fibi111 04.02.04, 12:21 Mam pytanie, Może mi pomożecie. Od jakiegos czasu nasz kisiuś miewa wławiące oczko. Wtedy mu przemywam ślipka przegotowana wodą. Mam nadzieję, że to nie jest nic poważnego... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kizia Re: łzawiące oczka 05.02.04, 01:22 Witam, prawdopodobnie Twój kot ma wirusa w oku. Kiedy wirus się namnaża, oko łzawieje. Potem sytuacja wraca na trochę do normy, a potem znów z oka się leją łezki. To może przenieść się na drugie oko - jeśli to rzeczywiście wirus, bo może być coś innego. Radzę koniecznie udać się do kociego okulisty lub choćby skonsultować sprawę z kocim internistą. Wirusa się zalecza tabletką lub kroplami. Powodzenia Kizia Odpowiedz Link
fibi111 Re: łzawiące oczka 05.02.04, 10:42 Dziekuję Kiziu za rady. Dzisiaj się skonsultuję z weterynarzem. Odpowiedz Link
kizia Re: łzawiące oczka 16.02.04, 11:48 Cześć, oczka radzę koniecznie konsultować... u mnie właśnie tragedia, bo okazało się, że w przestrzeni za oczkiem zebrała się ropa i mimo rozpędzania antybiotykiem doszło do ucisku na nerwy i w sobotę kocica została jednookim bandytą. Jest strasznie, ale dajemy sobie radę. Trzymajcie za nas kciuki Kizia Odpowiedz Link