martyna_ewa
10.06.12, 16:47
Witam,
Mam na imię Martyna i jestem 23 letnią studentką. Jednocześnie pracuję i właśnie w związku z pracą mam do was pytanie. Pracuję w biurze, jednak jest to stosunkowo specyficzne miejsce ponieważ jest to biuro harcerskiego hufca. Spotykam bardzo różne osoby - od młodzieży aż po osoby starsze, od harcerzy po przedstawicieli instytucji. Wykonuję również skrajnie różne czynności - prowadzenie biura ale także czynności typowo "harcerskie", które nie sprzyjają noszeniu białej bluzki. Stąd moje pytanie: Jak powinnam się ubierać do pracy?
Zwykle unikam obcasów, spódnic i koszulowych bluzek, ponieważ większość czasu spędzam z młodymi ludźmi, a charakter organizacji sprawia, że wszyscy są sobie "druhami", więc nie mogę tworzyć sztucznych barier. Jednak wiem też, że to ja jestem osobą, która pierwsza ma kontakt z przedstawicielami urzędów, firm, innych organizacji i stowarzyszeń oraz rodzicami harcerzy. Chciałabym to jakoś połączyć - uniknąć sztywności, wyrazić to, że jestem młodą osoba, która ciągle studiuje, a jednocześnie pokazać, że jestem odpowiedzialna, której można powierzyć różne sprawy i która będzie dobrą wizytówką organizacji.
Już teraz dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam