Dodaj do ulubionych

Jak go namówić

31.01.05, 16:18
Mamy kotka który jest przeuroczy i bardzo kochany.
Zarówno ja jak i mój mężczyzna bardzo go kochamy i zajmujemy sie nim
troskliwie. Mam mozliwość przyjecia do nas jeszcze jednego kota od kolezanki
która ma uczulenie. Problem jest taki ze T. Nie chce sie na to zgodzic.
Jak go przekonać.
A moze zrobic tak jak z pierwszym kotem- tez sie nie chcial zgodzic na kota w
ogole a jak juz przynioslam Lucjana to terza świata pozanim nie widzi...
Wiec moze go wziąc mimo wszystko?
Przeciez Lucjanowi bedzie razniej jak bedzie miec kolege...
Obserwuj wątek
    • aniabe13 Re: Jak go namówić 31.01.05, 18:17
      Argumentów jest mnóstwo, np dwa koty nie będą smutne jak wy jesteście w pracy,
      jeden się nudzi i czeka; będą się ze sobą bawić więc wasze ręce, ubrania, meble
      być może ucierpią mniej (tu jest ryzyko bo mogą ucierpieć podwójnie).
      Każde z was będzie mogło z własnym kotem na kolanach siedzieć, a jak wrócicie
      do domu to powitają was dwie uśmiechnięte mordki.
    • beali Re: Jak go namówić 01.02.05, 10:35
      Hej Beataj! Przechodziłam to juz kilkakrotnie,zawsze kończyło się nowym zwierzakiem w domu smileNa mojego męża mam jeden sposób;prosząc i błagając o zgodę na zwierza,zawsze podkreślam,że niczego nie chcę bez jego zgody,sypię oczywiście wszystkimi możliwymi argumentami,ale podstawa,aby on również chciał,ja sama nie chcę nic.Tak go zamęczam,przymilam się i trochę łechcę jego prózność pana domu,szlak mnie trafia w środku,ale milusia jestem...W końcu jest zgoda,zwierz w domu,a mąż nie może powiedzieć,ze to ja sama chciałam.Potem oczywiście lubi zwierza,jeżdzi do weta itd.Jedna z takich wypłakanych kotek Bambiśka,to jego ulubienica-kocha ją niesamowicie i ona jego,a nie chciał widzieć kolejnego i to czarnego kota... Wniosek z tego faceta trzeba odpowiednio podejść,ale na każdego znajdzie się sposób...Ja mam w tym doświadczenie-mój tato nie znosił zwierząt,a córeczka od małego znosiła do domu,co tylko się dało-musiałam jakoś sobie radzić...smile))) beali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka