02.08.11, 12:20
Cześć, był ktoś może z Was na budowie ostatnimi czasy? Zastanwiam się jak idą postępy. Może jest jakiś podgląd do kamer z budowy z internetu? Swoją drogą czy ktoś był w okolicach Point House zaraz po tych ulewach? Jak wyglądał stan wód dookoła i w samych Potoku Służewieckim?
Obserwuj wątek
    • mr_vain Re: Budowa 02.08.11, 13:59
      Czesc,

byłem w sobotę. Postępy widać w postaci wstawionych okien, mocowań barierek na balkonach oraz rusztowaniach do prac zewnętrzych.
      Co do Smródki, to wysoki poziom wody, ale na moje oko wciąż brakowało przynajmniej 1m do poziomu działki na której stoi PH. Słyszałem, że w niedziele Rzymowskiego była zalana, ale na wysokości Gotarda, wiec tam gdzie jest dołek.

Czy ktoś był już wewnątrz budynku albo probówał przez dewelopera uzyskac zgode na to ?
      Czy ktoś wie jaki procent mieszkań jest już sprzedany ?

Pozdrawiam
      mr_vain
      • klient_ph Re: Budowa 03.08.11, 09:03
        Co do mieszkań to podobno sprzedali 1/3; jeden z forumowiczów podsyłał taki link a propos wideofonów www.nieruchomosci.egospodarka.pl/67327,Point-House-na-Sluzewcu,1,79,1.html
        Jeśli chodzi o stan Potoku Służewieckiego to chodzi mi o to czy ktoś był w krótkim okresie po ostatnich ulewach, może jakieś zdjęcia ktoś robił. A może wiecie jak dokładnie będzie wyglądało zagosodarowanie terenu od strony potoku? Jeśli deweloper dobrze to zabezpieczy to można spać spokojnie, jeśli będzie to sama ziemia, którą woda potrafi wypłukać w jedną noc to... no właśnie? Reklamacja w ramach rękojmi? Tylko co po okresie rękojmi?

Wejście oficjalne na budowe ma być podobno we wrześniu. Wtedy ma być też podobno mieszkanie pokazowe oddane do "zwiedzania" zainteresowanych.
        • klient_ph Re: Budowa 11.10.11, 09:04
          Cześć,
          a co uważacie za najważniejsze/najlepsze atuty samej inwestycji?
          Kształt budynku, rozkład mieszkań, lokalizacja? Może coś innego?
          • aceton23 Re: Budowa 11.10.11, 11:44
            Lokalizacja jest chyba najważniejszym czynnikiem. Architektura nawet ciekawa, standard wykończenia też jest dość istotny. Rozkład mieszkań jest taki sobie. Dla nas istotny był też termin oddania i postęp w budowie, a decydowaliśmy się na początku roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka