Dodaj do ulubionych

Czwarta rocznica forum

02.11.06, 15:07
Szybko zlecialo, prawda? Chce wszystkim podziekowac za zywy udzial i prosic o
jeszcze. Zyskalismy sobie opinie jednego z najbardziej kulturalnych forow na
necie =) i niech tak zostanie.
Obserwuj wątek
    • khaki3 Re: Czwarta rocznica forum 02.11.06, 16:28
      Gratuluje, urodziny forum to zawsze fajna sprawasad Zycze wiecej postow,samych
      kulturalnychsmile
      • raks5 Re: Czwarta rocznica forum 02.11.06, 23:11
        tez gratuluje.
        pojawiam sie tu od niedawna, ale urzekła mnie kultura, której na innych forach
        coraz bardziej brakuje
    • buba011 pozdrowienia dla Kiciora, forowiczów, no i Trolla 02.11.06, 17:43
      • buba011 duże F 02.11.06, 17:45
      • histoire_d_o Re: pozdrowienia dla Kiciora, forowiczów, no i Tr 02.11.06, 23:12
        buba011 napisał:

Idem, kiciorowi zycze sukcesu w planach zyciowych na "Perfide Albion", chociaz wiem, ze kicior
        wybralby Francje, gdyby nie to straszliwe bezrobocie u nas. Z doswiadczeniem zawodowym w Anglii,
        napewno bedzie lepiej widziany przez lowcow glow we Francji.
        A tak, tytulem informacji, we Franji sa tylko dwie osoby-tlumacze przysiegli jezyka finskiego przy
        sadach apelacyjnych we Ile-de -France (8 mln aglomeracji paryskiej).

Nie wiem kim jestes buba, czy ty jestes tym slawnym kolega kiciora w krainie"rosbifow"?
        Przepraszam, ze te epitety na temat tych z kanalu la Manche, ale u nas nie lubi sie ich epidermicznie,
        co zreszta nam oddaja z nawiazka.

Pozdrawiam reszte forumowiczow z wyjatkiem zettrzy.

• histoire_d_o Re: pozdrowienia dla Kiciora, forowiczów, no i Tr 02.11.06, 23:45
          Zapomnialam powiedziec forumowiczom dlaczego. Za brak znajomosci francuskiego, kulinarnego "savoir
          vivr'u".
          Dla kucharzy francuskich najgorszym afrontem jest zamowienie dania typowo francuskiego np.
          "tournedos Rossini" popijanego coca cola. Moj znajomy, ktory ma restauracje gastronomiczna w Grenoble,
          mowil mi, ze jak widzi, takie zamowienie przyniesione przez kelnera do kuchni, to uwaza to za
          swietokradztwo. Na 100% jest to zawsze klient angielski lub amerykanski.
          • khaki3 Re: pozdrowienia dla Kiciora, forowiczów, no i Tr 03.11.06, 10:19
            To i ja dodam cos OT dotyczacego francji jesli moznasmile

Bylam w tym kraju na wakacjach. Zakochalam sie na smierc w nim. Piekny kraj,
            cudni ludzie, przyjazni, otwarci, i tacy inni niz wszedzie. Znajomi zabrali nas
            do wspanialej restauracji w Paryzu, zjedlismy wysmienite zapiekanki
            wegetarianskie, bylam nimi zachwycona. Poprosilam kucharza o zdradzenie jego
            sekretu dotyczacego chrupkich warzyw. A ten zachwycony moim zainteresowaniem
            opowiadal mi pieknie po francusku cos. Cos bo nie rozumiem francuskiego w zabsmile
            ale z taka pasja opowiadal, ze az czlowiekowi usmiech sie na twarzy pojawialsmile I
            przepisem oczywiscie sie podzielilsmile I nie wiem czy to bylo zgodne z SV czy tez
            nie, ale malo mnie to obchodzi, kucharz byl uradowany,ze ktos sie zainteresowal
            tym jak to sie robi, nie tylko byl zwyklym zjadaczem,ale byl tez ciekawy smile

No to tak OT na temat Francjismile za kazdym razem sie rozplywam nad tym krajemsmile
            No i nad moimikochanymi "dretwymi" Anglikamismile
        • kicior99 Re: pozdrowienia dla Kiciora, forowiczów, no i Tr 06.11.06, 12:57
          a jak myslicie po co tu siedze, faszeruje sie brytyjska, za przeproszeniem,
          kielbasa i z frustracyjnych przyczyn zalozylem forum vulgarum? =))) Aby miec
          lepszy start we Francji, rzecz jasna. Dzieki za zyczenia.
    • kora3 Re: Czwarta rocznica forum 02.11.06, 21:40
      Gratulacje dla admina smile

I wszystkiego naj dla forum

PS. Przepraszam,z e tak OT, ale przy okazji prosze o usuniecie mojego wa tku z
      prosbą o potwierdzenie maila smile
    • e._ Re: Czwarta rocznica forum 03.11.06, 09:00
      Wspaniałe forum, ciekawe tematy, normalni ludzie.
      Oby tak dalej!
      Dziękuję za już; proszę o jeszcze.
      e.
    • p-iotr Re: Czwarta rocznica forum 03.11.06, 09:25
      Omatko, rzeczywiscie - czas leci..
      Pozdrawiam wszystkich urodzinowo!

Kicior, zdmuchnij swieczki! wink

pzdr

• uyu Re: Czwarta rocznica forum 03.11.06, 12:09
        Choc bywam tu od niedawna, szczerze przylaczam sie do zyczen. Forum SV, to dla
        mnie enklawa spokoju i kurtuazji.
        bravo smile))
        • uyu Re: Czwarta rocznica forum 03.11.06, 15:56
          Dodam, ze enklawa jak kazda regula ma wyjatki, tak jak kazda wies ma swojego
          wiejskiego nieudacznika.
          • histoire_d_o Re: Czwarta rocznica forum 03.11.06, 18:35
            uyu napisała:

> Dodam, ze enklawa jak kazda regula ma wyjatki, tak jak kazda wies ma swojego
            > wiejskiego nieudacznika.

Ten wiejski nieudacznik, to chyba mieszka w lesie w Skandynawii, bo "weszy" wszedzie zlosliwych trolli
            i skrzatow, ktore nie umieja "polemizowac" jej WIELKOSCIA nieudacznikiem (no pewno, skrzaty i trolle
            sa male, prawe niewidzialne, a nieudacznik jest specymenem dokarmianym od dziesiatek lat
            amerykanskimi fast foodami), wiec nalezy je zgniesc buciorem na miazge, najlepiej razem z rodzicami,
            bo ona odkryla, ze wszyscy mieli patologiczne dziecinstwo, wiec sa wg.nieudacznika sa szkodliwi
            spoleczenstwu. A jak nie zgniesc, to wykastrowac, zeby nie plodzili nieszczliwych dzieci.
            Bo on jeden wie, co jest dobre na tym swiecie.
    • p-iotr Re: Czwarta rocznica forum 06.11.06, 13:48
      A smutne jest niestety to, że wydawałoby się ludzie na poziomie nie mogą się
      powstrzymać, żeby nie dos.rac komuś, kto im kiedyś tam zalazł za skórę. I się
      będą teraz wyzłośliwiać jeden przez drugiego - nawet w wątku o urodzinach Forum.

Rzygać się chce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka