chaladia 07.10.07, 14:39 Wobec nikłego zainteresowania tym Forum zamierzam je zamknąć. Na początek zamierzam zmienić status na "zamkniete", wtedy okaże się, ile osób tu wogóle zagląda. Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nizwa Re: Ankieta 10.10.07, 10:56 Witaj Ja nie naleze do tych co duzo pisza na forach ale zawsze chetnie przegladam twoje - min kilka razy w tygodniu Pozdrawiam Norbert Odpowiedz Link Zgłoś
stanrick Re: Ankieta 10.10.07, 22:15 Ja zagladam niemal codziennie(czesto kilka razy na dzien).Forum Twoje Chaladio to nie ilosc smarowanych postow na minute.Daleko jemu do innych pod tym wzgledem.Twoje forum to jakosc. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
survey06 Re: Ankieta 11.10.07, 17:10 Chaladia! Już kiedyś gorąco Ciebie prosiłem abyś nie zamykał tego forum. Dalej podtrzymuję swoją prośbę. Ja rozumiem Twoje rozterki z powodu częstych zastojów i malej ilości wpisów. W dalszym ciągu uważam, że Twoje forum jest regularnie odwiedzane przez pewną grupę stałych i wiernych czytelników. Myślę, że wielu odwiedzającym służy też pomocą. Dla mnie takim probierzem są listy jakie co pewien czas znajduję na private z prośbą o radę odnośnie spraw Bliskiego Wschodu, zwyczajów tam panujących, korekty CV, stawek możliwych do uzyskania, zawartość expate package, ba… nawet próśb o protekcję itp. Nie wpadaj w przygnębienie. Jesteś ludziom potrzebny i Twoje forum jest jak najbardziej potrzebne. Oczywiście, jak wszędzie i zawsze są „wzloty i upadki”. W obecnych czasach, nigdy nie będziesz (będziemy) konkurencyjny dla forów polskich expate’ów najmłodszej generacji. Oni wędrują już po forach Polonii w Szkocji, Irlandii, Londynu, Holandii, Kanady czy nawet…Singapuru. I jest to logiczne. Młodzi polscy expaci i emigranci organizują się i sobie wzajemnie doradzają o sprawach dla nich życiowych w miejscach gdzie aktualnie pracują i żyją. W krajach i miejscowościach, z którymi wiążą swoje losy i swoją przyszłość. W sprawach współczesnych i życiowych dla młodego pokolenia przestaliśmy być autorytetami i jest to …oczywista oczywistość. My możemy sobie wspominać i opowiadać jak dawniej bywało. Może ktoś to kiedyś pozbiera i spisze, może utrwali, co gdzie i kiedy Polacy w świecie zbudowali. Rumuński QA/QC Engineer, który pracował ze mną w Algierii opowiadał mi, że jest przygotowywane przez rumuński NOT kompleksowe opracowanie wszystkich projektów jakie ich biura projektowe, generalni wykonawcy, chz-ty zrealizowały samodzielnie i/lub we współpracy z partnerami zagranicznymi w calym świecie. I nie ma dla rumuńskich inżynierów znaczenia czy to było za dyktatury Causescu, przed czy też po. Jest chęć zachowania w pamięci i przekazania następnym pokoleniom coś, z czego Rumunia może być dumna i chce być dumna. MY, w przeciwieństwie, przywołujemy zupełnie inne wydarzenia i utworzyliśmy zupełnie inne instytuty "naukowo-badawcze". Wiesz przecież dobrze, że polskich projektów zrealizowanych w świecie też trochę było i jeszcze tu i tam stoją i funkcjonują. Tak naprawdę, jako Polska nie musimy się wstydzić swojej myśli technicznej tamtych jeszcze nie tak odległych czasów. To raptem jedno pokolenie. To tak tylko dodaję na marginesie w ramach własnych refleksji i na co mnie naszło dzisiejszego poranka. Wszak wchodzę już powoli w … „lata tuwimowskie” i dlatego też oglądam świat i okolice przez inny pryzmat. Pozdrowienia. „Patrzymy sobie na ulice Przez wpółrozwarte okiennice W czółka całujem cudze dziadki I podlewamy w oknach kwiatki Żyjemy sobie jak Bóg zdarzy Zrywając kartki z kalendarzy.” (Staruszkowie - Julian Tuwim) Odpowiedz Link Zgłoś
ewka5 Re: Ankieta 19.10.07, 01:52 survey06 napisał: > Może ktoś to kiedyś pozbiera i spisze, może utrwali, co gdzie i kiedy Polacy w świecie zbudowali. * a czy Wy nie moglibyscie zamienic sie w takiego ktos-a? Chaladio, gadalismy juz kiedys o tym, zebyscie sie Panie/Panowie zebrali do tak zwanej kupy i ta kupa uporzadkowali wiedze/doswiadczenia/materialy, nastepnie ubrali to wszystko w slowa, foty, moze nawet rysunki, i wydali. Hm? Odpowiedz Link Zgłoś
ewka5 Re: Ankieta 18.10.07, 06:25 chaladia napisał: > Co o tym myslicie? * zostaw.(kropka) Odpowiedz Link Zgłoś