ach_dama_byc_z_kanady 20.07.13, 00:24 watek off topicowy, wiec jesli wam nie pasuje to prosze powiedziec a skasuje, ale ostatnio byle tyle ciekawych wyrazen ze zainteresowalo mnie czy znacie wiecej. a wiec - edoleckie - tyrka typowego -popelniczka Minnie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annthonka Re: Wyrazy z forum SV ... 'oftopikowo' 20.07.13, 13:37 Edoleckie też mnie ciekawi niepomiernie, nawet w Guglarce nic na ten temat nie znalazłam. Tyrka to rzeczownik utworzony od czasownika tyrać. Popelniczka - nie wiem, w którym wątku to było. Na pierwszy rzut oka wygląda jak popielniczka bez "i"... Odpowiedz Link
ach_dama_byc_z_kanady Re: Wyrazy z forum SV ... 'oftopikowo' 20.07.13, 14:12 to miala byc popełniczka, przepraszam za paskudne lenistwo... Minnie Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Ha! Wydało się! :-) 20.07.13, 15:28 beata_ napisała: > Jak się postarasz, to polskie znaki masz! > - ciekawe, a jednocześnie, jakie to oczywiste. Chcąc komuś dokuczyć, wznosimy się na szczyty intelektualne. Tu każdy jest geniuszem, znajdzie zawsze to czas, siły i wszelkie dostępne i niedostępne środki. Gdyby nie liczne wojny, nie byłoby internetu, komórek, a nawet... koła. Na potrzeby wojen (dokuczenia) rozwinęła się chirurgia. Odpowiedz Link
beata_ Re: Ha! Wydało się! :-) 20.07.13, 15:52 nm.buba011 napisał: > beata_ napisała: > > > Jak się postarasz, to polskie znaki masz! > > > > - ciekawe, a jednocześnie, jakie to oczywiste. > > Chcąc komuś dokuczyć, wznosimy się na szczyty intelektualne. Tu > każdy jest geniuszem, znajdzie zawsze to czas, siły i wszelkie dostępne i niedostępne > środki. > > Gdyby nie liczne wojny, nie byłoby internetu, komórek, a nawet... koła. > Na potrzeby wojen (dokuczenia) rozwinęła się chirurgia. A możesz tak bardziej przystępnie napisać o co Ci konkretnie chodzi? Bo cały ten twój wywód ma się nijak do zacytowanej (mojej) wypowiedzi. Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Ha! Wydało się! :-) 20.07.13, 18:05 beata_ napisała: > A możesz tak bardziej przystępnie napisać o co Ci konkretnie chodzi? > Bo cały ten twój wywód ma się nijak do zacytowanej (mojej) wypowiedzi. - oczywiście, że... nie. Druga prosta zależność. Ludzi których lubimy, to z nimi się świetnie rozumiemy. Śmiejemy się wtedy, kiedy nie ma z czego. Podobnie w innych. Przeciwnie, tych do których czujemy awersję, tych nigdy nie zrozumiemy. Dlaczego? Nie zadajemy sobie minimum trudu. Zamiast, czytając spróbować odrobinę zrozumieć, kombinujemy, jak się czegoś doczepić. Robisz, manipulujesz w ten sposób, nie pierwszy raz. Kto autentycznie mnie w jakieś kwestii nie rozumienie, używa parafrazy i pyta o konkret. Ty, Beato nie rozumiesz totalnie. Wysyłasz sygnał, że ja piszę od rzeczy, a nie, że czegoś konkretnego nie możesz zrozumieć. Odpowiedz Link
beata_ Re: Ha! Wydało się! :-) 20.07.13, 19:26 nm.buba011 napisał: > [...] > Nie zadajemy sobie minimum trudu. Zamiast, czytając spróbować odrobinę zrozumieć, > kombinujemy, jak się czegoś doczepić. No właśnie - doczepić! Czy ja się kogokolwiek czepiam w postach powyżej? Czy może Ty się czepiasz nie wiadomo czego? Bo jakoś tak właśnie (jako czepianie się) odbieram wiele Twoich "obok-wypowiedzi" - nie wiem jak inni. Zamiast zrozumieć i skomentować (wprost!) czyjąś wypowiedź, Ty kombinujesz... i w rezultacie otrzymujemy pytyjskie teksty albo rodzaj przypowieści biblijnej. > Robisz, manipulujesz w ten sposób, nie pierwszy raz. Że co, proszę?!?!?! > Kto autentycznie mnie w jakieś kwestii nie rozumienie, używa parafrazy i pyta o > konkret. Zapytałam, czyż nie? Bo autentycznie nie rozumiem Twojej wcześniejszej wypowiedzi i jej związku z moją. Do czego tu potrzebna parafraza? Wszak przytoczyłam dosłownie Twój post... Też źle? Niezgodnie z s-v? > Ty, Beato nie rozumiesz totalnie. Wysyłasz sygnał, że ja piszę od rzeczy, a nie > że czegoś konkretnego nie możesz zrozumieć. J.w. - spytałam o "konkret" i nie uzyskałam konkretnej odpowiedzi. Nie rozumiem Twojej wypowiedzi w odniesieniu do mojej (skierowanej do Minnie) i pytam wprost o związek jednej z drugą, bo uważam Twoją odpowiedź za odpowiedź bez związku. Dlaczego twierdzisz, że nie rozumiem "totalnie"? I czego tak "totalnie" nie rozumiem? Czyżbyś sugerował, że jestem półgłówkiem (albo ćwierćgłówkiem) i nigdy niczego ("totalnie") nie rozumiem, a piszę ot tak sobie, co mi ślina na język... ups... znaczy nie ślina i nie na język, tylko coś tam pod palce na klawiaturze przyniesie ? Nie wiem, co tam sobie dośpiewałeś i właśnie od CIEBIE usiłuję się tego dowiedzieć. Nie ma żadnego "sygnału"! Jest tylko proste pytanie - o co Ci chodzi? Obawiam się tylko, że nie zechcesz (nie potrafisz?) odpowiedzieć wprost - bez tych ozdobników i ugrzecznionych zawoalowań. A mówiąc już całkiem krótko (i być może bardziej zrozumiale dla Ciebie) - co Ci się nie podoba w moim żartobliwym poście do Minnie? Odpowiedz Link
annthonka Re: Ha! Wydało się! :-) 20.07.13, 20:39 Zobaczyłam tytuł tego posta i już się ucieszyłam, że się edoleckie wydało... Odpowiedz Link
beata_ No niestety... 20.07.13, 20:56 annthonka napisała: > Zobaczyłam tytuł tego posta i już się ucieszyłam, że się edoleckie wydało... ... żałuję bardzo, bo mnie to też męczy Odpowiedz Link
beata_ Re: Wyrazy z forum SV ... 'oftopikowo' 20.07.13, 14:27 annthonka napisała: > Edoleckie też mnie ciekawi niepomiernie, nawet w Guglarce nic na ten temat nie > znalazłam. Ja nie próbowałam szukać w Google - kombinowałam anagramowo, szukając jakiejś pomyłko-literówki i nie udało mi się zgadnąć, co autorka miała na myśli... > Tyrka to rzeczownik utworzony od czasownika tyrać. Samą "tyrkę" pomogłam Minnie rozwikłać, natomiast chodziło o całe wyrażenie: "ostra tyrka typowego". Przy czym "ostra" też wiadomo, co znaczy > Popelniczka - nie wiem, w którym wątku to było. Na pierwszy rzut oka wygląda ja > k popielniczka bez "i"... To była popeŁniczka w oryginale - Minnie nie ma polskich liter Niemniej tego akurat bym się nie czepiała, bo pomimo dziwnego zapisu (myślę, że to jednak literówka, a może jakiś regionalizm czy nawyk) z kontekstu wiadomo, że to popielniczka miała być. Na koniec ciekawostka... zarówno autorka "edoleckiego", jak i autor "ostrej tyrki typowego" nie napisali NIC w swoich własnych wątkach poza postem założycielskim. Nie odpowiedzieli też na prośbę o wyjaśnienie specyficznego sformułowania tematu... Odpowiedz Link
ach_dama_byc_z_kanady Re: Wyrazy z forum SV ... 'oftopikowo' 21.07.13, 13:11 no musialam nakombinowac zeby zdobyc te polskie znaki, dlatego (znowu przepraszam) w pierwszym poscie sie nie postaralam bo juz pozno bylo a koniecznie chcialam jeszcze " dzisiaj " wyslac. No wiec zeby zdobyc Ł - musze od kogos skopiowac i potem 'zapastowac'. Jak akurat nikt nic nie wpisal z polska klawiatura na forum, to musze otwierac kolejny tab czy tam window i byle co polskiego wrzucic w adres, zeby znalezc te polamane polskie literki! No, a jesli chodzi o grafomana Bube, ktory napewno zaraz sie rozhisteryzuje jak to brak mi kultury a szczegolnie ze jako moderator forum ....... (znamy to juz na pamiec ) i znowu pusci jakis rozgoryczony a zawily tekst - - to ja tez nie mam pojecia o co mu chodzi. chyba zwyczajnie sie dzisiaj chlopak nachlal... pewnie sam nie wie co naklikal ale za nic sie nie przyzna, jak to nasz Bubik Minnie Odpowiedz Link
slotna Re: Wyrazy z forum SV ... 'oftopikowo' 23.07.13, 09:36 > Edoleckie też mnie ciekawi niepomiernie, nawet w Guglarce nic na ten temat nie > znalazłam. Zgaduje, ze to slowo pojawilo sie w glowie autora przebywajac taka droge: indolencja -> indolentne -> indolętne -> indolęckie -> endolęckie -> ędolęckie -> edoleckie Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Wyrazy z forum SV ... 'oftopikowo' 23.07.13, 12:37 slotna napisała: > > Edoleckie też mnie ciekawi niepomiernie, nawet w Guglarce nic na ten tema > t nie > > znalazłam. > > Zgaduje, ze to slowo pojawilo sie w glowie autora przebywajac taka droge: > > indolencja -> indolentne -> indolętne -> indolęckie -> endolęck > ie -> ędolęckie -> edoleckie - przytłaczająca większość z nas używa słów, których znaczenia nie rozumie. Na pierwszym miejscu jest oportunizm. Jarosław Kret opowiadał (radio) o sobie, nadmieniając, że ukończył dwa fakultety i że jest takim zawziętym uparciuchem... oportunistą. Dodał z pewnością siebie, w głosie, owo ostanie określenie. Prowadzący wywiad nie zareagował. Nie wiadomo, z grzeczności, czy też był takim uparciuchem. Odpowiedz Link
ach_dama_byc_z_kanady Re: Wyrazy z forum SV ... 'oftopikowo' 25.07.13, 10:18 a skad wiesz ze nie mial na mysli wlasnie oportunisty? czy to zaraz cos zlego byc oportunista? Minnie Odpowiedz Link
ach_dama_byc_z_kanady Dero... 29.07.13, 01:26 ... nowa zagwozdka: "odwiedziny dero" ..... tresc posta - jakas taka budzaca niepokoj: dero Minnie Odpowiedz Link
ach_dama_byc_z_kanady Re: Tyrka typowego.. 30.07.13, 00:55 .... zdaje sie to to: Re: O co chodzi sylek2niot 29.07.13, 16:56 Odpowiedz I z innej beczki: f23.wikia.com/wiki/Tyrka_typowego_8.XI.2011 pudelekf23.blogspot.com/2013/01/koncertowa-tyrka-typowego-przez-stuleja.html?zx=e8d468dfa9126bbb webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:9sLJEYRnI0gJ:forum.o2.pl/temat.php%3Fid_p%3D6821624%2B%22ostra+tyrka%22&client=opera&oe=utf-8&channel=suggest&hl=pl&nfpr=&spell=1&ct=clnkwww.fotka.pl/forum/hydepark/14530300,Ostra_tyrka_nieroroz itp. itd. oczywiste więc, że "ostra tyrka [kogoś / zjawiska]" to po prostu besztać i krytykować kogoś lub coś, np. zjawiska. Typowy zaś to użytkownik jakiegoś forum na o2.pl. Temat więc jednoznacznie sugeruje, że opis w nim zawarty jest jednocześnie besztaniem i krytyką owego Typowego i tyle. Czy to naprawdę takie fascynujące i ciekawe, żeby zawracać tym sobie głowę? Nie lepiej spróbować udzielić dobrej rady osobie, która stawia - całkiem sensowne zresztą - pytanie? Odpowiedz Link
ach_dama_byc_z_kanady Re: Tyrka typowego.. 30.07.13, 08:28 cos mi mowi ze to za proste. poza tym, acha, ten kolor pomaranczowy ?? cos nie jestesmy w obiegu... Minnie Odpowiedz Link