam =(( Pozdro
        • Gość: ja Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.gorzow.mm.pl 27.04.06, 12:47
          ja tez rezygnuje ze swoich amrzeń chcialam się dostac do dobrego liceum zdać
          porządnie mature lecz nic z tego;( dzieki tej cześci przyrodniczej wychodzi an
          to ze będę w najgorszym liceum w miescie
          eh... chyba zakonnica zostane bo sie na dobrą uzcelnie nie dostane
      • patrykelle Re: skandal!!!!! oke do refleksji 27.04.06, 14:33
        pisze sie nie obowiazkowa wielki humanisto
      • Gość: Pestka Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 15:02
        Po tym "obowiąskowa" Zastanawiam sie ;Jesteś humanistą?
    • Gość: HHHH Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: 87.207.56.* 27.04.06, 12:43
      kobieto to nie jest matura ja tez jestem po studiach wyższych i sądze że nie
      wiele osób mialao problemy z tymi testami które sprawdzają wiedze OGÓLNĄ
      !!!!!!!!!!!!
      • Gość: Dorka ;( Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.chello.pl 27.04.06, 16:54
        Po pierwsze co to za wychowanie, zeby zwracać się do pani kobieto!! Po drugie
        proszę pana albo panią,pan(pani) nie musiał(a) pisać takiego testu!! Wiedza
        ogólna phiiii!!To skandal żeby osoby które nic o tym nie wiedzą, wypowiadały
        sie tu na forum!!Chyba z nodów. Jestem właśnie gimnazjalistką, pisałam
        dzisiejszy test i choć nie ma problemów z tymi przedmiotami,to dla mnie ten
        test był bardzo trudny. zawaliłam go totalnie, i jestem załamana, ale
        podbudowałam się tym że nie jstem sama, ze tak wiele osób jest w tej samej
        sytuacji co ja.
    • Gość: Asia Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.mt.pl / *.mt.pl 27.04.06, 12:45
      J a uwazam tak samo..Jestem bardzo dobra z przedmiotow humanistycznech na
      probnych mialam 42 p.Matymatyczne zadanmia byly okropne!!! dzieki waszym glupim
      pomyslom na takie testy nie dostane sie do dobrej szkoly:(:(:(
      • Gość: ja Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.gorzow.mm.pl 27.04.06, 12:51
        ja juz po prostu nie moge!!!!!!!!!!!!!!!!
        to już koniec moje marzenia i wszytsko sie rozpadło pojde do jakiejś meliny i
        tam pzresiedze 3 lata i bede nikim a przy tym sie jescze stozce bo tak chodza
        ludzie hm.. now łąsnie
      • Gość: del Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:52
        Oba testy są proste. Nie trzeba wiedzieć jak obliczyć objętość beczki ponieważ
        jest wzór i wystarczy podstawić liczby. Rozumiem że mnożenie to dla was bardzo
        trudna sprawa i liczby dwucyforwe są ogromnie wysokie. Dlatego też trzeba gnoić
        ludzi, którzy bez kalkulatora nie wyjdą do sklepu. Humanistyczny test to
        spisanie z odpowiedzi z tekstów, trochę myślenia i wypracowanie, na którym nawet
        umysł ścisły nie straci wiele.
      • Gość: E. Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.19.165.22.osk.enformatic.pl 27.04.06, 16:36
        zastanawiam sie w jakim wieku sa ludzi którzy to wymyślają? moze ktos potrafi
        zgadnąc? poziom z jakim ludzie napisali te testy bedzie porazkowo niski...a
        komisja dalej bedzie zadawac sobie pytanie "dlaczego ta dzisiejsza mlodziez sie
        nie uczy" mlodziez sie uczyc tylko Ci ktorzy tworza te testy mysla sobie ze
        jestesmy mozgami do potegi a to niestety nie jest prawda...
    • Gość: qub Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.tele2.pl 27.04.06, 12:53
      Jestem całkowicie za.....
      a tak wogóle to powinni wszystkie egaminy skasować.....

to że się nie jest dobrym w matmie czy przyrodzie nie znaczy że trzeba ją sobie
      odpóścić....nie powinno się tego zrobić ani we wczesnych latach anuki ani w
      późniejszych ....jak chciałaby pani z kimś przeprowadzić rozmowe np. na temat
      gdzie była pani na wakacjach. powie pani komuś że to były karapty a ten się
      zapyta czy to jest jeszcze europa....czy już to jest australia.......
      niezależnie od zdolności trzeba rozwijać i te i te dziedziny nauki.....
      kiedyś dostanie pani list od gościa co tylko matme wybrał i za nic miał
      polski....:
      jezdem barco wdźęczyny za ...... i mnówstwo tego typu błędów.......gośc od
      matmy co sobie odpósci juz an początku polski nie będzie w stanie napisać
      prostego listu (choćby motywacujnego) a inna osoba od polskiego co ma
      matme "gdzieś" nie da rady wypełnić PIT-u...ba! nie zauważy nawet jak ją w
      sklepie oszukają bo odejmowanie było za trudne.....albo najgorszą z możliwych
      pożyczek zaciągnie bo nie zna podstaw matmy....-są etż i takie osoby ....zanm
      to z autopsji

należy na to zagadnienie patrezeć długofalowo i pod różnymi kątami.....
      suma summarum ....testy są bardzo ważne poniewarz sprawdzają czy dana osoba
      niezależnie od upodobań naukowych jest w stanie samodzielnie funkcjonować w
      społeczeństwie....
    • Gość: uczennica Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:55
      W pełni zgadzam się z Pani zdaniem. Testy z lat wcześniejszych rozwiązywałam
      bez większych problemów, lecz im nowszy test, tym trudniej było go rozgryźć!
      Nie każcie rezygnować mi i innym uczniom z marzeń, ja na przykład chciałabym
      iść do bardzo dobrego LO i wiem, ze poradziłabym sobie! Świadczą o tym moje
      bardzo dobre oceny, lecz każdy może trafić na temat, którego jednak nie zbytnio
      przyuczył się lata temu !
      • Gość: Dan Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.volta.net.pl 27.04.06, 13:12
        Ktois sie uczy cały rok test mu nie wyjdzie no i pa marzenia
        • Gość: lil devil Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:16
          rowniez serdecznie dzikuuuuje za (nie bede sie wyrazac) *** moich mazen
          wlasnie liczylam pkt z mat-przyr i mam ok 30 :(:( tragedia.... :(
          • Gość: sandwich_26 Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:34
            testy oczywiście niech będą ale na normalnym poziomie i z normalnymi liczbami
            bo tych nie dało się za bardzo skrócić jeśli chodzi o część humanistyczną nie
            mam zastrzerzeń
      • Gość: Taishi Nie rezygnować a robić proste!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:45
        Kolezanko widzisz to ma byc poto by sprawdzic twoja wiedze.. a to ze ktosma
        lepsze czy gorsze oceny to nie swiadczy o jego wiedzy :] znam kilku uczniow
        ktorzy swoje paski otrzymuja w rozny dziwny sposob. Ja natomiast bym apelowała o
        zrobienie bardziej przystepnych egzaminow.. jednak prawda jest taka ze
        poprzednie testy były prostrze
    • Gość: ooo Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.eia.pl 27.04.06, 13:00
      Popieram!!
      zgadzam sie calkowicie.
    • Gość: Ania- Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:02
      Popieram panią! ja jestem typową humanistką i test napisałam dobrze. A mat.-
      przyrodniczy był za trudny. PRZESADZILI!!! To głupie zamykać drogę do dalszej
      kariery młodych ludzi!! Niech się najpierw zastanowię co piszą. Ja jak
      przyszłam ze szkoły, to się popłakałam, bo być może nie dostane się do
      wymażonej szkoły.
    • Gość: tomek55 Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.net / 82.160.62.* 27.04.06, 13:02
      jeżeli mata ma być nieobowiązkowa to dlaczego język polski ma być obowiązkowy??
    • Gość: monissia Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:09
      W zupełności zgadzam się z Panią, która rozpoczęła ten temat. Test humanistyczny
      poszedł mi dobrze, ale z mat-przyr to byla przesada! Dlatego chciałam gorąco
      podziękować OKE za skreślenie moich marzeń o dostaniu sie do dobrej szkoły, ktoś
      sie przyłącza do mojego podziękowania??
      • Gość: mortalis Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.autocom.pl 27.04.06, 13:26
        Hmm.. moim skromnym zdaniem powinnismy pisac testy tylko z tych przedmiotów,
        które licza sie w klasie o wybranym przez nas profilu w liceum..
      • Gość: Ewa Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:24
        przyłanczam się też do tego moje marzenia też prysneły !!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Ewa Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:26
          takie testy nam dają a ciekawa jestem czy by oni je rozwiązali jednym słowem
          wziąć powieśić i ...
    • Gość: zainteresowana Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.04.06, 13:31
      Całkowicie zgadzam się z Twoją opinią. Taka forma egzaminów jest krzywdząca dla
      ucznia, który wykazuje większe zdolności z przedmiotów humanistycznych.
      Z niewinnego egzaminu mamy dziś do czynienia z "kobyłą", której towarzyszy
      ogromny stres.
    • Gość: @siulk@ Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: 87.207.170.* 27.04.06, 13:31
      ja tez oczywiscie popieram. szkoda ze moja mama nie jest tego zdania......
      • Gość: Issabele Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:37
        te testy w ogole nie sprawdzaja naszej wiedzy czemu tak mysle ? podam przyklad
        testow probnych ale nie na 100 pkt tylko 79 bo to byly walbrzyskie ,dziewczyna
        ktora leci na ocenach poniez 3 mialam wiecej pkt od osoby ktora w mojej klasie
        ma srednia powzyej 5.0 to jest SKANDAL !!!!!! zero wiedzy w tych testach tylko
        spryt potrzebny a nie kazdy go posiada bo osoby madre doszukuja sie podstepu w
        odp a inne prostaki leca na waleta i zaznaczaja jakis banal ktory wlasnie jest
        dobra odp !!!!! te testy to ZWYKŁA CZYSTA KPINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: bodzio & kacha Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: 213.199.202.* 27.04.06, 13:36
      tak zgadzamy sie z pani wypowiedzia, b.dobrze pani wnioskuje ;)no fakt ja ,
      razem z kolezanka jestesmy typowymi humanistkami i ciezko nam bylo napisac ten
      test :]jestesmy b. madrymi osobami ale uwazamy(jak wiekszosc osob) ze egzaminy
      to bzdura, i matura tesh;)jak pewien kolega napisal: matura to bzdura, olac ja
      cieplym moczem, przed siebie krocze;) no to pozdrawiam, bylych wrajterów i
      ciumki:*:*:*:*:*
      kolejny raz podkresle , ze jest pani b. madra osoba( zapewne tez inteligetną)
      jest pani osoba na czasie, nie jest pani tak jak inne mamusie, rozumie pani
      mlodziez i jesce raz , zgadzamy sie z pani teoria na ten temat;0
      ps. co do matury to tez pani dobrze mysli, tesh tak uwazam co do matematyki, jak
      bede musiala zdawac to nie zdam;0 t tak sam,o bzdura, jak by ktos wymyslil ze
      trzeba obowiazkowo zdawac religie;0(chore)
      elo elo nieswiadomi sie smieja, z dnia na dzien ich szanse maleja
      pozdrawiamy
      koziolek matolek z kopydlowa(dobrze w warszaiwe, dobrze wkrakowie, ale
      najlepiej JEST W SEDZISZOWIE:):)
    • Gość: ja Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:49
      Otwarte były łatwe...
      Zamknięte były podchwytliwe..
    • Gość: ZETA Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:57
      Moim zdaniem nalezaloby rozwiazac testy w sposob jak mature-kto ma zdolnosci humanistyczne
      powinien zdawac humanistyczny na wyzszym a matematyke na nizszy i na odwrot! Kazdy musi znac
      polski, matematyke ale nie wszystko na poziomie zaawansowanym, kto w czym lepszy niech to zdaje i
      bedzie po klopocie! Wogule jak sie czyta system oceniania to horror. Szkola nie daje se rozwija c
      uczniom, jak w korei jeden tak to i wszyscy. Brak indywidualnosci. Cala Polska edukacja jest chora i nie
      dziw ze uczniowie tak nienawidza szkoly!
      • Gość: maturzysta Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 15:23
        Uwierz mi, że to nie był poziom zaawansowany. Są o wiele trudniejsze rzeczy,
        więc w gruncie rzeczy cieszcie się, bo mogliście trafić gorzej. A że test
        wymagał trochę myślenia, no to sorry. Może lepiej, że niektórym z Was się nie
        udało, nie zaniżycie poziomów dobrych LO.
        Nie dramatyzujcie. Nie warto. Idźcie na spacer czy coś.
        Pozdrawiam.
    • Gość: ewa Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.04.06, 13:58
      Test mat-przyr. wcale nie był trudny, wzory były podane, myślę, że dobry uczen
      (nawet humanista) nie powinien mieć wiekszych trudności, no chyba,że kompletnie
      nie uczył sie przedmiotów ścisłych. Ja mam z matmy 4 (bedę jeszcze poprawiać) i
      większośc rzeczy napisałam dobrze(liczę na 42-44 punkty), więc nie przesadzajmy.
    • Gość: KatRin Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:12
      Tez tak sadze !! z rokiem na rok są coraz głupsze !! PROTESTUJE :/ !~!~! bo poświroeali juz do końca !!!!!!!! Wrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: .:ona:. Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:12
      Jestem dośc dobrą uczennicą, w szkole mam niezłe oceny. Rozwiazywałam wiele
      testów i miałam wyskokie wyniki. Ale to co było dzisiaj to jest poprostu
      MASAKRA!!! Co za kretyn układał te zadania?!!! Jeśli chcieli pogrążyc uczniów
      to im sie to udało, tylko teraz niech obniżą progi punktowe w szkołach bo
      większośc chya zakończy edukacje na gimnazjum!!! Pozdrawiam krakowiaków!
    • Gość: Ewa OKE zastanówcie się nad ty bo to jest nie normalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:19
      myśle, że co roku są trudniejsze egzaminy nie tylko ja tak mówie nawet
      nauczyciele i dyrektorzy .jak rozwiązywałam testy z ubiegłych lat to były bardzo
      łatwe powiedziałambym ,że nawet banalne .Nie wiem do czego w Polsce dążymy ale
      chyba żeby każdy był geniuszem .Przeciez tylko w Polsce tak nas piłujecie
      .Zróbcie coś z tym . Naszczęście już napisałam egzamin !!!!!!!!
      • Gość: maturzysta Re: OKE zastanówcie się nad ty bo to jest nie nor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 15:25
        I dobrze. Poziom trzeba podnosić, a nie zaniżać do przeciętniaków. Kiedyś
        jeszcze za to podziękujecie.
    • Gość: wikło Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:23
      etam jak są trudne testy to mniejsza srednia z punktów i nic tak naprawde sie
      nie zmienia :/
    • Gość: Aga Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:23
      Matmy na maturze nie?? a polski tak ?? a jesli ktos jest typowym umysłem ścisłym
      to sprawia mu problemy rozgryźć to co autor ma na myśli(nie przydatne w życiu) a
      co do dzsiejszego testu hmmmm mysle ze mamtemtyki w tym nie bylo wiele a zadanie
      byly dosc proste (beczka-podany wzór tylko podstawić, trójkat-prawo Pitagorasa ,
      proprcja, procenty-proprpcja)i nie poszło mi źle ale dla słabszych uczni mogły
      zadnie sprawic problem... za to gegra koszmar:/:/(co ta ma wspólnego z
      przedmiotami ścisłymi:/)
    • nowa_mz_z_bdg Re: skandal!!!!! oke do refleksji 27.04.06, 14:27
      Prawdziwy skandal CKE, ministerstwo edukacji itd robia wszystko zeby wychodowac nowe
      spoleczenstwo - spoleczenstwo chorych intelektualistow!!!!!
      • patrykelle To ze... 27.04.06, 14:35
        Prosze pani poprostu podnosi sie poziom niestety... narazie jeszcze kazdy za
        odpowiednia sume mogl zdac studia dostac rozne papiery itd. ja ciesze sie ze to
        sie zmienia
        Odp do postu : nowa_mz_z_bdg napisała:
        • Gość: nowa_mz_z_bdg Re: To ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 16:02
          Dla nas gimnazjalistow jest troche inaczej. Zreszta wlasnnie te testy pokazuja jak jestesmy
          skorumpowani. Mysli Pani ze nie bylo zadnych nieprawidlowosci. Nie chodzi tylko o trud bo trud
          naprawde jest niezbedny ale o to ze po co oni pisza tak trudne testy skoro i tak beda ci ktorzy poznaja
          odpowiedzi przed testem i dostana sie do dobrego liceum a potem na studia pojada na kombinowaniu i
          beda lepsi od innych nawet tych dobrych a juz nie mowie o tych gorszych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka