allegretta 28.01.08, 11:45 Witam ! Czy jest jakis sposob na ulzenie kici podczas rui? Bidulka strasznie sie meczy i tak sie zastanawiam czy mozna by jej jakies tabletki podac, zeby jej troszeczke przeszlo ? Prosze dajcie znac Anka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia007 Re: Kotka w rui 28.01.08, 12:08 Mozna, wet moim przerywal zastrzykiem.Spokoj po 24 godzinach. Odpowiedz Link
swinka-morska Re: Kotka w rui 28.01.08, 12:59 Niektórzy hodowcy podają hydroksyzynę. Co do bezpieczeństwa i skuteczności - trzeba byłoby poradzić się veta. Odpowiedz Link
melllinda Re: Kotka w rui 28.01.08, 13:42 można pomóc tabletkami wyciszającymi ruję, ale nie można robić tego w nieskończoność. Więc jeśli nie planujesz rozmnażać kotków, to najlepiej wysterylizować w ciągu 2 tyg od wyciszenia rui. Najlepiej skonsultuj się z wetem , a on Ci wszystko wytłumaczy m Odpowiedz Link
allegretta Re: Kotka w rui 28.01.08, 15:16 Dziekuje bardzo za wszystkie porady Kicia jest znaleziona i zamierzam ja wysterylizowac, tylko ze do tej pory weterynarz nie byl w stanie stwierdzic czy juz nie jest wysterylizowana. Teraz sie bidulka strasznie meczy z ta ruja, adoruje nas i mojego pierwszego kocura, ktory jako ze jest wykastrowany pozostaje obojetny na jej zaloty Odpowiedz Link
misia007 Re: Kotka w rui 28.01.08, 15:27 Uwazaj bo w moim mimo,ze wykastrowany cos drgnelo i co dzialo.Kotke wykastrowalam a on dalej ja przesladuje. Odpowiedz Link
minerwamcg Hermiona też się rui! 28.01.08, 22:49 Wszystkim, którzy kibicowali nam od momentu znalezienia burego miauleństwa, ogłaszam: nasza panna kota jest już kocicą całym pyszczkiem! Hermiona właśnie dostała pierwszą ruję - nosi ją okropnie, nadstawia Felkowi wypięte cztery litery, a tu Feluś kompletnie niezainteresowany... Teraz małą czeka sterylka. Na szczęście wiem, że będzie miała doskonałą opiekę. Odpowiedz Link