07.10.07, 14:39
Wobec nikłego zainteresowania tym Forum zamierzam je zamknąć.
Na początek zamierzam zmienić status na "zamkniete", wtedy okaże
się, ile osób tu wogóle zagląda.
Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • nizwa Re: Ankieta 10.10.07, 10:56
      Witaj

Ja nie naleze do tych co duzo pisza na forach ale zawsze chetnie
      przegladam twoje - min kilka razy w tygodniu

Pozdrawiam

Norbert
      • stanrick Re: Ankieta 10.10.07, 22:15
        Ja zagladam niemal codziennie(czesto kilka razy na dzien).Forum
        Twoje Chaladio to nie ilosc smarowanych postow na minute.Daleko jemu
        do innych pod tym wzgledem.Twoje forum to jakosc.
        Pozdrawiam!
        • survey06 Re: Ankieta 11.10.07, 17:10
          Chaladia! Już kiedyś gorąco Ciebie prosiłem abyś nie zamykał tego forum. Dalej
          podtrzymuję swoją prośbę. Ja rozumiem Twoje rozterki z powodu częstych zastojów
          i malej ilości wpisów. W dalszym ciągu uważam, że Twoje forum jest regularnie
          odwiedzane przez pewną grupę stałych i wiernych czytelników. Myślę, że wielu
          odwiedzającym służy też pomocą. Dla mnie takim probierzem są listy jakie co
          pewien czas znajduję na private z prośbą o radę odnośnie spraw Bliskiego
          Wschodu, zwyczajów tam panujących, korekty CV, stawek możliwych do uzyskania,
          zawartość expate package, ba… nawet próśb o protekcję itp. Nie wpadaj w
          przygnębienie. Jesteś ludziom potrzebny i Twoje forum jest jak najbardziej
          potrzebne. Oczywiście, jak wszędzie i zawsze są „wzloty i upadki”. W obecnych
          czasach, nigdy nie będziesz (będziemy) konkurencyjny dla forów polskich
          expate’ów najmłodszej generacji. Oni wędrują już po forach Polonii w Szkocji,
          Irlandii, Londynu, Holandii, Kanady czy nawet…Singapuru. I jest to logiczne.
          Młodzi polscy expaci i emigranci organizują się i sobie wzajemnie doradzają o
          sprawach dla nich życiowych w miejscach gdzie aktualnie pracują i żyją. W
          krajach i miejscowościach, z którymi wiążą swoje losy i swoją przyszłość. W
          sprawach współczesnych i życiowych dla młodego pokolenia przestaliśmy być
          autorytetami i jest to …oczywista oczywistość.

My możemy sobie wspominać i opowiadać jak dawniej bywało. Może ktoś to kiedyś
          pozbiera i spisze, może utrwali, co gdzie i kiedy Polacy w świecie zbudowali.
          Rumuński QA/QC Engineer, który pracował ze mną w Algierii opowiadał mi, że jest
          przygotowywane przez rumuński NOT kompleksowe opracowanie wszystkich projektów
          jakie ich biura projektowe, generalni wykonawcy, chz-ty zrealizowały
          samodzielnie i/lub we współpracy z partnerami zagranicznymi w calym świecie. I
          nie ma dla rumuńskich inżynierów znaczenia czy to było za dyktatury Causescu,
          przed czy też po. Jest chęć zachowania w pamięci i przekazania następnym
          pokoleniom coś, z czego Rumunia może być dumna i chce być dumna. MY, w
          przeciwieństwie, przywołujemy zupełnie inne wydarzenia i utworzyliśmy zupełnie
          inne instytuty "naukowo-badawcze". Wiesz przecież dobrze, że polskich projektów
          zrealizowanych w świecie też trochę było i jeszcze tu i tam stoją i funkcjonują.
          Tak naprawdę, jako Polska nie musimy się wstydzić swojej myśli technicznej
          tamtych jeszcze nie tak odległych czasów. To raptem jedno pokolenie.

To tak tylko dodaję na marginesie w ramach własnych refleksji i na co mnie
          naszło dzisiejszego poranka. Wszak wchodzę już powoli w … „lata tuwimowskie” i
          dlatego też oglądam świat i okolice przez inny pryzmat. Pozdrowienia.

„Patrzymy sobie na ulice
          Przez wpółrozwarte okiennice
          W czółka całujem cudze dziadki
          I podlewamy w oknach kwiatki
          Żyjemy sobie jak Bóg zdarzy
          Zrywając kartki z kalendarzy.”

(Staruszkowie - Julian Tuwim)
          • zla_wiedzma Re: Ankieta 13.10.07, 20:43
            mnie tez prosze wpisać na liste :)
            • anonymous.coward Re: Ankieta 17.10.07, 12:07
              Bardzo prosze nie zamykac...
          • ewka5 Re: Ankieta 19.10.07, 01:52
            survey06 napisał:

> Może ktoś to kiedyś pozbiera i spisze, może utrwali, co gdzie i kiedy Polacy w
            świecie zbudowali.

* a czy Wy nie moglibyscie zamienic sie w takiego ktos-a?
            Chaladio, gadalismy juz kiedys o tym, zebyscie sie Panie/Panowie
            zebrali do tak zwanej kupy i ta kupa uporzadkowali
            wiedze/doswiadczenia/materialy, nastepnie ubrali to wszystko w slowa, foty, moze
            nawet rysunki, i wydali.
            Hm?
    • ewka5 Re: Ankieta 18.10.07, 06:25
      chaladia napisał:

> Co o tym myslicie?

* zostaw.(kropka)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka