kicior99 02.11.06, 15:07 Szybko zlecialo, prawda? Chce wszystkim podziekowac za zywy udzial i prosic o jeszcze. Zyskalismy sobie opinie jednego z najbardziej kulturalnych forow na necie =) i niech tak zostanie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: Czwarta rocznica forum 02.11.06, 16:28 Gratuluje, urodziny forum to zawsze fajna sprawa Zycze wiecej postow,samych kulturalnych Odpowiedz Link
raks5 Re: Czwarta rocznica forum 02.11.06, 23:11 tez gratuluje. pojawiam sie tu od niedawna, ale urzekła mnie kultura, której na innych forach coraz bardziej brakuje Odpowiedz Link
histoire_d_o Re: pozdrowienia dla Kiciora, forowiczów, no i Tr 02.11.06, 23:12 buba011 napisał: Idem, kiciorowi zycze sukcesu w planach zyciowych na "Perfide Albion", chociaz wiem, ze kicior wybralby Francje, gdyby nie to straszliwe bezrobocie u nas. Z doswiadczeniem zawodowym w Anglii, napewno bedzie lepiej widziany przez lowcow glow we Francji. A tak, tytulem informacji, we Franji sa tylko dwie osoby-tlumacze przysiegli jezyka finskiego przy sadach apelacyjnych we Ile-de -France (8 mln aglomeracji paryskiej). Nie wiem kim jestes buba, czy ty jestes tym slawnym kolega kiciora w krainie"rosbifow"? Przepraszam, ze te epitety na temat tych z kanalu la Manche, ale u nas nie lubi sie ich epidermicznie, co zreszta nam oddaja z nawiazka. Pozdrawiam reszte forumowiczow z wyjatkiem zettrzy. Odpowiedz Link
histoire_d_o Re: pozdrowienia dla Kiciora, forowiczów, no i Tr 02.11.06, 23:45 Zapomnialam powiedziec forumowiczom dlaczego. Za brak znajomosci francuskiego, kulinarnego "savoir vivr'u". Dla kucharzy francuskich najgorszym afrontem jest zamowienie dania typowo francuskiego np. "tournedos Rossini" popijanego coca cola. Moj znajomy, ktory ma restauracje gastronomiczna w Grenoble, mowil mi, ze jak widzi, takie zamowienie przyniesione przez kelnera do kuchni, to uwaza to za swietokradztwo. Na 100% jest to zawsze klient angielski lub amerykanski. Odpowiedz Link
khaki3 Re: pozdrowienia dla Kiciora, forowiczów, no i Tr 03.11.06, 10:19 To i ja dodam cos OT dotyczacego francji jesli mozna Bylam w tym kraju na wakacjach. Zakochalam sie na smierc w nim. Piekny kraj, cudni ludzie, przyjazni, otwarci, i tacy inni niz wszedzie. Znajomi zabrali nas do wspanialej restauracji w Paryzu, zjedlismy wysmienite zapiekanki wegetarianskie, bylam nimi zachwycona. Poprosilam kucharza o zdradzenie jego sekretu dotyczacego chrupkich warzyw. A ten zachwycony moim zainteresowaniem opowiadal mi pieknie po francusku cos. Cos bo nie rozumiem francuskiego w zab ale z taka pasja opowiadal, ze az czlowiekowi usmiech sie na twarzy pojawial I przepisem oczywiscie sie podzielil I nie wiem czy to bylo zgodne z SV czy tez nie, ale malo mnie to obchodzi, kucharz byl uradowany,ze ktos sie zainteresowal tym jak to sie robi, nie tylko byl zwyklym zjadaczem,ale byl tez ciekawy No to tak OT na temat Francji za kazdym razem sie rozplywam nad tym krajem No i nad moimikochanymi "dretwymi" Anglikami Odpowiedz Link
kicior99 Re: pozdrowienia dla Kiciora, forowiczów, no i Tr 06.11.06, 12:57 a jak myslicie po co tu siedze, faszeruje sie brytyjska, za przeproszeniem, kielbasa i z frustracyjnych przyczyn zalozylem forum vulgarum? =))) Aby miec lepszy start we Francji, rzecz jasna. Dzieki za zyczenia. Odpowiedz Link
kora3 Re: Czwarta rocznica forum 02.11.06, 21:40 Gratulacje dla admina I wszystkiego naj dla forum PS. Przepraszam,z e tak OT, ale przy okazji prosze o usuniecie mojego wa tku z prosbą o potwierdzenie maila Odpowiedz Link
e._ Re: Czwarta rocznica forum 03.11.06, 09:00 Wspaniałe forum, ciekawe tematy, normalni ludzie. Oby tak dalej! Dziękuję za już; proszę o jeszcze. e. Odpowiedz Link
p-iotr Re: Czwarta rocznica forum 03.11.06, 09:25 Omatko, rzeczywiscie - czas leci.. Pozdrawiam wszystkich urodzinowo! Kicior, zdmuchnij swieczki! pzdr Odpowiedz Link
uyu Re: Czwarta rocznica forum 03.11.06, 12:09 Choc bywam tu od niedawna, szczerze przylaczam sie do zyczen. Forum SV, to dla mnie enklawa spokoju i kurtuazji. bravo )) Odpowiedz Link
uyu Re: Czwarta rocznica forum 03.11.06, 15:56 Dodam, ze enklawa jak kazda regula ma wyjatki, tak jak kazda wies ma swojego wiejskiego nieudacznika. Odpowiedz Link
histoire_d_o Re: Czwarta rocznica forum 03.11.06, 18:35 uyu napisała: > Dodam, ze enklawa jak kazda regula ma wyjatki, tak jak kazda wies ma swojego > wiejskiego nieudacznika. Ten wiejski nieudacznik, to chyba mieszka w lesie w Skandynawii, bo "weszy" wszedzie zlosliwych trolli i skrzatow, ktore nie umieja "polemizowac" jej WIELKOSCIA nieudacznikiem (no pewno, skrzaty i trolle sa male, prawe niewidzialne, a nieudacznik jest specymenem dokarmianym od dziesiatek lat amerykanskimi fast foodami), wiec nalezy je zgniesc buciorem na miazge, najlepiej razem z rodzicami, bo ona odkryla, ze wszyscy mieli patologiczne dziecinstwo, wiec sa wg.nieudacznika sa szkodliwi spoleczenstwu. A jak nie zgniesc, to wykastrowac, zeby nie plodzili nieszczliwych dzieci. Bo on jeden wie, co jest dobre na tym swiecie. Odpowiedz Link
p-iotr Re: Czwarta rocznica forum 06.11.06, 13:48 A smutne jest niestety to, że wydawałoby się ludzie na poziomie nie mogą się powstrzymać, żeby nie dos.rac komuś, kto im kiedyś tam zalazł za skórę. I się będą teraz wyzłośliwiać jeden przez drugiego - nawet w wątku o urodzinach Forum. Rzygać się chce. Odpowiedz Link