Dodaj do ulubionych

2tyg.kotki...

06.09.06, 02:38
witam!po raz pierwszy jestem domem tymczasowym,mam 4 2tyg.kociaka.wczoraj ich
matka trafila pod samochod wiec sa sierotami...bardzo biedniutkie i chude
sa.wlasciciel kotki chcial je utopic,nie chcialo mu sie zajmowac
sierotkami.jedza karme dla kotow z kurczaka w postacie pasztetu,najwyrazniej
im smakuje.nie wiem czy powinnam dawac im mleka?i w jaki sposob(pic jeszcze
nie umieja)?ile razy dziennie powinnam je karmic i jak duzo?czy powinnam
wstawac w nocy zeby dawac im jedzonko?na co jeszcze powinnam uwazac?bardzo
prosze o pomoc!po raz 1szy opiekuje sie az tak malymi i az 4 na raz,wiec boje
ze cos zrobie zle!
Obserwuj wątek
    • dalija26 Re: 2tyg.kotki... 06.09.06, 04:20
      ja nie mam pojecia,ale to wspaniale ze tyyyle milosci im dajesz i zostalas
      mamka smile mam nadzieje ze instyktownie kotki ci jakos powiedza co p=lubia co nie
      i czy musza znow jesc.moze zadzwon do jakiegos weta i spytaj o porade??
    • karus100 Re: 2tyg.kotki... 06.09.06, 07:24
      Moje pierwsze kotki (które jak wyszłam za mąż zostały u rodziców), gdy ktoś je
      nam podrzucił pod drzwi, były naprawdę malutkie, jeden to nawet nie umiał jeść
      samodzielnie, ani pić mleka z miseczki, trzeba było go karmić butelką. A że
      smoczek nie mieścił mu się do pyszczka, to kupiliśmy taki smoczek, który stosuje
      się, jak się robi jakieś przetwory (różni się od zwykłego tym, że ma jeszcze
      taką dodatkową malutką końcówkę do odpowietrzania czy czegoś) i kotek pił mleko
      przez tę końcóweczkę.

No, ale to było już 15 lat temu, sądzę, że teraz w sklepach dla zwierząt bez
      problemu kupisz odpowiednie buteleczki etc.
      • misia007 Re: 2tyg.kotki... 06.09.06, 11:40
        Przed Tobą prawdziwe wyzwanie, zastapić matke takim maluchom to nie jest
        proste.Wejdż na weterynarie i zapytaj naszych wetów.Co do mleka to są do
        kupienia specjalne dla kotów i buteleczki też.Wiem jeszcze, ze trzeba im masować
        brzuszki po jedzeniu i przecierać futerko.Koniecznie spytaj wetów, co jeszcze.
        • pixie65 Re: 2tyg.kotki... 06.09.06, 11:59
          KONIECZNIE poszukaj na forum miau.pl informacji na ten temat. Na stronie
          rzeszowskiego schroniska "Kundelek" jest tez specjalny informatorek "Jak
          odchować kociaka", to bardzo ważne przy takich maleństwach. Wrzuć w google
          Kundelek Rzeszów i czytaj....Mleka krowiego raczej bym nie
          podawała...Zdecydowanie raczej smile))
          Ważne jest masowanie brzuszków po jedzeniu. Wszystkie informacje znajdziesz tam
          gdzie pisałam. Powodzenia!
    • aga-kocio Re: 2tyg.kotki... 07.09.06, 10:28
      Napisz prosze gdzie mieszkają maluchy. Szukam właśnie jakiegos maleństwa do
      podchowania, bo moje starsza kocilla nie toleruje jak maluch sam lezie do jej
      michy ale jednego 3-dniowego już odchowała....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka